Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

17/1/2013-17/1/2020 Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς.

Αγώνας ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει.

για τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για όλες εκείνες που δεν θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, πλ. Μερκούρη, 6μμ

Πορεία για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου, κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, 7μμ

Προβολή-συζήτηση: οι αποχρώσεις του φασισμού και του ρατσισμού σε φόντο πολέμου, στρατοπέδων συγκέντρωσης, φτώχειας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Την 17η Ιανουαρίου του 2013, ο μετανάστης-εργάτης Σαχτζάτ Λουκμάν δολοφονείται στα Άνω Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Χ.Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο. Λίγους μήνες μετά, στις 18 Σεπτέμβρη, στο Κερατσίνι δέχεται δολοφονική επίθεση ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά. Οι δολοφονίες του Σ.Λουκμάν και του Π. Φύσσα αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης των φασιστών εκείνης της περιόδου, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες, αγωνιστές, καθώς και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα.

Η τότε πολιτική διαχείριση προκειμένου να εκτονώσει την κοινωνική οργή και να προλάβει την ανάπτυξη μίας κοινωνικής έκρηξης (λίγα χρόνια μόλις μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008), επέλεξε να σχηματίσει δικογραφία με πλήθος φασιστικών επιθέσεων (που μέχρι πρότινος έκρυβε στα συρτάρια του υπ. Δημοσίας Τάξης και φυσικά ήταν ελάχιστες μπροστά στον πραγματικό αριθμό των επιθέσεων) και να παραπέμψει την Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση. Ταυτόχρονα, με αυτή τη δίκη φιάσκο στόχευαν στο ξέπλυμα του ίδιου του κράτους και των θεσμών του, διότι οι ίδιοι ήταν που εξέθρεψαν και πριμοδότησαν τον παρακρατικό μηχανισμό της Χ.Α., με τα φασιστικά τάγματα εφόδου να λειτουργούν στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών για την τρομοκράτηση του κόσμου του αγώνα και την επιβολή του φόβου στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Από τότε μέχρι σήμερα, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις δεν σταμάτησαν να καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, ενώ οι κρατικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα, όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Ιανουάριο του 2018 στη Θες/νίκη και η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στον ΕΚΧ Φαβέλα τον Φλεβάρη της ίδιας χρονιάς, μέχρι τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στην Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή.

Η εκλογική αναμέτρηση του Ιουλίου 2019, έφερε στον κυβερνητικό θώκο την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ που περιέσωσε, στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς, το χρεοκοπημένο σύστημα, καπηλευόμενο τους αγώνες της περιόδου 2008-2012, σκόρπισε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις στρέφοντας μεγάλα κοινωνικά κομμάτια στον εναλλακτισμό και στο αδιέξοδο και απομαζικοποιόντας τα κινήματα αμφισβήτησης και ανατροπής.

Πάνω στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στον αποσαθρωμένο κοινωνικό ιστό, τα λεηλατημένα εργασιακά δικαιώματα, τις απομειωμένες αντιστάσεις έρχεται να επιβάλλει τώρα η Ν.Δημοκρατία το δόγμα Νόμος και Τάξη. Από την αρχή της διακυβέρνησής της έχει εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον κόσμο του αγώνα, στους αναρχικούς και τις δομές τους, στην αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων, απέναντι στο κόσμο της εργασίας, στους νεολαίους/ες. Ενώ απέναντι στο πιο ευάλωτο και αδύναμο κοινωνικό κομμάτι, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζονται οι πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, ένα καθεστώς εξαίρεσης και η εμπέδωση της ρητορικής πως υπάρχουν ζωές που δεν αξίζουν να βιώνονται. Εκκενώνονται βίαια οι αυτοοργανωμένες δομές προσφύγων και μεταναστών μέσα στις οποίες αναπτύσσονταν οι αρχές της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας και μεταφέρονται γυναίκες, άνδρες και παιδιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στρατόπεδα συγκέντρωσης μέσα στα οποία παραμονεύει διαρκώς ο θάνατος, όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται κατά χιλιάδες και υποχρεώνονται να ζουν σε συνθήκες άθλιες και παντελώς ακατάλληλες για την ανθρώπινη διαβίωση και αξιοπρέπεια. Γυναίκες καίγονται πίσω από τα συρματοπλέγματα της Μόριας, παιδιά πεθαίνουν μέσα σε χαρτόκουτα. Αποκλείονται από τη πρόσβαση στη υγεία και την εργασία, με τη διακοπή της παροχής του ΑΜΚΑ και από την εκπαίδευση, ταυτόχρονα με τη προώθηση της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού, ώστε όπου βρίσκονται να έρχονται αντιμέτωποι με την περιθωριοποίηση και τον κανιβαλισμό.

Την ίδια ώρα που σύσσωμος ο κατασταλτικός μηχανισμός επιτίθεται στους αγωνιζόμενους και δολοφονεί τους εκτοπισμένους στα σύνορα, στο Αιγαίο και μέσα στα σύγχρονα Νταχάου, στη δίκη της Χ.Α. η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ενώ δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα συλλαμβάνονται δύο σύντροφοι, με βάση ένα ανυπόστατο και διογκωμένο κατηγορητήριο, για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α., και αναβαθμίζονται οι κατηγορίες με τον 187 Α (αντιτρομοκρατικό νόμο). Εν τέλει τους αφήνει ελεύθερους επιβάλλοντάς τους ακραίους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 15.000 ευρώ στον κάθε ένα, ενώ στη συνέχεια μπλοκάρει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, στοχεύοντας στην οικονομική εξόντωση τόσο τη δική τους όσο και του κινήματος.

Το μήνυμα είναι σαφές: Απέναντι στους αγωνιζόμενους θα αναπτύσσεται ένας όλο και πιο ασφυκτικός κατασταλτικός σχεδιασμός, ενώ τα παρακρατικά δεκανίκια τους θα πέφτουν στα μαλακά, όπως έγινε και στο Εφετείο των δολοφόνων του Σ. Λουκμάν, που η δικαστική έδρα έριξε τα ισόβια, χτυπώντας τους φιλικά την πλάτη. Μια πάγια τακτική, ώστε όταν οι συνθήκες το απαιτούν και όταν η κοινωνική αγανάκτηση θα αρχίσει να εκφράζεται με πιο μαζικούς όρους, το κράτος να τους έχει έτοιμους στη φαρέτρα του για να συμπορευτούν για άλλη μία φορά με τα επίσημα κρατικά τάγματα εφόδου στις επιχειρήσεις τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων και υποταγής της κοινωνίας.

Γνωρίζουμε πως η βαρβαρότητα της κρατικής καταπίεσης και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είναι η κυρίαρχη πηγή και έκφραση του φασισμού γι' αυτό δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη πως ο φασισμός κερδίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οι μόνοι που εδώ και δεκαετίες στάθηκαν απέναντι στον φασιστικό εσμό είναι οι αναρχικοί/ές, οι αγωνιζόμενοι/ες, οι νεολαίοι/ες στήνοντας μαχητικά οδοφράγματα απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, στις καθημερινές μάχες στις γειτονιές, στις δράσεις αντίστασης απέναντι στην εμφάνισή τους στο δημόσιο πεδίο, στις συγκρούσεις μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης κάθε χρόνο, για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα είναι νικηφόρος!

Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ, Π.ΦΥΣΣΑΣ, Π.ΖΙΦΛΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 18.00

κάλεσμα : Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81355/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν-Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 6μμ, πλ. Μερκούρη

Στις 17 Γενάρη 2013, οι φασίστες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος δολοφονούν εν ψυχρό τον μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, στα Άνω Πετράλωνα.

H δολοφονία Λουκμάν δεν ήταν η πρώτη, ούτε και η τελευταία. Ο Παύλος Φύσσας, ο/η Ζ. Κωστόπουλος/Zackie Oh, η Ε. Τοπαλούδη, ο P. Zifle, η Α. Πέτρου, ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ… και η λίστα δεν έχει τέλος. Κράτος, κεφάλαιο και οι φασιστικές τους συμμορίες δολοφονούν. Οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην πατριαρχική, ορθόδοξη, εθνοετεροκανονικότητα της ελεύθερης αγοράς αντιμετωπίζεται με βία, απαξίωση και στοχοποίηση.

Στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, το καθεστώς βρισκόμενο σε δυσμενή θέση ενεργοποίησε τις φασιστικές του εφεδρείες για να το συνδράμουν στην διατήρηση του status quo. Κατά τη διάρκεια των λεγόμενων μνημονιακών χρόνων, είδαμε την εκλογική ανέλιξη της Χρυσής Αυγής, την είσοδό της στο κοινοβούλιο, αλλά και την απόπειρά της να αποκτήσει δύναμη στο δρόμο. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι συγκεκριμένα κομμάτια του μιντιακού/επιχειρηματικού συμπλέγματος, που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση ΝΔ, πριμοδότησαν την άνοδο της ΧΑ χαρίζοντάς της στιγμές λάιφσταιλ ή ακόμα ζητώντας τους να «σοβαρευτούν» για να διεκδικήσουν με αξιώσεις μερίδιο στη συνδιαχείριση της εξουσίας. Ενώ λοιπόν οι ναζί της ΧΑ βιαιοπραγούσαν και δολοφονούσαν και καθώς τα εξουσιαστικά παζάρια μεταξύ ΝΔ-ΧΑ δεν τελεσφόρησαν, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το καθεστώς αποφάσισε να τους τραβήξει το χαλινάρι συλλαμβάνοντας πολλά μέλη της. Η μετέπειτα δίκη έγινε άλλο ένα σόου του αστικού καθεστώτος ώστε να μας πείσει για την προσήλωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη. Εμείς δεν έχουμε καμία προσδοκία από την αστική δικαιοσύνη για εμάς ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο μέσα από συλλογικές αντιϊεραρχικές, αντιθεσμικές, αυτοοργανωμένες και ριζοσπαστικές δράσεις.

Στην εποχή, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετά τη μετάβαση στην αλτ-ραιτ διακυβέρνηση της ΝΔ, το κράτος, ο εθνικισμός, οι φασιστικές συμμορίες έχουν συνέχεια. Πλέον όμως δεν είναι απαραίτητος ο παρακρατικός μπαμπούλας της ΧΑ. Το καθεστώς επέστρεψε σε δημοκρατικές πρακτικές και εθνικούς στόχους. Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες/ριες και η εκκένωση μεταναστευτικών καταλήψεων από την πρώτη-φορά-αριστερά σηματοδότησε με εκκωφαντικό τρόπο την εκλογική φενάκη από την μία. Συλλαλητήρια και μεθοδευμένες κορώνες για το μακεδονικό, στρατηγικές συμφωνίες με κράτη δολοφόνους για τις ΑΟΖ, ρατσιστικά και ομοφοβικά κηρύγματα από παπάδες, μισαλλόδοξες κινητοποιήσεις από φασιστο-κατοίκους ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων, η θεσμική και μιντιακή ηρωοποίηση του φασίστα Κατσίφα, από την άλλη, στοιχειοθετούν την εθνικιστική στροφή κράτους και κοινωνίας Έτσι η ακροδεξιά ΝΔ ήρθε να συνεχίσει στα ίδια βήματα μετατρέποντας τα υπάρχοντα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κλειστού τύπου, καταργώντας το ΑΜΚΑ για μετανάστες/ριες , ενώ αγέλες ρατσιστών διοργανώνουν εκδηλώσεις μίσους. Ταυτόχρονα οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι ξυλοδαρμοί, τα βασανιστήρια, οι επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής και η κατασταλτική επίθεση σε αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και σε όσους-ες αγωνίζονται αποτελούν την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη».

Εμείς παραμένουμε στους δρόμους, σε θέσεις μάχης και υπεράσπισης των αγώνων και των χώρων μας. Για εμάς ο εχθρός δεν είναι εθνικός αλλά ταξικός. Είναι ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισμό και την μισαλλοδοξία.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο που κράτος, κεφάλαιο και εξουσιαστικές σχέσεις μας προσφέρουν απλόχερα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν - Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 6μμ, πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα.

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σαχτζάτ Λουκμάν: Παρών - Αντιφασιστική Διαδήλωση

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς συντηρεί με νύχια και με δόντια μια Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στην "εντατική". Το ίδιο το σύστημα προσπαθεί να ξεπλύνει τους δηλωμένους νεοναζί, με πιο τρανή απόδειξη την πρόταση "ποινής" της εισαγγελέως στη δίκη της συμμορίας. Σήμερα η κυβέρνηση έχει σαν πρωταρχικό σκοπό της την διάλυση δύο σημαντικών πολιτικών κατακτήσεων του κινήματος, το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό. Η στοχόποιηση των καταλήψεων, τα απάνθρωπα μέτρα εναντίων των προσφύγων, αλλά και το γενικότερο κλίμα τρομκοκρατίας που έχουν σπείρει στους κύκλους των αγωνιστών είναι μερικά παραδείγματα από την επιθετική διάθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα στην Ελλάδα από την ΝΔ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διαδηλώνουμε στα Πετράλωνα στην μνήμη του αδικοχαμένου Λουκμάν από την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ο Λουκμαν υπήρξε ο πρώτος μετανάστης που δεν ήταν "άγνωστος" δολοφονημένος από "αγνώστους", αλλά ρατσιστικά εκτελεσμένος από ταυτοποιημένους χρυσαυγίτες.

Δεν θα επιτρέψουμε στην ΝΔ, την κυβέρνηση του εθνικισμού και του ακροδεξιού ρεβανσισβού να ξεπλύνει τους ναζί. Ο Λουκμάν δηλώνει παρών, όπως οφείλουμε να κάνουμε και εμείς αυτήν την Παρασκευή. Οι φασίστες δεν χωράνε πουθενά, τσακίστηκαν από τον Μαχητικό Αντιφασισμό και θα διαλυθούν οριστικά.

Καλούμε εργαζομένους και νεολαία στην αντιφασιστική διαδήλωση στα Πετράλωνα, την Παρασκευή 17/01 στις 18:00 στην πλατεία Μερκούρη στη μνήμη του Σαχτζάτ Λουκμάν και να προτάξουμε την διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη απέναντι σε ακροδεξιά και εθνικισμό.

Αθήνα, 14/01/2020

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 - 18:00, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/1 - 18:00, ΠΛ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ-ΕΡΓΑΤΗ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώθηκε το Εφετείο των παρακρατικών δολοφόνων του Σ. Λουκμάν, με το σπάσιμο της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Μία απόφαση που, σε συνδυασμό με την αποσύνδεση των δύο νεοναζί από τη δίκη της Χ.Α, χτυπά επί της ουσίας φιλικά την πλάτη στους φασίστες, ρίχνοντας στα μαλακά, για μια ακόμη φορά, τους παρακρατικούς δολοφόνους. Την ίδια ώρα που στη δίκη-φιάσκο της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει την αθώωση των νεοναζί κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική δύο σύντροφοι, με ένα σαθρό κατηγορητήριο, για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α., αναβαθμίζονται μάλιστα οι κατηγορίες με τον 187 Α (αντιτρομοκρατικό νόμο) και τους επιβάλλονται ακραίοι περιοριστικοί όροι, καθώς και ένα υπέρογκο ποσό εγγύησης. Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγωνιστές αν είναι δυνατόν θα εξοντώνονται, ενώ οι παρακρατικοί, ως το μακρύ χέρι του κράτους, θα έχουν την αμέριστη προστασία του.

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύνατα και ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους, τους αναρχικούς, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ενώ πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση, μέχρι και τις βίαιες εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Αναρχικό/Αντοεξουσιαστικό Στέκι Αντίπνοια, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Α.Φ.Σ. Αροδαμός, Σύντροφοι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602551/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 6.00ΜΜ

poster lukman 2020ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, 6.00ΜΜ
Την Παρασκευή 17 Γενάρη 2020 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Πακιστανού εργάτη που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, πήγαινε με το ποδήλατο του στη δουλειά και οι δύο νεοναζί του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ.
Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι διπλή. Από τη μία να καταδικαστεί σε ισόβια η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν και τα τελευταία γραφεία τους. Η δίκη είναι στη τελική της ευθεία και η παρέμβαση του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια είναι αυτή που μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή απόφαση. 7 χρόνια μετα τη δολοφονία του Λουκμάν, καταφέραμε η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός βουλής και η πόρτα της φυλακής να είναι ανοιχτή.
Κι απ' την άλλη παλεύουμε να μπει τέλος στις πολιτικές του ρατσισμού, απαιτώντας νομιμοποίηση και χαρτιά σε κάθε μετανάστη, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων. Οι μετανάστες εργάτες έχουν δώσει μάχες απέναντι στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τις έχουν κερδίσει! Με τη δικιά τους οργάνωση και επιμονή, αλλά και με την αλληλεγγύη των ντόπιων καταφέραμε να σταματήσουμε το κλείσιμο του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητα στα Σεπόλια, που μπήκε στο στόχαστρο της παράταξης του Μπακογιάννη στο Δήμο Αθήνας.
Η μάχη για ίσα δικαιώματα, στηρίζεται στις μάχες όλου του κινήματος και όχι στους θεσμούς και στα δικαστήρια στα οποία δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Είδαμε το τελευταίο διάστημα τη επιθετική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πρόφυγες. Τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης που εξαγγειλαν για να φυλακίζουν τους αιτούντες άσυλο. Τα συρματοπλέγματα στον Έβρο και τα push-backs στα σύνορα, δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να έχουμε και άλλους νεκρούς στα σύνορα.
Μόνο ένα μαζικό, ενωτικό κίνημα μπορεί να σταματήσει το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία , αλλά και να τσακίσει της δολοφονικές συμμορίες των νεοναζί που βάζουν στο στόχαστρο τους καταπιεσμένους, τους μετανάστες, τη νεολαία, τους ομοφυλόφιλους. Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν μετράμε νίκες ενάντια στο ρατσισμό και ενάντια στους φασίστες. Θα νικήσουμε!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/26…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συμμετέχουμε στην πορεία αντίστασης και μνήμης για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν, 17/1 πλ. Μερκούρη 18:00 | ΣΑΚΤΧ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ - Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

Στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώθηκε το Εφετείο των παρακρατικών δολοφόνων του Σ. Λουκμάν, με το σπάσιμο της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Μία απόφαση που, σε συνδυασμό με την αποσύνδεση των δύο νεοναζί από τη δίκη της Χ.Α, χτυπά επί της ουσίας φιλικά την πλάτη στους φασίστες, ρίχνοντας στα μαλακά, για μια ακόμη φορά, τους παρακρατικούς δολοφόνους. Την ίδια ώρα που στη δίκη-φιάσκο της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει την αθώωση των νεοναζί κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική δύο σύντροφοι, με ένα σαθρό κατηγορητήριο, για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α., αναβαθμίζονται μάλιστα οι κατηγορίες με τον 187 Α (αντιτρομοκρατικό νόμο) και τους επιβάλλονται ακραίοι περιοριστικοί όροι, καθώς και ένα υπέρογκο ποσό εγγύησης. Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγωνιστές αν είναι δυνατόν θα εξοντώνονται, ενώ οι παρακρατικοί, ως το μακρύ χέρι του κράτους, θα έχουν την αμέριστη προστασία του.

Η σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, πατώντας πάνω στην απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να επιβάλλει το δόγμα Νόμος και Τάξη στοχοποιώντας τον κόσμο του αγώνα και τα πιο αδύνατα και ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια. Εξαπολύει μία ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους αγωνιζόμενους, τους αναρχικούς, με τις εκκενώσεις καταλήψεων και την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, ενώ πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση, μέχρι και τις βίαιες εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών.

Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα (μεταξύ των οποίων ο ολοσχερής εμπρησμός της κατάληψης Libertatia κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου τον Γενάρη του 2018 στην Θεσσαλονίκη και η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στον ΕΚΧ Φαβέλα τον Φλεβάρη του ίδιου έτους), μέχρι την δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Λευκίμμη Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ - ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ - ΠΕΤΡΙΤ ΖΙΦΛΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α.

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε την αντιφασιστική - αντικρατική - αντικαπιταλιστική πορεία για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Παρασκευή 17/1, 18:00 πλ. Μερκούρη

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602571/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στηρίζουμε την αυριανή πορεία για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν και μεταθέτουμε την συνέλευσή μας.

Στηρίζουμε/συμμετέχουμε στην πορεία στα Άνω Πετράλωνα στις 18.00 για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Αύριο Παρασκεύη 17/1 στις 18.00 στηρίζουμε/συμμετέχουμε στην πορεία στα Άνω Πετράλωνα για τα 7 χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο. Για αυτόν τον λόγο μεταθέτουμε την τακτική ανοιχτή μας συνέλευση από τις 19.00 στις 20.30, στο Γκίνη.

Tomorrow Friday 17/1 at 18:00 we support / participate in the demonstration in Ano Petralona for the 7 years from the assassination of Shahzad Lukman by the fascists Dionysius Liakopoulos and Christos Stergiopoulos. For this reason we are postponing our regular open assembly from 19.00 to 20.30, as always in Gini, Politechnio.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602576/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

& ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2020/01/7.htm…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Βάψιμο & κάλεσμα στήριξης της πορείας αντίστασης και μνήμης για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου του 2013, οι χρυσαυγήτες Γιώργος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος, οπλισμένοι με πτυσσόμενα μαχαίρια, δολοφονούν τον μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων, την ώρα που ο ίδιος μετέβαινε στη δουλειά του στη λαϊκή με το ποδήλατό του.

Οι δράστες/δολοφόνοι συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, τελεσίδικα δε σε ποινή φυλάκισης 21 ετών και 5 μηνών, με τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις από τον κόσμο του αντιφασιστικού αγώνα να παίζουν σημαντικό ρόλο στη βαρύτητα των ποινών. Άλλωστε, η κλιμάκωση είχε "αναγκάσει" τον Nils Muižnieks (επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) να βρεθεί στην Ελλάδα για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού. Οι μαζικές πορείες που έχουν ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια στην περιοχή της δολοφονίας, ως υπενθύμιση των πολυφυλετικών χαρακτηριστικών της και της άρνησης των κατοίκων να δεχτούν την παρουσία και δράση μισανθρωπικών μορφωμάτων όπως η ΧΑ, μπορεί να θεωρηθεί -και είναι, εν μέρει- μια μικρή νίκη του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος.

Όμως: Ο Λουκμάν ήταν ένας από τους αόρατους αυτού του κόσμου. Ένας "φτωχοδιάβολος", όπως πολλοί άλλοι, που πέρασε από σύνορα και άλλες κακουχίες σε αναζήτηση μιας άλλης ζωής. Για τη δολοφονία τους δεν ενεργοποιήθηκαν ευρύτερα κοινωνικά αντανακλαστικά, πέραν του αντιεξουσιαστικου κινήματος, ορισμένων μεταναστευτικών οργανώσεων και τμημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Κάνοντας μια κυνική ανασκόπηση των γεγονότων, η έκταση που πήραν οι ακόλουθες κινητοποιήσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί… τυχαία. Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Tzavent Ashlam, είχε δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή ήταν την ίδια περίοδο υπεύθυνη για 6 ή 7 δολοφονίες και δεκάδες επιθέσεις ρατσιστικού μίσους, για τις οποίες δεν υπήρξε δίωξη (και έμειναν στην αφάνεια). Αν οι χρυσαυγήτες δολοφόνοι δεν είχαν βλακωδώς συλληφθεί (λίγες ώρες μετά, με τα όπλα ακόμα στην κατοχή τους και το αίμα του Λουκμάν ακόμα πάνω τους), αν η γειτονιά ήταν κάποια άλλη, αποκεντρωμένη και με λιγότερα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά/αντανακλαστικά, ίσως να μιλούσαμε για ακόμα έναν αριθμό, μια ακόμα προσθήκη στη λίστα με τις ρατσιστικές δολοφονίες στην Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, τον "ξεχασμένο" γείτονά μας εργάτη, Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, 21 ετών, από το Μπαγκλαντές, ο οποίος στις 12/05/2011 μαχαιρώθηκε από φασίστες στην οδό Κωνσταντινίδη και Στ. Καλλάρη στα Κ. Πατήσια. Η δολοφονία του Α.Α.Μάναν -η οποία πέρασε στα ψιλά- συνδέεται με τα πογκρόμ κατά των μεταναστών που έκανε η Χ.Α. με την κάλυψη της αστυνομίας στην περιοχή της Βικτώριας και του κέντρου της Αθήνας, τα οποία ακολούθησαν μετά την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, στις 10/05/2011. Ενώ υπήρχαν μαρτυρίες για Έλληνες δολοφόνους με ρατσιστικό κίνητρο, η υπόθεση έκλεισε γρήγορα και θεωρήθηκε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η σημασία της δημιουργίας χώρων και δομών αγώνα (συνελεύσεις, στέκια, καταλήψεις) σε κάθε περιοχή, της επαφής και σύμπραξης με τα καταπιεσμένα αυτού του κόσμου, της οικειοποίησης των δρόμων, των πλατειών και των πάρκων, αναδεικνύεται περίτρανα από την "τυχαιότητα" των όσων συνέβησαν. Ο πόλεμος που συνεχίζουν να δέχονται τα άτομα που αντιδρούν στην υπονόμευση των ζωών μας, από την άλλη, αναδεικνύει την ανάγκη ύπαρξής τους. Οι εκδικητικές διώξεις αγωνιστ.ρι.ών από τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τους 2 συντρόφους που κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία του νεοναζιστικού κόμματος με βάση ασαφή στοιχεία, η γενικότερη μιντιακή στοχοποίηση/δαιμονοποίηση όσων δεν προσκυνούν την εξουσία, αλλά και η πρόσφατη εισαγγελική πρόταση για συνολική αθώωση των χρυσαυγητών (για τις επιθέσεις των προηγούμενων ετών) και ενοχή μόνο του Ρουπακιά (για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), μας θυμίζουν την ανάγκη να περιφρουρούμε τα κεκτημένα μας και να απαιτούμε τα αυτονόητα. Τόσο για τη διεκδίκηση των ζωτικών χώρων μας, όσο και για την οργάνωση και την επίθεση απέναντι στον ρατσισμό και κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό, ενάντια σε όσα μας πνίγουν και μας στερούν την ζωή και την ελευθερία μας.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους, μαχητικά, με όπλο την αλληλεγγύη και τη συλλογικοποίηση. Για την υπενθύμιση της παρουσίας μας στους δρόμους, για τη δημιουργία σχέσεων συντροφικότητας που θα αποτελέσουν τη βάση για τους μελλοντικούς μας αγώνες, καλούμε σε στήριξη της πορείας την Παρασκευή 17/1, στα Πετράλωνα. Συγκέντρωση στις 18:00, στην πλατεία Μερκούρη.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤ.ΡΙ.ΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Under_Stand!
συνέλευση στα πέριξ της πλατείας Αμερικής

πηγή : https://understand.espivblogs.net/2020/01/16/…