Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

Αντιφασιστική παρουσία

Nα μην πέσει στα μαλακά ο χρυσαυγίτης Ζέρβας για την επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη Αντιφασιστική παρουσία, Δευτέρα 16/12, 9πμ, Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, αίθουσα Δ100Β, 2ος όροφος

poreia xa grafeia

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Nα μην πέσει στα μαλακά ο χρυσαυγίτης Ζέρβας για την επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
Αντιφασιστική παρουσία, Δευτέρα 16/12, 9πμ, Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, αίθουσα Δ100Β, 2ος όροφος

Την Δευτέρα 16 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο ΣΤ Τριμελές Κακουργημάτων η έφεση του χρυσαυγίτη Ζέρβα για την καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε τον Ζέρβα ένοχο επιβάλλοντας την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του Αλέξη Λάζαρη. Ακόμη απέρριψε τα ψευδή και κατασκευασμένα άλλοθι του Ζέρβα ότι τάχα δεν ήταν παρών στην επίθεση.
Στην πράξη το δικαστήριο αναγνώρισε ότι στις 31 Μάρτη υπήρξε επίθεση της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε από τα κεντρικά τους Γραφεία στη Μεσογείων και εξελίχτηκε σε καταδίωξη στους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό στον αυχένα του Αλέξη Λάζαρη.
Το δικαστήριο τότε έδωσε αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι τη δίκη στο Εφετείο και του επέβαλε περιοριστικούς όρους.
Η θέση του Ζέρβα, υπεύθυνου της "ασφάλειας" των γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι να βρεθούν βαθειά στη φυλακή και όχι να μειωθούν οι ποινές τους.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί. Μέχρι να κλείσει κάθε ¨γραφείο"-ορμητήριο των νεοναζί. Όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και οι ελευθερίες όλων μας.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/26…