Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema π - Βιοπαλαίστρια

H 11 χρονη Παρβάνα ζει με την οικογένειά της στο Αφγανιστάν, το 2001 υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Όταν ο πατέρας της θα συλληφθεί άδικα εκείνη θα ντυθεί αγόρι προκειμένου να κατέβει στην αγορά, όπου οι γυναίκες απαγορεύεται να κυκλοφορούν μόνες τους, να δουλέψει και να θρέψει ολη την οικογένειά της.

Η ταινία προτάθηκε για Oscar καλύτερης ταινίας animation για το 2018 και πραγματικά ήταν ένας άξιος αντίπαλος του Coco . Πόλεμος, φτώχεια, δικτατορία, βία, σεξισμός, είναι μερικά από τα θέματα που θίγονται στο εν λόγω animation που είναι μια πολιτική ταινία κινουμένων σχεδίων.Μια καθηλωτική ταινία που έχει πολλά να μας διδάξει και να μας προβληματίσει για όσα παράλογα συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, αλλά και για την ανεκτίμητη αξία της αλληλεγγύης, της οικογένειας, της αγάπης.

Το μαγικό στοιχείο της υπόθεσης, το «παραμυθένιο» αν θέλετε, αυτό που σπάει σε αρκετά σημεία τον ρεαλιστικό χαρακτήρα της ταινίας, είναι οι ιστορίες που αφηγείται η Παρβάνα στον μικρό αδερφό της. Ιστορίες- αλληγορίες, που τις βλέπουμε να διαδραματίζονται παράλληλα στην οθόνη μας, μέσα από τις διηγήσεις της πρωταγωνίστριας. Ήταν αυτές οι ιστορίες που της έλεγε ο πατέρας της και που μέσα από αυτές, η ίδια παίρνει δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες του σύγχρονου Αφγανιστάν, ενώ ταυτόχρονα δίνουν την ευκαιρία στον θεατή να έρθει σε επαφή με την παράδοση και την κουλτούρα των ανατολίτικων χωρών.

Το στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με ζεστό κρασί, ποπ κορν κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .Για τους Κουρδους πρόσφυγες στο Λαύριο συλλέγουμε ρύζι , φασόλια και μπλιγουρι .

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Δεκέμβριος 08h