Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου

Έξω ο σφαγέας Μπενιαμίν Νετανιάχου από την Ελλάδα! Συγκέντρωση, Πέμπτη 2 Γενάρη, 18:00, Μετρό Πανόρμου

post image

ΕΞΩ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Συγκέντρωση, Πέμπτη 2 Γενάρη, 18:00, Μετρό Πανόρμου

Στις 2 Γενάρη του 2020, επισκέπτεται την Αθήνα, ο αιματοβαμμένος με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να υπογράψει από κοινού με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο πρόεδρο τη συμφωνία «East Med Act». Πρόκειται για μια συμφωνία που στο επίκεντρό της βρίσκεται η αναβάθμιση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της εμβάθυνσης της στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας του άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός αγωγού έκτασης 1.900 χλμ. σε μεγάλα βάθη, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται φυσικό αέριο από κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του αγωγού για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κόμβο. Αυτό που δεν αναφέρει όμως, είναι ότι πρόκειται για μια επαίσχυντη συμφωνία που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της θέσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από τα αμερικάνικα, ισραηλινά και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια. Ταυτόχρονα η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και συντελεί στην περαιτέρω κλοπή και αφαίμαξη των παλαιστινιακών ενεργειακών πόρων από τους σιωνιστές. Η κυβέρνηση της ΝΔ, άξιος συνεχιστής της πολιτικής των προκατόχων της του ΣΥΡΙΖΑ, συσφίγγει κι άλλο τις σχέσεις με το σιωνιστικό μόρφωμα, βοηθώντας με κάθε τρόπο το Ισραήλ να επιβάλει την ηγεμονία του στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστώντας την Ελλάδα συνένοχη στις εγκληματικές πολιτικές των σιωνιστών και συνεργώντας στην ιμπεριαλιστική φιλοσιωνιστική στρατηγική των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο. Συγχρόνως, η συμφωνία για τον Εast Med ρίχνει "καύσιμη ύλη" στους πολεμικούς ανταγωνισμούς στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καθιστώντας για άλλη μια φορά μοναδικούς κερδισμένους τους ιμπεριαλιστές, τα ενεργειακά μονοπώλια και την παγκόσμια βιομηχανία όπλων.

Η επίσκεψη του σφαγέα Νετανιάχου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό που τρέφει διαχρονικά αισθήματα φιλίας για τον παλαιστινιακό λαό. Χρόνια ολόκληρα οι σιωνιστές εφαρμόζουν γενοκτονία σε βάρος του, συνεχίζουν την πολιορκία της Γάζας, εκτοπίζουν τους Παλαιστίνιους απ' τη γη τους, τους δολοφονούν και τους βασανίζουν καθημερινά. Και τώρα, την ίδια στιγμή που τα ισραηλινά μαχητικά βομβαρδίζουν την πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας, την ίδια στιγμή που καταπατούν ακόμα και το ιμπεριαλιστικής έμπνευσης «Διεθνές Δίκαιο», ο πολιτικός εκπρόσωπος των σιωνιστών έρχεται στη χώρα μας, καλοδεχούμενος από τους ντόπιους εντολοδόχους του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου. Ξεχνούν, όμως, πως ο ελληνικός λαός ήταν ανέκαθεν στο πλευρό των Παλαιστινίων. Οι αγώνες για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης γαλούχησαν γενιές και γενιές σπέρνοντας την οργή σε κάθε αγωνιζόμενο και προοδευτικό άνθρωπο που βλέπει αυτήν την άνιση μάχη μεταξύ του παλαιστίνιου «Δαυίδ» και του ισραηλινού «Γολιάθ».

Ας κάνουμε ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά, με όλες μας τις δυνάμεις, ότι ο σφαγέας του παλαιστινιακού λαού, Νετανιάχου, δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα. Ας δείξουμε με κάθε τρόπο ότι, όσο η Παλαιστίνη αγωνίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καμία συνενοχή, καμιά συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602296/


Πέμπτη 2/1 - 6μμ, Μετρό Πανόρμου: ΕΞΩ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ υποδέχεται με τυμπανοκρουσίες τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «γεράκι» των σιωνιστών και σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού, για να υπογραφεί μαζί και με την Κύπρο η συμφωνία του ενεργειακού αγωγού East Med. Πρόκειται για ένα σχέδιο πανάκριβο, με αμφίβολες προϋποθέσεις, που επίσης παραβιάζει δικαιώματα ολόκληρων κρατών και λαών της περιοχής (Λίβανος, Παλαιστίνη κ.ά.). Είναι συνέχεια μιας εξαιρετικά αντιδραστικής, επικίνδυνης πολιτικής που είχε ξεκινήσει επί Σαμαρά-Βενιζέλου και συνεχίστηκε ένθερμα απ' τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, με σφραγίδα και καθοδήγηση των ΗΠΑ. Ο ελληνικός καπιταλισμός επιδιώκει να γίνει το πρωτοπαλίκαρο των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, εξυπηρετώντας με κάθε τρόπο την προώθηση των σχεδίων τους: στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας και ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης - έλεγχος της Τουρκίας - στήριξη του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ - νέες επεμβάσεις στην περιοχή.

Για να παίξουν αυτό τον επαίσχυντο ρόλο, η ελληνική μπουρζουαζία, οι μνημονιακοί και νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή όποιας άλλης απόχρωσης, ωθούν τα πράγματα σε πολύ σκοτεινούς δρόμους. Κάνουν τη χώρα απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και ορμητήριο, με την πρόσφατη Στρατηγική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, με κίνδυνο μεταφοράς στην Ελλάδα ακόμα και πυρηνικών όπλων. Ενώ ο ελληνικός λαός γονατίζει από την φτώχεια, προετοιμάζουν θηριώδεις, πανάκριβους εξοπλισμούς. Οξύνουν την ένταση με τον τούρκικο καπιταλισμό, ελπίζοντας στις πλάτες «των ισχυρών συμμάχων μας» ΗΠΑ και ΕΕ, που έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι αν χρειαστεί αφήνουν ξεκρέμαστους και τους πιο πιστούς ακολούθους τους. Ενώ μιλάνε για «ασφάλεια», βάζουν τον ελληνικό λαό στο επίκεντρο μιας τεράστιας σύγκρουσης, κάνοντας το έδαφος της χώρας υποψήφιο για τυφλά χτυπήματα. Έχουν στήσει επιθετικούς «άξονες» με τους αιματοβαμμένους χασάπηδες και δικτάτορες σε Ισραήλ και Αίγυπτο, βάζοντας κι αυτοί την υπογραφή τους στην σφαγή των Παλαιστινίων. Προπαγανδίζουν την ανάγκη για «θυσίες», να συρθούμε σε κάποιο «θερμό επεισόδιο» ή πολεμική σύγκρουση, να γίνουμε κρέας για τα κανόνια.

Μιλάνε στο όνομα της «πατρίδας» η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, καπιταλιστές και πλούσιοι, οι ίδιοι που μας έχουν εξοντώσει με τα Μνημόνια, έχουν υποθηκεύσει χώρα και λαό στους ιμπεριαλιστές δανειστές. Aυτοί που δεν έχουν άλλη πατρίδα και σημαία από το κέρδος και το ταξικό συμφέρον! Διεφθαρμένη ως το μεδούλι, τυχοδιωκτική απ' τα γεννοφάσκια της, η άθλια και μνημονιακή ελληνική μπουρζουαζία, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, για να εξασφαλίσει όποια ανταλλάγματα από τους ιμπεριαλιστές «προστάτες», κάποιο μερίδιο στο φαγοπότι και κυρίως στήριξη στην εξουσία της. Με το σκιάχτρο των «εθνικών κινδύνων», σκληραίνουν την αντιδημοκρατική αναδίπλωση, χτυπάνε τις δημοκρατικές ελευθερίες, τον «εσωτερικό εχθρό», το εργατικό κίνημα, τους αγώνες και τις οργανώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Η συναίνεση στην «εθνική γραμμή» γίνεται εργαλείο αντιδραστικής ευθυγράμμισης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ να σουλατσάρει προσκλεκλημένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερθεματίζει μαζί με το ΚΙΝΑΛ και άλλα μνημονιακά ρετάλια για περισσότερη εθνική πυγμή και λεονταρισμούς. Οι ρεφορμιστές της ηγεσίας του ΚΚΕ, παρά τα παχιά «αντιιμπεριαλιστικά» λόγια και προσχήματα, στοιχίζονται με τις διαταγές και τον εθνικισμό της αστικής τάξης, αναπαράγοντας την απάτη περί «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και «επιθετικότητας» πάντα και μόνο των γειτονικών κρατών.

Εργαζόμενοι και νέοι, οι δυνάμεις που παλεύουν ειλικρινά για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, δεν πρέπει ούτε στιγμή να υποκλιθούμε σ' αυτή την ιερή συμμαχία. Δεν πρέπει να γίνουμε μισθοφόροι στα σχέδια των ΗΠΑ και των ντόπιων συνεργατών τους, που επιχειρούν να μας εκφοβίσουν και δελεάσουν με κάλπικα «ανταλλάγματα». Δεν υπάρχει κανένα όφελος για μας στον ανταγωνισμό για τα κέρδη των πολυεθνικών και καπιταλιστών, στις κραυγές και το μίσος των εθνικιστών, στα σχέδια για ΑΟΖ, εξορύξεις, αγωγούς που φέρνουν πιο κοντά μόνο την ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος, την όξυνση των ανταγωνισμών, τον κίνδυνο του πολέμου.

Άμεσο καθήκον μας είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού, μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές αστικές τάξεις της περιοχής, με ορίζοντα μια Επαναστατική-Σοσιαλιστική Διέξοδο από το χάος των ανταγωνισμών. Μόνο με τέτοιους κοινούς αγώνες μπορούμε να εγγυηθούμε πραγματικά την αποτροπή νέων πολεμικών σφαγείων, μια ισότιμη και αδελφική συνεργασία των λαών, την ορθολογική διαχείριση του ενεργειακού πλούτου και όλων των μεγάλων ζητημάτων (προσφυγικό κ.ά.) της πολύπαθης περιοχής μας.

Κάτω ο αντιδραστικός, επιθετικός «άξονας» Ελλάδας - Ισραήλ - Αιγύπτου - Κύπρου

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια - Όχι στις ΑΟΖ και Εξορύξεις των πολυεθνικών, της οικολογικής καταστροφής, των πολεμικών κινδύνων

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς - Έξω οι βάσεις, έξω τα πυρηνικά - Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στους εθνικιστές και πατριδοκάπηλους των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία - Αντιπολεμικό Κίνημα, Διεθνισμός των Εργατών και των Λαών

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10732