τι; :

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στις 13.00

Προσυγκέντρωση για συζήτηση για τις καταλήψεις, συλλογική κουζίνα, open mics, graffiti

Συζήτηση, Συλλογική Κουζίνα, Open Mics, Graffiti

Στο πλαίσιο μιας πρώτης απάντησης της εντεινόμενης επίθεσης στον κόσμο που αγωνίζεται και στις καταλήψεις καλούμε σε Συζήτηση για τις καταλήψεις, Συλλογική Κουζίνα, Open Mics και Graffiti σε ένα από τα 15 απελευθερωμένα κτίρια. Προσυγκέντρωση στις 13.00 το Σάββατο 14/12 στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πολιτικό πλαίσιο:

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αιχμή του δόρατος τις δυνάμεις καταστολής, στρέφεται ενάντια σε ο,τιδίποτε βάλλει την κανονικότητα του. Στα πλαίσια κουκουλώματος και παραγραφής των ατέλειωτων αυθαιρεσιών του, χρησιμοποιεί ως φενάκη το δόγμα "νόμος και τάξη" και τη ρητορική της μηδενικής ανοχής. Τροφοδοτεί τους ψηφοφόρους του με έθνος, ασφάλεια, νομιμότητα και ανάπτυξη, ενώ υιοθετεί μοντέλα πόλωσης και πρότυπα άλλων εποχών. Ο στόχος του ξεκάθαρος. Η προσπάθεια εξαφάνισης των δομών αγώνα και ακολούθως η κατάλυση του επαναστατικού κινήματος, το οποίο στέκεται απέναντι στα αναπτυξιακά του σχέδια και σε κάθε μοντέλο του αστικού εξευγενισμού. Ταυτοχρόνως, εκδηλώνεται μια συστηματική προσπάθεια μαζικού εκτοπισμού πληθυσμών που δεν "ταιριάζουν" στο ολοένα και περισσότερο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου και των αφεντικών μητροπολιτικό κέντρο. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ιδανικού καταναλωτικού περιβάλλοντος που αποβλέπει τόσο σε ένα παθητικό και εύκολα ελεγχόμενο κοινό όσο και στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων είναι ψηλά στην ατζέντα τους. Από την μια, airbnb, μαγαζιά διασκέδασης, βιτρίνες, ξενοδοχεία αποσκοπούν στη θεαματικοποίηση των γειτονιών και την κερδοφορία των λίγων. Aπό την άλλη κάμερες, drones, επιβολή κάθε είδους και μπατσοκρατία κάθε χώρου [δημόσιου και ιδιωτικού] αποσκοπούν στον έλεγχο και την επιτήρηση για την προστασία καταναλωτών και εμπορεύματος.

Σε συνέργεια με τα παραπάνω, λειτουργεί το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη, που με κυνικό τρόπο απαιτεί την απομάκρυνσή μας από τους χώρους αγώνα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Έρχεται σαν επιστέγασμα, μίας περιόδου έντονης καταστολής, εκκενώσεων δομών αγώνα και αλληλεγγύης, και συνεχόμενης επίθεσης σε κοιτίδες αυτοοργάνωσης και χώρους ζύμωσης πολιτικού λόγου. Στο υπέρτατο επικοινωνιακό τους κόλπο - το οποίο στόχο έχει την εξάπλωση φόβου, τη στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και τη στέρηση βασικών κοινωνικών αναγκών - εμείς απαντάμε με αγώνα. Δεν υφίσταται ενδεχόμενο οικειοθελούς αποχώρησής μας από τους χώρους αγώνα. Δε μας αγγίζει το εντεινόμενο κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργούν. Είμαστε έτοιμοι/ες - για άλλη μια φορά - να δημιουργήσουμε αναχώματα και να ταχθούμε ενάντια σε σύγχρονα τεχνάσματα - μοντέλα Λεβιάθαν. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κρατικός μηχανισμός είναι ότι παρά την ιστορική σύνδεση μας με τα Εξάρχεια και την επιβίωσή μας μέσα στις καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα, είμαστε πιο δυνατοί από αυτό. Η συλλογικοποίησή μας και η αυτοοργάνωσή μας ανθίζει ανεξαρτήτως χώρου. Τα συλλογικά σώματα δεν καταστέλλονται ακόμα και αν δεν υπάρχει κεραμίδι να στεγαστούν.

Στην πράξη ανοίξαμε και αλλάξαμε κλειδαριές σε:

3 κτήρια στο Γκύζι

2 κτήρια στα Ιλίσσια

6 κτήρια στα Εξάρχεια

1 κτήριο στη Βικτώρια

1 κτήριο στον Άγιο Παντελεήμονα

2 κτήρια στην Κυψέλη

...γιατί τόσο εύκολο είναι...

Πρώτη στόχευση είναι η αποδόμηση της κρατικής ρητορείας περί δαιμονοποίησης των κατειλημμένων χώρων με προοπτικές αυτοοργάνωσης και η προσφορά τους σε βαλλόμενα από το κράτος υποκείμενα. Ανταποκρινόμενοι/ες στο πανελλήνιο κάλεσμα δράσης για τις 5 Δεκεμβρίου, απελευθερώσαμε 15 κτίρια(όσες και οι ώρες του Χρυσοχοίδη) στις παραπάνω περιοχές, αναρτώντας πανό με τον τίτλο "Η ιδιοκτησία είναι κλοπή" και σφραγίσαμε τους χώρους με δικά μας λουκέτα για να αποτελέσουν δεξαμενή επιλογών για μελλοντική ωφέλιμη χρήση. Αυτό δεν αποτελεί παρά μόνο ένα πρώτο κάλεσμα αντίστασης και αλληλεγγύης σε συντρόφους/ισσες που θέλουν να δημιουργήσουν καταλήψεις και χώρους αγώνα, σε άστεγους για την κάλυψη των κοινωνικών τους αναγκών, σε μετανάστες/τριες που αντιτάσσονται στον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και σε κάθε λογής άτομο της τάξης των αγωνιζόμενων - καταπιεσμένων. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε το πρόταγμα της διεκδίκησής των άδειων χώρων με σκοπό την επιβίωση με όρους αγώνα έξω από τα καπιταλιστικά στερεότυπα.

Μέσα από αυτή την κίνηση δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας είναι διαρκής και εναντιώνεται σε κάθε είδους τελεσίγραφα. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα υποστηρίξουμε τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα και όλα αυτά που πρεσβεύουν. Έπεται συνέχεια...

- ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

https://athens.indymedia.org/post/1601659/

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81201/