Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 12.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης

Είμαστε με τους αόρατους αυτής της κοινωνίας

Η συνεχιζόμενη μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων, δηλαδή ανθρώπων που φτάνουν (όσοι καταφέρνουν…) στην Ευρώπη από χώρες της Αφρικής και της Ασίας που είτε διέλυσε στρατιωτικά, είτε συνεχίζει να εκμεταλλεύεται ξεδιάντροπα ο δυτικός κόσμος (μαζί μ' αυτόν φυσικά και η Ελλάδα), έβγαλε και πάλι στην επιφάνεια την πραγματική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.

Το ελληνικό κράτος τους επιφυλάσσει στοίβαγμα σε camps (πολλές φορές χωρίς βασικά και απαραίτητα εφόδια), εξευτελιστική συμπεριφορά από τα σώματα ασφαλείας, εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης - φυλακές χωρίς να έχουν διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Οι καταλήψεις των μεταναστών εκκενώνονται και οι ίδιοι μεταφέρονται σε στρατόπεδα, τα παιδιά που έμεναν εκεί στερούνται το σχολείο -και όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η εθνική αποκάθαρση των «ελληνικών» γειτονιών. Οι φασίστες μουγκανίζουν «πνίξτε τους εισβολείς» και στην επαρχία μαζεύονται για να μην πλησιάσουν οι «μιαροί ξένοι» στα χωριά τους, που τα μετατρέπουν σε τόπους μίσους, με την υποστήριξη ακροδεξιών πολιτικών, δημάρχων, δημοτικών συμβούλων.

Στον αντίποδα όλων αυτών είναι όσοι και όσες υπερασπίζονται τα αυτονόητα. Τα παιδιά που καλοδέχονται τους νέους συμμαθητές τους στα σχολεία. Οι άνθρωποι που βοηθάνε να στεγαστούν οι ανέστιοι μετανάστες και πρόσφυγες σε εγκαταλειμμένα σπίτια. Όσοι-ες στέκονται πολιτικά και έμπρακτα μαζί τους, στη δίκαιη διεκδίκησή τους για καλύτερη ζωή.

Στον πόλεμο που τα κράτη και οι γνωστοί «αγανακτισμένοι πολίτες» διεξάγουν ενάντια στους κυνηγημένους αυτού του κόσμου, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση. Απέναντι σε όλες τις ρατσιστικές κραυγές και πρακτικές, είμαστε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες, είτε τους φέρνει εδώ η βία του πολέμου, είτε η βία της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Είμαστε μαζί με τους ξεχασμένους, από την «πολιτισμένη» Ελλάδα και Ευρώπη, ανθρώπους όπως οι κρατούμενες μετανάστριες στο κολαστήριο των κρατητηρίων της Πέτρου Ράλλη.

Συνέλευση Άλσους Παγκρατίου