Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα αλληλεγγύης της Συνέλευσης 8 Μάρτη

Κάλεσμα αλληλεγγύης της Συνέλευσης 8 Μάρτη: Eίμαστε στο πλευρό της Α.Π. θύμα τρανσφοβικής συμπεριφοράς από τους ένστολους ταγούς του μίσους.

Η τρομοκρατία των ένστολων βαρβάρων εισβάλει ολοένα και περισσότερο στην ζωή των καταπιεσμένων και των αδύναμων αφού η κυβέρνηση και το κράτος καταστολής της προσπαθούν να επιβάλουν με βία την κανονικότητα τους αλλοιώνοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό. Οι βασανισμοί προσφύγων, μεταναστών/ριών, ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, οι επιθέσεις με ξυλοδαρμούς σε αγωνιστές και αγωνίστριες, τα ξεγυμνώματα όποιου/ας βρουν μπροστά τους, οι εκκενώσεις κοινωνικών χώρων αλληλεγγύης και συνύπαρξης, η εισβολή σε σπίτια αυξάνονται διαρκώς, η ανυπακοή στην κανονικότητα τους στοχοποιείται και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας βρίσκεται μονίμως στο εδώλιο. Ένα ακόμη θύμα της τρομοκρατικής πολιτικής ενάντια στους «μη κανονικούς» ανθρώπους είναι μια τρανς γυναίκα, η Α.Π.

Η ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί και στηρίζει το κάλεσμα αλληλεγγύης της Συνέλευσης 8 Μάρτη στην Α.Π. που κατηγορείται και δικάζεται επειδή έπραξε το δίκαιο: έδειξε ανυπακοή στην τρανσφοβική επίθεση σε βάρος από τους αστυνομικούς.

Ακολουθεί το κάλεσμα αλληλεγγύης της Συνέλευσης 8 Μάρτη:

«Eίμαστε στο πλευρό της Α.Π. θύμα τρανσφοβικής συμπεριφοράς από τους ένστολους ταγούς του μίσους.
Όλες και όλοι την Πέμπτη 19/12 στο Ί Τριμελές Δικαστήριο της Ευελπίδων (κτίριο 12- αιθ.4) στις 9:00 π.μ.

Τον Σεπτέμβριο του '18 η Α.Π. έπεσε θύμα τρανσφοβικής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς από αστυνομικούς στην προσπάθεια της να βοηθήσει τους πληγέντες από την φωτιά στο Μάτι. Τα ένστολα καθάρματα, τα οποία οργιάζουν τους τελευταίους μήνες ενάντια σε όποιον/α δεν αγγίζει την «κανονικότητα» τους, την περιθωριοποίησαν και δεν την άφηναν να μπει στο μετρό μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους από τις ομάδες στήριξης ώστε να μεταβούν όλοι μαζί στην πληγείσα περιοχή. Όταν η Α.Π ζήτησε τον λόγο της αναμονής της εκείνοι με υβριστικούς χαρακτηρισμούς της είπαν να συνεχίσει να περιμένει αλλά η γυναίκα αρνήθηκε πεισματικά και τους κατηγόρησε για ρατσισμό προς το πρόσωπο της.

Οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο τμήμα με κατηγορίες εξύβρισης και απείθειας κατά της αρχής και την κράτησαν 8 ώρες, προσφέροντας της μόνο μίσος και εξευτελισμό. Της στέρησαν νερό και όταν ζήτησε να πιει της είπαν «πιες από την τουαλέτα», της απαγόρευσαν να τηλεφωνήσει, την χλεύαζαν διαρκώς ως προς την ταυτότητα φύλου της απευθύνοντας της τον λόγο στο αρσενικό γένος, ρωτώντας την «εσείς κύριε κατουράτε όρθιος ή καθιστός;» ενώ ακόμη της είπαν πως πάσχουν από ψυχική νόσο όλοι οι τρανς άνθρωποι. Η Α.Π. κατέβαλε μήνυση στην αστυνομικό που την συνέλαβε και εκείνη έφερε ως συνήγορο της τον ακροδεξιό Κωνσταντίνο Κυρανάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς, άφησαν την αστυνομικό να φύγει και η Α.Π. οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την ενοχή της με ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Εμείς είμαστε στο πλευρό της Α.Π. και όλων των θυμάτων των βασανιστηρίων και της τρομοκρατίας που έχει εξαπολύσει η αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν τον αγώνα της τρανς γυναίκας απέναντι στο μίσος, τον σκοταδισμό και την αντιδραστική «κανονικότητα» που μας επιβάλουν, την Πέμπτη 19/12 στο Ί Τριμελές Δικαστήριο της Ευελπίδων (κτίριο 12- αιθ.4) στις 9:00 π.μ.

Συνέλευση 8 Μάρτη»

http://rocinante.gr/kalesma-allilengiis-tis-s…http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0… http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0…

RocinanteΟμάδα Γυναικών

πηγή : http://rocinante.gr/kalesma-allilengiis-tis-s…