Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 21.45

Cult και Παρατηρητήριο προβάλλουν: Lars and the Real Girl (2007)

Η ανοιχτή σε νέα μέλη αυτοοργανωμένη κινηματογραφική ομάδα Cult έχει τη χαρά και την τιμή να προβάλλει μαζί με το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας την ταινία "Lars and the Real Girl" (ελληνικός τίτλος: "Ο Λαρς και η κούκλα του"). Η συγκεκριμένη συνεργασία πραγματοποιείται γιατί ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ψυχική ασθένεια του ανθρώπου (Lars στην ταινία) αποτελεί ένα όραμα του Παρατηρητηρίου για την αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένειας από την ελληνική κοινωνία. Ο άνθρωπος νοσεί μέσα στην κοινωνία και μόνο μέσα σε αυτήν και με την υποστήριξη του κοινωνικού πλαισίου μπορεί να θεραπευτεί!

"Ο Λαρς και η κούκλα του" είναι μια αμερικανική δραματική ρομαντική κωμωδία παραγωγής 2007 σε σενάριο της Nancy Oliver και σκηνοθεσία του Craig Gillespie, με πρωταγωνιστή τον αγνώριστο Ryan Gosling. Αν και εμπορική αποτυχία, "Ο Λαρς και η κούκλα του" κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ο Gosling το Βραβείο Satellite Καλύτερου Α' ανδρικού ρόλου σε μουσική ή κωμική ταινία.

Υπόθεση:
Ο Lars Lindstrom είναι ένας αδέξια ντροπαλός νέος άντρας σε μια μικρή βόρεια πόλη που φέρνει τελικά το κορίτσι των ονείρων του στο σπίτι του αδελφού του και της κουνιάδας του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι πραγματική! Είναι μια κούκλα του σεξ που ο Lars παρήγγειλε από το internet, επιθυμώντας μια βαθιά, ουσιαστική σχέση. Η κουνιάδα του ανησυχεί γι' αυτόν, ο αδελφός του σκέφτεται ότι είναι τρελός, αλλά τελικά ολόκληρη η πόλη αποδέχεται την αυταπάτη του για να στηρίξει αυτό το γλυκό αγόρι που όλοι αγαπούν.

Διάρκεια: 1h & 46min

Είσοδος (ΠΑΝΤΑ) ελεύθερη.
Έναρξη ΑΥΣΤΗΡΑ 22:00!

Στην προβολή θα βρίσκονται μέλη του Παρατηρητηρίου. Θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση περί ψυχικής ασθένειας και αντιμετώπισης κοινωνικού προβλήματος!

Όπως κάθε Τετάρτη στο αμφιθέατρο 2 του ΠΑΜΑΚ προσφέρουμε με αγάπη κρύες μπύρες 🍺 και μυρωδάτα φρέσκα δωρεάν ποπ κορν 🍿! Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη προβολή θα προσφερθούν με χαρά στο Παρατηρητήριο!

Λίγα λόγια για το Παρατηρητήριο:
Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στον χώρο της Ψυχικής Υγείας είναι μία πρωτοβουλία ατόμων που από το 2006 ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας, θέματα που μας απασχολούν. Το Παρατηρητήριο λειτουργεί με τη μορφή ενός δικτύου προσώπων που εμπλέκονται στο σύστημα της ψυχικής υγείας, δηλαδή χρηστών ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, συγγενών των χρηστών, επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εργαζομένων στο χώρο αυτό. Είναι ανοιχτό να εντάξει στους κόλπους της δράσης του οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο συμμερίζεται τη φιλοσοφία και τους στόχους του.

Το στέκι του Παρατηρητηρίου είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή από τις 18:00 για όποιον θέλει να γνωρίσει τις δράσεις, τη φιλοσοφία του. Κάθε 15 μέρες γίνεται προβολή ταινίας έκπληξη από την ομάδα προβολών του Παρατηρητηρίου στις 20:00. Για περισσότερες πληροφορίες https://www.facebook.com/paratiritiriopsy/.

Αναζητήστε το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας σε:
*FB:https://www.facebook.com/paratiritiriopsy/
*Ιστοσελίδα: http://mentalhealthhellenicobservatory.wordpr…
*Email: pataextiritiriexopsy@yahexoo.com
*Τηλέφωνο: 694 950 0133
*Διεύθυνση: Τύπου 5, Θεσσαλονίκη

Event: https://www.facebook.com/events/5775252263557…

Cult: https://www.facebook.com/CULTpa.Mak/


πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκέμβριος 03h