Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχεια της δίκης για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

Αυτή τη περίοδο εκδικάζεται η υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας του 2012. Οι αντιφασιστικές μοτοπορείες ήταν μια ακόμη έμπρακτη απάντηση στην άνοδο της χρυσής αυγής και των πογκρόμ που επιχειρούσε. Στις 30/9/12 η 3η αντιφασιστική μοτοπορεία δέχθηκε συντονισμένη επίθεση από φασίστες και δελτάδες στη περιοχή της πλατείας Αμερικής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 συντρόφων-ισων. Κατά τη παραμονή τους στη ΓΑΔΑ υπέστηκαν βασανιστήρια για τα οποία οι μπάτσοι πρόσφατα αθωώθηκαν. Στη δικογραφία προστέθηκαν ακόμη 6 σύντροφοι με βάση τους αριθμούς των οχημάτων που βρέθηκαν στο σημείο ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορούμενων σε 21. Οι αντιφασίστες-ριες κατηγορούνται ανάμεσα σε άλλα με κακουργήματα για επιθέσεις σε φασίστες και δελτάδες σε ένα στημένο κατηγορητήριο.

Οι επόμενες δικάσιμοι είναι 9, 13 και 20 Δεκέμβρη με τις καταθέσεις των πολιτικών μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες και την απόφαση του δικαστηρίου.

Σε μια περίοδο ανασύστασης της ομάδας Δέλτα, βαριάς καταστολής του κινήματος, με τους ίδιους υπουργούς που τότε καταδίκαζαν από το βήμα της βουλής τους κατηγορούμενους, η εποχή μοιάζει ίδια!

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Τίποτα δεν τέλειωσε..

Δευτέρα 9/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη) αίθουσα 3

Παρασκευή 13/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη)

Παρασκευή 20/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη)

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81119/


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές, το δικαστηρίο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στην Γ.Α.Δ.Α. οι 15 συλληφθέντες της μαζικής αντιφασιστικής μοτοπορείας του 2012. Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικειο Αθηνών απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τους 17 βασανιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ ενώ η εισαγγελική πρόταση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τα πολύωρα βασανιστήρια ως απρεπή συμπεριφορά. Τόσο η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης όσο και η αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια το Δεκέβρη του 2008 ,που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέβρη δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Για ακόμη μια φορά η αστική δικαιοσύνη κλείνει το μάτι στην κρατική καταστολή επιχειρώντας να εμπεδωθεί η ατιμωρησία, η ασυλία και η νομική προστασία των κατασταλτικών δυνάμεων ενώ παράλληλα αποτελούν σαφή μηνύματα για την τρομοκράτηση και τον αφοπλισμό της κοινωνίας.

Στις 9, 13 και 20 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους. Αυτές οι δίκες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής, η οποία εκδηλώνεται με τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα και δομών του κινήματος, την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στην γειτονιά των Εξαρχείων, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις δίκες της 9ης, 13ης και 20ης Δεκεμβρίου για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτές τις δίκες θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση,την θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Δευτέρα 9/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη) αίθουσα 3

Παρασκευή 13/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη)

Παρασκευή 20/12 στις 09:00 ΜΟΔ (Δέγλερη)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/12/07/apena…