Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.00

Προβολή της ταινίας ”Ο μικρός Λίαμ”

Ο Liam ένα 8χρονο αγοράκι ζει στο Liverpool την δύσκολη περίοδο της οικονομικής ύφεσης. Και τα 2 του αδέρφια αναγκάζονται να δουλέψουν και όταν ο πατέρας τους θα απολυθεί από το ναυπηγείο που δούλευε η καθημερινότητα τους θα αλλάξει με τραγικά αποτελέσματα.

Διαπραγματευόμενος πολλά θέματα όπως την προκατάληψη, την ξενοφοβία, τον εκφοβισμό που ασκεί στους πιστούς η καθολική εκκλησιά και τη βια του υπόκοσμου θα περίμενε κανείς αυτή η ταινία να είναι…παραφορτωμένη! Ο τρόπος όμως που χειρίζεται όλα αυτά τα θέματα ο σκηνοθέτης είναι πραγματικά αριστοτεχνικός. Καταφέρνει να μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα μιας σχεδον απάνθρωπης εποχής για τους μη έχοντες που εκμεταλλεύονται το κεφάλαιο και οι κερδοσκόποι.

Oι ήρωες δεμένοι στην αρχή καταφέρνουν μέσα από την οικογένεια να λύσουν τα προβλήματα. Καθώς όμως οι κοινωνικές συνθήκες δυσχεραίνουν οι δεσμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν μέχρι την τελική διάλυση. Αν και πραγματικά τραγική αυτή η ιστορία δίνει μια νότα αισιοδοξίας και μας κάνει να σκεφτούμε ότι τελικά η βια και το μίσος δεν είναι ποτέ η λύση. Γιατί τελικά οτι κάνουμε καλό το παίρνουμε κάπως, κάποτε πίσω.

Πηγή: cine.gr

πηγή : http://ydragogeio.gr/provoli-liam/