τι; : πορεία θεματική : 6 Δεκέμβρη

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία

Στις 6 Δεκέμβρη όλοι/-ες στα Προπύλαια στις 12:00!
Συμπληρώνονται 11 χρόνια απ' τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 08' που ακολούθησε. 11 χρόνια μετά, οι εξεγέρσεις παραμένουν ζωντανές και φωτίζουν τον δρόμο στους λαούς και τη νεολαία!

Ανυπόταχτος Μαθητής

πηγή : https://el-gr.facebook.com/anypotaxtosmathiti…


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στην πρωινή πορεία 6 Δεκέμβρη 2019

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Έχουν ήδη περάσει 11 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη, και έχουν αλλάξει τόσα πολλά και όμως τόσα λίγα. Είναι ίσως αλήθεια πως δεν ζήσαμε τον Δεκέμβρη στην φωτιά του και όμως ακόμη θυμόμαστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο να καίγεται στο σύνταγμα, τις επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα της χώρας από οργισμένους μαθητές. Και ακόμη θυμόμαστε το αίσθημα. Το αίσθημα πως κάποιοι σου κλέβουν τη ζωή και σε σκοτώνουν στην τελική. Και θυμόμαστε την οργή. Τόση οργή. Ενάντια στους δολοφόνους μπάτσους, ενάντια στις βιτρίνες της κατανάλωσης, ενάντια σε μία καθημερινότητα πνιγηρή.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη εκφράστηκε σαν μια διάχυτη κοινωνική ανταρσία. Εκείνες τις μέρες και τις νύχτες συναντήθηκαν στους δρόμους και στις δεκάδες καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, συγκρούστηκαν με τους μπάτσους, μαθήτριες, φοιτητές, επισφαλείς εργάτριες, μετανάστες. Και βρέθηκαν εκεί, Μαζί. Στη συλλογική υπέρβαση του φόβου, στη φωτιά της εξέγερσης, στα εκατοντάδες λεηλατημένα μαγαζιά.

Καμία κανονικότητα δεν μας καθησυχάζει.

Και είναι που τελευταία μας έχουν ζαλίσει με την επιστροφή στην κανονικότητα - λες και έχουμε ξεφύγει από δαύτη. Ξέρουμε ότι το κράτος δολοφονεί, τί άλλο είναι το κράτος και ο νόμος άλλωστε από την συνεχή και οργανωμένη απειλή -θανάσιμης- βίας.

Και αν έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας τα ονόματα (Μιχάλης, Αλέξης, Zackie, Lukman, Ebuka), ψάχνουμε άλλα τόσα. Ονόματα αόρατων και ανώνυμων. Των εργατών που πεθαίνουν πάνω στο μηχανάκι για 3 ευρώ την ώρα, αυτών που πεθαίνουν από την μόλυνση του τόπου τους για χάρη της ανάπτυξης, των μεταναστριών που πεθαίνουν δεμένες πισθάγκωνα στον Έβρο, των νεκρών μέσα στα Α.Τ και στις φυλακές.

Όπως και τον Δεκέμβρη του 2008, έτσι και σήμερα από τη Χιλή έως το Λίβανο, όπου η οργή και η λύσσα μας για τον κόσμο αυτό συλλογικοποιείται και ξεσπά σε πεδία ταραχών, η απάντηση έχει δοθεί. Είναι η άμεση αντίδραση στην πραγματικότητα και σε ό,τι τη συμβολίζει. Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, γιατί η κανονικότητα είναι το πρόβλημα.

Και αυτή είναι η απάντηση που τους τρομοκρατεί

Για όλους τους λόγους του κόσμου, η 6 Δεκέμβρη δεν είναι απλώς μια ημέρα μνήμης. Στους δρόμους δεν μας βγάζει το πένθος αλλά η κάψα να ζήσουμε και άλλους Δεκέμβρηδες, να ζήσουμε τις πιο φωτεινές και αιχμηρές μας στιγμές. Γι'αυτό συναντιόμαστε και οργανωνόμαστε, για την συλλογική μας αντίσταση κάθε μέρα, στο σπίτι, στο δρόμο, στη σχολή, στη δουλειά, για το συλλογικό ξεπέρασμα του φόβου με μια κραυγή και μια υπόσχεση: ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, μέχρι τα φλογισμένα όνειρα μας να καταστρέψουν τον κόσμο της εξουσίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00

Συντονιστικό αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601591/


1 2 3 4 5 6 7

Στις 6 Δεκεμβρίου,συμπληρώνονται 11 χρόνια απο τη στιγμή που το κράτος σημάδεψε και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον αναρχικό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στη συμβολή των οδών Μεσσολογγίου και Τζαβελα. Η εξέργεση που ακολούθησε τον Δεκέμβρη του 2008 χτύπησε ολοκληρωτικά την "κανονικότητα" που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος απο τότε μέχρι και σήμερα, και μέσα από τις τεράστιες εκτάσεις συγκρούσεων φάνηκε η ανικανότητα του κράτους να ελέγξει έναν εξεργερμένο λαό.

Στο διάστημα αυτών των 11 ετων, έχουν υπάρξει πολλές και διάφορες σαθρές προσπάθειες ξεπλύματος του μπάτσου Κορκονέα με επιχειρήματα τύπου " τι δουλειά είχε το παιδί στα Εξάρχεια " ή " η σφαίρα εξοστρακίστηκε " Αυτά τα επιχειρήματα μας θυμίζουν τα τοξικοφοβικά "μα ήτανε πρεζακι", "μα ήθελε να κλέψει, τι να έκανε ο κοσμηματωπόλης;" που ακούσαμε τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν για ακόμη μια φορά είδαμε τα όργανα του κράτους να δολοφονούν -αυτή τη φορά με τη βοήθεια αρκετών νοικοκυραίων-δολοφονων- το Ζακ Κωστόπουλο/Zackie, ένα ακόμη άτομο που "απειλούσε την κανονικότητα τους". Η δολοφονία του Νιγηριανού Εμπουκα Μαμασουμπεκ, υπό την εποπτεία του ΑΤ Ομόνοιας, μας δείχνει επίσης πως το κράτος δολοφονεί χωρίς την παραμικρή αφορμή οσ@ δεν "ταιριάζουμε". Τα γεγονότα αυτά έρχονται να αναδείξουν για μια ακόμη φορά το φασιστικό πρόσωπο του κράτους, το οποιο κρύβεται πισω απ την αστική δημοκρατία, καθώς και τη σαπίλα της εξουσιαστικής και πατριαρχικής κοινωνίας. Αυτό βέβαια είχε ήδη φανεί, από τις δολοφονίες Κουμή, Κανελλοπούλου και Καλτεζά, καθώς και από την συνεχή κατασταλτική δράση του κράτους απο τότε μέχρι σήμερα. Καμία σφαίρα δεν τραβήχτηκε "τυχαία", το κρατος διαρκώς δολοφονεί και τρομοκρατεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Ως Αναρχικα Μαθητα θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης ήταν ένας μαθητής που αντιστεκόταν στο κράτος και τους ενστολούς του, ένας μαθητής που δεν φοβότανε να πάει στα Εξάρχεια και να βγει στο δρόμο, να φωνάξει, και να επιτεθεί στους μετέπειτα δολοφόνους του. Εμείς λοιπόν σαν μαθητά/ες/ριες θεωρούμε καθήκον του κάθε μαθητου/ριας/τη να είναι στον δρόμο όχι μόνο στις 6 Δεκέμβρη αλλά να αγωνίζεται συνεχώς διαλέγοντας τον δρόμο της μαχητικής αντίστασης κατά του εθνικού κράτους. Θεωρούμε καθήκον να κάνει ότι περνάει απο το χέρι της/του για να διαταράζει, να κλωνίζει και να επιτίθεται στην υποτιθέμενη κοινωνική ειρήνη και δημοκρατία.

ΚΟΥΜΗΣ, ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΑΚΙ ΚΑΛΤΕΖΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ

Ολ@ στο κοινο μπλοκ της συνέλευσης μας με τον συντονισμό των α/α/α στεκιών και σχημάτων, Προπύλαια 12:00, 6/12

Αναρχικ@ Μαθητ@ Αθήνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/81105/
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Δεκέμβριος 19h


1 2 3 4 5 6 7

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

11 χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου από τον μπάτσο Ε. Κορκόνεα. Η εξέγερση που ακολούθησε σαν αντίδραση στην εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη διήρκησε αρκετές εβδομάδες αψηφώντας την αστυνομοκρατία, την άγρια καταστολή και την κρατική παντοδυναμία. Μεγάλο κομμάτι της μαθητικής-φοιτητικής κοινότητας οργάνωσε καταλήψεις διαρκείας σε σχολικούς και πανεπιστημιακούς χώρους και συμμετείχε μαζικά στις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις εκείνων των ημερών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών συναντήθηκαν στον δρόμο, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους. Τα συγκρουσιακά γεγονότα απλώθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο, ακόμα και έξω από αυτόν σαν ένδειξη αλληλεγγύης στους εξεγερμένους. Ο Δεκέμβρης του '08 έχει μείνει στην συλλογική μας μνήμη σαν μία από τις πιο σημαντικές, με όρους μαζικότητας και μαχητικότητας, εκφράσεις της οργής των καταπιεσμένων αυτού του τόπου. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη, οι καταπιεσμένοι και χρησιμοποιώντας τα μέσα και τις πρακτικές της αντιβίας διεκδίκησαν τη δυνατότητα να εκφράσουν την αντίδραση και την οργή τους με κεντρικούς όρους στο δημόσιο χώρο, από τον οποίο υπό άλλες συνθήκες είναι αποκλεισμένοι. Τέτοια εξεγερσιακά γεγονότα δείχνουν αφενός ότι το κράτος δεν είναι άτρωτο και αφετέρου ότι τα κοινωνικά και ταξικά κινήματα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την ύπαρξή τους, βάζοντας φρένο στη συνεχή όξυνση της καταστολής.
Εν έτει 2019, η νέα φιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει μία επιθετική πολιτική αναδιάρθρωσης σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Το ολομέτωπο χτύπημα του αναρχικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, των καταλήψεων, των δομών του αγώνα και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών που για τους από τα κάτω σημαίνουν περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και αποκλεισμό. Η κατασταλτική εκστρατεία που ξεκίνησε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, έχει εκδηλωθεί με την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων, τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας μέσα από το νέο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Παράλληλα αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού για την επιβολή της νέας κοινωνικής συνθήκης. Πάνω στην υποχώρηση των αγώνων και στον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού που συνέβη την προηγούμενη περίοδο σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης, έρχεται να χτιστεί με την τρομοκρατία η κοινωνική συνθήκη της σιωπής, του φόβου και της υποταγής.

Η προσπάθεια επιβολής μιας συνθήκης φόβου και τρομοκράτησης εκδηλώθηκε κατ' επανάληψη. Είδαμε εκκενώσεις καταλήψεων-προσαγωγές-συλλήψεις-χρήση χημικών, βασανισμούς ανθρώπων, σεξιστικές επιθέσεις από μπάτσους σε περαστικές (κορυφαία παραδείγματα: η επίθεση στα Εξάρχεια μετά την πορεία στις 14 Σεπτέμβρη, όλη τη μέρα της 17 Νοέμβρη και η προσπάθεια εισβολής χωρίς ένταλμα σε καφενείο καθώς και ο βασανισμός συντρόφου από ΜΑΤ).
Ήταν αναμενόμενο μετά την κατάργηση του ασύλου, ότι η συνταγή της νεοσύστατης κυβέρνησης του νόμος και τάξη θα έφτανε στις πόρτες των σχολών μας. Το ξημέρωμα της Κυριακής 10/11 οι μπάτσοι εισέβαλαν, με στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, στο κατειλημμένο στέκι της σχολής, σφραγίζοντας την κατάληψη. Αυτή η διάθεση άλλωστε γίνεται ξεκάθαρα διακριτή μετά από ακόμη μια εισβολή των κρατικών σκυλιών το πρωί της Δευτέρας 11/11 στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ κάνοντας έντονη χρήση βίας και χημικών, εμποδίζοντας παράλληλα τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες φοιτητές και φοιτήτριες. "Εμείς φέραμε τα ΜΑΤ για να μας προστατεύσουν από αυτούς τους αλήτες. Δε θα βγάλουμε και καταγγελία": ήταν τα λόγια του Δημόπουλου, Πρύτανη του ΕΚΠΑ, μέσα στη Σύνοδο Πρυτάνεων όσον αφορά το αίτημα για καταγγελία της εκτεταμένης κρατικής βίας των ΜΑΤ ενώ ένας φοιτητής μπήκε χειρουργείο με σπασμένη κλείδα. Για άλλη μια φορά οι φοιτητ(ρι)ές που αντιστέκονται στοχοποιούνται και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες-τρομοκράτες από τους ίδιες τις αρχές των πανεπιστημιακών τους ιδρυμάτων αλλά και από το ίδιο το υπουργείο Προστάσιας του Πολίτη. Οι εικόνες αυτές, δεν μα τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν.

Απέναντι στο ζοφερό μέλλον που μας προαναγγέλλει η κυριαρχία, για εμάς, τους καταπιεσμένους, τις εκμεταλλευόμενες, τους κατατρεγμένους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, οι εξεγέρσεις που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου στο σήμερα ενάντια στην καταπίεση μας εμπνέουν. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να βάλουμε μπροστά την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ,
12.00 Μ.Μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://el-gr.facebook.com/afsarodamos/posts/…


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Χιλιάδες μαθητές από την αρχή της χρονιάς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όσα ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς. Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε ιδέες, οργανωθήκαμε συντονίσαμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά χωρίς εμπόδια.

Δεν τσιμπήσαμε στην προσπάθεια και της νέας κυβέρνησης, αυτή τη φορά αυτής της ΝΔ, να μας πείσει ακόμα μια χρονιά να περιμένουμε. Στα παραμύθια και στα ψέματα πως "γενικά τα πράγματα θα φτιάξουν, ας μην είμαστε ανυπόμονοι". Στην προσπάθεια να δεχτούμε το σχολείο μας να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, γιατί "δε γίνεται και αλλιώς".

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε

για τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να ορίσουν το μέλλον μας!
Η μόρφωση είναι δικαίωμα μας- Δε το χαρίζουμε!

Δε φτάνει που…πηγαίνουμε σε ένα σχολείο που ήδη μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια, είναι γεμάτο κενά και προβλήματα, μας στερεί γνώση και μόρφωση και αδειάζει τις τσέπες των γονιών μας…

….Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά το Γαβρόγλου και το ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να το κάνει ακόμα χειρότερο με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και τη χρήση της για εξετάσεις κάθε χρόνο στο Λύκειο που θα μετράν όλες για την εισαγωγή μας στα Πανεπιστήμια μέσω του Εθνικού Απολυτηρίου, αλλά και τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής σε αυτά. Συζητάνε για να ανακοινώσουν ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ.

Ακριβώς, επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχέδια για τους μαθητές κατά νου, για αυτό και αυξάνει την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό στους μαθητές που αγωνίζονται. Το ίδιο κάνει και στους αγωνιζόμενους φοιτητές, με αποκορύφωμα την καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, την αύξηση της καταστολής με ΜΑΤ και χημικά στην τελευταία τους κινητοποίηση.

Μαζί με την καταστολή έρχεται και η συκοφάντηση του αγώνα μας. Διευθυντές και άλλοι κάνουν επίθεση στη Συντονιστική μας, στα 15μελή μας, στις ανακοινώσεις και τις δράσεις μας.

Όλα αυτά τα κάνουν γιατί ξέρουν, πως ο συντονισμένος αγώνας των μαθητών έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια. Το χουμε ξανακάνει όταν καθυστερήσαμε το Νόμο Γαβρόγλου που ήταν από χρόνια προαποφασισμένο! Δεν επιτρέψαμε το κλείσιμο δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την υποβάθμιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων! Κατακτήσαμε το 10% εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια! Παλιότερα δεν επιτρέψαμε την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, "αποσύραμε" την Τράπεζα Θεμάτων.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ- ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

Απέναντι, σε όλα αυτά, χρειάζεται αγώνας με σχέδιο, πείσμα, διάρκεια και αντοχή, κόντρα στις κυβερνήσεις και στα σχέδιά τους, αγώνας που να διεκδικεί το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε 5μελή και 15μελή, αλλά και μαθητές από όλα τα σχολεία της Αθήνας:

  1. Στις 6 Δεκέμβρη, μέρα που συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία, σε δραστηριότητες μέσα στα σχολεία και στις 12.00 στα Προπύλαια σε ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και καταδίκης της καταστολής που χρησιμοποιείται σε όσους αγωνίζονται και

2. Στις 8 Δεκέμβρη στις 13.00 στην Γκράβασε Συντονιστικό για να αποφασίσουμε για τη συνέχεια της δράσης μας και να εκλέξουμε τη νέα, φετινή Συντονιστική Επιτροπή με μαθητές από όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Αθήνας.

Συντονιστική Επιτροπή Αθήνας

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=2432


1 2 3 4 5 6 7


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη

Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν έντεκα χρόνια, από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έβγαλε στο δρόμο ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, εργαζόμενων και ανέργων που διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία.

Ήταν η πρώτη εξέγερση της σύγχρονης κρίσης του καπιταλισμού. Το σύνθημα «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες. Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» διατράνωνε τη θέληση και την προσδοκία της εργαζόμενης νεολαίας, των φοιτητών και μαθητών να πάρουν την υπόθεση του παρόντος και του μέλλοντος στα δικά τους χέρια. Βάθυνε την κρίση και επιτάχυνε την πτώση της κυβέρνηση του Καραμανλή της ΝΔ.

Ο «Δεκέμβρης του '08», οι «μέρες του Αλέξη» ήταν ο προσεισμός για τους συγκλονιστικούς αγώνες και τη μαζική αριστερή ριζοσπαστικοποίηση της εργατικής τάξης και της νεολαίας στα χρόνια των μνημονίων.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά ρίχτηκε στις μάχες της εξέγερσης και βγήκε δυναμωμένη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «ιδρύθηκε» μέσα στην εξέγερση του Δεκέμβρη.

Έντεκα χρόνια μετά, η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία αναβαθμίζονται επικίνδυνα από τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το δόγμα «νόμος, τάξη, κέρδη» βαθαίνει τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι επιταχύνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Ξέρει πως για να περάσει αυτή η σκληρή αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική, χρειάζεται να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία, να κτυπήσει το μαζικό κίνημα και τον κόσμο που αντιστέκεται.

Αποφυλακίζει τους αμετανόητους δολοφόνους του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέα και Σαραλιώτη, με βάση το νέο ποινικό Κώδικα, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας προκλητικό μήνυμα ασυλίας της δολοφονικής αστυνομικής βίας.

Καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο βάζοντας τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές. Ματώνει με βία και καταστολή τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών. Συλλαμβάνει και σέρνει στα δικαστήρια αγωνιστές.

Οργανώνει πογκρόμ και επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες σε συνεργασία με τους δημάρχους της, την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Η πολιτική της Ν.Δ καθώς και όλων των αστικών κομμάτων, είναι η κανονικότητα της βαρβαρότητας του καπιταλισμού.

Προκαλούν τους εργαζόμενους όταν την ίδια περίοδο με το τελεσίγραφο Χρυσοχοϊδη, συζητιέται το νέο ασφαλιστικό το νομοσχέδιο για την παιδεία, ξεπουλάνε τη ΔΕΗ σε ιδιώτες, γεμίζουν την Ελλάδα με κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, εντείνουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. , υποδαυλίζοντας την αλληλοσφαγή των λαών και τον εμφύλιο των φτωχών, μέσα από τον εθνικισμό και το φασισμό .

Η πολιτική τους έχει βρει αντιστάσεις παντού. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οι απεργίες, οι φοιτητικές καταλήψεις, τα μαζικά συλλαλητήρια της εκπαίδευσης, η μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου μας εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο.

Σε όλο τον πλανήτη, από τη Χιλή μέχρι το Ιράκ, ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής ξαναγεμίζει φωνές και υψωμένες γροθιές. Οι εικόνες των γεμάτων δρόμων, οι εικόνες των καταπιεσμένων που μάχονται, που χορεύουν, και τραγουδούν τα τραγούδια της επανάστασης, μας κάνουν να νιώθουμε όπως τότε. Τα πολλά πρόσωπα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, η φτώχεια, ο ρατσισμός, ο πόλεμος, η έμφυλη καταπίεση και η περιβαλλοντική καταστροφή, γεννάνε κινηματικά ξεσπάσματα. Το τελευταίο κύμα αυτών, παίρνει ακόμα πιο μαχητικά χαρακτηριστικά, με τον κόσμο να μην υποχωρεί από τον δρόμο, ακόμα κι αν κερδίσει τα αιτήματα του όπως στην Χιλή, στη Βηρυττό, στο Ιράκ ακόμα κι αν η παρουσία του εκεί σημαίνει ότι θα θρηνεί νεκρούς από την ωμή βία του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων.

Έντεκα χρόνια μετά, οι εμπειρίες της εργατικής τάξης και της νεολαίας είναι πολύ πιο βαθιές και πλούσιες. Η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τα όρια της κοινοβουλευτικής διαχείρισης του συστήματος. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά μπορεί και πρέπει να βάλει την σφραγίδα της για να βαδίσουμε στην προοπτική της εργατικής επανάστασης και του σοσιαλισμού.

Στις 6 του Δεκέμβρη οι δρόμοι της Αθήνας θα γεμίσουν και πάλι από το λαό και τη νεολαία που παλεύει ενάντια σε μια πολιτική που τσακίζει τη ζωή και τις ελευθερίες μας.

Όλοι - Όλες στις διαδήλωσεις μνήμης και αγώνα

Παρασκευή 6/12 Προπύλαια

12:00 μεσημέρι Μαθητική και φοιτητική πορεία

6:00 μ.μ. Διαδήλωση μαζικών φορέων και συλλογικοτήτων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/5519