Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

Κάλεσμα για την συμμετοχή στην πορεία της 6/12

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ 08, ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ο Κορκονέας με την ιδιότητα του μπάτσου και την άνεση που του προσφέρει η εξουσία, εκτελεί τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια. Τα ΜΜΕ σπεύδουν άμεσα να συγκαλύψουν τη δολοφονία, παρουσιάζοντάς την ως ατύχημα, και κατακρίνουν την παρουσία του ατόμου στην περιοχή. Το κράτος νομιμοποιεί τη βαρβαρότητα και με τη συνενοχή του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας και την επίκληση στην ''κανονικότητα'' καταστέλλει και δολοφονεί. Κάποια ακόμα παραδείγματα κρατικών δολοφονιών είναι Κουμής, Κανελλοπούλου (Πολυτεχνείο '80), Καλτεζάς (Πολυτεχνείο '85), Ζακ (Ομόνοια '18), Εμπουκά (Ομόνοια '19), Τζουλιάνι (Ιταλία '01), Μπερκίν Ελβάν (Τουρκία '14), χιλιάδες αφροαμερικανοί, εξεγερμένες της Χιλής και άλλες τόσες που δεν μάθαμε πότε.

Οι δολοφονίες των μπάτσων δεν είναι ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε ελληνικό φαινόμενο. Είναι η ακραία έκφραση της δημοκρατικής επιβολής ενάντια στο κοινωνικό περιθώριο, στους φτωχοδιαβόλους, τους παραβατικούς, τους ανυπόταχτους, τους μετανάστες, τους μη κανονικούς.

Μετά τα 4 χρόνια αριστερής διακυβέρνησης δεν ξεχνάμε τις εκκενώσεις καταλήψεων, τον κανιβαλισμό του Ζακ από μικροαστούς-ιδιοκτήτες και μπάτσους αλλά και τη δολοφονία του Εμπουκά στο Α.Τ. Ομόνοιας. Τις πνιγμένες μετανάστριες στο Αιγαίο και τα ασφυκτικά γεμάτα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αλλά το κράτος έχει συνέχεια.

Την σκυτάλη πήρε η συνεπής Ν.Δ. που κάνει πράξη τις προγραμματικές δηλώσεις όσον αφορά το τρίπτυχο νόμος-τάξη και ασφάλεια. Άρχισε κατευθείαν το έργο της χωρίς να χάνει χρόνο, ψηφίζοντας την κατάργηση του ασύλου. Το επόμενο βήμα έγινε με τις εκκενώσεις πολιτικών καταλήψεων (όπως η Gare και η Βανκούβερ Απαρτμάν) αλλά και καταλήψεων στέγης προσφύγων (όπως η Μπουμπουλίνας 42 και Σπ. Τρικούπη 17) ׄ απομονώνοντας και εκτοπίζοντας τους περισσότερους απ' τον αστικό ιστό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης - κλειστές δομές. Στην συνέχεια με την πλήρη στρατιωτικοποίηση - 'κάθαρση' της γειτονιάς των Εξαρχείων και την επιβολή της ομαλότητας μέσω των μπάτσων, στοχεύει στην ανάπλαση και τουριστικοποίηση της περιοχής.

Η καταστολή είναι πολυεπίπεδη ׄ από τις απαγωγές και παρακολουθήσεις συντρόφων και τις εφόδους σε σπίτια μέχρι τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ομοφοβικές επιθέσεις (εντός κι εκτός Γ.Α.Δ.Α.). Σε συνδυασμό με βίαιες και εκδικητικές μεταγωγές πολιτικών κρατουμένων, στημένα κατηγορητήρια και ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων, η όποια εξουσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει.

Η διαχρονική δυναμική της κοινωνικής μηχανής και το ατού της ήταν πάντα η δυνατότητα της να ασκεί υπέρμετρη καταστολή σε καθετί διαφορετικό από τις νόρμες που επιβάλλει μέσω της κυρίαρχης ηθικής. Με όπλο της τους κρατικούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν την ''κοινωνική ομαλότητα'', αλλά και με το θεσμό της ιδιοκτησίας που διαχωρίζει τους ανθρώπους, συντηρεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Παρόλα αυτά οι εξεγερμένοι του χτες, του σήμερα και του αύριο θα συναντιούνται πάντα στους δρόμος της φωτιάς μιας και πάντα και παντού θα καίει η φλόγα της αμφισβήτησης, η φλόγα της εξέγερσης.

Από τις εξεγερμένες της Χιλής και του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Ζακ και τον Αλέξη ενάντια στην καταστολή και τις κρατικές δολοφονίες.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Αναρχικοί, Αναρχικές, Ατομικότητες

Κάλεσμα για την διοργάνωση πορείας για τις 6 Δεκέμβρη την ΤΡΙΤΗ 3-12-2019 στις ΕΣΤΙΕΣ ΔΟΜΠΟΛΗΣ και ώρα 20:30

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Δεκέμβριος 21h