Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.30

Προβολή / Συζήτηση Ντοκιμαντέρ - Upperclass Underground

Το Upperclass Underground είναι ένα πειραματικό σχήμα που έχει ως στόχο να ανακαλύψει, αν οι graffiti artists μπορούν να ενταχθούν σε ένα χώρο τέχνης με εικαστικά έργα χωρίς να αλλοτριωθουν από την μερική "υπόκουλτούρα" της graffiti κοινότητας. Η εικαστική τέχνη και η κουλτούρα του graffiti βρίσκονται απομονομένα το ένα από το άλλο, αφού διαφέρουν εντελώς τόσο στο χαρακτήρα όσο και στην ιδεολογία πίσω από το καθένα. Όμως, οι ανάγκες της μοντέρνας εποχής και τέχνης επιτρέπουν την σύγκλιση αυτών των δυο άκρων, ώστε να θεωρούνται οι graffiti artists εικαστικοί αλλά και το graffiti πτυχή της τέχνης. Έτσι, σε αυτό το καλλιτεχνικό εγχείρημα, γίνεται προσπάθεια να αποδειχθεί έμπραχτα ότι η συγκεκριμένη τέχνη αφορά κάθε μέρος της κοινωνίας από τους απλούς θεατές, τους καλλιτέχνες μέχρι τους έφηβους που "βανδαλίζουν" τους δρόμους.

Η ομάδα του Upperclass Underground αποτελείται από πολλά και συνεχώς εναλλασσόμενα μέλη ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε έκθεσης. Οι δύο συνδημιουργοί Θανάσης Καμβύσης και Αρτης έχουν το ρόλο των συντονιστών οργανώνοντας τα διαδικαστικά, τις ιδέες αλλά και τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Την Παρασκεύη 13 Δεκεμβρίου ο Χιπ Χοπ Καφενές και η ομάδα του Upperclass Underground συναντόνται στον χώρο της Ανοικτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου (ΑΛΣΠ), στο πλαίσιο των προβολών ταινίας της ΑΛΣΠ κάθε Παρασκευή, ωστέ να παρακολούθησουμε και να κουβεντιασουμε όλοι μαζί το ντοκιμαντερ.

Χιπ Χοπ Καφενές & Upperclass Underground

πηγή : https://www.facebook.com/events/2472239949656…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Νοέμβριος 17h