Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στις 18.30

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Αθήνα] Αντικρατική διαδήλωση

Κάλεσμα σε Αντικρατική Διαδήλωση

Από το επίσημο ξέσπασμα της παγκόσμιας συστημικής κρίσης το 2007 και την εκδήλωση της στην ελλαδική επικράτεια με την μορφή της κρίσης χρέους, μια σειρά από κυβερνήσεις έρχονται ανακατεύοντας τις συνταγές καθεστωτικής διαχείρισης, μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενων ανακατατάξεων και μεταβολών που άλλοτε συνοδεύεται από γενικευμένη ανασφάλεια και ενίοτε από παροδικές κάμψεις "σταθερότητας". Η εξισορρόπηση της κοινωνικής οργής μετά από 10 χρόνια μνημονίων και η προσπάθεια διάσωσης του συστήματος βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε κυβερνητικού σχηματισμού είτε προέρχεται από τα δεξιά, είτε τα αριστερά του πολιτικού χάρτη.

Μετά την έξοδο του ελληνικού κράτους στις κεφαλαιοαγορές και τη λήξη της τρίτης δανειακής σύμβασης, το πολιτικό σύστημα θριαμβολογεί για το «τέλος των μνημονίων» και προαναγγέλλει την έναρξη μιας νέας μεταβατικής περιόδου οικονομικής ανάπτυξης. Είτε με το εμπόριο αριστερής ελπίδας, είτε με το εμπόριο "ανάπτυξης και προσφοράς φοροελαφρύνσεων" της δεξιάς, το κράτος έχει συνέχεια. Πίσω από τα μηνύματα των πολιτικών ελίτ και των εκπροσώπων των αγορών για την "ανάκαμψη που έρχεται", κρύβεται η πραγματικότητα της διαρκούς υποτίμησης και εκμετάλλευσης των ζωών μας από ένα σύστημα παραδομένο στην αβεβαιότητα και τις δομικές του αντιφάσεις.

Παρά τις κυρίαρχες μυθολογίες περί «μεταμνημονιακής περιόδου» και «εξόδου από την κρίση», όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής προχωρά προοδευτικά προς μια διευρυνόμενη δυστυχία. Οι γνωστές εικόνες στις ουρές του ΟΑΕΔ και τα ράντζα στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων κι οι συντάξεις πείνας, τα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και τα συσσίτια των αστέγων, τα εκτοξευμένα ενοίκια λόγω airbnb και οι απόκληροι στους δρόμους της Αθήνας, τα χιλιοπληρωμένα μεταπτυχιακά κι οι υποστελεχωμένες σχολικές αίθουσες, οι φυλακές όπου συνωστίζονται απελπισμένοι/ες μικροπαραβάτισσες/ες κι οι αποθήκες ανθρώπινων ψυχών που περισσεύουν στα ψυχιατρικά άσυλα, η επισφαλής κι απλήρωτη εργασία, το καθεστώς εξαίρεσης των μεταναστών/τριων, τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς και τα δωδεκάωρα μεροκάματα για «τυχερούς-ές», συνθέτουν το κοινωνικό πορτρέτο των ημερών μας. Κι ενώ η φτώχεια και η απελπισία για την κοινωνική βάση ολοένα και βαθαίνει, ο πλούτος της κυρίαρχης αστικής τάξης πολλαπλασιάζεται, με τα αφεντικά να μετατοπίζουν το βάρος της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και του κόσμου που μοχθεί για επιβίωση.

Η ιστορική δέσμευση του κράτους, με όποιο προσωπείο κι αν μας συστήνεται, είναι η προάσπιση των συμφερόντων της κυρίαρχης οικονομικής τάξης με οποιοδήποτε κοινωνικό κόστος. Σαν θεσμός ταξικής κυριαρχίας, το κράτος είναι εγγενώς προορισμένο να νομοθετεί και να περιφρουρεί τα οικονομικά και πολιτικά προνόμια μιας αισχρής μειοψηφίας που καρπώνεται τον κοινωνικό πλούτο και να επιβάλλει την θέλησή της με ιδεολογικούς ή στρατιωτικούς όρους. Ταυτόχρονα, το κράτος είναι ο καταστροφέας κάθε αδιαμεσολάβητης δραστηριότητας που πηγάζει απ' τα κάτω, είναι ο εγγυητήριος θεσμός υποδούλωσης και περιχαράκωσης της ανθρώπινης ελευθερίας. Κανένα κράτος ιστορικά δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την ισότητα, αφού σε όλες του τις εκδοχές, αποτελεί μηχανισμό διαχωρισμένης εξουσίας, μηχανισμό ταξικά προσδιορισμένο.

Η διαδοχή των μοντέλων διαχείρισης στο πεδίο της διακυβέρνησης είναι μέρος της συστημικής ανανέωσης και αναδίπλωσης του κράτους. Οι νεοφιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των κυβερνήσεων, οι οποίες εκφράζουν τις ανά καιρούς τάσεις του κεφαλαίου, δεν μεταλλάσσουν την ιστορικά καθορισμένη ουσία του. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαδραμάτισε τον ιστορικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, αυτόν της ενσωμάτωσης και περιορισμού των αγώνων, προσφέροντας "ανάσες" στο σύστημα με την επιβολή επώδυνων μέτρων χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, έτσι και η δεξιά διακυβέρνηση αναλαμβάνει το ολοκληρωτικό ξεδίπλωμα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, πατώντας στο έδαφος της κοινωνικής ερήμου που της παρέδωσε η "κυβέρνηση της αριστεράς". Μια διαδοχή "στρατηγικών" με τα αφεντικά κερδισμένα και την κοινωνική βάση λεηλατημένη.

Η αστυνομική/κατασταλτική εκστρατεία που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα, επιχειρεί να ολοκληρώσει το χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων: η καταστολή έρχεται να συνεχίσει την επίθεση στον κόσμο της βάσης που αγωνίζεται, διαδεχόμενη την τακτική της αφομοίωσης της προηγούμενης κυβέρνησης, με την απροκάλυπτη και δολοφονική βία των ξαμολημένων μπάτσων στους δρόμους, τα πανεπιστήμια και τους χώρους αγώνα. Στο έδαφος της ρητορικής της «εγκληματικότητας» και της προσχηματικής συσχέτισής της με αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, το δόγμα «νόμος και τάξη» καλλιεργείται συστηματικά προς ικανοποίηση ακροδεξιών και συντηρητικών ακροατηρίων, προδίδοντας παράλληλα το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, η καθεστωτική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά μέσα από μιαν ατζέντα δικαιωμάτων, να δημιουργήσει νέους διαύλους με τα "κινήματα" και να αξιοποιήσει μελλοντικούς αγώνες για την κυβερνητική επαναφορά της.

Η κρατική καταστολή δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με την αποκοπή από την ταξική της μήτρα ή ως μια ιδεολογική εμμονή της «κακιάς δεξιάς». Η κατασταλτική επίθεση των ημερών προλειαίνει το έδαφος για μια σαρωτική επίθεση στα προλεταριακά στρώματα. Είναι το όχημα επιθετικής αναδιάταξης του κεφαλαίου ενόψει ενός νέου επεισοδίου της κρίσης και της νέας μνημονιακής λαίλαπας που έρχεται και καλλιεργεί τον φόβο τόσο προς τις ήδη αγωνιζόμενες κοινωνικές δυνάμεις όσο και προς όσες ακόμη δεν έχουν συλλογικοποιηθεί ή βγει στο δρόμο αλλά συνιστούν δυνάμει σπίθα με το επερχόμενο κύμα φτωχοποίησης. Οι επιθέσεις σε εστίες αγώνα κι οι εκκενώσεις καταλήψεων, η αναδιάταξη κι αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα κι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, οι διάχυτοι ξυλοδαρμοί κι οι συλλήψεις, τα "αναπτυξιακά" νομοσχέδια και η καταστρατήγηση των απεργιακών δικαιωμάτων σε συνέχιση του νόμου Αχτσιόγλου, είναι μόνον ο πρόλογος. Στους καιρούς που τείχη υψώνονται μέσα στις ίδιες μας τις πόλεις και ενώ η φύση λεηλατείται ασύστολα για την αύξηση της κερδοφορίας αυτών που κατέχουν τον πλούτο, στους καιρούς που ξαναχτίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης για της γης τους κολασμένους, στους καιρούς που ο εθνικιστικός βούρκος βρίσκει ευκαιρίες να αναπτερώνεται, εκεί που κάθε λογής ναζιστικά σκουπίδια εκδηλώνουν το μισανθρωπικό τους μίσος, εκεί που το ελληνικός κράτος εξοπλίζεται για να λάβει τη μερίδα του λέοντος στην αναδιανομή του γεωπολιτικού χάρτη, ο εχθρός είναι εδώ: στην ίδια μας τη χώρα!

Απέναντι στους σχεδιασμούς κράτους και του κεφαλαίου, τις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις και το δόγμα «νόμος και τάξη», να συνδέσουμε τους αγώνες του σήμερα και τις κοινωνικές εξεγέρσεις σε όλα τα σημεία της γης με την ευρύτερη επαναστατική προοπτική και το πρόταγμα για ένα επαναστατικό κοινωνικό μετασχηματισμό. Απέναντι στην απειλή της ίδιας της κοινωνικής επιβίωσης, να αναλάβουμε το ιστορικό καθήκον μέσα από την οργανωμένη και μαχητική μας αντίσταση για την δημιουργία ενός κόσμου σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρά μας. Έχοντας ως κεντρικό στόχο και προοπτική την οικοδόμηση μιας αταξικής και ακρατικής κοινωνίας, μόνο μέσα από την στρατηγική κατεύθυνση των αγώνων προς μια κοινωνική επανάσταση μπορούμε να νοηματοδοτήσουμε τις αντιστάσεις του σήμερα. Στο δρόμο της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, ας ξεχυθούμε στους δρόμους…

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 18 Γενάρη 18.30. Προσυγκέντρωση πλατεία Κάνιγγος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602059/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πανό στο παιδαγωγικό για την Αντικρατική διαδήλωση της 18ης Γενάρη

post image

Ως Συνέλευση αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα στηρίζουμε το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Αναρχικών" για την Αντικρατική Διαδήλωση στις 18 του Γενάρη με αφετηρία την πλατεία Κάνιγγος (προσυγκέντρωση 6.30 μ.μ.). Συμμετέχοντας στην προπαγανδιστική καμπάνια που διεξάγεται αυτό το διάστημα προχωρήσαμε σε ανάρτηση πανό στο παιδαγωγικό επί της οδού Σόλωνος με σύνθημα "Να κάνουμε στην Ελλάδα την αρχή για μια παγκόσμια κοινωνική επανάσταση".

Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα

Εμπρός για την οργάνωση ενός επαναστατικού κινήματος

Συνέλευση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ε.Α.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602369/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πανό για την Αντικρατική Διαδήλωση στις 18 Γενάρη 18:30 πλ.Κάνιγγος

post image

Σήμερα 11-1 αναρτήθηκε πανό έξω από την κατάληψη του Παραρτήματος στην Πάτρα ενόψει της Αντικρατικής πορείας 18-1 18:30 πλ.Κάνιγγος.

Η συγκυρία που βιώνουμε,αναλύεται από εμάς ως ιστορική και κομβικής σημασίας,καθώς παρατηρείται η προσπάθεια των κρατών να διαχειριστούν τη μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση και τον διακρατικό ανταγωνισμό που έχει χτυπήσει κόκκινο,αναβαθμίζοντας το ρόλο τους και ψαλιδίζοντας ακόμα περισσότερο τα περιθώρια ελευθερίας.Ως αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού είτε συντηρητικοποιούνται,παρασυρόμενοι από την κρατική προπαγάνδα με πρόσχημα τη διαβόητη κανονικότητα(η οποία εκφράζεται με πολλούς τρόπους),είτε ριζοσπαστικοποιούνται,δημιουργώντας συνθήκες για τη διάχυση εξεγερτικών πρακτικών και κοινωνικών αγώνων.

Στον ελλαδικό χώρο, η πραγματικότητα συνοψίζεται από λίγο έως πολύ,στην απόπειρα σαρωτικής επέλασης κράτους και κεφαλαίου στις ζωές μας και την πλήρη καταστρατήγηση ατομικών και συλλογικών ελευθεριών.Αυτή η απόπειρα ενσαρκώνεται στην εμμονική επίθεση στις καταλήψεις,στις πορείες,στα εργατικά κεκτημένα,στη λεηλασία της φύσης όπως και στη διαρκή εθνικιστική προπαγάνδα.Κεντρικό σημείο στην ατζέντα αυτή κατέχει η επιδίωξη εξοστρακισμού ριζοσπαστικών πρακτικών,προτρέποντας στην υιοθέτηση άλλων πιο πασιφιστικών αντιδράσεων.

Το νόημα αυτού του σκοπού αφορά την προώθηση μίας νέας κουλτούρας αντιπαράθεσης γύρω από τα κοινωνικά δρώμενα,υπό την ομπρέλα της εθνικής ενότητας,αποκόπτωντας παράλληλα τον κόσμο του αγώνα απο το φυσικό περιβάλλον των αληθινών κοινωνικών συγκρούσεων,που είναι ο δρόμος.Έτσι,κάθε εξουσιαστικός μηχανισμός περιορίζει τους εσωτερικούς εχθρούς,καταφέρνοντας να δημιουργήσει χάσματα μεταξύ των καταπιεσμένων,αποθώντας τους από την οικειόποιηση μέσων που θα οδηγήσουν στην ανατροπή του.

Εμείς ως αναρχικοί έχουμε το χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική παρακάταθήκη και τη φλόγα της αδιαλλάξιας ,με κάθε εξουσία, αναμμένη.Οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τις ιδέες μας,τη αυτονομία μας,τα προτάγματα μας.Συνεπώς, η μόνη οδός για τα παραπάνω είναι η εξάπλωση των συγκρουσιακών πρακτικών στους αγωνιζόμενους και η διαρκής πολύμορφη όξυνση των αντιπαραθέσεων με τους εξουσιαστές.

Στηρίζουμε την Αντικρατική Πορεία στις 18-1,18:30 πλ.Κάνιγγος

ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

αναρχικές ατομικότητες από την κατάληψη του Παραρτήματος

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602468/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ενάντια στα έθνη Κάλεσμα στην Αντικρατική διαδήλωση της 18ης Ιανουαρίου (gr/en)

Οψιδιανός: Ενάντια στα έθνηΚάλεσμα στην Αντικρατική διαδήλωση της 18ης Ιανουαρίου

Η αναρχία πάνω απ' όλα συνιστά την ολική άρνηση του έθνους-κράτους. Οι αναρχικοί/ες δεν ασκούμε απλά κριτική απέναντι στα κράτη, το κίνημα μας δημιουργήθηκε μέσα από την απόρριψη τους. Η νέα δεκαετία σηματοδοτεί μια καινούρια εποχή για τα κράτη, μια εποχή κατά την όποια πιθανότατα θα ξεφύγουν από το ιστορικό τους μοντέλο. Μέσα σ'αυτό το κενό οι ιδέες μας θα λάμψουν, πιο επίκαιρες και δυνατές από ποτέ, και θα διαχυθούν παντού, αν καταφέρουν να προσαρμοστουν στα δεδομένα. Το αντίθετο θα ισχύσει για το αριστερό κεφάλαιο, τους μαρξιστές και τους φιλελεύθερους που ήδη μοιάζουν με ξεχασμένες καρικατούρες του παρελθόντος. Γι αυτό και πρέπει να απορριψουμε κάθε συμβιβασμό με τις παλιές ιδέες. Ο κόσμος προχωράει ταχύτατα, και δεν υπάρχει χρόνος για πισογυρίσματα.

Η χρονική συγκυρία χαρακτηρίζεται από την κλιματική αλλαγή, την αναγκαστική μετανάστευση, την μαζική πληροφόρηση, τον πόλεμο και τον αυξανόμενο πληθυσμό. Το παλιό σύστημα καταρρέει. Οι πρώτες του ρωγμές εμφανίστηκαν πριν καιρό και τώρα ισοπεδώνεται κάτω από το ίδιο του το βάρος, όπως τόσες και τόσες αυτοκρατορίες πριν από αυτό. Δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται: τα βίαια και απροσδόκητα τελη ακολουθούνται από νέες αρχές.

Ως αναρχικοί/ες σε αυτό το κλίμα αυξανόμενης κοινωνικής αναταραχής δεν πρέπει να πούμε απλά όσα μόνο εμείς μπορούμε, αλλά να λάβουμε δράση, που θα κάνει την αντικρατική μας στάση ξεκάθαρη και να υπενθυμίσουμε σε όλους πως καμία εξουσία δεν έπεσε μέσα από συμβιβασμούς, όσο βολική κι αν είναι αυτή η αφήγησ.

Στην Αθήνα, την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, ο κόσμος ρώτα πότε θα τελειώσει η απελπισία. Η ερώτηση αυτή μας γεμίζει ανεξέλεγκτη οργή ενάντια στο παράσιτο που μαστίζει το συλλογικό μας σώμα. Ο κόσμος κουράστηκε να μένει με την ίδια απορία, να χάνει ακόμα και τα ελάχιστα κεκτημένα των περασμένων δεκαετιών. Καθώς το φως στο τέλος του τούνελ τρεμοσβήνει, μια άγρια φωτιά δείχνει τον δρόμο.

Με την αναρχία, ενάντια στα κράτη.

Να αποσταθεροποιήσουμε την κατασταλτική μηχανή.

Όλοι και όλες στους δρόμους, στις 18 Ιανουαρίου.

Πλατεία Κάνιγγος, 18:30

Οψιδιανός

Obsidian: Against Nations, Support for Demo 18th January

Anarchy if anything is total opposition to the nation state. Anarchists don't just critique or hold a strong suspicion of states, our movement was founded on their negation. This new decade is a new era for nations, one that will likely break them from their historical model. Within this vaccuum our ideals will be increasingly relevant and thrive if able to adapt. The opposite is true for the left wing of capital, those Marxists and liberals who already look like caricatures from the past. For this reason we must vigorously oppose any compromise with old ideas. Our world is moving too fast to look back.

Our current moment is a train crash of climate emergency, forced migration, mass information, war and growing population. To say the old system is only breaking is an understatement. It broke long ago and is now collapsing under it's own weight like the many empires before it. Unfortunately the same common history still applies, new beginnings come after violent, unpredictable ends.

As anarchists in this climate of increasing social instability we should not only say the things only we can say. But take action that makes our antistate position clear. Reminding all that compromise has never ended authority, no matter how comfortable a fantasy. Leaving traditional opposition to wither and watch their own states break apart and lash out with dictatorships.

In Athens, Europe and the world so many ask when the desperation will end. This question fuels uncontrollable rage directed at the parasite latched onto our collective body. Individuals are sick of asking obvious questions, losing the little ground gained over past decades. As the light at the end of the tunnel dims, a vicious fire lights the way.

Support anarchy against nations

Destabilize the repressive machine

Retake and expand space that pains dominant society.

All out on the 18th January against the state. Kaniggos Square. 630pm

Obsidian

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602570/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Φοιτητικό κάλεσμα στην Αντικρατική Διαδήλωση της 18ης Ιανουαρίου

Το παρακάτω κείμενο μοιράζεται στην φιλοσοφική σχολή Αθηνών ενόψει της Αντικρατικής διαδήλωσης της 18ης Γενάρη

Φοιτητικό κάλεσμα στην Αντικρατική διαδήλωση της 18ης Ιανουαρίου

Οι συνθήκες διαβίωσης που έχουν διαμορφωθεί στον ελλαδικό χώρο έπειτα από μια δεκαετία ανελέητων οικονομικών επιθέσεων για την σωτηρία του συστήματος από την κρίση χρέους είναι ασφυκτικές. Δεν είναι μόνο η ανεργία, η πτώση των μισθών και των συντάξεων που ως επακόλουθα των μνημονιακών πολιτικών έχουν γονατίσει την κοινωνική βάση. Είναι η συνολική υποβάθμιση του κοινωνικού βίου, η συρρίκνωση ελευθεριών, ο αποκλεισμός από βασικά κοινωνικά αγαθά, η διεύρυνση του ελέγχου και της καταστολής, το τσάκισμα κεκτημένων δεκαετιών και η ισοπέδωση κάθε κοινωνικού συμβολαίου που καθιστούν την ομαλή ταξική συνύπαρξη μεταξύ πλούσιων και φτωχών αδύνατη.

Γίνεται σαφές, όσο τα αδιέξοδα που γεννά η κρίση πολλαπλασιάζονται, ότι για το σύστημα περισσεύουμε. Η ασφάλιση, οι δομές εκπαίδευσης, κάθε κοινωνική παροχή "συντήρησης στην φτώχεια", μετατρέπεται πλέον σε "προνόμιο" για όλο και λιγότερες/ους. Το βάθεμα της συστημικής κρίσης συνεπάγεται "θυσίες" για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας με οποιοδήποτε κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό. Πραγματικές ανθρωποθυσίες και θανατώσεις ολόκληρων τμημάτων του πληθυσμού που πετιούνται στον δρόμο, αποκλείονται από την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη, αυτοκτονούν ανήμποροι ή στοιβάζονται στα σύγχρονα νταχάου των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όλα αυτά στον βωμό της "ανάπτυξης" και της κερδοφορίας αυτών που καρπώνονται τον κοινωνικό πλούτο εις βάρος αυτών που τον παράγουν, από ένα κτηνώδες σύστημα εκμετάλλευσης.

Σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο είναι έκδηλη η προσπάθεια των κυρίαρχων οικονομικών τάξεων να επιβάλλουν μεσαιωνικές συνθήκες, εργασιακές και κοινωνικές, για να μετατοπίσουν βίαια τα βάρη της κρίσης από το σύστημα στην κοινωνική βάση. Ο πλανήτης είναι ένα καζάνι που βράζει από τις ένοπλες συρράξεις, τους εμφύλιους πολέμους, τις γεωστρατηγικές συγκρούσεις (βλ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ) και τις αντιπαραθέσεις για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι διακρατικοί ανταγωνισμοί της εποχής και οι πόλεμοι, είτε με οικονομικά και νομισματικά, είτε με στρατιωτικά και ένοπλα μέσα, είναι μια αντανάκλαση της πιο βαθιάς, της πιο αδιέξοδης οικονομικής κρίσης που διανύει το καπιταλιστικό σύστημα εδώ και έναν αιώνα. Οι εξελίξεις που προμηνύονται σε αυτή την εκρηκτική συγκυρία είναι καταιγιστικές και θα είναι προπομπός ιστορικών γεγονότων, αφού ο γενικευμένος πόλεμος θα είναι η τελευταία διέξοδος για το ξεπέρασμα της κρίσης, αν δεν τους ανατρέψουμε.

Σε εγχώριο επίπεδο, το πολιτικό σύστημα με την συμμετοχή όλων των αστικών κομμάτων και ιδιαίτερα των κομμάτων εξουσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, θριαμβολογεί για την "έξοδο από τα μνημόνια" και το "τέλος της κρίσης". Ένα μύθευμα, κατασκευασμένο από την "κυβέρνηση της αριστεράς", αυτό το αντιδραστικό καθεστωτικό μόρφωμα που πέρασε τα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα προς όφελος των ισχυρών. Πίσω από τους μεταμνημονιακούς μύθους (και ενώ οι μνημονιακοί νόμοι και η δημοσιονομική εποπτεία έχουν διασφαλιστεί για τις επόμενες πολλές δεκαετίες με την αιγίδα του σύριζα), κρύβεται η προετοιμασία μιας νέας επίθεσης στα εκμεταλλευόμενα κοινωνικά στρώματα, την προλεταριακή τάξη και την νεολαία. Οι κατασταλτικές επιθέσεις των ημερών από το καθεστώς και τους ένστολους πληρωμένους δολοφόνους του, προλειαίνουν το έδαφος για μια νέα μνημονιακού τύπου λαίλαπα κατεδάφισης κεκτημένων και βίαιης φτωχοποίησης, η οποία, αν δεν αναχαιτιστεί από εμάς, θα είναι σαρωτική.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το πανεπιστήμιο βρίσκεται και αυτό στο επίκεντρο των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων. Ως κρατικός θεσμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καπιταλιστική αγορά και το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης, έχοντας τον ρόλο του προθάλαμου εισαγωγής των νέων στον τρόπο λειτουργίας και αναπαραγωγής του οικονομικού και πολιτικού συστήματος, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο ως πυλώνας της κρατικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Η κατάργηση του ασύλου και η εγκληματοποίηση των φοιτητικών αγώνων, καλλιεργούν το έδαφος για μια δομικού χαρακτήρα μεταρρύθμιση, η οποία επιδιώκεται εδώ και χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις. Η καταστολή των ήδη απομαζικοποιημένων φοιτητικών αντιστάσεων, αποτελεί προπαρασκευαστικό στάδιο για την υλοποίηση ενός σχεδιασμού εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που προσβλέπει στην οικοδόμηση ενός επιχειρηματικού πανεπιστημίου, αποστειρωμένου και "καθαρού" από αναρχικές και επαναστατικές ιδέες. Ενός πανεπιστημίου, όλο και πιο αξεδιάλυτου με την αγορά, όλο και πιο συγχρονισμένου με τον σκοταδισμό της νεοφιλελεύθερης πραγματικότητας.

Από την πλευρά μας, ως Αναρχικό σχήμα φιλοσοφικής προτάσσουμε την μαζική συμμετοχή στους φοιτητικούς και ευρύτερους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες, παλεύοντας στρατηγικά για την διασύνδεση και ριζοσπαστικοποίηση τους. Αγωνιζόμαστε για τον σχηματισμό μιας οργάνωσης βάσης εντός του πανεπιστημίου, όπου με την δράση και τον λόγο της θα διεξάγει ένα διμέτωπο αγώνα: με την επεξεργασία και διάδοση πολιτικών θέσεων και προτάσεων προς την αγωνιζόμενη φοιτητική βάση, θα είναι ένας φάρος επαναστατικής απεύθυνσης μέσα στους φοιτητικούς αγώνες και ταυτόχρονα, ένας δίαυλος μεταξύ των επιμέρους κοινωνικών/ταξικών/φοιτητικών αγώνων, που θα στοχεύει στην σύνθεση και συνολικοποίηση τους. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την οργάνωση ενός επαναστατικού κινήματος που θα ενοποιεί όλα τα πεδία πάλης, αγώνων και διεκδικήσεων, δίνοντας τους επαναστατική κατεύθυνση και προοπτική, μπορούν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής για την οικοδόμηση μιας αταξικής και ακρατικής κοινωνίας στην βάση των αναρχικών ιδεών, που είναι ο προταγματικός, οραματικός και στρατηγικός προσανατολισμός μας.

Στην κατεύθυνση σύνδεσης των αντιστάσεων, στον δρόμο του αγώνα και της επαναστατικής προοπτικής, καλούμε τους νέους και τις νέες της κοινωνικής βάσης, την βαλλόμενη νεολαία των σχολών και των σχολείων, να συμμετάσχει στην Αντικρατική διαδήλωση της 18ης Ιανουαρίου, την οποία ως ΑΣΦ στηρίζουμε οργανικά. Είναι χρέος μας να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο, στο μπόι των αναγκών και των ονείρων μας. Την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο επεισόδιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και προ των πυλών ενός γενικευμένου διακρατικού πολέμου για την αύξηση της κερδοφορίας των λίγων και την λεηλασία των πολλών, οφείλουμε να αποφασίσουμε: ή θα βγούμε στους δρόμους, θα οργανωθούμε και θα επαναστατήσουμε ή θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, γρανάζια των κερδών τους. Για εμάς, η απάντηση είναι ξεκάθαρη...

Να μην ζήσουμε σαν δούλοι. Να μην πεθάνουμε ραγιάδες

Να κάνουμε στην Ελλάδα την αρχή για μια παγκόσμια Κοινωνική Επανάσταση.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. Σάββατο 18 Ιανουαρίου 18.30 Πλατεία Κάνιγγος

Αναρχικό Σχήμα Φιλοσοφικής

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602568/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Γνωρίζω ότι δεν τους υπολογίζεται γιατί η Αυλή είναι οπλισμένη,σας ικετεύω όμως να μου επιτρέψεται να σας αναφέρω ότι πρέπει να τους υπολογίζεται πολύ, κάθε φορά που οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι το παν.Να σε ποιό σημείο βρίσκονται: Κι΄ αυτοί αρχίζουν να μην υπολογίζουν τα στρατεύματά σας γιατί το κακό είναι ότι η δύναμη τους υπάρχει μέσα στην φαντασία τους και μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη σιγουριά ότι, εν αντιθέσει προς όλα τα άλλα είδη ισχύος, όταν φτάσουν σ΄ ένα ορισμένο σημείο, μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν.

ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΤΟΥ ΡΕΤΖ

Η δεξιά διακυβέρνηση και ο συρφετός που την ακολουθεί με συμφεροντολογικά και προσωπικά οφέλη, έχουν κάνει σημαία τους τόσο προεκλογικά όσο και τώρα που βρίσκονται στην εξουσία, τον όρο "κανονικότητα".Με την βοήθεια όλων των θεσμών και μέσων που διαθέτουν (κοινωνική απάθεια - ΜΜΕ - δυνάμεις καταστολής - δικαιοσύνη) στοχεύουν να καταστείλουν και να εξαφανίσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στην δική τους "κανονικότητα", όσους αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.Εξάλλου πρόσφατα, αξιωματούχος του κράτους δήλωσε: «Η άνωθεν εντολή από το κράτος είναι να παταχθεί το πολιτικό έγκλημα και όχι το ποινικό.» Είναι δυνατόν όμως το κράτος δεξιό ή αριστερό, να παραδεχθεί ότι πραγματοποιεί πολιτικές διώξεις? Ότι θέλει να καταστείλει και να εξαφάνισει κομμάτια της κοινωνίας όπως τον αναρχικό χώρο και όσους αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στις αποφάσεις του? Ποτέ. Παράδειγμα αποτελεί η πάγια τακτική της όποιας διακυβέρνησης, οι πολιτικοί κρατούμενοι να δικάζονται και να καταδικάζονται μόνο με "ποινικούς ή τρομοκρατικούς" όρους και όχι με πολιτικούς.Για να παταχθεί λοιπόν το "πολιτικό έγκλημα", να κάμψουν όσους αντιστέκονται στις αποφάσεις του, και να επιβάλλουν την συγκεκριμένη τους στόχευση σε όλη την κοινωνία κατασκεύασαν το λεγόμενο δόγμα «νόμος και τάξη» με την "δικαιολογία της πάταξης της εγκληματικότητας."Για να το πραγματοποιήσουν ξεκίνησαν οι προσλήψεις εκατοντάδων ατόμων στην αστυνομία, οι έφοδοι των δυνάμεων καταστολής σε ολόκληρες γειτονίες, ο έλεγχος του κάθε δημόσιου χώρου με στρατιωτικούς όρους, οι απαγωγές στη μέση του δρόμου, οι εισβολές σε σπίτια, οι απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, οι εκκενώσεις καταλήψεων, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις ως τηλεοπτικό θέαμα.Για εμάς, αναρχικές και αναρχικοί, αγωνιστές και αγωνίστριες όλα αυτά αποτελούν αποδείξεις του φόβου κράτους και αφεντικών μπροστά στην περαιτέρω αντίσταση και οργάνωση μας στις επιδιώξεις του. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όποιες και αν είναι οι τακτικές, οι μεθόδοι, το οπλοστάσιο και η βία που χρησιμοποιεί το κράτος εναντίον μας στο τέλος διαχρονικά αποδεικνύεται ότι αποτυγχάνει να εκμηδενίσει την αντίσταση.Η όποια επίθεση του, μας ενεργοποιεί και μας προτρέπει να εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας.

Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες

Αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια σε κράτος και αφεντικά

Στηρίζουμε την Αντικρατική Διαδήλωση

Σάββατο 18 Γενάρη 2020

Πλατεία Κάνιγγος - 6:30 μ.μ.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602577/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

" Ένα κράτος εξ' ορισμού δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ενα κράτος είναι μια αστυνομία " Albert Camus

Στηρίζουμε ως Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών για την αντικρατική - αντικατασταλτική πορεία στις 18 Ιανουαρίου.

Η κατασταλτική επίθεση που δέχεται το αναρχικό κίνημα, βασισμένη στο δόγμα "νόμος και τάξη" για εμάς είναι ξεκάθαρο πως είναι η στάχτη στα μάτια που ρίχνει ο κρατικός μηχανισμός, σε ενα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Η φτώχεια, τα χρέη,ο κοινωνικός καννιβαλισμός, το προσφυγικό ζήτημα, είναι θέματα τα οποία επιτυχώς και με τη βοήθεια των παπαγάλων των Μ.Μ.Ε. περνάνε σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στις εισβολές των μπάτσων σε καταλήψεις και στην ωμή βία που ασκείτε από αυτους σε πορείες και συγκεντρώσεις.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του "αριστερού" Σύριζα έστρωσε επιτυχώς το δρόμο με το σπάσιμο των καταλήψεων (περισσότερες απο την κυβέρνηση Σαμαρά), την επανεμφάνιση της Αύρας και την καταστολή , στη τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ. για να αποτελειώσει οτι εκείνοι ξεκίνησαν.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις, γνωρίζουμε οτι το αναρχικό κίνημα ήταν και θα είναι πάντα ο στόχος της εξουσίας, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο αγώνας, η αντίσταση, η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση είναι έννοιες που πάντα το βαθύ κράτος θα προσπαθεί να εξαφανίσει για να κανει ανενόχλητο τη δουλεία του, την ισοπέδωση του αναρχικού κινήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους χίλιους ακόμα, για κάθε σύντροφο - συντρόφισσα που βασσανίστηκε από το κατασταλτικό μηχανισμό, για κάθε κατάληψη που έσπασε, για κάθε διωκόμενο και πολιτικό κρατούμενο, για όλους εμάς που θα μας βρείτε στο δρόμο απέναντί σας, στηρίζουμε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών το Σάββατο 18/1, 18.30 Προσυγκέντρωση πλατεία Κάνιγγος.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

πηγή : https://www.facebook.com/anarxikoi.pezoporoi.…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στήριξης για την Αντικρατική Διαδήλωση στις 18 Γενάρη

Προς την κατεύνθυνση της ενίσχυσης των αγώνων και των αντιστάσεων απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου και την εντεινόμενη κρατική καταστολή, στηρίζουμε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών για την Αντικρατική Πορεία της 18ης Γενάρη.

ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ή ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 18ης ΓΕΝΑΡΗ. Προσυγκέντρωση Πλατεία Κάνιγγος 18:30

Συντονισμός αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81519/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα σε Στήριξη της Αντικρατικης πορειας

post image

Ο Αγώνας ενάντια στο κράτος δε βλέπει κόμματα, είτε προέρχονται απο την αριστερή είτε απο τη δεξία παράσταση,η κρατική δεξαμενή τεράστια, και στο βάθος της τα ιδεολογικά της σκαριά να αφομιώνουν με όλα τα μέσα τη σκέψη του συνόλου πως,ναι,με χρειάζεστε,ναι, με έχετε ανάγκη,ειμαι η ασφαλειά σας.

Η απάντηση απ'τη δική μας πλεύρα είναι πως οχι μόνο δε χρειαζόμαστε πολιτικούς νταβάδες άλλα αναζητούμε κάθε μέρα τρόπους για την αποδόμηση και τη καταλυσή τους.Τα ανα καιρούς πολιτικά εκβιαστικά δόγματα «νόμος κ τάξη», «μηδενική ανοχή» κτλ. στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας δε μας κάνουν παρά να γελάμε.

Ξέρουμε ότι αυτά δε σταμάτησαν ποτέ απέναντι σε αυτούς που πήραν την απόφαση της σύγκρουσης κ όχι μόνο.Η υπενθυμισή τους όμως αντανακλά το φόβο κ' τη πίεση της εξουσίας οταν δε μπόρει να ελέγξει απόλυτα!

Το νέο πακέτο καταστόλης με στόχο τις καταλήψεις ,συντρόφους,χώρους,πανεπιστημιακό άσυλο κ΄κέντρα αγώνα όπως η περιοχή των εξαρχείων,με ολη τη κουστωδία αστυνόμευσης,drones,κοριούς,μαύρα τζιπάκια απαγωγέων,αύρες κτλ. στρώνουν το δρόμο για τη συσπείρωση του αναρχικού αγώνα κ΄των δρασεών μας.Είναι σαν το boomerang που όταν το πέτας γυρίζει πίσω άλλα μπορεί να σου ξεφύγει και να το φάς στα μούτρα.

Η κανονικότητα που αναφέρουν επίμονα πολιτικοί κ΄δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχει γίνει πλέον περίγελος στους χώρους μας.Ποτέ δεν είχαμε την αυταπάτη πως σταμάτησε,μπορει σε καποιές χώρες,ναι,άλλα όχι ακόμα εδώ! Πιστεύουμε οτι η κανονικότητα χάνει την ουσία της με την πρακτίκη αμφισβήτηση του κοινωνικού δόγματος κρατους-κεφαλαίου-τραπεζών.

Δίνουμε Στήριγμα στην Αντικρατικη Διαδήλωση Σάββατο 18 Γενάρη 2020 Πλατεία Κανιγγος ωρα 18:30.

Αλληλεγγυη στις Καταλήψεις και σε όλους τους φυλακισμένους Συντρόφους .

Δύναμη στον Αναρχικό καταζητούμενο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Αναρχικοί/ες απο την περιοχή του Περάματος

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602602/