Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 12.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις & τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Το τελεσίγραφο κι αν έχει λήξει… ο αγώνας συνεχίζεται!

Ήδη από την 7η Ιουλίου μέχρι και τώρα, η νεοκλεχθείσα κυβέρνηση, κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία να δείξει τις διαθέσεις της και την πολιτική που θα χαράξει απέναντι στους εχθρούς της. Δεν πρόκειται για άλλους από τους μετανάστες, αναρχικούς, φοιτήτριες, εργάτριες, πληβείους και γενικά όσους και όσες αγωνίζονται για ένα καλύτερο και δίκαιο κόσμο. Ξετυλίγοντας την ακροδεξιά ατζέντα της, θα παρατηρήσουμε πως περιλαμβάνει ένα πλήθος ζητημάτων, που δεν στοχεύει πουθενά αλλού παρά στην ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ και την ΥΠΟΤΑΓΗ. Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, εκκενώσεις καταλήψεων, στοχοποίηση και ξυλοδαρμός συντρόφων, και μια γενικότερη κατασταλτική επίθεση στο κόσμο του αγώνα με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, συμπληρώνουν το παζλ της εξουσιαστικής κανονικότητας που θέλουν να επιβάλλουν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Νοέμβρη, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε τελεσίγραφο, σύμφωνα με το οποίο καλούσαν όλους τους κατειλημμένους χώρους να εκκενωθούν εντός 15 ημερών. Είναι προφανές, λοιπόν, πως η συγκεκριμένη πολιτική δεν στόχευε πουθενά αλλού παρά να εκφοβίσει τον κόσμο του αγώνα που συμμετέχει σε αυτοοργανωμένα πολιτικά και κοινωνικά εγχειρήματα, ποινικοποιώντας την αλληλεγγύη και χτυπώντας μαζικά τις καταλήψεις, ως μέσο αγώνα των αναρχικών/αντιεξουσιαστών . Με όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπό τον έλεγχο τους, με καμία σοβαρή κομματική/θεσμική αντιπολίτευση, και με την κοινωνική βάση να έχει μετατοπιστεί προς τα «δεξιά» θεώρησαν πως το τελεσίγραφο της ενιαίας κρατικής καταστολής απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, θα περάσει ανώδυνα. Ωστόσο δεν έχουμε πει ακόμη την τελευταία λέξη!

Στο Δρόμο του αγώνα καίγεται το τελεσίγραφο!

Τα αντανακλαστικά του κινήματος ήταν άμεσα και δυναμικά. Στις 5 και 6 Δεκέμβρη, ημέρες εκπνοής του τελεσιγράφου απέναντι στις καταλήψεις, οι δρόμοι πανελλαδικά γέμισαν με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, δείχνοντας πως ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται, στήνοντας έτσι ένα πρώτο ανάχωμα στην φασιστική - κρατική βία της ακροδεξιάς κυβέρνησης.

Στις 5 Δεκέμβρη, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται αντικατασταλτική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις στις γειτονιές της Κάτω Τούμπας, όπου το κοινό μπλοκ συσπειρώνει εκατοντάδες κόσμο. Νωρίτερα στις 3 Δεκέμβρη, λαμβάνει μέρος και πορεία στο κέντρο της πόλης όπου ήταν το ίδιο μαζική. Στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα μνήμης για τον θάνατο του αναρχικού μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου, ως Ελευθεριακό Σχήμα Πα.Μακ. συμμετέχουμε τόσο το πρωί στο μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων συμβάλλοντας στην περιφρούρηση και προπαγανδίζοντας τον δικό μας ελευθεριακό λόγο, όσο και στη βραδινή πορεία στηρίζοντας τα αναρχικά καλέσματα των καταλήψεων. Παρά το γεγονός ότι συσπειρώθηκε ένα τεράστιο ποσό κόσμου στις απογευματινές πορείες τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στις υπόλοιπες πόλεις και παρά τον εκκωφαντικό ήχο που ξεφώνιζαν τα λαρύγγια μας στο σύνθημα που όλους μας ενώνει, οι μπάτσοι δεν δίστασαν ούτε την συγκεκριμένη μέρα να δείξουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων, ξεγυμνώματα και σεξιστικοί υβρισμοί, βασανισμοί αποτελούν κομμάτι της ανήθικης και άδικης έκφρασης του κράτους και των ένστολων δολοφόνων του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Πάτρας, όπου μετά το ξέσπασμα συγκρούσεων στο κατειλημμένο Παράρτημα με τις δυνάμεις καταστολείς, οι μπάτσοι ξυλοφορτώνουν μανιωδώς συντρόφους , εκτοξεύουν ευθύβολα δακρυγόνα, προχωρούν σε βίαιες προσαγωγές και τελικά στις συλλήψεις 7 συντρόφων/ισσών, 4 εκ των οποίων με κακουργηματικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, χάρη στις αντανακλαστικές και καθημερινές συγκεντρώσεις των αλληλέγγυων συντρόφων, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγυήσεις.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ!

Όσο κι αν προσπαθεί το κράτος κι οι εκάστοτε κυβερνήσεις να καταστείλουν οποιαδήποτε κίνηση παράγεται από τα κάτω είτε είναι στις σχολές, στους χώρους εργασίας είτε στα ευρύτερα κοινωνικά πεδία, εμείς ως αγωνιζόμενα υποκείμενα οφείλουμε να συλλογικοποιήσουμε και να συνολικοποιήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, διεκδικώντας με αλληλεγγύη και μαχητικότητα την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Έτσι όπως υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα αγώνων και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέσω της αδιαμεσολάβητης παρέμβασης του ελευθεριακού σχήματος στις σχολές μας, έτσι θα υπερασπιστούμε και τις καταλήψεις, που επιτίθενται ολομέτωπα από το κράτος, ως απαραίτητο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠ΄ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Παρασκευή 13/12, 12:00 καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σάββατο 14/12, 13:00, Καμάρα καλούμε στο κοινό μπλοκ για την πορεία υπεράσπισης των καταλήψεων

Ελευθεριακό σχήμα Πα.Μακ★

πηγή : https://www.facebook.com/eleutheriakopammak/p…