Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 15.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Λάρισα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Β.Σταθόπουλο

Η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές θα πραγματοποιήσει μαζί με συντρόφους - ισσες από την Λάρισα και την Θεσ/κη συγκέντρωση Αλληλεγγύης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 15:00 έξω από τις φυλακές Λάρισας.

Στις φυλακές Λάρισας έχει προφυλακιστεί ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος, ο οποίος συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου σε επιχείρηση της "αντιτρομοκρατικής". Εκτός του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου συλλαμβάνονται η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης.

Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, κάνοντας παράλληλα σαφείς τις προϋποθέσεις και, κατ επέκταση, τις προτεραιότητές τους προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις. Δεν φτάνει μόνο η δουλοπρέπεια τους απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η ικανοποίηση των όποιων απαιτήσεών τους, αλλά χρειάζεται και το αντίστοιχο περιβάλλον προκειμένου να νοιώθουν ασφάλεια οι "επενδυτές" όταν κερδοσκοπούν ξεζουμίζοντας τα πάντα στο διάβα τους. Η νεοφιλελεύθερη επέλαση πάει πακέτο με το δόγμα "νόμος και τάξη". Οι όποιες αντιστάσεις υπάρχουν πρέπει να χτυπηθούν μαζί με τα ήδη πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις στο όνομα τάχα της "πάταξης της ανομίας" και της επιστροφής στην "κανονικότητα" του εργασιακού μεσαίωνα. Μια ανομία που έντεχνα εξισώνει κατακτήσεις, πολιτικές δραστηριότητες και μετανάστες με την κοινωνική παραβατικότητα. Ανομία, λοιπόν, βαφτίζεται ό,τι τους φοβίζει, ό,τι μπορεί να απειλήσει την "κανονικότητα" τους, από τα Εξάρχεια, τις καταλήψεις μεταναστών και προσφύγων, τις πολιτικές καταλήψεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις πορείες, την απεργία κλπ. Η "κανονικότητα" τους απαιτεί σιγή νεκροταφείου και αυτή προσπαθούν να επιβάλουν. Το υπουργείο ΠΡΟΠΟ έχει αναλάβει αυτήν την εργολαβία και γι' αυτό έχει καταστεί σήμερα το υπ αριθμόν ένα υπερυπουργείο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τουλάχιστον ως προς την διαχείριση τους σε επίπεδο προπαγάνδας, εντάσσονται και οι τελευταίες συλλήψεις, που η κυβέρνηση συνδέει με την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα".

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου σε επιχείρηση της "αντιτρομοκρατικής" συλλαμβάνονται 3 άτομα και προσάγονται δεκάδες άλλα, ενώ πραγματοποιούνται και αρκετές εισβολές - έρευνες σε σπίτια. Η όλη υπόθεση αρχικά βασίζεται σε μια ληστεία σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ όπου σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίζεται ο ένας από τους 2 που συμμετείχαν και στην πορεία των ερευνών ανακαλύπτουν οπλισμό που τον αποδίδουν στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Επίσης, καταζητείται ο αναρχικός Χατζηβασιλειάδης Δημήτρης. Ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος και το άλλο άτομο κατηγορούνται με το αρ. 187 Α ΠΚ(τρομονόμο) ως μέλη της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας" και προφυλακίζονται, ενώ η συντρόφισσα Μυρτώ Σ. κατηγορήθηκε για πλημμελήματα και αφέθηκε "ελεύθερη". Ο αναρχικός σύντροφος Β. Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ με κείμενο του αρνείται την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση τόσο της οργάνωσης όσο και της ληστείας, ενώ κατά την "απολογία" του στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη ότι για λόγους αλληλεγγύης βοήθησε τον τραυματισμένο αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη. Εδώ, η αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο αναρχικό φτάνει και περισσεύει για τους μηχανισμούς του κράτους ως αποδεικτικό στοιχείο για να χαρακτηριστεί κάποιος "τρομοκράτης" και να κατηγορηθεί για μια σειρά πράξεων με τον 187Α.

Προτού ολοκληρωθούν καν οι έρευνες, η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού θα πανηγυρίσει για τις συλλήψεις των "τρομοκρατών" (κατήργησε ακόμη και την αστική δικαιοσύνη έβγαλε μόνος του καταδικαστική απόφαση), και θα εξαγγείλει με στόμφο ότι σε λίγο καιρό η εγχώρια "τρομοκρατία" θα αποτελεί παρελθόν και η χώρα θα επιστρέψει στην "κανονικότητα". Κάτι τέτοια φαιδρά έλεγε και ο Χρυσοχοΐδης το 2002 με την εξάρθρωση της 17 Ν, "Μεγάλα λόγια μεγάλων ανδρών".

Δεν θα μπορούσαν και από αυτή την υπόθεση να λείψουν τα ΜΜΕ, που επιδόθηκαν σε ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό ποιος θα πλασάρει το καλύτερο σενάριο τρομοϋστερίας. Σενάριο, βεβαίως, υπαγορευμένο από την "αντιτρομοκρατική" αλλά με ελεύθερη απόδοση από τους "σκηνοθέτες" των ΜΜΕ. Έτσι, είδαμε αιμοσταγείς "τρομοκράτες" να ανατινάζουν ασθενοφόρα και να σπέρνουν τον θάνατο, σούπερ βόμβες, laser και ελεύθερους σκοπευτές, ενώ δεν δίστασαν την επαγγελματική δραστηριότητα του συντρόφου Σταθόπουλου, που είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών, να την κάνουν σήριαλ με video και φωτογραφίες προκειμένου να πείσουν τον μέσο πολίτη για την ενοχή του, την "πολεμική εκπαίδευσή του" κλπ. Δεν παράλειψαν βέβαια, να συνδέσουν και αυτή την υπόθεση με την γενικότερη επιδίωξή τους περί συγκοινωνούντων δοχείων της "ανομίας": αφού ο καταζητούμενος αναρχικός "τρομοκράτης" ήταν και σε κατάληψη που εκκενώθηκε πρόσφατα, τότε όλοι οι καταληψίες είναι εν δυνάμει "τρομοκράτες" ή, αντίστοιχα, οι φωτογραφίες από τον οπλισμό που βρέθηκε στο Χολαργό τοποθετούνται δίπλα δίπλα με φωτογραφίες από τα "ευρήματα" στο στέκι της ΑΣΟΕΕ και τον υπότιτλο "Γιάφκες", ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η ανεκδιήγητη υφυπουργός εργασίας κατέληξε στο περισπούδαστο συμπέρασμα ότι στην ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν «όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας», αποκάλυψη λοιπόν ο Συριακός στρατός πολεμάει με παλούκια και κράνη μηχανής!

Τσακίστε τους όλους λοιπόν, στο όνομα της "κανονικότητας" αυτό είναι το δόγμα. Και σε αυτό εμείς από την δική μας πλευρά, δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε αυτήν την "κανονικότητα" που θέλουν να επιβάλλουν και στον αγώνα αυτόν δεν χωράνε διακρίσεις ως προς της μορφές και τα μέσα πάλης.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και γενικότερα στους διωκόμενους συντρόφους/-ισσες δεν είναι απλώς μέρος του αγώνα μας, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, με τον αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που καταζητείται

Αλληλεγγύη στην αναρχική Μυρτώ Σ. που διώκεται

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601472/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας Κυριακή 15/12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 3μμ

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο έξω από τις φυλακές της Λάρισας όπου βρίσκεται προφυλακισμένος. Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 3μμ

Λευτεριά στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας

Δύναμη στον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που καταζητείται

Καμία ανοχή στην "κανονικότητά" τους

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η «αντιτρομοκρατική» πραγματοποιεί μια μεγάλη επιχείρηση, στα πλαίσια της οποίας συλλαμβάνονται ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, η αναρχική Μυρτώ Σ. και άλλο ένα άτομο. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πλήθος προσαγωγών και εισβολές σε σπίτια, ενώ καταζητείται και ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης.

Αρχικά ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κατηγορήθηκε για ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό, κατά την οποία τραυματίζεται ο ένας από τους δύο συμμετέχοντες. Στη συνέχεια, βρέθηκε οπλισμός στο σπίτι του άλλου συλληφθέντα, που αποδίδεται στην οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα". Με βάση αυτά τα ευρήματα οι 2 συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση και μια σειρά άλλες κατηγορίες που εμπίπτουν στον "αντιτρομοκρατικό" νόμο. Όσον αφορά τον σύντροφο Σταθόπουλο, αρνείται την συμμετοχή στη ληστεία και στην οργάνωση, ενώ αναλαμβάνει ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης βοήθησε, με την παροχή πρώτων βοηθειών, τον τραυματισμένο Δ.Χατζηβασιλειάδη και αποδίδει τη δίωξή του στη στοχοποίησή του ως αναρχικού. Ως προς την συντρόφισσα Μυρτώ Σ. κατηγορήθηκε για πλημμελήματα και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Με το που έγιναν γνωστές οι παραπάνω συλλήψεις, το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο έδειξε για μια ακόμη φορά τα άμεσα αντανακλαστικά του. Οι όποιες «φιλελεύθερες» ψευδαισθήσεις περί τεκμηρίου αθωότητας βρέθηκαν για άλλη μια φορά στον πάτο του καλαθιού των αχρήστων, με το κράτος και τα ΜΜΕ να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ της τρομοϋστερίας.

Η τρομοϋστερία καναλιών, μπάτσων και πολιτικής ηγεσίας, δένει αρμονικά και με την διακηρυγμένη επιθυμία τους να τελειώνουν σιγά σιγά με τον αναρχικό χώρο και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Οι εικόνες από τα στρατιωτικοποιημένα Εξάρχεια και τις συγκρούσεις που διεξάγονται εκεί, οι σφραγισμένες καταλήψεις και τα ανοιγμένα στέκια στις σχολές που ονομάζονται «γιάφκες», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και οι αντιδράσεις τους στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν εκεί πλασάρονται στον φοβισμένο νοικοκυραίο ως ένα καθεστώς γενικευμένης «ανομίας», το οποίο πρέπει να παταχθεί με κάθε κόστος. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια λοιπόν, για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που με τόση ανυπομονησία περιμένει το κεφάλαιο, να ισοπεδώσουν περαιτέρω τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και να παραδώσουν γη και ύδωρ προς εκμετάλλευση και κερδοφορία. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, η μέθοδος είναι γνωστή, παλιά και δοκιμασμένη: καταστολή, νέοι ποινικοί κώδικες που στοχεύουν απροκάλυπτα σε αγωνιστές και πολιτικούς κρατούμενους, παρακολουθήσεις, «τρομονόμοι» κλπ.

Από την πλευρά μας, ένα πράγματα είναι εντελώς σαφές, ότι η αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και στους διωκόμενους συντρόφους είναι αδιαπραγμάτευτη. Στα μάτια του κράτους άλλωστε, είμαστε όλοι και όλες ένοχοι/ες και ως τέτοιοι/ες στεκόμαστε απέναντί του, μαζί με όσους και όσες βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601729/


1 2 3 4 5

Την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στις 15:00 στηρίζουμε την πανελλαδική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται αιχμάλωτος ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος. Για ενημέρωση καθώς και το ενδεχόμενο συντονισμένης μεταφοράς για τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση, οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν mail στη συλλογικότητα (terrexa.squat@exgmail.coexm) ή να έρθουν σε άμεση επικοινωνία την Πέμπτη μετά τις 21:00 στο αυτοδιαχειριζόμενο μπάρ της κατάληψης Terra Incognita

Νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροι, με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί.

Η διασπορά τρόμου και πανικού στην κοινότητα του αγώνα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά σειρά έχει το σόου της αντι-τρομοκρατικής και η φερόμενη επιχείρηση εξάρθρωσης της ένοπλης Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας με το νήμα για τους ίδιους να ξετυλίγεται έπειτα από μια ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ στο Χολαργό στις 21-10. Στις 8 και 9 Νοέμβρη γινόμαστε όλοι/ες μας θεατές ενός ακόμα σόου καταστολής και αντεκδίκησης με δεκάδες απαγωγές συντροφισσών και συντρόφων και εισβολές σε σπίτια για έρευνες. Οι εικόνες που διαδέχονται η μία την άλλη, μιλούν για πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος, επικείμενους νεκρούς αστυνομικούς και άλλα πολλά για να ανεβάσουν το γόητρο της αντι-τρομοκρατικής και να δικαιολογήσουν την αντεκδίκηση των μπάτσων απέναντι στους αγωνιστές. Το τέλος της λεγόμενης ανομίας έχει σημάνει πόλεμο. Και στον πόλεμο για το κράτος, όλα επιτρέπονται.

Ο απολογισμός μέχρι στιγμής έχει αφήσει 3 συλλήψεις, ένα ενεργό ένταλμα σύλληψης και την ανεύρεση οπλισμού ανάμεσα στον οποίο βρίσκεται και το όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης. Αυτό που μένει όπως πάντα είναι να αποτυπωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα δυο μέρη του πάζλ, να γίνουν ένα. Οι συλληφθέντες να γίνουν μέλη, τα σπίτια να βαφτιστούν γιάφκες και οι σχέσεις αλληλεγγύης να ποινικοποιηθούν.

Ανάμεσα σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της καταστολής σε αυτή την επιχείρηση, βρίσκονται δυο αναρχικοί με χρόνια παρουσία σε διαδικασίες και στιγμές αγώνα. Ο λόγος για τους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, που βρίσκονται ασταμάτητα στο στόχαστρο της καταστολής δεκαετίες τώρα. Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος συνελήφθη την Παρασκευή 8 Νοέμβρη από κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής. Στο πρόσωπό του, οι μπάτσοι και οι τηλεκανίβαλοι, βρίσκουν το τέλειο προφίλ για να στήσουν νέα τρομοσενάρια για τη σύλληψη παλιού γνώριμου τρομοκράτη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, ενώ οι μπάτσοι του φορτώνουν το μισό ποινικό κώδικα για πράξεις που και οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν ευσταθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ίδια η παραδοχή των στελεχών της αντι-τρομοκρατκής, που ναι μεν επικαλούνται πως ο Βαγγέλης είναι μέλος της οργάνωσης, όμως δε θα μπορούσε να έχει φυσική παρουσία σε επιθέσεις καθώς το ίδιο διάστημα βρίσκονταν έγκλειστος για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Όσο για τον αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, η συνταγή είναι παλιά και γνώριμη. Το τελευταίο διάστημα οι αρχές είχαν δηλώσει ευθέως πως ετοιμάζουν έναν νέο κύκλο αιχμαλωσίας, με ενδεικτική την διαχείριση της προσαγωγής του κατά την εκκένωση της κατάληψης Gare, όταν τον μετέφεραν δέσμιο σε εγκαταλελειμένο οίκημα ισχυριζόμενοι πως ο ίδιος κρύβει όπλα κα ναρκωτικά. Ο ίδιος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται καταζητούμενος, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους μπάτσους. Γι αυτό και τον φωτογραφίζουν ως ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και άλλα πολλά. Η ίδια συνταγή που θέλει δεκάδες συντρόφους που διάλεξαν την παράνομη ελευθερία, να φωτογραφίζονται ως αδίστακτοι κακοποιοί έτοιμοι γα όλα, που βρίσκονται πίσω από κάθε ενέργεια ένοπλης βίας, έτσι ώστε μια ενδεχόμενη αιματηρή σύλληψή τους (ή ακόμα και εκτέλεση) να είναι απόλυτα δικαιολογημένη (ίσως κα αναμενόμενη). Η ίδια συνταγή που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της παράνομης ελευθερίας των συντρόφων Γρηγόρη Τσιρώνη, Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη, Κώστα Σακκά, της Πόλας Ρούπα, του Γιάννη Μιχαηλίδη, της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου και τώρα του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη όπου φυγόδικοι σύντροφοι και συντρόφισσες αποτελούν την εύκολη λεία της αντιτρομοκρατικής που φορτώνει κάθε τι που γίνεται για να ξεπλύνει εκ των προτέρων τα εγκλήματά της.

Πίσω ρουφιάνοι, εμπρός σύντροφοι…

Στην πραγματικότητα η αντι-τρομοκρατική τόσο σε αυτή όσο και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση έχει ένα και μόνο στοιχείο. Τη διαρκή δράση αγωνιστριών και αγωνιστών που αψηφούν την καταστολή και συνεχίζουν με κάθε μέσο να εναντιώνονται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Και αυτό αρκεί για να θάψει πίσω από τα μπετά για δεκαετίες ολόκληρες ελεύθερους ανθρώπους. Να λοιδορήσει την αγωνιστική τους υπόσταση και τις αξίες τους στα τηλεδικεία.

Όμως ξέρουμε πως έχουμε δίκαιο. Γι' αυτό και δε λυγίζουμε, όσο και να μας χτυπάνε. Γι' αυτο και κάθε φορά που περιφέρουν τα σώματά μας σιδηροδέσμια στα θέατρα της αστικής δικαιοσύνης, βαδίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Γι' αυτο και δε συνεργαζόμαστε με τους κανίβαλους αυτούς του κόσμου, αλλά παραμένουμε αδιάλλακτα ενάντια τους. Γι' αυτο και το μίσος και η οργή μας για την αδικία, καίει άσβεστο μέσα στα μάτια μας. Αυτό είναι που τους φοβίζει, αυτό είναι που πολεμούν. Όμως δε χύνουν δάκρια, μάτια που συνήθισαν να βλέπουνε φωτιές.

Λευτεριά στον φυλακισμένο σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο

Αλληλεγγύη στον καταζητούμενο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Όλα για την Υπόθεση!

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Β. Σταθόπουλο [Φυλακές Λάρισας, 15/12]

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συλλαμβάνεται από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος με την πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου. Την επόμενη μέρα, μέσα σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας ανακοινώνεται ξαφνικά πως κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι λακέδες της αντιτρομοκρατικής τον ξυλοκοπούν στα «περίφημα» κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γαδα.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της «απολογίας» του,''...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα''.

Αναγνωρίζουμε την επίθεση στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο ως κομμάτι της επίθεσης στο αναρχικό και ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα, επίθεση που εμπεριέχει εκκενώσεις καταλήψεων, εισβολές σε πανεπιστήμια, επιθέσεις με ξύλο και χημικά στην γειτονιά των Εξαρχείων, απαγωγές και βασανισμούς συντρόφων. Στην εποχή που τα ΜΜΕ διασύρουν συντρόφους και αγωνιστές με τον χειρότερο τρόπο, βαδίζοντας χέρι χέρι με την κατασταλτική πολιτική του κράτους, η αλληλεγγύη θα συντρίψει τον φόβο. Αναγνωρίζουμε τις κατηγορίες εναντίον του συντρόφου μας ως μια σκευωρία που προέρχεται από το μπατσο-υπουργείο και τον Χρυσοχοίδη, με τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν την ζωή του μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά.

Καλούμε-στηρίζουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Β. Σταθόπουλο στις φυλακές της Λάρισας, την Κυριακή 15/12.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601861/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο - Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 3μμ φυλακές Λάρισας

"Ληστές είναι τα κράτη και τα αφεντικά, εγκληματίες οι μπάτσοι και οι δικαστές, κακοποιοί οι αμέτοχοι πολίτες, όλοι σας δολοφόνοι της ελευθερίας"

Μια καλοστημένη σκευωρία της "αντιτρομοκρατικής" υπηρεσίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα τη σύλληψη του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, της αναρχικής Μυρτούς Σ.(της οποίας οι κατηγορίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφέθηκε ελεύθερη έως τηδίκη) και ενός ακόμα ατόμου. Παράλληλα πραγματοποιούνται έρευνες στα σπίτια των προαναφερθέντων και των κοντινών τους ανθρώπων, καθώς και προσαγωγές ατόμων του α/α χώρου σε συνδυασμό με την καταζήτηση του αναρχικού Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος αντιμετωπίζει στημμένες κατηγορίες για ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο του οπαπ play στο Χολαργό και συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", και σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο του αποδίδονται οι κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και ο μισός ποινικός κώδικας. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και αποδέχεται μονάχα τη βοήθεια που παρείχε στον τραυματισμένο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

Εμείς από την πλευρά μας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτές οι κινήσεις του κράτους, των μπάτσων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, δε μας τρομοκρατούν, παρά μόνο μας γεμίζουν με οργή και λύσσα. Ως ένδειξη αλληλεγγύης στηρίζουμε το κάλεσμα για την συγκέντρωση την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται ο σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχική ομάδα Nigrae Vulpes

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601863/