τι; : πορεία θεματική : 6 Δεκέμβρη

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντικατασταλτική πορεία

Η κανονικότητά τους βρωμάει φασισμό,Η αλληλεγγύη μας μυρίζει εξέγερση. Κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις, τους μετανάστες, τις διαφορετικότητες, τα συντρόφια μας. Εστίες ανομίας δεν ειναι οι καταλήψεις αλλά οι τράπεζες, η βουλή, τα κόμματα και η αστυνομία Αντικατασταλτική Πορεία, Παρασκευή 6 Δεκέμβρη, 18:00 Θόλος

Αναρχικές - Αντιεξουσιαστές - Καταληψίες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601512/


1 2 3 4

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ

Ηταν πρίν έντεκα χρόνια όταν κύλησε το αίμα του 15χρονου μαθητή Γρηγορόπουλου στούς δρόμους των Εξαρχείων. Το κράτος τότε για να ξεπλύνει για μια ακόμα φορά τις βρωμιές του, δολοφόνησε. Ηθελαν νεκρό και τον ρόλο του εκτελεστή ανέλαβε το κρατικό κτήνος, Κορκονέας. Φτάνοντας το 2019 παίζεται ένα παιχνιδάκι της αστικής δικαιοσύνης...., με το αν θα αθωωθεί ο συγκεκριμένος δολοφόνος, ή θα συνεχίσει την ποινή του στις φυλακές της δημοκρατίας τους. Πέρασαν τόσα χρόνια και η επανάσταση βέβαια ποτέ δε νικήθηκε, αλλά ούτε πήγε και ένα βήμα μπροστά. Καιρός να ξαναπιάσουμε το νήμα της εξέγερσης από την αρχή. Πέρασε μια περίοδος απονεύρωσης και καθίζησης των κοινωνικών αγώνων, έχοντας ως κυβέρνηση το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον φτάνουμε ξανά με κυβέρνηση το κατεξοχήν κόμμα του κεφαλαίου, ΝΔ. Η ακροδεξιά αυτή κυβέρνηση έχοντας και την νομιμοποίηση του 38 τοις εκατό της ελληνικής κοινωνίας περνάει σε μια κατασταλτική επέλαση κλείνοντας καταλήψεις στέγης προσφύγων και μεταναστών, αλλά και φυσικά καταλήψεις του ευρύτερου αναρχικού χώρου. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν και θα είναι η αναρχία, για το καθεστώς. Φτάσαμε και στην μορφή τελεσίγραφου από τον σερίφη Χρυσοχοίδη, για εκκενώσεις καταλήψεων εντός 15 ημερών. Ενα τελεσίγραφο που λήγει μια μέρα πριν την 6 Δεκέμβρη. Οι απειλές λοιπόν όλων αυτών των αληταράδων δε μας τρομάζουν. Αντίθετα μας γιγαντώνουν και εξοργίζουν.

ΣΑΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, 6 Η ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΟΛΟΥ.

ΚΑΘΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601537/


1 2 3 4

Κινήσεις στα πλαίσια της 5ης Δεκέμβρη

10 100 1000αδες καταλήψεις - ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης. Οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, γιάφκες είναι οι τράπεζες και τα υπουργεία.

post image

Σήμερα Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, διάφορες μικρές κινήσεις αλληλεγγύης (στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος) στις καταλήψεις & ενάντια στην κατασταλτική πολιτική του κράτους, απο περίπου 30 συντρόφισσες/ους. Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο πανεπιστήμιο στο κτήριο του Θόλου με μικροφωνική, πανό, μοιράσματα κειμένων (συντονισμού, κατάληψης ματσάγγου & εντός εκτός), ολιγόλεπτο σπάσιμο των μαθημάτων προς ενημέρωση φοιτητών και ακολούθως επίσκεψη με συνθήματα και κείμενα στην πρυτανεία. Εκεί υπήρξε συνομιλία με τον αντιπρύτανη (καθώς ο πρύτανης έλειπε) σχετικά με τις επιδιώξεις του αγαπημένου παιδιού της cia και υπουργού τρομοκρατίας Μ.Χ. και την διορία που έχει δώσει για να (αυτό)εκκενωθούν οι καταλήψεις καθώς επίσης για την πρόθεση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν τον Θόλο αύριο 6 Δεκέμβρη αλλά και για την κατάληψη Ματσάγγου (που 'ιδιοκτησιακά' ανήκει στο πανεπιστήμιο). Έπειτα ακολούθησε μίνι πορεία στους εμπορικούς πεζοδρόμους του Βόλου με συνθήματα, κείμενα και τρικάκια στην ανοιχτή εκείνη την ώρα αγορά και ολιγόλεπτη στάση στην πλατεία Αγ.Νικολάου. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ανάλογες παρεμβάσεις στο οικονομικό πανεπιστήμιο και έπειτα στις πολυτεχνικές σχολές στα παλιά. Επίσης καθ όλη την διάρκεια της μέρας (άλλα και όλης της προηγούμενης βδομάδας) υπήρχε πολύς κόσμος στην κατάληψη καθώς λειτουργούσε η αυτοοργανωμένη λαϊκή και η συλλογική κουζίνα, ενώ οι κινήσεις θα συνεχιστούν. Απέναντι στα τελεσίγραφα της καταστολής να απαντήσουμε με συλλογικούς πολύμορφους αγώνες, επιλέγοντας την συνέπεια και την συνέχεια κόντρα στην εσωστρέφεια και την απάθεια. Να περάσουμε από την κουλτούρα των σόσιαλ μίντια στην κουλτούρα της αντίστασης και της επανάστασης. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ ΣΤΙΣ 18:00

Αντικατασταλτικός Συντονισμός

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601669/


1 2 3 4

ΛΑΘΟΣ ΗΜΕΡΑ, ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ (ΒΟΛΟΣ)

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι οι εκδηλώσεις φωταγώγησης της πόλης του Βόλου, λόγω της γνωστής αναβολής (προγραμματισμένες για την Τρίτη 3/12, αναβλήθηκαν λόγω της βροχής), πρόκειται να γίνουν την Παρασκευή 6/12/19, 7.30μμ, ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Αν και ο καιρός, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα είναι αίθριος χωρίς βροχοπτώσεις το τριήμερο 6-8 Δεκέμβρη, η δημοτική αρχή επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα όχι από λάθος, ούτε από κεκτημένη ταχύτητα.
Ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα αντιληφθούν ότι πρόκειται για λάθος ημέρα, λάθος τόπο και λάθος ώρα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ:
Συγκέντρωση - Πορεία, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε την αστυνομική βία, το ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
6 Δεκέμβρη 2019, 6μμ, Κτήριο Παπαστράτος (Θόλος)

4/12/2019
ΕΕΚ Βόλου

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/6508-la…