τι; : πορεία θεματική : 6 Δεκέμβρη

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία ενάντια στα κρατικά τελεσίγραφα και την κρατική καταστολή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

-12μ. από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

-18.00 από το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81077/


1 2 3 4 5

Πάτρα / Καλέσματα 5 & 6 δεκέμβρη

πηγή : https://anatopia.wordpress.com/2019/12/03/πάτ…


1 2 3 4 5

Ανακοίνωση ενάντια στην κρατική καταστολή και τα τελεσίγραφα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟ. ΠΟ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Από τα τέλη Αυγούστου έχει ξεκινήσει ένα κατασταλτικό κύμα διαδοχικών επιθέσεων από την πλευρά του κράτους σε βάρος των αγωνιστών των κατειλημμένων χώρων αγώνα, των αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών, και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Άλλωστε, η πρόσφατα εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα επιδιώξει να τσακίσει τον εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους εργάτες και τον κόσμο του αγώνα, από όσους ορθώνουν αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Βασανιστήρια, ξύλο και συλλήψεις διαδηλωτών, διαδοχικές εκκενώσεις καταλήψεων, αστυνομοκρατία στην περιοχή των Εξαρχείων -ιστορικό σημείο αναφοράς της αγωνιζόμενης κοινωνίας- είναι η καθημερινή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται το τελεσίγραφο του Υπουργού Προ. Πο, παρασημοφορημένου από το FBI M. Χρυσοχοίδη, να εκκενωθούν όλοι οι κατειλημμένοι χώροι ανά την επικράτεια εντός 15 ημερών, ορίζοντας ως σημείο λήξης του 15μέρου την 5η Δεκέμβρη, μια ημέρα πριν την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια και από τη συγκλονιστική κοινωνική εξέγερση που την ακολούθησε.

Η κατασταλτική εκστρατεία που έχει προαναγγελθεί από καιρό (και πιάνει το νήμα από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς της. Άλλωστε, έχει δείξει ήδη δείγματα γραφής, με την κατάργηση του ασύλου, τη νέα ρατσιστική νομοθεσία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το φακέλωμα των σωματείων καθώς και με τις εξαγγελίες για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση πάνω στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, η επίθεση έναντι των αγωνιστών και των χώρων αγώνα στα Εξάρχεια εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο εκδίωξης κάθε αγωνιστικού στοιχείου από την γειτονιά των Εξαρχείων με σκοπό την μετατροπή της σε ζώνη καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί τα Πρόσω», κομμάτι των χώρων του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και στις συντρόφισσες, στις καταλήψεις και στους χώρους αγώνα που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η επίθεση σε έναν από εμάς, είναι επίθεση σε όλο το αναρχικό κίνημα, είναι επίθεση σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που προσπαθεί να επιβληθεί.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν εστίες των αγώνων μας ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, χώρους πολιτικής ζύμωσης και στέγασης των ελευθεριακών-αναρχικών μας ιδεών και προταγμάτων. Είναι χώροι εδαφικοποίησης των αντιλήψεων και των πρακτικών μας, ένας δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία. Αγωνιζόμασταν, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους με όλες μας τις δυνάμεις! Δεν τους παραχωρούμε στο κράτος, δεν τους παραδίνουμε στην καταστολή!

Απέναντι στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τα τελεσίγραφα απαντάμε κατεβαίνοντας μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, ενώνοντας τις φωνές μας μαζί με όλους τους αγωνιστές σε όλη την επικράτεια και φψνάζοντας: «ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ». Αυτόν τον δρόμο μας έδειξαν οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις ενάντια σε αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση, όπως αυτή των πολλών χιλιάδων στις 14 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αυτό το δρόμο μας έδειξαν οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την 17η Νοέμβρη, αυτός είναι ο μόνος δυνατός δρόμος, η μόνη δυνατή απάντηση που έχουμε να δώσουμε στον Χρυσοχοίδη και τα τσιράκια του.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! NOPASARAN!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

  • ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  • Στηρίζουμε της κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης της 6ης Δεκέμβρη, 11 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

-από το Παράρτημα στις 12μ.

-από το Παράρτημα στις 18.00

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Επί τα πρόσω"

Πάτρα, Δεκέμβρης 2019

epitexaprosw@gexmail.com | epitaprosw.espivblogs.net

πηγή : https://epitaprosw.espivblogs.net/2019/12/04/…


1 2 3 4 5

Ούτε βήμα πίσω απέναντι στην κρατική καταστολή / Στήριξη των καλεσμάτων 5 & 6 Δεκέμβρη

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Όξυνση της καταστολής και της συνολικότερης επίθεσης στους "από τα κάτω"

Σε κάθε αναδιάρθρωση του κεφαλαίου, προσπαθώντας να ξεπεράσει την εκάστοτε κρίση του, οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί εντείνουν και αναδιαμορφώνουν την καταπίεση και εκμετάλλευση των καταπιεσμένων καθώς και τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο αντίστοιχα, ενώ παράλληλα επιχειρούν να καταστείλουν τη δυνατότητα των κοινωνικών αγώνων να αναπτυχθούν. Ειδικότερα, στη συγκυρία που ζούμε, έπειτα από μια πολυετή καπιταλιστική κρίση στον ελλαδικό χώρο (αλλά και διεθνώς), το εγχώριο κεφάλαιο και το κράτος επιθυμούν να εδραιώσουν τη κυριαρχία τους. Μέσα από την αφήγηση για το τέλος της μεταπολίτευσης και με πρόσχημα το ιδεολόγημα της ανάπτυξης τόσο μέσω των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και μέσω της ΝΔ, το κράτος επιχειρεί να εδραιώσει την καπιταλιστική κανονικότητα σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Μια σειρά από μέτρα που ξεκινούν από τους εργασιακούς χώρους (εργατικό πολυνομοσχέδιο), το πανεπιστήμιο (διαγραφή φοιτητών, κατάργηση ασύλου) μέχρι τα αστικά κέντρα (αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ,εκκενώσεις καταλήψεων, εκτοπισμός μεταναστών/τριών) η εξουσία δείχνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίον θέλει να διαχειριστεί τους αγωνιζόμενους και γενικότερα τους "από τα κάτω". Βίαιη αφομοίωση στη καπιταλιστική κανονικότητα, πειθάρχηση των κοινωνικών στρωμάτων και εντατικοποίηση τους στη παραγωγική διαδικασία, καθεστώς εξαίρεσης και αποκλεισμός από το δημόσιο πεδίο για τους/τις μετανάστες/τριες.

Η καταστολή και το τελεσίγραφο του κράτους

Όλοι οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν ως κοινή τομή τη κρατική καταστολή τόσο για την εφαρμογή όσο και για την αφομοίωσή τους. Εδώ λοιπόν και περίπου 4 μήνες το κράτος κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει περιθώριο από μεριάς του για αποκλίσεις και αντιστάσεις και ξεκινά μια εντατική και μεθοδική επιχείρηση εκκένωσης πολλών καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα εκκενώνεται και η αναρχική κατάληψη Palmares στη Λάρισα. Σε αυτό το κλίμα το κράτος αποφασίζει να κλιμακώσει την ένταση και δημοσιεύει το γνωστό σε όλους μας τελεσίγραφο που διατάζει την άμεση απομάκρυνση των καταληψιών από τα κατειλημμένα κτήρια, ενώ δίνει το «περιθώριο» στις καταλήψεις να επανέλθουν στην νομιμότητα με το να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να καταβάλουν κάποιο είδος ενοικίου ώστε να μπορούν συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο. Οι κινήσεις αυτές κατασκευάζουν τον εσωτερικό εχθρό και αναγορεύουν την καταστολή ως απάντηση, νοηματοδοτώντας την ίδια την ύπαρξη του κράτους. Ο θεαματικός χαρακτήρας έχει κεντρικό χαρακτήρα, με τακτικά εκτενή ρεπορτάζ πάνοπλων αστυνομικών που δεν αποσκοπούν μόνο στη καλλιέργεια ενός αισθήματος φόβου και ικανοποίησης του ακροδεξιού ακροατηρίου αλλά και τον εθισμό στην καταστολή και την στρατιωτικοποίηση, συνολικά της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αποσκοπεί να απονοηματοδοτήσει τα μέσα και τα εργαλεία αγώνα των καταπιεσμένων, να απονευρώσει τις σχέσεις που δομούνται με αφετηρία αυτά και να τα αφαιρέσει από την ιστορία, στο σύνολό τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλίσει τον ομαλό έλεγχο των κοινωνικών-ταξικών διεκδικήσεων και να παρουσιάζεται ως ο μόνος ικανός ρυθμιστής και εγγυητής των αιτημάτων των "από τα κάτω" επιβάλλοντας τη θεσμική οδό της διαμεσολάβησης.

Η σημασία της κατάληψης σαν εργαλείο αγώνα

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαριστεί πως το "ζήτημα των καταλήψεων" δεν αφορά μόνο τον αναρχικό χώρο, όπως διατείνεται το κράτος. Η κατάληψη αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ένα βασικό εργαλείο των καταπιεσμένων στην προσπάθεια διεκδίκησης της ίδιας τους της ζωής. Από τις καταλήψεις γης για την εξασφάλιση της τροφής, τις καταλήψεις στέγης που αναδύθηκαν στις μητροπόλεις της δύσης τον 20ο αιώνα, ως τις καταλήψεις εργοστασίων σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τα υποκείμενα αφενός ανακαταλαμβάνουν τα όσα τους έχουν υφαρπάξει, σε υλικό επίπεδο οι καταπιεστές τους, ικανοποιώντας τις ανάγκες έξω από τα μέσα και τους τρόπους που ορίζει η εκάστοτε κυριαρχία, και αφετέρου βρίσκουν το χώρο για να συλλογικοποιήσουν τις αρνήσεις τους στα επιβαλλόμενα από τα πάνω προτάγματα και πρότυπα. Όντας απελευθερωμένοι χώροι, αποτελούν μικρές κοιτίδες εναντίωσης στην "φορεμένη" από τα πάνω ιεραρχία, τις έμφυλες διακρίσεις, τις εθνικές και φυλετικές διακρίσεις, είναι χώροι που οι καταπιεσμένοι μπορούν να αναπτυχθούν και να συσχετιστούν με τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την αλληλοβοήθεια, την ελευθεριακότητα και την αλληλεγγύη. Αποτελούν εξ' ορισμού ζωντανές εστίες και κέντρα αγώνα και για αυτό πάντοτε θα έρχονται σε ρήξη με το υπάρχον, για αυτό και πάντοτε θα στοχοποιούνται και θα έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή του κράτους.

Η 6η Δεκέμβρη και ο ρόλος της στη σημερινή συγκυρία

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται από τον έμμισθο δολοφόνο του κράτους, τον μπάτσο Κορκονέα στη περιοχή των Εξαρχείων. Η είδηση της δολοφονίας του μεταφέρεται ακαριαία από στόμα σε στόμα στη γειτονιά, ενώ παράλληλα διαδίδεται και μέσω ίντερνετ σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Τα νοήματα και οι συμβολισμοί συμπληρώνουν το ένα το άλλο: μπάτσος σκοτώνει ένα 15χρονο παιδί 9 το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεσπάσουν. Από τις πρώτες κιόλας ώρες στο Πολυτεχνείο καταλαμβάνεται και στήνονται οδοφράγματα στους γύρω δρόμους, ενώ παράλληλα σε άλλες πόλεις (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) οργανώνονται αυθόρμητες πορείες και καταδρομικές στα αστυνομικά τμήματα και σε καπιταλιστικούς στόχους. Όσο και αν η κρατική προπαγάνδα και οι μπάτσοι προσπαθούσαν να καταστείλουν τις ταραχές ιδεολογικά και φυσικά, η καταιγίδα είχε ξεσπάσει.

Μέσα σε λίγες μέρες οι συγκρούσεις γενικεύονται σε όλον τον ελλαδικό χώρο, και όλο και περισσότερα υποκείμενα αρχίζουν να παίρνουν μέρος σε αυτές (πρωτοστάτησαν τα πιο μαχητικά κομμάτια π.χ. οι μαθητές, οι φοιτητές , η άγρια νεολαία).Οι οδομαχίες και οι διαδηλώσεις παίρνουν μορφή, αυτήν της εξέγερσης. Οι επιθέσεις σε τμήματα και πολυεθνικές, οι απαλλοτριώσεις των σουπερμάρκετ, τα οδοφράγματα, οι καταλήψεις, ήταν πρακτικές και μέρη όπου οι εξεγερμένοι/ες εξέφρασαν την οργή τους ενάντια στην εξουσία, δόμησαν τις ίδιες τις σχέσεις τους μακριά από τα καπιταλιστικά πρότυπα και συνολικότερα καθόρισαν τη ροή της ιστορίας και άφησαν μέσω αυτής παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες.

Στη σημερινή συγκυρία μετά από 11 χρόνια το κράτος επιχειρεί μέσα από ακριβώς αυτή την κλιμάκωση της έντασης να ξαναγράψει την ιστορία της περιόδου εκείνης και να δώσει αυτό τα νοήματα της 6ης Δεκέμβρη. Δίνοντας, μέσω του τελεσιγράφου, προθεσμία στους καταληψίες για να φύγουν «οικειοθελώς» ουσιαστικά επικοινωνεί πως το ίδιο προσπαθεί να διαπραγματευτεί με αυτούς και να τους προσεγγίσει, ενώ παράλληλα «πετά το μπαλάκι» προς αυτούς για την οποιαδήποτε απάντηση από μεριάς τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το τελεσίγραφο λήγει μια μέρα πριν τις 6η Δεκέμβρη, απομακρύνοντας έτσι από τη συλλογική μνήμη τα νοήματα και την ιστορική τομή της εξέγερσης και προβάλλοντας την εικόνα της κλιμάκωσης της έντασης από τη δικιά μας μεριά.

Η εξέγερση δεν είναι ουτοπία

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον ελλαδικό χώρο τόσο το Δεκέμβρη όσο και μετά, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, αποτελούν ένα μόνο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Μιας ιστορίας που αφηγείται το συνεχή πόλεμο ανάμεσα στους καταπιεστές και τους καταπιεσμένους. Οι πολιτικές, οικονομικές κατευθύνσεις που έχει διαλέξει η κυριαρχία, βρίσκουν ανάχωμα στις από τα κάτω αντιστάσεις σε κάθε μεριά του πλανήτη. Η θέληση για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή διαπερνά τις κατασκευασμένες φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές διακρίσεις και τις όποιες διαφορετικές πολιτισμικές συνθήκες και αν επικρατούν, κάνοντας την εξέγερση πάντοτε και παντού επίκαιρη. Τις ώρες που γράφεται το παρόν κείμενο η φλόγα της εξέγερση έχει ανάψει στη Χιλή, ενώ σπίθες τις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη λατινική Αμερική, σφοδρές αντικαθεστωτικές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο Ιράκ ενώ τα οδοφράγματα ακόμα μαίνονται στο Χονγκ Κονγκ. Όπως και με την περίπτωση του Δεκέμβρη, η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων τους φέρνει σε επαφή διαδίδοντας το σύνθημα πως η εξέγερση δεν είναι ουτοπία. Το στοίχημα σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη για το κράτος και το κεφάλαιο είναι μαζί με το τέλος των καταλήψεων να μπει και ένα οριστικό τέλος στην ιδέα της εξέγερσης που σιγοκαίει ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει παράδεισο κερδοφορίας και λεηλασίας του φυσικού κόσμου, όπου οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις θα είναι ανύπαρκτες.

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ & ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις / πορείες / εκδηλώσεις:

Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στην κατάληψη Παρατήματος:

18:00: Συγκέντρωση - Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα

21:00: Ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση

Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην κατάληψη Παρατήματος:

18:00: Πορεία, ενάντια στη λήθη της εξουσίας, η εξέγερση παραμένει ζωντανή

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

πηγή : https://asapatras.espivblogs.net/2019/12/04/o…


1 2 3 4 5

Ανακοίνωση & Κάλεσμα της ΑΠΟ στις πορείες της 6ης Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Η φλόγα της εξέγερσης είναι πάντα ζωντανή μέσα στους αγώνες ενάντια στο κτήνος της εξουσίας, στους αγώνες για τη χειραφέτηση και την κοινωνική επανάσταση

11 χρόνια μετά… την 6η Δεκέμβρη του 2008, ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς Ε.Κορκονέα και Β.Σαραλιώτη στα Εξάρχεια και το ξέσπασμα της κοινωνικής και ταξικής εξέγερσης του Δεκέμβρη.

11 χρόνια μετά… η αστική δικαιοσύνη, μέσα από την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο, κλείνει το μάτι στην κρατική καταστολή επιχειρώντας να εμπεδωθεί η ατιμωρησία, η ασυλία και η νομική προστασία των κατασταλτικών δυνάμεων ενώ παράλληλα το κράτος στέλνει σαφή μηνύματα για την τρομοκράτηση και τον αφοπλισμό της κοινωνίας.

11 χρόνια μετά… η κρατική καταστολή και τρομοκρατία, οι δολοφονικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος των κρατικών πολιτικών για την πειθάρχηση όσων αγωνίζονται και την υποταγή όλης της κοινωνίας. Από τις δεκάδες εργατικές δολοφονίες στα κάτεργα της μισθωτής εκμετάλλευσης, τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους, την άγρια επίθεση στην αγωνιζόμενη νεολαία και στο πανεπιστημιακό άσυλο μέχρι τις εισβολές και εκκενώσεις αυτοοργανωμένων και κατειλημμένων χώρων ζωής και αγώνα, τα τελεσίγραφα, τις διώξεις και τα βασανιστήρια αγωνιστών και τα κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Η εξουσία φοβάται γιατί νέοι κύκλοι σύγκρουσης θα γεννηθούν στο άμεσο μέλλον. Δεν ξεχνά ότι τη φλόγα που πυροδότησε τη μεγαλύτερη εξέγερση της σύγχρονης ιστορίας της χώρας την άναψαν οι αναρχικοί τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια και εξαπλώθηκε σε όλη την χώρα, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον δολοφονικό αστυνομικό μηχανισμό της δημοκρατίας. Έτσι, από το καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα κατασταλτική εκστρατεία του κράτους (η οποία αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και των κατασταλτικών χτυπημάτων σε καταλήψεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Σύριζα) ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, στις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, στον κόσμο της αλληλεγγύης, στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Μια εκστρατεία που συνιστά την αιχμή του δόρατος της επίθεσης κράτους και αφεντικών στα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας, αποσκοπώντας στην τρομοκράτηση και την πειθάρχησή τους, για την απρόσκοπτη επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σκοπός της αποθρασυμμένης κρατικής βίας και της ιδεολογικής προπαγάνδας που τη συνοδεύει είναι αφενός να πάρει τη ρεβάνς για τους Νοέμβρηδες και τους Δεκέμβρηδες που κράτησαν ζωντανή την κοινωνία απέναντι στους νεκροθάφτες της. Είναι να χτυπήσει τα Εξάρχεια που αποτελούν ένα διαρκές οδόφραγμα απέναντι στους σχεδιασμούς της εξουσίας, το πανεπιστημιακό άσυλο που λειτουργεί διαχρονικά ως σημείο συνάντησης των αγωνιζόμενων και τις καταλήψεις ως εστίες εξάπλωσης της κοινωνικής-ταξικής αυτοοργάνωσης, αντίστασης και αλληλεγγύης. Μέσα από αυτά τα χτυπήματα όμως, το κράτος θέλει κυρίως να ξεριζώσει τα σημεία αναφοράς, τους χώρους και τη σημερινή επικαιρότητα των προταγμάτων της εξέγερσης, για να ανακόψει τους αυριανούς ξεσηκωμούς· τους ξεσηκωμούς που κυοφορούνται μέσα σε μια πραγματικότητα όπου το χρεοκοπήμενο σύστημα δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα άλλο παρά την εξαθλίωση και τον φόβο.

Το αίμα που χύθηκε δεν ξεπλένεται με τις αύρες της Ελληνικής Αστυνομίας, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, ώστε να πεταχτεί σε μια από τις χιλιάδες χωματερές ψυχών που έχει φτιάξει η εξουσία μέσα στην καταπίεση και τη βία. Όλη η γη βοά εξεγερμένη ενάντια στους δυνάστες της. Στη Χιλή και τη Βολιβία, στη Γαλλία, στη Συρία και στην Παλαιστίνη, στην Τουρκία και σε χιλιάδες σημεία που ακόμα ο πόθος για ελευθερία είναι μια καθημερινή μάχη. Για να πλεύσουμε από τους όρμους της εξεγερσιακότητας, στην ανοιχτή θάλασσα της συνολικής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και χειραφέτησης. Για να γκρεμίσουμε τον γερασμένο κόσμο του φόβου, της υποταγής, της φτώχειας. Για να ζήσουμε τη μόνη ζωή που αξίζει να ζήσει κανείς, του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Για την Κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας

Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 18.00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

-ΚΑΜΑΡΑ 12.00

-ΚΑΜΑΡΑ 18.00

ΠΑΤΡΑ

-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 12.00

-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 18.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση -Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων-

apo.squathost.com | anpoexlorg@gmaexil.com

πηγή : http://apo.squathost.com/ανακοίνωση-καλέσματα…