Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις & τον κόσμο του αγώνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Απέναντι στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τα τελεσίγραφα της ακροδεξιάς πολιτικής διαχείρισης καλούμε όλους και όλες τους καταληψίες, τους αναρχικούς/ες, τους αντιεξουσιαστές/στριες, τους αγωνιστές της βάσης σε όλη την επικράτεια να κάνουν ένα βήμα μπροστά, να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες συσπείρωσης και δράσης για τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα λήξης του τελεσίγραφου του υπουργείου δημόσιας τάξης. Απέναντι στη βαρβαρότητα της εξουσίας και τα κατασταλτικά επιτελεία της να ορθώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης όλων των καταπιεσμένων, να αντιτάξουμε ένα πλήθος μαχητικών και μαζικών αντιστάσεων που θα κάνουν στην πράξη κουρέλια τα τελεσίγραφα. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε!

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΝΟ PASARAN!

ΑΘΗΝΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, 6 μ.μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συμμετοχή στη διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα αντίστασης και μνήμης έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου και το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης

NO PASARAN!

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601428/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Απέναντι στις επιθέσεις κράτους και αφεντικών οι εξεγέρσεις μας θα γίνουν ο εφιάλτης τους

Κάλεσμα στις πορείες 5 και 6 Δεκεμβρίου

.Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου λήγει η περίφημη προθεσμία του υπουργείου Δημόσιας τάξης προς «απομάκρυνση των καταληψιών» από τους χώρους στέγασής τους. Την ημέρα αυτή καλούμε όλους και όλες σε διαδήλωση ενάντια στην καταστολή, μην αναγνωρίζοντας καμία απόφαση του κράτους και κανένα τελεσίγραφο του υπουργείου Δημόσιας τάξης. Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου καλούμε επίσης σε πορεία μνήμης της εξέγερσης του 2008 για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι εκκενώσεις των χώρων αγώνα, η τρομοκράτηση συντρόφων με κάθε μέσο, η φυλάκιση των μεταναστών/ριων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, η ποινικοποίηση της παρουσίας μας στο δρόμο και η μπατσοκρατία στις γειτονιές δεν αφορούν μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας όπως προσπαθούν να μας πείσουν το κράτος, οι μηχανισμοί του και τα μμε. Αφορούν τον καθένα και καθεμία από εμάς. Είναι η αρχή μιας νέας επίθεσης εναντίον όλων μας,μεταναστών/ριων, φοιτητών, εργαζομένων, ανέργων, αλλά και κάθε είδους «έκνομων» στα μάτια της εξουσίας. Μιας επίθεσης ενάντια σε όλη την τάξη των αντιστεκόμενων. Είναι η προσπάθεια απομόνωσής μας με σκοπό την υλική, πολιτική και κοινωνική μας εξόντωση.

Η επίθεση όμως στους αναρχικούς, στους αγωνιστές και τους χώρους που στεγάζουν τις συλλογικές μας αντιστάσεις μακροπρόθεσμα δεν μπορεί παρά να αποδειχτεί φρούδα για τα αφεντικά και το κράτος όπως διαχρονικά έχει συμβεί στο παρελθόν. Οι ιδέες και οι συνειδήσεις δεν εκκενώνονται, δεν γκρεμίζονται, ούτε «μπαζώνονται». Τα κινήματα πάντα αναδιπλώνονται και αντεπιτίθενται με ακόμα μαζικότερους όρους απέναντι στην καταπίεση και την ωμή καταστολή. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους στο δρόμο, με καθημερινές διαδηλώσεις, καταλήψεις και ανακαταλήψεις, δράσεις, μποϋκοτάζ και κάθε είδους επιθέσεις ενάντια στα αφεντικά και τις επιχειρήσεις τους, το κράτος και τα τσιράκια του , τους μπάτσους και τους ρουφιάνους τους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ

-Πέμπτη 5/12 ώρα 18.00, πορεία Προπύλαια

-Παρασκευή 6/12 συμμετοχή στην πορεία μνήμης της εξέγερσης του 2008.

-Την Τρίτη, 3/12, ώρα 19.00 στο κτίριο Γκίνη ανοιχτή συνέλευση για την συνδιοργάνωση και περιφρούρηση του μπλοκ της πορείας της 5ης/12

synsexquat@risexeup.net

https://synsquat.blackblogs.org

----------------------ENGLISH----------------------

Against the attacks of the State and capital, our uprising will become their nightmareCall for demos on 5th and 6th of December

On Thursday 5th December,the Ministry of Public Order's deadline to "remove squatters" from their homes expires. On this day, we are calling on everyone to protest against the repression, not recognizing any decision of the state or ultimatum of the Ministry of Public Order. On Friday 6th November we also march in memory of the 2008 uprising for the murder of Alexis Grigoropoulos.

The evictions of squats, the terrorizing of comrades by all means, the imprisonment of migrants in concentration camps, the criminalization of our street presence, and the cops in all the streets of the neighborhoods are not just targetting a specific part of society as the state, its mechanisms, and the media is trying to convince us. They concern each and every one of us. It is the beginning of a new attack against all of us, migrants, students, workers, unemployed, but also against all kinds of "illegal" in the eyes of power. An attack against a whole class of opposers. It is an attempt to isolate us and try to destroy us materially, politically and socially.

But attacking the anarchists, the militants, and the spaces that house our collective resistance, can in the long run only prove to be a dissapointment for the state as it has been in the past. Ideas and consciences are not evicted, they are not overthrown, they can not be "bricked up". The movements always counter-attack even stronger in the face of oppression and cruel repression. And that is why they will always find us on the street, with daily demonstrations, squats and re-squats, actions, boycotts and all kinds of attacks against bosses and businesses, the state and its minions, the cops and their snitches.

Against the attacks of the state and capital, our uprising will become their nightmare

-Thursday 5/12 at 18:00 demonstration starting at Propilea, Panepistimio

-Friday 6/12 at 18:00 participation on the annual demo in memory of 2008 uprising.

-On Tuesday 3/12, a7 19.00 at Gini Building of The Polytechnic university, Open Assembly to co-organize and guard the 5/12 demo

synsexquat@risexeup.net

https://synsquat.blackblogs.org

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601510/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

5 Δεκέμβρη: Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης στις καταλήψεις

5 Δεκέμβρη: Πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Κάλεσμα συμμετοχής στις πορείες αλληλεγγύης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Απέναντι στην κρατική καταστολή… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Από τον περασμένο Αύγουστο βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασταλτική εκστρατεία του κράτους ενάντια στο αναρχικό κίνημα, τους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Είναι μια επίθεση που συνιστά την αιχμή του δόρατος της επιθετικότητας του κράτους και των αφεντικών στην πλειοψηφία της κοινωνίας η οποία αποσκοπεί στην διάλυση των κοινωνικών αγώνων, στην τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών, στην επιβολή της υποταγής και της πειθάρχησης στην κοινωνία, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεδιπλωθεί απρόσκοπτα η επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εμπεριέχει τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κανιβαλισμό και το θάνατο.

Στις 20 Νοέμβρη, το υπουργείο Προ. Πο. εξέδωσε τελεσίγραφο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να εκκενωθούν τα κατειλημμένα κτίρια πανελλαδικά εντός 15 ημερών. Μια ανακοίνωση που είναι το επόμενο επεισόδιο της κατασταλτικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα τελεσίγραφο που μόνο σκοπό έχει να εκβιάσει τον κόσμο που αγωνίζεται μέσα στα αυτοοργανωμένα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα και να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη, ώστε να χτυπήσει μαζικά τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές του κινήματος που αποτελούν σημεία αναφοράς για τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό αγώνα και ευρύτερα τις από τα κάτω κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Οι κατειλημμένοι και αυτοοργανωμένοι χώροι ζωής και αγώνα, όσο θα απειλούνται από τη φασιστική κρατική βια τόσο θα συμβολίζουν ολοένα και περισσότερο τα απελευθερωμένα από τις δυνάμεις κατοχής εδάφη, την έμπρακτη δυνατότητα της κοινωνίας να αμφισβητεί, να εξεγείρεται και να αυτοοργανώνεται απέναντι στο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης κράτους και καπιταλισμού. Καλούμε όλους: τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τους εργάτες, τους φοιτητές και τους μαθητές να μπουν δυναμικά στον αγώνα, σε κάθε κοινωνικό πεδίο για την αναχαίτιση του κύματος της κρατικής καταστολής, για να βγούμε στην αντεπίθεση στη διεκδίκηση ενός κόσμου χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους, μιας κοινωνίας ελευθερίας δικαιοσύνης και ισότητας.

Ως Αναρχική Πολιτική Οργάνωση συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 του Δεκέμβρη.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ…

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NO PASARAN!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝA

Kαλέσματα στις πορείες

ΑΘΗΝΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6 Μ.Μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1) Τρίτη 3/12 Πορεία, 18:00
Πάρκο Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης(πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά).

2) Πέμπτη 5/12, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Πορεία 18:00
Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Αγ. Βαρβάρα)

ΠΑΤΡΑ

ΠΟΡΕΙΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, 6 μ.μ.

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Oμοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/5-δεκέμβρη-πανελλαδι…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 3-8 Δεκέμβρη 2019

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τρίτη 3/12, 19:00

-> Εκδήλωση - συζήτηση "Τουρισμός & Airbnb: Οι εξελίξεις στο 2019"

Τετάρτη 4/12, 19:00

-> Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση της Κατάληψης

Πέμπτη 5/12, 18:00

-> Προπύλαια Στηρίζουμε την πορεία για τις καταλήψεις

Παρασκευή 6/12

-> ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σαββάτο 7/12 19:00

-> Πρόβολή ταινίας "Τα παράσιτα"

Κυριακή 8/12 19:00

-> Βιβλιοπαρουσίαση "Ραντεβού με τον Ζ": Χιλή 1970-73, η Λαική Ενότητα ενάντια στον Ταξικό Πόλεμο και η εξέγερση σήμερα.

10, 100, χιλιάδες καταλήψεις

ενάντια

στη δικτατορία του κεφαλαίου,
τη χούντα του θεάματος, την αστυνομοκρατία,
την εργασιακή εκμετάλλευσηκόντραστον φασισμό,
στον κρατικό αυταρχισμό,
σε κάθε αποκλεισμό και διάκριση.

Η Κατάληψη
"Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι
Άνω Κάτω Πατησίων"
υπάρχει από τον Σεπτέμβρη του 1996 στις
γειτονιές της Κυψέλης & των Πατησίων.
Κόντρα στα κρατικά τελεσίγραφα το Στέκι
είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο με δανειστική
βιβλιοθήκη, συζητήσεις, προβολές, συλλογική
κουζίνα και εκδηλώσεις.

Παραμένουμε εδώ
για να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας,
τα σώματα μας,
το νέο κόσμο που ανθίζει στις καταλήψεις & τα στέκια μας, στις καρδιές και στα μυαλά μας.

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη

Συνέλευση υπεράσπισης της κατάληψης "Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Άνω Κάτω Πατησίων". Νάξου 75 & Κρασσά, Πλ. Κολιάτσου

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων

πηγή : https://anokatopatision.espivblogs.net/?p=171…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Τα Εξάρχεια της ελευθερίας,της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ισότητας στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Στις 26 Αυγούστου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στα Εξάρχεια και εγκαταστάθηκαν μόνιμα ως στρατός κατοχής. Καθημερινά, δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ παρελαύνουν στους δρόμους, ακροβολίζονται στις γωνίες, κάθονται στις εισόδους των πολυκατοικιών επιχειρώντας να διαχύσουν το φόβο και την τρομοκρατία στη γειτονιά. Όλοι όσοι ζουν, εργάζονται, αγωνίζονται, ή αποτελούν θαμώνες των Εξαρχείων κινούνται εντός ενός ασφυκτικού αστυνομικού κλοιού και υπό τον διαρκή έλεγχο και επιτήρηση από εκατοντάδες ένστολους και πάνοπλους κρατικούς φρουρούς, οι οποίοι επιπλέον παρενοχλούν τους κατοίκους, εκτοξεύουν σεξιστικές απειλές σε γυναίκες και ομοφυλόφιλους, φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα σε πρόσφυγες και μετανάστες, κάνουν επίδειξη ισχύος στους νεολαίους και τις νεολαίες.

Από τότε μέχρι σήμερα, το κράτος έχει εκκενώσει καταλήψεις αγώνα, αυτοοργανωμένες δομές στέγης προσφύγων και μεταναστών, έχει πνίξει με χημικά δομές αντίστασης, έχει απομακρύνει δια της βίας από την περιοχή εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες, άντρες και παιδιά και τους έχει φυλακίσει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στις 14 Σεπτέμβρη, μετά τη λήξη της πορείας, διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα σε διαδηλωτές/τριες, στις 7 Νοέμβρη, σε μία επιχείρηση επίδειξης αστυνομικής δύναμης και εκδικητικότητας, τεράστιος αριθμός μπάτσων εξαπέλυσε πλήθος επιθέσεων στην περιοχή με αποκορύφωμα την περικύκλωση του καφενείου στην πλατεία, την ομηρία των εργαζομένων και των θαμώνων του και τη σύλληψη, ξυλοδαρμό και βασανισμό του συντρόφου Λάμπρου Γούλα, στις 17 Νοέμβρη μετά τη μαζική διαδήλωση του Πολυτεχνείου, ορδές μπάτσων εφόρμησαν στους δρόμους των Εξαρχείων και άρχισαν να χτυπούν προς πάσα κατεύθυνση περαστικούς, θαμώνες, νεολαίους και νεολαίες, ενώ το αστυνομικό σχέδιο που εφαρμόστηκε εκείνη την ημέρα στην περιοχή (εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις μέσα και γύρω από τη γειτονιά, μαζικές εξακριβώσεις περαστικών, ελικόπτερα και drones να πετάνε πάνω από την περιοχή για ώρες, απαγόρευση διέλευσης πεζών) ομοίαζε με την επιβολή στρατιωτικού νόμου. Παράλληλα με την έκφραση της ωμής βίας απέναντι στους αγωνιζόμενους και σε όλους όσοι κινούνται στα Εξάρχεια, έλαβαν και λαμβάνουν χώρα και οι παρακρατικές μέθοδοι της αστυνομίας: τοποθέτηση κοριών σε οχήματα συντρόφων, αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής να παρακολουθούν χώρους αγώνα, όπως τα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης στα Εξάρχεια, ασφαλίτες να απειλούν συντρόφισσες έξω από τα σπίτια τους, κρυφές κάμερες έξω από τα σπίτια αγωνιστών.

Όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν εκφράσεις του κρατικού σχεδιασμού για την καθυπόταξη μίας γειτονιάς με πλούσια ιστορία αντιστάσεων, γειτονιάς σύμβολο σε διεθνές επίπεδο για τους αγώνες που δίνονται ενάντια στην εξουσία, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το κράτος και ο κατασταλτικός στρατός του εισέβαλλαν στα Εξάρχεια κάτω από τις ενορχηστρωμένες και υστερικές κραυγές της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. για την επιβολή επιτέλους του δόγματος «νόμος και τάξη» και με πρόσχημα τις ναρκομαφίες και τη γιγάντωση της ναρκοπιάτσας της πλατείας. Μια συνθήκη που διαμορφώθηκε μεθοδικά από την προηγούμενη πολιτική διαχείριση και υπό την πλήρη εποπτεία των κρατικών μηχανισμών, ώστε να αποτελέσει όχημα για την κοινωνική νομιμοποίηση της συντριπτικής αστυνομικής επέμβασης που ακολούθησε -όπου απέναντι στις ναρκομαφίες δεν έκανε παρά θεαματικού τύπου επιχειρήσεις- και ξεκάθαρα στόχευε στο τσάκισμα των αγωνιστών, την εκδίωξη των προσφύγων και μεταναστών και τη μετατροπής της περιοχής από πεδίο αμφισβήτησης και ορμητήριο αγώνων, σε ζώνη υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ταυτόχρονα μέσα από την ιδεολογική επίθεση που προωθείται συστηματικά μέσα από τα μιντιακά φερέφωνα του Υπ. Δημοσίας Τάξης, επιχειρείται να εμπεδωθεί κοινωνικά ένα "Καθεστώς Εξαίρεσης" τόσο για τους αναρχικούς και πολλούς άλλους αγωνιστές της βάσης όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να δικαιολογήσει κοινωνικά την αστυνομική βία πάνω τους. Να επεκτείνει εκ νέου τα όρια της δολοφονικής δράσης των σωμάτων ασφαλείας πέρα από εκεί που τέθηκαν με την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Όσο όμως κι αν πασχίζουν κράτος και κεφάλαιο να πάψουν τα Εξάρχεια να είναι ένα πεδίο πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών διεργασιών και να επιβάλλουν την «κανονικότητα», θα βρίσκουν απέναντί τους χιλιάδες που θα τα υπερασπιστούν. Γιατί το «κανονικό» που θέλουν να επιβάλλουν είναι η εξατομίκευση, ο κανιβαλισμός, οι ανισότητες, ο έλεγχος και η επιτήρηση. «Κανονικό» γι' αυτούς σημαίνει καταπίεση, εκμετάλλευση και υποταγή. Οι φωνές που έχουν ακουστεί σε όλο τον κόσμο και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην περιοχή, φανερώνουν ακριβώς τι αποτελεί το έδαφος των Εξαρχείων και γιατί συγκρούεται με τον σάπιο κόσμο της Εξουσίας. Αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας των Αγώνων που δόθηκαν, δίνονται και θα δίνονται για την Ελευθερία, την Ισότητα, την Αλληλεγγύη.

Η στοχοποίηση των Εξαρχείων, οι εκκενώσεις των καταλήψεων, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού βάσης και του όπλου της απεργίας, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών αποτελούν κομμάτι τις ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εκκινήσει με νέα ορμή από την 7η Ιουλίου, με την αλλαγή της διακυβέρνησης. Παρ' όλη την ένταση με την οποία ξεδιπλώνεται, παρά τη βαρβαρότητα, τις απειλές και την τρομοκρατία, πλήθος κόσμου έχει ξαναβγεί στους δρόμους και ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία και την αστυνομοκρατία και θέτει τα πρώτα αναχώματα στους νέους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς του κράτους και των αφεντικών. Χιλιάδες φοιτητές υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο, μαθητές διαδηλώνουν ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργίες ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο και εργατικές διαδηλώσεις ενάντια στην ποινικοποίηση του όπλου της απεργίας. Ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις, πορείες ενάντια στην αστυνομική κατοχή και τις κατασταλτικές επιχειρήσεις, ενάντια στις παρενοχλήσεις και τις σεξιστικές επιθέσεις και απειλές από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους/τις μετανάστες/στριες, ενάντια στις ναρκομαφίες.

Αναρχικοί/ές, αγωνιστές/στριες, καταληψίες, εργαζόμενοι/ες, νεολαίοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες δεν υποτάσσονται στο φόβο, δεν υποχωρούν σε κανενός είδους απειλές και τελεσίγραφα, αγωνίζονται!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις καταλήψεις, ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, την αστυνομοκρατία, τις απειλές και τα τελεσίγραφα

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6 Μ.Μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ αντίστασης και μνήμης, έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το ξέσπασμα της κοινωνικής εξέγερσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6 Μ.Μ.

Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601569/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Η επάνοδος του δεξιού πολιτικού θίασου στην εξουσία έδωσε το έναυσμα για μια νέα, μεγαλύτερη αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής. Αυτή η γνήσια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση έχει την άνεση να υπηρετεί τους πλουτοκράτες χωρίς τη μάσκα του προοδευτικού που φορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο διέπραττε τη μεγαλύτερη ταξική προδοσία: όταν ψήφιζε αντεργατικούς νόμους και μνημόνια, όταν έκανε την Ελλάδα συμμέτοχη σε εγκληματικές γεωπολιτικές συμμαχίες, όταν εγκλώβιζε πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα κράτησης, όταν έδινε εντολές στα ΜΑΤ να επιτεθούν στις διαδηλώσεις, όταν εκκένωνε πολιτικές και προσφυγικές καταλήψεις και έσερνε αγωνιστές και αγωνίστριες στα δικαστήρια.


Η πανστρατιά όλων των δεξιών-ακροδεξιών-φασιστών της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που συμμάχησε για να ξανακυβερνήσει, θα επιχειρήσει να σαρώσει όλα τα κοινωνικά και πολιτικά κεκτημένα, παρασυρμένη από τη ζάλη της επιστροφής στην εξουσία και με δεδομένη τη βαθιά ταξική εκδίκηση που θέλουν να πάρουν για όσα έχουν συμβεί από το Δεκέμβρη του 2008, το 2010, το 2012, τα χρόνια των μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και της πρωτοφανούς αμφισβήτησης της δύναμής τους.


Ενώ ο δυτικός καπιταλισμός μπαίνει ήδη σε τροχιά γενικής οικονομικής ύφεσης και υπό τη διαρκή απειλή μιας νέας δομικής οικονομικής κρίσης που όταν ξεσπάσει θα είναι χειρότερη από εκείνη του 2008 (όπως παραδέχονται και προειδοποιούν όλοι οι οικονομικοί φορείς, οργανισμοί και αναλυτές του καπιταλισμού) και ενώ παράλληλα ένα νέο κύμα κοινωνικών ταραχών και εξεγέρσεων έχει ξεσπάσει στις γωνιές του κόσμου, από τη Βαρκελώνη μέχρι το Λίβανο και από τη Γαλλία μέχρι τη Χιλή, τον Ισημερινό και όλη τη Λατινική Αμερική, η τωρινή κυβέρνηση έχοντας σημαντικό σύμμαχο τη μεγάλη πλειοψηφία των media άνοιξε γρήγορα πολλά μέτωπα: ολική κατάργηση του ασύλου και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, νέα αντεργατικά - αντικοινωνικά πολυνομοσχέδια, νέες περικοπές, περαιτέρω ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και της φύσης, αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ακόμα πιο βίαιη αντιμετώπιση των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων, νέες εκκενώσεις καταλήψεων, όξυνση της αστυνομοκρατίας και νέα περιστολή ελευθεριών.


Δύο βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε ως αντιπολίτευση και σήμερα ως κυβέρνηση η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ΝΔ είναι η μείωση φορολογίας/ανάπτυξη και το τρίπτυχο εγκληματικότητα/ανομία/ασφάλεια. Πέρα από το τετριμμένο ψέμα της μείωσης φορολογίας/ανάπτυξης που γρήγορα θα αποδειχθεί φούμαρα, για μια τέτοια κυβέρνηση το "all in" στην Ασφάλεια είναι μονόδρομος. Η τεχνητή διόγκωση της υποτιθέμενης ανομίας και εγκληματικότητας στρώνει το έδαφος για μια ασφυκτική επιτήρηση μιας αστυνομοκρατούμενης κοινωνίας όπου θα κυριαρχεί ο Φόβος. Το να επιβληθεί ένα γενικό κλίμα τρομοκρατίας στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους και παντού είναι η προετοιμασία του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στις νέες οικονομικές-συστημικές κρίσεις και στην αναπόφευκτη μαζικότερη επιστροφή του λαού στους δρόμους ενάντια στα νέα αντικοινωνικά προγράμματα της εξουσίας.


Η ανακήρυξη του κέντρου και ειδικά της περιοχής των Εξαρχείων σε πολεμικό πεδίο εξυπηρετεί παράλληλα τον διαχρονικό στόχο της εξουσίας: να σπάσει το κέντρο της κοινωνικής και πολιτικής ζύμωσης και αγώνα, το γεωγραφικό πεδίο όπου ιστορικά συναντιούνται η φοιτητική αναζήτηση, το προλεταριακό βίωμα και το εξεγερσιακό «είναι» του κοινωνικού περιθωρίου δημιουργώντας ανεξέλεγκτες αντιεξουσιαστικές εκρήξεις. Ο τόπος όπου συγκεντρώνεται η κοινωνική εμπειρία και έπειτα εμπλουτισμένη επαναδιασπείρεται στις γειτονιές της μητρόπολης. Στη μεγάλη εικόνα του διάχυτου κοινωνικού πολέμου στα σχολεία και τις σχολές, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και τις γειτονιές, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνεται αυτό το πεδίο μάχης. Η κεντρική σημασία που δίνει το κράτος στην περιοχή αποδεικνύεται από τη μακρόχρονη και πολύπλευρη επίθεση που διεξάγει. Με τη μιντιακή προσπάθεια αποπολιτικοποίησης της περιοχής, με τα διάφορα σχέδια αναπλάσεων, με τους αστυνομικούς στρατούς κατοχής, με την καθοδηγούμενη από την αστυνομία μεταφορά της πιάτσας ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων και την προστασία των μαφιών που αλωνίζουν όπως ποτέ άλλοτε, με επιθέσεις και απειλές κατά αγωνιστών που δίνουν την καθημερινή μαχη ενάντια στο κράτος, την ενδοκοινωνική/αντικοινωνική βία και τις κάθε είδους μαφίες για μια γειτονιά πολιτικής και κοινωνικής ευτοπίας.


Η νέα κατασταλτική εκστρατεία ενάντια στις προσφυγικές και πολιτικές καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τους αγωνιζόμενους με πρώτο στόχο τους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές αποτελεί μέρος και προετοιμασία της συνολικής επίθεσης ενάντια στην κοινωνία. Οι καταλήψεις και οι χώροι αγώνα αποτελούν δομές και εγχειρήματα ενός ολόκληρου κόσμου που αγωνίζεται ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουμε. Από τις στεγαστικές καταλήψεις που ακυρώνουν στην πράξη τον εκβιαστικό βραχνά του ενοικίου ανασκευάζοντας παλιές παρατημένες κατοικίες, μέχρι τις πολιτικές καταλήψεις της συλλογικής ζωής και της συμμετοχής στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, η υπεράσπιση των καταλήψεων είναι ζήτημα όλων των αγωνιζόμενων. Όταν λένε Εξάρχεια εννοούν όλη την ελληνική επικράτεια. Όταν λένε αναρχικοί στοχεύουν στην απόλυτη υποταγή όλης της κοινωνίας στις ορέξεις του καπιταλισμού. Το σχέδιο τους είναι η καθολική επιτήρηση και η πλήρης υποταγή για να δουλεύει απρόσκοπτα το μεγάλο κεφάλαιο και να κερδοσκοπεί στις πλάτες του λαού. Όποιος δε σκύβει το κεφάλι πρέπει να τσακιστεί και να προσαρμοστεί στην ακροδεξιά κοινωνική νόρμα.


Στον νέο αντικοινωνικό πόλεμο που διεξάγουν, θα νικήσουν μόνο αν τους αφήσουμε, μόνο αν κάνουμε πίσω. Κάθε υποχώρηση θα είναι ένα βήμα προς ένα όλο και πιο ανελεύθερο καθεστώς υποταγής από το οποίο κανείς δε θα μείνει αλώβητος. Να μην αφήσουμε να εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς τρόμου και απόλυτης εξουσίας, να αγωνιστούμε για ένα κόσμο κοινωνικής ευημερίας και πολιτικής ελευθερίας. Η μόνη ελπίδα για τους λαούς του κόσμου είναι η αντίσταση και η εξέγερση ενάντια στην παγκόσμια κυριαρχία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε:

5/12 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, την αστυνομοκρατία, τις απειλές και τα τελεσίγραφα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

6/12 ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

11 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνικη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος

Pasamontaña

1/12/2019


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Το ολομέτωπο χτύπημα του αναρχικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, των καταλήψεων, των δομών του αγώνα και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών που για τους από τα κάτω σημαίνουν περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και αποκλεισμό. Η κατασταλτική εκστρατεία που ξεκίνησε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και έχει εκδηλωθεί με την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων, τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας μέσα από το νέο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο, συνεχίζεται με την έκδοση τελεσίγραφου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση των κατειλημμένων χώρων αγώνα μέχρι την μέρα πριν στην συμπλήρωση 11 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική εξέγερση του 2008. Παράλληλα αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού για την επιβολή της νέας κοινωνικής συνθήκης. Πάνω στην υποχώρηση των αγώνων και τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που συνέβει την προηγούμενη περίοδο σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, έρχεται να χτιστεί με την τρομοκρατία η κοινωνική συνθήκη της σιωπής, του φόβου και της υποταγής.

Για εμάς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στο σήμερα και στο άμεσο μέλλον. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

NO PASARAN!

Διαδήλωση την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη: πανελλαδική ημέρα αλληλεγγύης στις καταλήψεις, 18:00, Προπύλαια

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601600/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συμμετοχή-στήριξη καλέσματος για 5/12

Συμμετοχή-στήριξη απο την Πολιτική-διαχειριστική σύνελευση κατάληψης δερβενίων 56 του μπλοκ της συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων στην ποορεία 5/12 που θα γινει στα προπύλαια

Κείμενο απο την κατάληψη: Ασφαλής στην τοποθεσία Αθήνα

https://athens.indymedia.org/post/1601417/

Πέμπτη 5/12 ώρα 18.00, πορεία Προπύλαια

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Πολιτική-διαχειριστική σύνελευση κατάληψης δερβενίων 56

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601623/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ζούμε μια ζωή γεμάτη τελεσίγραφα.

Γεννιόμαστε. Κάποιοι σε βάρκα που διασχίζει τη Μεσόγειο για να ξεφύγουμε απ'τον πόλεμο. Μεγαλώνουμε. Κάποιες στο σχολείο της γειτονιάς, της καλής διαγωγής, της παρέλασης και της προσευχής. Πέρασμα στη φοιτητική ζωή, την εντατικοποιημένη μάθηση με όρους δουλειάς, του ν+2 τελεσιγράφου για να διαγραφούμε. Κι ύστερα το "καθήκον" της στρατιωτικής θητείας, να
εκπροσωπηθεί επάξια ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός, να υπηρετήσουμε τα ηγεμονικά σχέδια του ελληνικού κράτους και των "συμμάχων" του. Και μετά να βρεις μια δουλειά. δεν έχει σημασία. απλήρωτη, με ψίχουλα για μισθό, ανασφάλιστη, εγκλωβισμένη στον 8ωρο εκβιασμό;
Δουλίτσα να υπάρχει…Για να πληρώσεις στον ιδιοκτήτη τα νοίκια που τρέχουν ενώ σε απειλεί ότι θα το κάνει airbnb. Να φοβάσαι την έξωση, την διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, το πρόστιμο της ΕΥΔΑΠ. Κι αν είσαι θυληκότητα, τόσο το καλύτερο. Η πατριαρχία σε βρίσκει παντού: στο σχολείο, στο δρόμο, στη δουλειά, στην "αγία οικογένεια" και σε πατάει κάθε μέρα στο λαιμό. να σε πείσει ότι είσαι αδύναμη και ανεπαρκής. Ή ότι παραείσαι δυναμική, υστερική, χοντρή,προκλητική, τρελή. Και φταις εσύ για όλες τις λεκτικές-σωματικές επιθέσεις που δέχεσαι.

Γιατί να φοβηθούμε το τελεσίγραφο του Χρυσοχοϊδη;
Πριν μέρες, ένα ακόμα τελεσίγραφο προστέθηκε στην καθημερινότητά μας. Αποστολέας ο σερίφης-υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοϊδης και παραλήπτες πολλοί και πολλές. Το πολεμικό ανακοινωθέν τους προς όσους και όσες έχουν καταλάβει "παρανόμως" ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, έρχεται μετά από τις συνεχιζόμενες εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων στέγασης προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας καθώς και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα σε Αθήνα και Λάρισα. Μια κατασταλτική στρατηγική που συνεχίζεται απρόσκοπτα εδώ και 7 χρόνια είτε με την γελοία ρητορική της "αξιοποίησης των άδειων κτιρίων" από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που άδειασε και γκρέμισε συνολικά 11 καταλήψεις πανελλαδικά είτε με την ρητορική της "πάταξης των εστιών ανομίας" της κυβέρνησης ΝΔ που αποτέλεσε και βασική προεκλογική δέσμευση προς τέρψιν του ακροδεξιού της ακροατηρίου.

Όπως και στις "πραγματικές" πολεμικές επιχειρήσεις, αυτοί που νομίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι, καλούν τους υπόλοιπους να παραδοθούν. Εν προκειμένω, στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο που βιώνουμε, μας καλούν να παραδώσουμε τους αγώνες και τις ζωές μας στα χέρια τους, να λησμονήσουμε ό,τι έχουμε χτίσει και κερδίσει με τις δικές μας πλάτες. Καλούν όσους έχουν αρνηθεί να φυλακιστούν και να στοιβαχτούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξαναγυρίσουν στον εγκλεισμό τους. Όσους αρνούνται συλλογικά τον εκβιασμό του ενοικίου και επιλέγουν την απαλλοτρίωση των
εστιών τους από τον κόσμο της ιδιοκτησίας, να πειθαρχήσουν στην ασφυξία της "κανονικής ζωής". Όσους μετατρέψαμε τα εγκαταλειμμένα κτίρια σε εστίες αυτοοργάνωσης, δημιουργίας και αγώνα, να τ'αφήσουμε να ξαναγίνουν μαντρωμένα ερείπια. Το αλαζονικό κάλεσμα της εξουσίας για "επιστροφή στη κανονικότητα", καλεί τους απανταχού καταληψίες να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των κτιρίων συνθηκολογώντας με ένα απλό…μισθωτήριο! Πώς να διαπραγματευτούμε με τους κοστουμαρισμένους υπουργούς-μεσίτες του κατασκευαστικού-real estate κεφαλαίου που όταν μιλούν για "αξιοποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας" εννοούν την περίφραξη και εμπορευματοποίηση όσων χώρων ήταν ακόμη λεύτεροι. Είναι αυτοί που ίδρυσαν το ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλούν εκτάσεις-φιλέτα, ακρογιαλιές και ολόκληρα δάση για να χτιστούν καζίνο, malls, γήπεδα του golf και ξενοδοχειακές μονάδες. Είναι αυτοί που θέλουν να ισοπεδώσουν τα βουνά για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες, που εκτρέπουν ποταμούς και σκάβουν τις θάλασσες για να αποκτήσουν την ενέργεια που θα κινεί τις καταστροφικές μηχανές της ανάπτυξής τους. Είναι αυτοί που μετατρέπουν τις πόλεις σε τουριστικά θέρετρα και εμάς σε πλάνητες αναζητώντας στέγη υπό τον εκβιασμό των υψηλών ενοικίων.Και θέλουν να μας πείσουν ότι αυτές δεν είναι αιτίες να εξεγερθούμε!

Οι ζωές και οι αγώνες μας δεν στριμώχνονται σε τελεσίγραφα!
Γιατί έτσι; Γιατί οι καταλήψεις; Γιατί τώρα; Εύλογα ερωτήματα που ήδη διατυπώνονται από πολλούς και πολλές γύρω μας. Όμως η απάντηση μας ήδη σιγομουρμουρίζεται σε πολλές παρέες, σε πολλά καφενεία, σε πολλές πλατείες και χώρους δουλειάς. Αν το δόγμα "ανάπτυξη και καλοπληρωμένες
δουλειές" κρύβει την λεηλασία της ζωής μας και τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν ενάντια στην επιβίωσή μας, το δόγμα "νόμος και τάξη" αποκαλύπτει την προσπάθειά τους να τσακίσουν οποιαδήποτε δυνατότητα οργάνωσής μας ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Οι "καλοπληρωμένες δουλειές" μετρήθηκαν και βγήκαν λειψές και "μεροληπτικές": 1500 θέσεις για ειδικούς φρουρούς και 400 για συνοριοφύλακες! Ταυτόχρονα, ο ΣΕΒ διατάζει την επαναφορά του υπο-κατώτατου μισθού, την μη αναγνώριση των 3ετιών προϋπηρεσίας, την εξαίρεση ολόκληρων κλάδων από τα βαρέα και ανθυγιεινά πχ.λιμενεργάτες. Στο πρόσφτατο πολυνομοσχέδιο της, η κυβέρνηση εγκαινίασε τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με την πρόβλεψη μιας σειράς εξαιρέσεων στην εφαρμογή των συλλογικών/κλαδικών συμβάσεων εργασίας. Κι όλα αυτά ενώ συνεχίζεται "κανονικά" η καθημερινότητα των εργατικών δολοφονιών (με πιο πρόσφατη τον θάνατο εργάτη στη ΛΑΡΚΟ), η ελαστικοποίηση των ωραρίων, η ανασφάλιστη εργασία, οι μαζικές απολύσεις και τα υπόλοιπα ευεργετήματα της "ανταγωνιστικής οικονομίας". Και τα φερέφωνα της εξουσίας συνεχίζουν ν' αναζητούν συναίνεση και ησυχία μιλώντας για "μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού", μοίρασμα πλεονασμάτων και φοροελαφρύνσεις. Ποιός πείθεται πλέον;
Κι όσο μας καταδικάζουν στη φτώχεια, τόσο επιβάλλουν και την εγκληματοποίηση των ίδιων των φτωχών. Ο μαζικός εγκλεισμός 20.000 μεταναστ(ρι)ών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπό τις ρατσιστικές πιέσεις των κατά τόπους πολιτικών αρχόντων αναδεικνύει την σύγχρονη ολοκληρωτική διαχείριση των "ανεπιθύμητων", όσων περισσεύουν και κρίθηκε ότι η ζωή τους είναι ανάξια να βιωθεί. Την εικόνα αυτή συνθέτουν τρανταχτά στιγμιότυπα από πνιγμούς στη Μεσόγειο, ρατσιστικές επιθέσεις σε γειτονιές, βασανισμούς στα Α.Τ, τη δουλοκτητική εκμετάλλευσή ξένων στα χωράφια και τα κάτεργα ανά την Ελλάδα.

Στις συνθήκες αυτές, το δόγμα "νόμος και τάξη" και η επιδίωξη του κράτους να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου είναι "κάστρο φτιαγμένο στην άμμο". Και οι ενορχηστρωτές αυτού του σχεδίου το γνωρίζουν πρώτοι. Γι' αυτό και χτυπούν το πανεπιστημιακό άσυλο που διαχρονικά αποτελεί σημείο συνάντησης των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Γι' αυτό και μεθοδεύουν το φακέλωμα των εργατικών σωματείων, την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, τον αφοπλισμό των απείθαρχων εργατ(ρι)ών από το όπλο της απεργίας. Γι΄αυτό και ξεσηκώνουν κάθε χαφιεδίστικη πρακτική με παρακολουθήσεις αγωνιζόμενων ανθρώπων και πολιτικών χώρων του κινήματος ενώ οι πραίτορες του Χρυσοχοϊδη βασανίζoυν στους δρόμους και τις γιάφκες της ΕΛ.ΑΣ (με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του αναρχικού Λ.Γούλα στα Εξάρχεια). Γι΄ αυτό και με σύμμαχο την δικαιοσύνη τους συστηματοποιούν τις φρονηματικές διώξεις όπως η πρόσφατη κλήση 4 αγωνιζόμενων από την Ασφάλεια Καρδίτσας για "εξηγήσεις" λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής βιομηχανίας στα Άγραφα. Ή τη φυλάκιση του αναρχικού Χ.Κορτέση για την απόπειρα απαλλοτρίωσης εμπορευμάτων αξίας 180 ευρώ από κατάστημα της Leroy Merlin στο Ρέντη. Είναι οι δικαστικές αποφάσεις που απορρίπτουν κάθε προσφυγή ενάντια στη λεηλασία της φύσης, που βγάζουν λάδι εφοπλιστές και αφήνουν ελεύθερους δολοφόνους. Θέλουν να επιβάλουν το φόβο γι' αυτό και αυστηροποιούν τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα και μετατρέπουν την διαμαρτυρία εντός δημοσίου κτιρίου σε κακούργημα. Γι' αυτό και τους τρομοκρατούν ακόμα και τα δημόσια ή ιδιωτικά ερείπια που μετατρέπουμε σε καταλήψεις, σε ζωντανούς οργανισμούς κοινωνικής αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Φοβούνται αυτό που είμαστε και τρέμουν αυτό που μπορούμε να γίνουμε. Τους έχουν σημαδέψει οι εφιάλτες της κοινωνικής-ταξικής εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, τους τρομοκρατούν οι εικόνες των πληβειακών εξεγέρσεων ανά τον κόσμο (Χιλή, Βολιβία, Ιράν κ.α), τρέμουν τις παρατεταμένες κοινωνικές ταραχές που κυριαρχούν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων εδώ και 1 χρόνο. Η κατασταλτική στρατηγική του κράτους απέναντι στις καταλήψεις, το αντιεξουσιαστικό κίνημα και τις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις επιχειρεί να ξεριζώσει αυτήν ακριβώς την δυνατότητα και την προοπτική για τις ζωές των απανταχού καταπιεσμένων: τους συλλογικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις, κάθε λογής κοινωνικό ξεσηκωμό που γεννά το σύστημα της φτώχειας, της αδικίας, των πολέμων ανά την υφήλιο. Όμως η δύναμη της αλληλεγγύης παραμένει η πιο εύφλεκτη ύλη στα καταστροφικά σχέδιά τους. Να ναρκοθετήσουμε τις συντεταγμένες του παγκόσμιου χάρτη με το πείσμα και την αδιαλλαξία του αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Έχουμε έναν ολόκληρο κόσμο να καταλάβουμε. Πιάνουμε τα νήματα αντίστασης σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Από τους αγώνες σε γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση των δημοσίων χώρων, τον εκβιασμό των ενοικίων, την επέλαση του airbnb και της τουριστικοποίησης ως τις αντιστάσεις ενάντια στα αναπτυξιακά mega-projects της COSCO στην παραλιακή ζώνη του Πειραιά και του Λάτση στο Ελληνικό. Από τις κινητοποιήσεις των φοιτητ(ρι)ών ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και εντατικοποίηση των σπουδών τους ως τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ενάντια στην ενοικιαζόμενη σκλαβιά και την επισφάλεια. Από τις απεργιακές πρωτοβουλίες των σωματείων βάσης σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Γιάννενα ως τις γυναικείες κινητοποιήσεις ενάντια στη δικαστική ασυλία των γυναικοκτόνων, των βιαστών, της πατριαρχίας. Από τα κινήματα αντίστασης ενάντια στα αιολικά εργοστάσια της ΤΕΡΝΑ στις κορυφές των Αγράφων, τα εργοτάξια της ELDORADO στα εδάφη της Χαλκιδικής, τα γεωτρύπανα των ΕΛΠΕ-Repsol σε Ήπειρο και Ιόνιο πέλαγος ως τις εξεγέρσεις των μεταναστ(ρι)ών στις Μόριες του ελληνικού κράτους.

Και μέσα σ' αυτό το πολύμορφο δίχτυ αγώνων και αντιστάσεων, βρίσκονται και οι καταλήψεις. Τα συλλογικά μας σπίτια και σχολεία που χτίσαμε με τους δικούς μας κόπους, χωρίς χορηγίες και κομματικές πλάτες, για να στεγάσουμε τα όνειρα, τις επιθυμίες, την κοινή ζωή, τις ανατρεπτικές σχέσεις κοινοκτησίας, συντροφικότητας, ισότητας και ελευθερίας που προτάσσουμε στην καθημερινότητά μας. Γιατί οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια των κτιρίων αλλά μια ανοικτή κοινωνική πρόταση επανοικειοποίησης του κοινωνικού πλούτου που μας κλέβουν συνολικότερα, για την αδιαμεσολάβητη κάλυψη των κοινωνικών-ταξικών μας αναγκών. Η μετατροπή άδειων κτιρίων σε ορμητήρια αμφισβήτησης, σε χώρους κοινωνικού πειραματισμού, συνεύρεσης και συνεργασίας αποτελεί μια άμεση απάντηση στην εμπορευματοποίηση της στέγης, του νερού και του ρεύματος, την περίφραξη κάθε ζωτικής μας ανάγκης από το κράτος και το κεφάλαιο, απέναντι στην υλική/συναισθηματική μιζέρια που μοιράζει ο πολιτισμός της ιδιοκτησίας, του κέρδους και του ανταγωνισμού. Και μ' αυτό το πνεύμα υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις αλλά θέλουμε να καταλάβουμε τα πάντα: τους δρόμους, τα σχολεία και τις σχολές, τα εργοτάξια και τα γραφεία, τις γειτονιές που κατοικούμε.
Κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί, στον δρόμο θα τσακίσουμε την καταστολή!


ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ Σ' ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, 18.00 μ.μ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού

πηγή : https://paapty.squat.gr/?p=3638


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Προσυγκέντρωση και κατέβασμα στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Κάλεσμα για προσυγκέντρωση και συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

17:00 Υμηττού & Ιφικράτους

18:00 Προπύλαια

10, 100 1000 καταλήψεις...

Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81109/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στις 5/12 Όλοι και Όλες στο δρόμο

ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ

Η ακροδεξιά κρατική διαχείριση έχει βαλθεί να απονομιμοποιήσει τα κινήματα, να τα παρουσιάσει σαν υπολείματα του παρελθόντος, να λοιδορήσει τις πρακτικές τους και να τα καταστείλει. Η κατάργηση του ασύλου, η αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, οι εκκενώσεις των καταλήψεων είναι δείγματα αυτής της πολιτικής.

Στον κρατικό συρφετό να απαντήσουμε δυναμικά, να υπερασπιστούμε τις δομές του κινήματος, να υψώσουμε αναχώματα αλληλεγγύης. Οι καταλήψεις και οι αγώνες που ξεπηδούν μέσα και έξω από αυτές, δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι.

Συμμετέχουμε στην πορεία της 05/12,στις 18.00 στα Προπύλαια

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601644/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Support the call of 5 December

post image

Κείμενο απο το κάλεσμα της συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων: Απέναντι στις επιθέσεις κράτους και αφεντικών οι εξεγέρσεις μας θα γίνουν ο εφιάλτης τους - Κάλεσμα στις πορείες 5 & 6/12

https://athens.indymedia.org/post/1601510/

Πέμπτη 5/12 ώρα 18.00, πορεία Προπύλαια

Thursday 5/12 at 18:00, Propilia

στέκι αναρχικών μεταναστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601636/