Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 12.00

Εξόρμηση ενημέρωσης

Κυβερνήσεις και εργοδοσία τα χρόνια των μνημονίων έχουν στήσει πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας καταπατώντας μια σειρά από εργατικές κατακτήσεις. Στον κλάδο του επισιτισμού ειδικά, αν και είναι από τους πιο κερδοφόρους της ελληνικής οικονομίας, οι εργαζόμενοι βιώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση στην ολότητά της. Μισθοί πείνας, μαύρη, ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μαζί με τις απλήρωτες πρακτικές και υπερωρίες αποτελούν μια κατάσταση την οποία θέλουν να μας πασάρουν ως κανονικότητα. Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι λίγες και οι επιχειρήσεις οι οποίες άμεσα ή έμμεσα επιχειρούν να μην καταβάλουν το δώρο των Χριστουγέννων επιστρατεύοντας διάφορα τεχνάσματα όπως τον συμψηφισμό με «μαύρα» μεροκάματα ακόμα και την απαίτηση της επιστροφής του κάτω από την απειλή της απόλυσης . Η καταβολή του συνόλου του δώρου Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκέμβρη αποτελεί υποχρέωση από μεριάς εργοδοσίας .

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ -

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

Η πάλη αυτή είναι αλληλένδετη με τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας , για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλο τον κλάδο , για μείωση του χρόνου εργασίας .

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του , συσπειρωνόμαστε στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων για να δώσουμε την μάχη από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία και τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς , με στόχο την ανατροπή της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση .

Αντιστεκόμαστε στις λογικές κοινωνικού εταιρισμού , συναίνεσης και υποταγής που προωθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ .

Αγωνιζόμαστε συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης ,την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων του κλάδου , κόντρα στις διαλυτικές πρακτικές και τον κατακερματισμό.

Παίρνουμε δύναμη από τις νικηφόρες μάχες που δώσαμε μέχρι σήμερα σε μια σειρά από περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας και συνεχίζουμε με όπλα μας την οργάνωση , την διαδήλωση και την απεργία .

Συμμετέχουμε με τις δυνάμεις μας στην δράση για την υπεράσπιση του δώρου Χριστουγέννων κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία και καλούμε σε μαζική εξόρμηση ενημέρωσης στα μαγαζιά της περιοχής εκείνη την μέρα .

21 Δεκεμβρίου 12 μ.μ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΛΑΝΤΖΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

πηγή : https://www.lantza.org.gr/δεν-είναι-δώρο-είνα…