Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 19.00

Αντιφασιστική Έκθεση Α3

a3poster2011newbw.jpg

A3 κάλεσμα συμμετοχής

Λίγα λόγια για την αναβολή της έκθεσης Α3 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Ξύλινο Στέκι και εκ νέου κάλεσμα συμμετοχής.

Οι τηλεθεατές εκλιπαρούν: πόλεις καθαρές, οι ξένοι στις χωματερές

Οι τηλεθεατές απαιτούν : Ησυχία , τάξη, ασφάλεια!

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αν κάτι μας οδήγησε στην αναβολή της έκθεσης α3,ήταν η ανάγκη μας για επαναδιαπραγμάτευση της φύσης και των στόχων της, απόρροια των τελευταίων επεισοδίων φασιστικής βίας στην αθηναική μητρόπολη. Το σκεπτικό που δομεί την έκθεση, θέτει apriori έναν αντιθετικό συμβολισμό προς το καλλιτεχνικό "παρακράτος" των γκαλερί και του χρηματιστηρίου τέχνης, ανεξαρτήτως θεματικής και περιεχομένου . Η ελεύθερη αναπαραγωγή /διανομή των εκθεμάτων, σαν κεντρική σκέψη του εγχειρήματος, προκύπτει μέσα από τη λογική και της διαδικασίες του αυτοδιαχειριζόμενου ξύλινου στεκιού ασκτ, που θέτουν σαν στόχο την απελευθερωτική δράση εντός και εκτός πανεπιστημίων, τόσο μέσα από εκφραστικές φόρμες όσο και από την κινηματική δράση.

Για εμάς ωστόσο μπορούν οι πρώτες να είναι εργαλεία που αφενός θα προωθούν και θα παράγουν τον κριτικό- ανταγωνιστικό λόγο, αφ'ετέρου μπορούν να συγκαταλεγχθούν οι ίδιες στις εκφάνσεις της ριζοσπαστικής δράσης, εφόσον η εργαλειακή σχέση μεταξύ παραγόμενου έργου και και προωθούμενου λόγου αντικαθίσταται απ'τις συνθήκες δημιουργίας/ έκθεσης και αποκτούν πλέον αυθύπαρκτες ένα κινηματικό γεγονός.

Στην περίπτωση της φετινής Α3, θα θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Επιχειρούμε την εισαγωγή μιας θεματικής, γύρω από την όποια καλείται ο/η συμμετέχων/ουσα να εκφραστεί με όποιο μέσο - εργαλείο επιθυμεί, σε μια κινηματική λογική επικοινωνίας και δημιουργίας δεσμών πέρα από τους στενά συντεχνιακούς (φαινόμενο στις σχόλες τέχνης) , ορμώμενος/η από ένα ζήτημα που δεν τίθεται από μια φέρελπι "πρωτοπόρα καλλιτεχνική γκρουπα" , αλλά εκβιαστικά εισβάλλει στην καθημερινότητα μας ξεπερνώντας μας σε ένα βαθμό, επιτάσσοντας την επιλογή "στρατοπέδου". 'Η με τους καταπιεστές η με τους καταπιεσμένους.

Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΠΕΘΑΝΕ

Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να πάρουμε θέση στο πλευρό των πλέον καταπιεσμένων, των "πιο κάτω και απ'τούς κάτω" , και ταυτόχρονα ένάντια σε κάθε εξουσιαστική λογική και τους θλιβερούς φορείς της από τους εκσυγχρονιστές πασόκους μέχρι το τσίρκο του αγίου παντελεήμονα , με χρυσαυγίτες μπροστάρηδες και νεκροζώντανους ακολουθητές.

Είμαστε δίπλα στους μετανάστες και τις μετανάστριες με σύνθημα την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών , την χειραφέτηση μας από την καπιταλιστικές σχέσεις- δομές και την κατάδειξη των πολιτικών - οικονομικών ελίτ ως εγκληματιών που ηγούνται ενός συστήματος που παράγει την ανισότητα και την εκμετάλλευση σε βάρος μας, για λογαριασμό των εθνικών και πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων.

Στο όνομα του κέρδους κάνουν Δημοκρατικούς πολέμους για τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών με χιλιάδες νεκρούς , επιβάλλουν τον εκβιασμό της μισθωτής εργασίας για ψίχουλα και επιδιώκουν τον καθολικό έλεγχο των ζωών μας στα πρότυπα του οργουελιανού μυθιστορήματος 1984, δημιουργώντας στρατοκρατούμενες πόλεις.

Ενισχύουν τα νομοθετικά τους οπλοστάσια με όλο και ισχυρότερους αντεργατικούς νομούς , νομιμοποιώντας την σύγχρονη σκλαβιά και παράλληλα τρομοκρατούν απ'τά δελτία ειδήσεων με σκοπό να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ανασφάλειας την μια , για να ναρκώσουν με ισχυρές ενέσεις βλακείας και φανταχτερού τίποτα μέσω των "ψυχαγωγικών προγραμμάτων" και το κυρίαρχο lifestyle στην συνέχεια.

Αυτοί που κάνουν την μετανάστευση μονόδρομο για εκατομμύρια ανθρώπους, -που φυσικά η εκμετάλλευση σαν συνθήκη ζωής θα τους ακολουθεί από τα εργοστάσια της Ταϊβάν και τα ορυχεία της Αφρικής στην πολιτισμένη Αθήνα και τις οικοδομές, την μανωλάδα και την ευγενή τάξη των γνωστών φραουλοπαραγωγών- που έχουν το θράσος να μιλήσουν για ισότητα, ισονομία και άλλα "ισο" πολύ της μόδας στους κύκλους της Δύσης και των πολιτικών, όσο και στις τάξεις των τηλεθεατών/υπηκόων που αναμασούν σαν μηρυκαστικά τα σκατά που έφαγαν από τις τηλεοράσεις , εφόσον ακούγονται πολύ "δημοκρατικά", μια εξίσου μοδάτη ασχολία τελευταία σε βραδυνές εκπομπές νεανικής απεύθυνσης και ρεπορτάζ για δελτία ειδήσεων έξω από σκυλάδικα όπου περήφανα οι νεολαίοι διεκδικούν τα 15 λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν.

ΝΟ ΕΧCUSES PLEASE -NO EXCUSES PLEASE -NO EXSCUSES PLEASE

Κανείς πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε, δεν άκουσε η δεν είδε. Η ολοένα εντεινόμενη οικονομική κριση, αρχίζει και απογυμνώνει το καπιταλιστικό οικοδόμημα, κάνει τους βασιλιάδες να μοιάζουν γυμνοί , και μέσα στο ψέμμα τους απονομιμοποιούνται κοινωνικά, οι ταξικές διαφορές φαίνονται αμεσότερα και τα μικροαστικά όνειρα να κάνουν φτερά, μαζί με τα οφειλόμενα για τα δωροδάνεια και την δανεική λαμπερή ζωή.

Καθένας/μια θα επιλέξει τελικά : με την αλληλεγγύη και την ελευθερία ή με τον ατομισμό και και την υποταγή.

Για όσους και όσες επιλέγουν την ελευθερια , ας την διεκδικήσουμε καταργώντας τους πλαστούς διαχωρισμούς μεταξύ μας ,ανάμεσα σε έθνη και φύλα , ας χτυπήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε τα κυρίαρχα νοήματα, την κυρίαρχη προπαγάνδα, να αντικρούσουμε την επέλασή τους.

Με έναυσμα τις σκέψεις αυτές, καλούμε για συμμετοχή στην έκθεση Α3.

  • Από ένα ως τρία έργα σε όποια μορφή προτιμάτε.
  • Μπορείτε να στέλνετε τα έργα στο xyliexnosteki@exgmail.coexm ή και να τα φέρετε οι ίδιοι/ες στη συνέλευση, κάθε δευτέρα στις 15.00
  • Παράδοση έργων μέχρι 21 Ιουνίου 2011
  • Έργα που δεν θα έχουν σχέση με την θεματική και στέλνονται απλά για μια παραπάνω σειρά στα βιογραφικά των αποστολέων,καλύτερα να μην σταλούν καθόλου.
  • Για όποιες απορίες, πληροφορίες και οτιδήποτε χρειαστείτε, περάστε απ τη συνέλευση ή στείλτε στο xyliexnosteki@exgmail.coexm
  • Παρακαλούμε για μεγάλων διαστάσεων έργα ή για έργα με ηλεκτρικά ή ψηφιακά τεχνικά μέσα όπως προβολές, υπολογιστές κλπ...να υπάρξει επικοινωνία για να δούμε πως μπορούνε να πραγματοποιηθούν.

'Ολα τα έργα θα φωτογραφηθούν και θα είναι διαθέσιμα σε φωτοαντίγραφα Α3 κατά τη διάρκεια του γεγονότος .

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...