Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση για το συντονισμό αντικατασταλτικών δράσεων

Συνέχεια της ανοιχτής συνέλευσης συντονισμού αντικατασταλτικών δράσεων και υπεράσπισης των δομών αγώνα

Όσο υπάρχει δράση, θα υπάρχει και αντίδραση

Η ανάγκη του κράτους να στοχοποίησει, να καταστείλει, να απαλαχθεί από οποιονδήποτε αντιστέκεται εντείνεται όσο ο κόσμος του αγώνα συνεχίζει να μάχεται. Η επάνοδος της συντηρητικής παράταξης, στη διαχείριση της κρατικής εξουσίας, συνδυάστηκε τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με την αλλαγή του προσωπείου της καταστολής. Έτσι, επέρχεται η άμεση επιβολή του δόγματος 'νόμος και τάξη', με θεαματικούς όρους, προς ικανοποίηση της ακόρεστης βουλιμίας εκείνης της μερίδας του εκλογικού σώματος που αποζητά την 'κάθαρση'.

Στην 'πραγματικότητα', όμως, ίδια είναι η καταστολή δεξιά και αριστερή

Σταθερά της συνιστά η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κοινωνικού πλέγματος, μέσα από τον ολοκληρωτικό έλεγχο. Το εξουσιαστικό οικοδόμημα προσπαθεί να επιβληθεί με κάθε δυνατό τρόπο σε όσους προκαλούν την παντοδυναμία του, πασχίζει ώστε να μη ραγίσει η κανονικότητα του. Σε αυτή τη συνθήκη γενικευμένης έντασης, το κράτος αναδιπλώνεται, τα ένστολα καθίκια αναβαθμίζονται, επανασυστήνονται νέες μπατσοομάδες (ΔΡΑΣΗ, Μαύροι Πάνθηρες), όσο ο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ δίνει εντολές ωμής βίας. Από το πλαίσιο, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο πιστοί ακόλουθοι του, τα ΜΜΕ, που με τη σειρά τους στήνουν τηλεδίκες, που θα ζήλευαν και οι χειρότεροι δικαστές-δυνάστες αυτού του κόσμου. Παράλληλα, σύντροφοι/ισσες βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής (μέσα από απαγωγές, ανακρίσεις ή παρακολουθήσεις), κατειλημμένοι χώροι εκκενώνονται, αγωνιστές συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για ένταξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η παρούσα συνέλευση καλέστηκε με αφορμή το τελεσίγραφο, που εξέδωσε το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ περί εκκενώσειων των κατειλημμένων χώρων. Θέτει ως στόχο την όξυνση του αναρχικού αγώνα, παρεμβαίνοντας και διαταράσσοντας την κανονικότητα του κοινωνικού πεδίου.

Είναι προφανές πως δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από τον εχθρό και τα τσιράκια του. Τίποτα δε μας εκπλήσσει, κανένα τελεσίγραφο δε μας αγγίζει. Ο αγώνας είναι διαρκής και δε χωρά σε ημερομηνίες. Για αυτό και μέχρι να δούμε τα συντρίμμια και του τελευταίου οχυρού της εξουσίας, τις στάχτες των συμβόλων της κυριαρχίας, τις απαντήσεις μας θα τις δίνουμε με κάθε τρόπο εκεί όπου ανήκουμε: Στους δρόμους...

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ

ΑΝΘΙΖΕΙ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ