Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 13.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή

Σάββατο 21/12: Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής - Ο λαός στο δρόμο!

Να τσακίσουμε το φασισμό - Να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή!

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της ΧΑ, που επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά στο Ρουπακιά ως αποτέλεσμα δήθεν «τυχαίας συνάντησης», και ξεπλένει το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ για τη δολοφονία του Παύλου και τις φονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η εισαγγελέας περιφρόνησε το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που δείχνει ξεκάθαρα την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή ολόκληρης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προηγούμενη στοχοποίησή του από το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά και την άμεση εμπλοκή των υψηλότερων κλιμακίων της ΧΑ σε όλες τις επιθέσεις με ανθρωποκτόνο δόλο. Είναι η ίδια εισαγγελέας που είχε προτείνει την καταδίκη του αθώου Τάσου Θεοφίλου με βάση τις διατάξεις περί τρομοκρατίας (187Α ΠΚ) επικαλούμενη σαθρά επιχειρήματα, πρόταση που τελικά δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη για τα αμιγώς πολιτικά κριτήρια που υποκινούν παράγοντες της δικαιοσύνης και που καθιστούν τον δικαστικό μηχανισμό μοχλό επιβολής αντιδραστικών εξελίξεων. Δεν είναι τυχαία μια τέτοια πρόταση, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Τα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα κατά την εκκένωση καταλήψεων (λόγου χάρη σε βάρος της οικογένειας Ινδαρέ) στο Κουκάκι - μία γειτονιά που τελεί υπό "κατάληψη" από το AirBnB- συμπληρώνουν το κρεσέντο αυταρχισμού που ξεδιπλώνεται με την αποχαλίνωση της κρατικής βίας. Η πολιτική της αντιδημοκρατικής επίθεσης στη δημόσια και πολιτική ζωή - που θωρακίζεται από ένα έντονα αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο νόμων και διατάξεων - συνεχίζεται με τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει το εργατικό και απεργιακό κίνημα με αντιδραστικές αντεργατικές ρυθμίσεις με αφορμή την πρόσφατη απεργία των εργαζόμενων του μετρό. Οι παράνομες και αθρόες συλλήψεις, το χτύπημα του ασύλου, η κακοποίηση διαδηλωτών, η εκκένωση χώρων αλληλεγγύης και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων και αγωνιστών δεν θα περάσουν!

Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ που θα αθωώνει το ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η ΧΑ και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο.

Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ.

Οι παλλαϊκοί αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας θα τσακίσουν το φασισμό. Θα είμαστε στους δρόμους και παρόντες τη μέρα συνέχισης της δίκης στις 8.1.2020 και μέχρι να σβήσουμε το φασισμό και να δικαιωθούν ο Παύλος, ο Σαχζάτ και τόσοι χτυπημένοι από τους φασίστες.

Θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Καλούμε σε διαδήλωση το Σάββατο 21/12/2019, 13.00 στα Προπύλαια.

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών)

Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ)

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ)

ΔΕΑ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ(μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση+Κριτική

Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/12/2112.html


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική διαδήλωση ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 Δεκεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη Καμάρα 2μμ

Όχι στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι σκανδαλώδης συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί. Είναι ένα συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους.

Αποκάλυψε τους ακατάλυτους δεσμούς προστασίας και ασυλίας της πολύχρονης δράσης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, με τις προσβάσεις τους στο εισαγγελικό, δικαστικό και αστυνομικό σώμα. Έφερε στην επιφάνεια όμως και την τακτική της ίδιας της κυβέρνησης της ΝΔ που επιχειρεί την επαναφορά της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο σε συνθήκες όπου παίζει απροκάλυπτα το χαρτί του ρατσισμού και του "νόμου και τάξης". Η πρόταση για καταδίκη του Ρουπακιά αλλά και απαλλαγή όλων των συνεργών του τάγματος εφόδου που ξεκίνησε από τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Νίκαιας αποτελεί σκανδαλώδη απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονικής δράσης των νεοναζί. Απαλλάσσει και την ηγεσία της ΧΑ από κάθε ευθύνη σβήνοντας τα συντριπτικά στοιχεία με τις επικοινωνίες των μελών με Λαγό και Μιχαλολιάκο.

Αντίστοιχα η εισαγγελέας εισηγήθηκε να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες για την βάρβαρη δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών με την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη! Στην ίδια μεθόδευση υποβάθμισης των κατηγοριών προχώρησε και για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η ενδεχόμενη υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης από την έδρα θα μετατρέψει την δίκη στο μεγαλύτερο πλυντήριο των εγκλημάτων ναζιστικής οργάνωσης μετά τη δίκη των ναζί του Χίτλερ στη Νυρεμβέργη. Θα αποτελέσει βήμα νομιμοποίησης της δολοφονικής φασιστικής βίας και της σκανδαλώδους συνεργασίας της ΕΛΑΣ ανοίγοντας το δρόμο να επιστρέψουν ξανά στους δρόμους οι φασίστες αξιοποιώντας την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ. Δώσαμε μάχη σαν αντιφασιστικό κίνημα για να φέρουμε τους νεοναζί του Μιχαλολιάκου στο εδώλιο, για να μπει τέλος στις επιθέσεις τω ταγμάτων εφόδου από τα γραφεία-ορμητήρια τους, για να τους πετάξουμε έξω από τη Βουλή, κάτι που το πετύχαμε.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί. Μπροστά είναι η μεγάλη διεθνής κινητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μέχρι τότε πολιορκούμε διαρκώς το δικαστήριο για να νοιώσει την οργή και τη δύναμη της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, για να κλείσει κάθε επιλογή της κυβέρνηση και του κρατικού μηχανισμού να τους επαναφέρουν στους δρόμους και τη πολιτική ζωή, για να πάνε οριστικά φυλακή οι δολοφόνοι.

Ξεκινάμε το Σάββατο 21/12 με την άμεση κινητοποίηση και θα πολιορκούμε το Εφετείο μέχρι την μέρα της καταδικαστικής απόφασης!

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Δεκέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6

Τρομοκρατία και καταστολή για εργαζόμενους και νέους - Αθώωση για τους φασίστες!

"ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ": ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Μεμονωμένα περιστατικά ονομάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ολοένα αυξανόμενη αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή όπως την πρόσφατη εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, μεμονωμένα περιστατικά ονομάζει και η Εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής τις δολοφονικές επιθέσεις της φασιστικής συμμορίας. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τμήματα του κρατικού μηχανισμού ακολουθούν πιστά την επιβολή του δόγματος «Νόμος και Τάξη» ενάντια στη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές.

Γιατί το απαραίτητο συμπλήρωμα στην ούλτρα-νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης σε όσα κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν αφήσει οι προηγούμενοι μνημονιακοί, είναι η οργανωμένη βία για την καταπίεση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αστυνομική βία στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένας μόνιμος μηχανισμός μνημονιακής πειθάρχησης και καθυπόταξης των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» η τρομοκράτηση των οργανώσεων, των αγωνιστών και των μεταναστών, ο περιορισμός απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάργηση του ασύλου, η κατασυκοφάντηση και η επίθεση στους συνδικαλιστές, η αποπολιτικοποίηση του "δεν υπάρχει εναλλακτική" που ανοίγει τον δρόμο στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να κλιμακώνει την αστυνομοκρατία, την άγρια επίθεση στα πιο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες με την ίδια λύσσα που ο οχετός των ΜΜεξαπάτησης επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίσει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Την ίδια στιγμή, ενώ η κυβέρνηση των δήθεν «αρίστων» έχει βαλθεί να χαρίσει ό,τι δημόσιο έχει απομείνει στους επιχειρηματίες και να τους ενισχύσει με κάθε τρόπο, εντείνει την τρομοϋστερία και δίνει εντολή στην αστυνομία να εισβάλλει ξημερώματα ακόμα και μέσα σε σπίτια!

Έτσι στις 17-18/12 πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης ακόμη 4 καταλήψεων, στο Μαρούσι και στο Κουκάκι. Πανίσχυρες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες) με προτεταμένα όπλα, πετώντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο, ακόμα και πλαστικές σφαίρες, εισέβαλλαν στα κατειλημμένα κτήρια και συνέλαβαν όποιον έβρισκαν. Μάλιστα για να εκκενώσουν την κατάληψη Ματζόρου στο Κουκάκι εισέβαλλαν σε διπλανό σπίτι χωρίς ένταλμα. Όταν ο ιδιοκτήτης τους αρνήθηκε την είσοδο (επειδή δεν είχαν ένταλμα) τον ξυλοφόρτωσαν μαζί με τους δύο γιους του, τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, φορτώνοντάς τους και διάφορες ανυπόστατες κατηγορίες. Αποτροπιασμό προκαλεί, επίσης, η εικόνα ενός εκ των συλληφθέντων στην ταράτσα: ημίγυμνος, ξυπόλητος, δεμένος πισθάγκωνα και με κουκούλα στο κεφάλι, περικυκλωμένος από 6-7 αστυνομικούς. Όπως φαίνεται ο βασανισμός, το ξύλο και ο εξευτελισμός των συλληφθέντων αποτελεί πλέον πάγια τακτική της ΕΛΑΣ.

Αλλά πάγια τακτική αποτελεί και να φορτώνονται ένα σωρό κατηγορίες σε όσους η αστυνομία συλλαμβάνει πριν ή και μετά από διαδηλώσεις ή εκκενώσεις καταλήψεων κλπ. Τα κακουργήματα και τα πλημμελήματα ακόμα και σε περαστικούς δεν αποτελούν ούτε αυτά μεμονωμένα περιστατικά. Η βιομηχανία κατασκευής ενόχων καλά κρατεί με ιδιαίτερη προτίμηση ενάντια σε συνδικαλιστές, αγωνιστές, εργαζόμενους και μετανάστες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Σε μια απόπειρα να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή οδηγεί η αγόρευση της εισαγγελέως στην δίκη. Η πρότασή της επιδιώκει να ακυρώσει την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση και να απαλλάξει όλους τους εμπλεκόμενους από τις κατηγορίες ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η εισαγγελέας Α. Οικονόμου δεν είδε καμία οργανωμένη και δολοφονική δράση της φασιστικής συμμορίας και δεν έδωσε καμία σημασία στον τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού εντός του δικαστηρίου και στους μάρτυρες, αλλά και τις δεκάδες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η ΧΑ. Αντίθετα στηρίχτηκε στα λεγόμενα των ίδιων των χρυσαυγιτών!

Η εισαγγελέας δεν είδε ούτε οργανωμένη δράση, ούτε οπλισμό, ούτε επιθέσεις, ούτε τηλέφωνα, ούτε τίποτα. Είδε μόνο τον Ρουπακιά, o οποίος στην απολογία του πριν λίγους μήνες είχε πει: «Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν». Tα ίδια περίπου λόγια χρησιμοποίησε και η ίδια: «Η ανθρωποκτονία ήταν τυχαία». Με αυτή την πρόταση εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η εξαφάνιση του κινήτρου των δολοφονικών επιθέσεων της ΧΑ, δηλαδή η ναζιστική ιδεολογία. Αν το ίδιο σκεπτικό ακολουθήσει και το δικαστήριο, τότε το ξέπλυμα της φασιστικής συμμορίας της ΧΑ θα ολοκληρωθεί.

Η εισαγγελική πρόταση χαρακτήρισε τις δολοφονίες Φύσσα, Λουκμάν όπως και τις δολοφονικές επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε μέλη του ΠΑΜΕ μεμονωμένα περιστατικά(!). Συγκεκριμένα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, πρότεινε μόνο την ενοχή του Γ. Ρουπακιά και την αθώωση όλων των υπολοίπων χρυσαυγιτών! Επίσης ζήτησε την μετατροπή των κακουργηματικών κατηγοριών σε πλημμελήματα. Αν η πρόταση της εισαγγελέως υιοθετηθεί και από το δικαστήριο, οι μετατροπές του κατηγορητηρίου σε αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα οδηγούν ακόμα και σε πλήρη απαλλαγή λόγω παραγραφής. Μεταξύ άλλων στην πρόταση αναφέρεται ότι «… η ηγεσία δεν προκύπτει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά τα εγκλήματα, πόσο μάλλον να έχει δώσει εντολή ή έγκριση». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ίδια εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου χωρίς καμία απόδειξη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Η κυβέρνηση κατάφερε στο ίδιο 48ωρο να επιτεθεί με λύσσα και στους εργαζόμενους του Μετρό. Στις 16/12 η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και μονομερώς την μεταφορά 21 εργαζομένων σε άλλα πόστα. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) απάντησε με πρωινή στάση εργασίας στις 17/12 διεκδικώντας επίσης την άμεση πρόσληψη εργαζομένων για να καλυφθούν οι περισσότερες από 700 αναγκαίες θέσεις εργασίας για την λειτουργία του Μετρό. Ο Υπ. Μεταφορών Αχ. Καραμανλής και ο Μητσοτάκης επιτέθηκαν στους εργαζόμενους μιλώντας προκλητικά για «μειοψηφίες», ενώ δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τις κινητοποιήσεις «νταβατζιλίκια». Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσουν το Σωματείο ότι κάλεσε σε στάση εργασίας τελευταία στιγμή ώστε να μην μπορούν να την κρίνουν παράνομη και καταχρηστική με τη γνωστή φάμπρικα δικαστικών αποφάσεων.

Για άλλη μια φορά, η ούλτρα μνημονιακή κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει το μένος της ενάντια στους εργαζόμενους, τους αγώνες και τις οργανώσεις τους. Ετοιμάζουν τροπολογία (στα χνάρια του ακραίου νεοφιλελεύθερου Μακρόν) ως συνέχεια του «αναπτυξιακού»-αντεργατικού νόμου που θα χτυπάει περεταίρω την απεργία και τον συνδικαλισμό, για να μην μπορούν με κανένα τρόπο να κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αστικές συγκοινωνίες όπως και κάθε δημόσια περιουσία, ώστε εντέλει να ιδιωτικοποιηθούν (να ξεπουληθούν για ψίχουλα) σε «επενδυτές»-αρπακτικά, ακολουθώντας έτσι πλήρως τις κατευθύνσεις των δανειστών τοκογλύφων της ΕΕ.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ισχυροποιεί (το ήδη ενισχυμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ) μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ και των δικαστηρίων. Με συμμάχους τους κάθε λογής αντιδραστικούς και ακροδεξιούς κηρύττουν τον πόλεμο ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Δεν θα τους περάσει! Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι νέοι πρέπει να απαντήσουμε στα πογκρόμ της κυβέρνησης ΝΔ και να αγωνιστούμε επιβάλλοντας τις δικές μας λύσεις.

Όλοι στον Αγώνα - Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, να επιβάλλουμε μαχητικά τις ελευθερίες μας

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10663


1 2 3 4 5 6

Αστυνομία παντού δικαιοσύνη πουθενά

Ο special one των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και Μ. Βρεττανίας έκανε, και συνεχίζει να κάνει, πράξη τις φιλοδοξίες του με την ευχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ασφυκτική αστυνομοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές, από το καλοκαίρι, οι παρενοχλήσεις σε άτομα, κυρίως γυναίκες, οι εξευτελισμοί διαδηλωτών ή τυχαίων ανθρώπων, οι αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις και όλη η κατασταλτική υστερία κορυφώθηκαν στις 17/11 και στις 6/12 σ' ένα κρεσέντο αυταρχισμού. Όμως το έργο του special one δεν τελείωνει εκει.

Μέσα στα πλαίσια του τελεσίγραφου που εξέδωσε για να εκκενωθούν οι καταλήψεις στέγης που οργανώθηκαν απ' το κίνημα για μια ασφαλή παραμονή τον προσφύγων σε τούτο τον τόπο, που γνωρίζει απο προσφυγιά, άρχισε να εκκενώνει καταλήψεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και με πρόσχημα μια απο αυτές στο Κουκάκι, οι πραιτωριανοί του βασάνισαν, με τις ευλογίες του - και με τις ευλογίες της δικαιοσύνης - την οικογένεια που είχε την ατυχία να ζει στο διπλανό σπίτι. Τους ξυλοκόπησαν, τους κράτησαν ημίγυμνους και δεμένους στην ταράτσα του σπιτιού τους παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο και σαν να μην έφταναν αυτά, τους φόρτωσαν και ενα σωρό ψευδείς κατηγορίες συνεπικουρούμενοι απ' τα γνωστά κανάλια. Είναι φανερό απ' την κοινωνική πολιτική την αστυνομοκρατια/καταστολή και την πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως η κατηφόρα είναι μεγάλη κι επικίνδυνη. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στο μεσαίωνα, τη γυμνή ζωή, την ιερά εξέταση, τα βασανιστήρια και την ελέω θεού μοναρχία, να είστε σίγουροι.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

Να λογοδοτήσουν οι πραίτορες της ΕΛΑΣ

ΩΣ ΕΔΩ!

Συγκέντρωση 21/12 στις 13.00 στα Προπύλαια

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : https://diktio.org/node/1462


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΧΑ

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Διαδήλωση

Σάββατο 20/12, 1μμ

Προπύλαια, Αθήνα

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6

Το Κράτος μάς φέρνει τον φασισμό, αλλά «δημοκρατικά» - Δεν θα το αφήσουμε - Συγκέντρωση το Σάββατο (21/12), στις 13.00 στα Προπύλαια

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Η διακυβέρνηση της κοινωνίας μέσα από την εδραίωση ενός κλίματος φόβου και μιας πολιτικής αυταρχισμού, τείνει, μέρα με τη μέρα, να μετουσιωθεί σε μια εγκαθιδρυμένη κατάσταση. Η κατασταλτική επιχείρηση που πρόσφατα έλαβε χώρα στο Κουκάκι παίρνοντας στο διάβα της όχι απλά τους δηλωμένους εσωτερικούς εχθρούς της ελληνικής δημοκρατίας -δηλαδή τους καταληψίες της γειτονιάς- αλλά και ανυποψίαστους κατοίκους που απλά είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο των διψασμένων για καταστολή μπάτσων ήρθε και έδεσε με την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε να βγάλει λάδι τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης για τα εγκλήματα που αυτή έχει προκαλέσει.

Η αστυνομική αυθαιρεσία στο Κουκάκι από τη μια και η προκλητική, χρυσαυγίτικη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου από την άλλη δεν αποτελούν δυο γεγονότα τόσο ασύνδετα μεταξύ τους όσο φαινομενικά μοιάζουν να είναι. Πρόκειται αντίθετα για μια ταυτόχρονη πρακτική αποτύπωση της ιδεολογίας που καθημερινά παράγει και διαχέει το Κράτος. Είναι η αντανάκλαση στο επίπεδο της καθημερινότητας του αφηγήματος της τάξης και της ασφάλειας που με επιμέλεια προωθείται από κυβερνητικά χείλη κάθε μέρα. Είναι τα ξεχωριστά κομμάτια του ενιαίου παζλ της κατάστασης εξαίρεσης που η εξουσία θέλει να εδραιώσει.

Τα κινήματα διεκδικήσεων βίωσαν τα τελευταία χρόνια μια καταστροφική περίοδο ύφεσης ως προς την δυναμική τους και την δραστηριότητά τους. Η σημερινή αντεπίθεση του συντηρητισμού, του αυταρχισμού και της στρατηγικής της μετατροπής της κοινωνίας σε έναν απέραντο στρατώνα, βρίσκει χώρο προς επέλαση ακριβώς πάνω στο έδαφος αυτής της κινηματικής οπισθοχώρησης. Και είναι μόνο η επανασυγκρότηση μιας κινηματικής αντιπολίτευσης, ουσιωδώς συμπεριληπτικής και βαθιά κοινωνικής, που θα κόψει την φόρα των επίδοξων δυναστών της κοινωνίας.

Ο αυταρχισμός που επιχειρεί να κατσικωθεί πάνω από τα κεφάλια μας πρέπει να μας βρει όλους στον δρόμο. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η καταπάτηση βασικών ελευθεριών και η άνθιση ακροδεξιών αντιλήψεων στο εσωτερικό του Κράτους επιχειρείται να γίνουν βασικές πτυχές διακυβέρνησης. Το κοινωνικό κίνημα έχει αποκρούσει και στο παρελθόν κινήσεις που στόχευαν κεντρικά στην οριοθέτηση εσωτερικών εχθρών και θα το κάνει για μια ακόμα φορά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην αντικατασταλτική διαδήλωση του Σάββατου (21/12), στις 13.00 στα Προπύλαια. Γιατί η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας περνάει μέσα από την παρουσία μας στον δρόμο και τα κρατικά τσιράκια του Κεφαλαίου θα μας βρουν εκεί.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/to-kratos-mas-ferni-ton-f…