Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στις 19.00

Προβολή "Dominion" - Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης

Την παρασκευή 20/12 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της αντισπισιστικής ομάδας Truth Pill προβολή του ντοκιμαντέρ "Dominion" το οποίο εκθέτει το σκοτεινό εσωτερικό της αγροτικής γεωργίας μέσω drones και κρυφών φωτογραφικών μηχανών. Η ταινία μεγάλου μήκους διερευνά την ηθική και την εγκυρότητα της κυριαρχίας μας πάνω στο ζωϊκό βασίλειο.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μπάρ οικονομικής ενίσχυσης για τους συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη στην Πάτρα.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους και τις διωκόμενες της πορείας της 6ης Δεκέμβρη στην Πάτρα

Την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη και 11 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Α. Γρηγορόπουλου από του μπάτσους Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη στην περιοχή των Εξαρχείων πλήθος κόσμου επέλεξε να πορευτεί στη βραδινή πορεία της Πάτρας, με το ενιαίο αναρχικό μπλοκ που είχε συγκροτηθεί έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα. Μια πορεία μνήμης ενάντια στη λήθη αλλά και υπόσχεσης για αγώνα στο σήμερα ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους, τη δικτατορία του κεφαλαίου και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη του '08 εξάλλου ήταν η ζωντανή αμφισβήτηση της εξουσίας από τους από τα κάτω κι αυτή εκφράστηκε από χιλιάδες εξεγερμένους κι εξεγερμένες στα οδοφράγματα, τις συγκρούσεις, τις πορείες, τις καταλήψεις, τις απαλλοτριώσεις εκείνων των ημερών. Ήταν το σημείο εκείνο στο οποίο πληθώρα διαφορετικών κοινωνικών υποκειμένων - μαθητές, νεολαίοι, μετανάστες, προλετάριες - στάθηκαν απέναντι στην κρατική καταστολή ξεπερνώντας το φόβο και την αδράνεια και ζυμώθηκαν μέσα σε μια διάχυτη ατμόσφαιρα κοινωνικής ανυπακοής και απάντησης στην κρατική βία και τρομοκρατία.

Η ίδια βαρβαρότητα εκφράζεται στις μέρες μας από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ με την οξυμένη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, τις εκκενώσεις προσφυγικών καταλήψεων στέγης και τη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης για μετανάστες, -στριες. Παράλληλα, η εξουσία συνεχίζει να επιτίθεται στα εργατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και τα κεκτημένα, συνεχίζει επίθεσή της με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την προσπάθεια εφαρμογής του νομοσχεδίου για τις μαζικές διαγραφές φοιτητών μαζί με μια σειρά από άλλες επιθέσεις στην πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία.

Σε πείσμα του αδιάκοπου και ενορχηστρωμένου κλίματος τρομοκρατίας που προσπάθησε να επιβάλει το κράτος με τη βοήθεια των αστικών ΜΜΕ και τα τελεσίγραφα του υπουργού προστασίας του πολίτη στους κατειλημμένους κινηματικούς χώρους αγώνα, ο κόσμος αψήφησε τον φόβο και πλαισίωσε τα καλέσματα των πρωινών και απογευματινών πορειών. Στην απογευματινή πορεία της 6ης Δεκέμβρη στην Πάτρα ξεσπούν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν χρήση μεγάλης ποσότητας χημικών, πραγματοποιούνται ρίψεις δακρυγόνων σε ευθεία βολή με στόχο τα κεφάλια και τα σώματα των διαδηλωτών. Εν συνεχεία, προβαίνουν σε κυνήγι διαδηλωτών με συλλήψεις και προσαγωγές ασκώντας μεγάλη σωματική βία και εξυβρίζοντάς τους με χαρακτηρισμούς σεξιστικού περιεχομένου. Στην κατασταλτική αποστολή των ΜΑΤ δεν έλειψε και η "βοήθεια" των ασφαλιτών που παραμόνευαν κρυμμένοι πίσω από κολώνες στα πεζοδρόμια, έτοιμοι για να συλλάβουν διαδηλωτές, -τριες.

Από τις 20 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν, οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στα 4 άτομα που συνελήφθησαν απαγγέλθηκαν πολλές κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και το κακούργημα του εμπρησμού, ενώ στο 5ο άτομο αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στα άλλα δύο ανήλικα άτομα που συνελήφθησαν, αποσπάται χωρίς την παρουσία δικηγόρων ή γονέων, υπογραφή σε διάφορα έγγραφα. Το ίδιο επιχειρήθηκε να γίνει και με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, -είσες σε μια προσπάθεια να τους φορτώσουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Αποτελεί πάγια τακτική των μπάτσων να προσπαθεί να φυτέψει ενοχοποιητικά στοιχεία και να δημιουργήσει υποθέσεις εις βάρος συλληφθέντων αγωνιστών. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, «ευρήματα» επιχειρήθηκε να φυτευτούν μπροστά στα μάτια κάποιων εκ των προσαχθέντων, οι οποίοι, όταν αυτό υπέπεσε στην αντίληψη τους, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Μετά από 5 μέρες στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ Αχαΐας και ενώ όλες τις μέρες πραγματοποιούνται πρωί-βράδυ από αλληλέγγυο κόσμο, συνελεύσεις, μαζικές συγκεντρώσεις έξω από την ασφάλεια και τα δικαστήρια της Πάτρας, πορείες αλληλεγγύης και καταλήψεις σε ειδησεογραφικά site, οι 5 συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι χωρίς εγγυήσεις. Δύο από αυτούς έχουν τον περιοριστικό όρο της μη εξόδου από την χώρα και την παρουσία μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, συνεχίζουμε ν' αγωνιζόμαστε για την κοινωνική χειραφέτηση που θα έρθει μέσα από την ξεκάθαρη θέση μάχης, μέσα από τους συλλογικούς, αδιαμεσολάβητους και αυτοοργανωμένους αγώνες των από τα κάτω ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες κι εκμεταλλευτές. Απέναντι στο καθεστώς του σύγχρονου ολοκληρωτισμού του κράτους και του κεφαλαίου, της κρατικής βίας και βαρβαρότητας που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι εξαθλίωση, καταπίεση και θάνατο, η μόνη διεξοδική προοπτική αντίστασης είναι η αυτοοργάνωση όλων των καταπιεσμένων στα φυσικά τους πεδία. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη οφείλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τον φόβο, την μοιρολατρία, την παθητικότητα και την ιδιώτευση στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης.

πηγή : https://www.facebook.com/events/3326909034017…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Δεκέμβριος 16h