Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς του ΟΤΕ

Νίκη στην απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ. Όλοι/ες στη συγκέντρωση Δευτέρα 30/12 στις 10:00 στο υπουργείο εργασίας

Ανακοίνωση της κλαδικής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την πανελλαδική απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ για την υπογραφή ΣΣΕ και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων.

Από την 21η Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι/ες στον όμιλο ΟΤΕ έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις πανελλαδικής εμβέλειας και διαρκείας προκειμένου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να ανακτηθούν οι μισθολογικές απώλειες και να πάρει πίσω η διοίκηση του ομίλου τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα που ο όμιλος ΟΤΕ διαφήμιζε τον υπερτριπλασιασμό των κερδών του την τελευταία χρονιά προχωρούσε σε απολύσεις εργαζομένων με χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ που δεν δέχτηκαν την "εθελούσια" έξοδο που προτάθηκε από πλευράς διοίκησης. Είναι σαφές πως οι κινήσεις που κάνει η διοίκηση αποτελούν μια προσπάθεια της για να κατακερματίσει παραπάνω τους εργαζόμενους/ες, να αλλάξει τις συνθήκες και τα δικαιώματα εργασίας απολύοντας όσους/ες μπήκαν στον όμιλο με συμβάσεις πολύ πιο ισχυρές από αυτές που επιβάλλουν σε όσους/ες προσλαμβάνονται σήμερα. Αυτή η πολιτική της εργοδοσίας του ΟΤΕ ακολουθώντας αυτό το μοτίβο στοχεύει στην ίδρυση νέων θυγατρικών εταιρειών, είναι η ίδια που αδιαφορεί για τα εργατικά ατυχήματα, για την ασφάλιση, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και προσπαθεί με κάθε κόστος να διαλύσει κάθε έννοια συλλογικής υπόστασης του εργατικού δυναμικού.

Τα αφεντικά της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών με μπροστάρη αυτή τη στιγμή την διοίκηση του ΟΤΕ εξαπολύουν μια βίαιη επίθεση που σαν στόχο έχει το σύνολο του κλάδου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λίγο καιρό μετά την στήριξη του Μητσοτάκη στον ΣΕΠΕ και τους χαρακτηρισμούς πως οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν προνομιακό πεδίο "ανάπτυξης" οι διοικήσεις παίρνουν θάρρος και οργανώνουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτή η ανάπτυξη που υποστηρίζουν όμως για εμάς είναι γνωστή. Θέλουν εργαζόμενους/ες που δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα, εργαζόμενους/ες που θα σκύβουν το κεφάλι σε κάθε παράλογη απαίτηση, εργαζόμενους/ες που θα ρισκάρουν την ζωή τους όταν πηγαίνουν για δουλειά, εργαζόμενους/ες που θα βάζουν πλάτη για το "καλό" της επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι/ες δίνουν την απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας που χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική την απεργία. Με υψηλή συμμετοχή στην απεργία διαρκείας, περιφρούρησεις χώρων εργασίας και σχετικές συγκεντρώσεις διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, τριετή ΣΣΕ που θα καλύπτει και τις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου, ενσωμάτωση των νέων συναδέλφων στα μισθολόγια πριν το 2015 και να πάρουν πίσω τις απολύσεις.

Ως κλαδική Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ με κάθε μέσο και με κάθε δύναμη που έχουμε! Πέραν του ότι διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή να μπορούν να διαπραγματεύονται συλλογικά την δύσκολη εργασιακή καθημερινότητα, να αμοίβονται με βάση τις ανάγκες τους και κυρίως να έχουν και αύριο δουλειά, είναι απόλυτα σημαντικό η απεργία αυτή να είναι μία αρχή ενός συνεχή αγώνα για να σπάσει ο τσαμπουκάς της κάθε εργοδοσίας τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και σε κάθε άλλο κλάδο.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των απεργών την Δευτέρα 30/12 στο υπουργείο εργασίας στις 10:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ!

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ!

ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

πηγή : http://rocinante.gr/niki-stin-apergia-ton-erg…