τι; : πορεία θεματική : 6 Δεκέμβρη

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Μαθητικο καλεσμα 6/12

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/12 ΚΑΜΑΡΑ 12:00

11 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Όσο περνάν τα χρόνια το μίσος μεγαλώνει...

Εκείνη την νύχτα, στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ένα παιδί πέφτει νεκρό και μια εξέργεση ξεκινά. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται από την σφαίρα του μπάτσου Κορκονέα στα Εξάρχεια, ο χρόνος σταματά, όλα μαυρίζουν και η φλόγα της επανάστασης ανάβει. Λίγες μόλις ώρες μετά την γνωστοποίηση της δολοφονίας του Αλέξη αρχίζουν οι επιθέσεις, οι πορείες, οι συγκεντρώσεις, οι συνελεύσεις και οι άνθρωποι συσπειρώνονται απέναντι στα δόντια που δείχνει για ακόμη μια φορά το κράτος, είναι όλοι μαζί ενωμένοι και οργισμένοι και ξέρουν πως οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι δικές τους.
Από την νύχτα δολοφονίας του Αλέξη μετράμε 11 χρόνια αγώνα για αυτά που μας αξίζουν. Η φετινή 6 Δεκέμβρη όμως είναι διαφορετική από όλες αυτές που έχουν περάσει και είναι έτσι γιατί ο απροκλητος δολοφόνος του Αλέξη-που είχε το θράσος να πει ότι δεν θα ζητήσει συγνώμη από κανέναν 15χρονο-κυκλοφορεί ανάμεσα μας μετά από απόφαση του μικτού εφετείου Λαμίας. Με τον νέο ποινικό κώδικα λοιπόν έσπασε τα ισόβια, προσμέτρησε τις ώρες εργασίας και σαν να μην έφταναν αυτά, αποφυλάκισέ τον Κορκονέα. Για τον Βασίλη Σαραλιώτη δε, τον συνεργό του μπάτσου-δολοφόνου η απόφαση για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους είχε παρθεί προ πολλού αλλά αυτή έγινε ακόμα "καλύτερη" όταν το καλοκαίρι 11 χρόνια μετά την δολοφονία αυτός κρίθηκε αθώος.
Η 6η Δεκέμβρη αυτή είναι διαφορετική λοιπόν λόγω της γενικής σκληρής καταστολής που επικρατεί με την εκλογή την κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού ήδη έχει προκαλέσει πολλά και θα προκαλέσει ακόμα περισσότερα. Ξεκινώντας από την κατάργηση του ασύλου και φτάνοντας στα επεισόδια της ΑΣΣΟΕ καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ότι δεν χωρά αλλά πίσω-βήματα. Παρόλο που η νέα κυβέρνηση ΝΔ δεν μετρά πολύ καιρό εξουσίας έχει καταφέρει σε λίγους μήνες να φέρει τα πάνω κάτω αφού βρήκε έτοιμο το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το προσφυγικό είναι σε έξαρση, καθημερινά άνθρωποι πεθαίνουν από τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζουν, η πείνα και η εξαθλίωση ακμάζουν. Ακόμα, βλέπουμε και τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά την εκπαίδευση και όλες τις εξαθλιωτικές και συντηρητικές αναγγελίες της Κεραμέως που σκοπός τους είναι η αύξηση του ανταγωνισμού, η ιδιωτικοποίηση και η περαιτέρω διεύρυνση των ταξικών φραγμών. Έπειτα βλέπουμε και την επίθεση στο ανταγωνιστικό κίνημα και σε όλους και όλες που αγωνίζονται καθημερινά για αυτά που τους/τις αξίζουν. Εκκενώσεις προσφυγικών αλλά και πολιτικών καταλήψεων, το ακραίο κατασταλτικό κλίμα και οι αναίτιες επιθέσεις μπάτσων στα Εξάρχεια και η κορύφωση με το τελεσίγραφο χρυσοχοίδη και η απειλή των 15 ημερών για τις εκκενώσεις των καταλήψεων και των χώρων που προτάσσουμε τον αγώνα μας, δείχνει την μανία τους κράτους για αυτούς και αυτές που δεν συμμορφώνονται αλλά και δεν θα συμμορφωθούν.
Η 6η του Δεκέμβρη δεν είναι απλά μία επέτειος. Δεν εξαντλείται σε εκδηλώσεις μνήμης, ανακοινώσεις και πορείες. Αποτέλεσε και αποτελεί μια διαρκή επαναστατική διαδικασία, νέα κάθε φορά, αναγεννημένη μέσα από τις μνήμες εκείνης της πρώτης φοράς, γεμάτες πράξεις αντίστασης και ανυπακοής. Ήταν η αρχή και η φλόγα της εξέργεσης είναι ακόμα αναμμένη. Φέτος ειδικά, που είναι πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους απειλές, το διαβεβαιώνουμε πως θα του θυμίσουμε εκείνες τις πρώτες μέρες μετά την δολοφονία με όλο τον κόσμο που μάχεται κατά της εξουσίας να είναι στον δρόμο. Όσο το κράτος μάχεται την κοινωνία πρέπει να θυμάται πως δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι και το τελευταίο κομμάτι της εξουσίας και της κρατικής καταστολής να εξαφανιστεί.
Εμείς ως αναρχικοί/κες μαθητές/τριες αρνούμαστε να παίξουμε κάθε είδους παιχνίδι τους κράτους και δεν μας φοβίζουν τα τελεσίγραφα και οι απειλές. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε την εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, τον φασισμό, την εξουσία, την αδικία αυτού του κόσμου. Δεν ξεχνάμε κανέναν αγωνιστή και καμιά αγωνίστρια, δεν ξεχνάμε τον Αλέξη και κανέναν άνθρωπο που χάθηκε άδικα από τα χέρια του κράτους και των συνεργών του. Αυτός και ο κάθε Δεκέμβρης είναι του Αλέξη, είναι όλων μας και είμαστε έτοιμοι και έτοιμες να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο. Και θα τα καταφέρουμε.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞH

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία


1 2 3 4 5 6

Καλούμε και συμμετέχουμε στην πρωινή πορεία στηρίζοντας το μπλοκ της Αναρχικής Μαθητικής Ομάδας "Αταξία" στις 12:00, στην Καμάρα.

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6

Δεκέμβρης 2019...

«...και λάβανε την απόφαση επειδή τα κακά μαντάτα πλήθαιναν στην πρωτεύουσα να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες...»

Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως θα καθαρίσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και πως κάποιοι θέλουν νέο Γρηγορόπουλο δε μοιάζει με κακόγουστο αστείο, είναι ευθεία απειλή. 11 ολόκληρα χρόνια μετά την εξέγερση για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον, ελεύθερο σήμερα, αστυνομικό Κορκονέα, ένας υπουργός μιλά για τρομοκράτες και απειλεί τη νεολαία, το κίνημα, όσους/ες αντιστέκονται.

Παρόλο που τη νύχτα της 6 ης Δεκέμβρη του 2008 η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που υπήρξε ήταν η αστυνομία, η εξουσία είναι εκδικητική, δεν συγχωρεί εξεγέρσεις εναντίον της γι' αυτό και η κυβέρνηση της Δεξιάς επιχειρεί μια ρεβάνς. Γι' αυτό και το όργιο καταστολής, γι' αυτό και το μίσος για τη νεολαία. Επιχειρεί επίσης να προσφέρει «νόμο και τάξη» γιατί δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει. Γι αυτό και τα κατεχόμενα Εξάρχεια, η ασυδοσία της αστυνομίας, οι επικίνδυνες αφηγήσεις στελεχών και «αρίστων» για οπλοστάσια κι επικίνδυνους/ες φοιτητές/τριες!

Όμως εμείς δεν ξεχνάμε και δεν φοβόμαστε, στέλνουμε πίσω τα τελεσίγραφα και τιμάμε τους νεκρούς μας. Γι αυτό και φέτος θα είμαστε στο δρόμο ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, για την ελευθερία, για τη ζωή, για τον αγώνα ενάντια στη λήθη.

Παρασκευή 6 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ στα Προπύλαια

Στη Θεσσαλονίκη στις 12 μ.μ. και στις 6 μ.μ. στην Καμάρα.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : https://diktio.org/node/1461


1 2 3 4 5 6

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Δεκέμβριος 00h


1 2 3 4 5 6

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΘΩΟΙ, ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΝΕΚΡΟΙ 11 χρόνια από την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου.

Το αίμα δεν είναι νερό η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. 11 χρόνια μετά την δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου, τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Η ωμή καταστολή και η καταπάτηση του Ασύλου φαίνεται να είναι ο κανόνας της κρατικής καταστολής όσον αφορά το φοιτητικό αλλά και το ευρύτερο κίνημα. Κι αυτό φαίνεται από τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, τις εκκενώσεις των καταλήψεων σε όλη την ελλάδα, την αστυνομική κατοχή στα Εξάρχεια και τις σεξιστικές επιθέσεις της αστυνομίας, από το τελεσίγραφο προς τις καταλήψεις δίνοντας τους περιθώριο 15ημερών να παραδοθούν στήνοντας ένα ευρύτερα αντικοινωνικό και ειδικότερα αντι-αναρχικό πογκρόμ. Μάλιστα η επιλογή της ημερομηνίας του δεν είναι τυχαία καθότι αυτό λήγει σε μια ημερομηνία που σημαίνει πολλά για το σύγχρονο επαναστατικό κίνημα και ιδιαίτερα για τους αναρχικούς την έκτη Δεκέμβρη. Το κράτος επιτίθεται σε όποιον/α αγωνίζεται, επιχειρεί να καταστείλει τον Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό χώρο, να σιγήσει κάθε φωνή αντίστασης, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει «νέος Γρηγορόπουλος».

Αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη, αστυνομική καταστολή, τα τελεσίγραφα, τις παρακολουθήσεις συντρόφων και τις εκκενώσεις καταλήψεων. Για τις κοινωνικές - ταξικές αντιστάσεις εντός και εκτός πανεπιστημίου, για την Αλληλεγγύη στις Καταλήψεις, τα Στέκια και τον Κόσμο του Αγώνα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΟΡΕΙΑ 6/12 ΚΑΜΑΡΑ, 12:00 & 18:00

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6

Απόφαση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για 6 Δεκέμβρη

11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ…

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 7 μήνες από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την ΝΔ, με την κυβέρνηση να μην κρατάει ούτε τα προσχήματα για την εφαρμογή του αντιλαϊκού της προγράμματος. Από την κατάργηση του πανεπιστημιακού Ασύλου το καλοκαίρι, την ψήφιση του αντεργατικού «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, την καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων -με αποκορύφωμα το λοκ άουτ και την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ- μέχρι τις εξαγγελίες για νέο γύρο επίθεσης στα κεκτημένα του λαού και της νεολαίας το επόμενο διάστημα (ασφαλιστικό, νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ), η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του ελληνικού κεφαλαίου και της ΕΕ, ακόμα κι αν αυτές περνάνε πάνω από τα γκλόμπ των ΜΑΤ σε ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών και εργαζομένων.

Θέλουν να τελειώσουν με τις αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας, με τις δυνάμεις του κινήματος. Γι΄ αυτό χτυπούν το Άσυλο -υπό το μανδύα της εγκληματικότητας που δήθεν υποθάλπει! Η «εγκληματικότητα» που τους ενοχλεί είναι οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που θέλησαν να κάνουν συνέλευση μέσα στο χώρο του ασύλου κόντρα στις επιδιώξεις της εντεταλμένης πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ που κήρυξε λοκ άουτ εν όψει του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η περιστολή των λαϊκών ελευθεριών είναι συνυφασμένη με την εφαρμογή και εμπέδωση της αντεργατικής πολιτικής. Προσπαθούν να χτυπήσουν τους χώρους και τις δομές μέσα από τις οποίες οργανώνει την απάντηση του το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Το άσυλο και οι φοιτητικοί σύλλογοι μπήκαν στο στόχαστρο για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις εν όψει του νόμου-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επιδιώκουν τον έλεγχο των σωματείων -μέσα από νομοθετικές παρεμβάσεις στη λειτουργία τους- για να μπλοκάρουν την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε κατεύθυνση ρήξης με τα αντεργατικά νομοσχέδια.

Όμως φαίνεται ότι αυτή η πολιτική παίρνει την απάντηση που της αξίζει. Η οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, οι φοιτητικές κινητοποιήσεις πριν και μετά την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου, φανερώνουν ότι η επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής με το «νόμο και την τάξη» δεν χαίρει επιδοκιμασίας από τα λαϊκά στρώματα.

Εν όψει της 6ης Δεκέμβρη ξυπνούν οι μνήμες της εξεγερμένης νεολαίας που ξεχείλισε τους δρόμους όταν η κυβέρνηση της ΝΔ όπλιζε το χέρι του Κορκονέα για να δολοφονήσει τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ήταν η αρχή ενός κύκλου σκληρών μνημονιακών πολιτικών διαδοχικών κυβερνήσεων, που τσάκισαν τα δικαιώματα και τα κεκτημένα και του λαού.

Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση αθωώνει τον Κορκονέα και τελικά αθωώνει την πολιτική που οδηγεί στην φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τη σκληρή καταστολή του κράτους απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

Η 6η Δεκέμβρη μπορεί να αποτελέσει συνέχεια των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος να ξανακατεβάσει το λαό και τη νεολαία στο δρόμο απέναντι στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, που 11 χρόνια μετά συνεχίζουν να δολοφονούν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην ΠΟΡΕΙΑ στις 6/12 -μέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου-

στην ΚΑΜΑΡΑ στις 12:00 με μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς

στην ΚΑΜΑΡΑ στις 17:00 με φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικούς φορείς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/5520