Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 20.30

Προβολή της ταινίας "S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα" (1964 – 95’)

Η ταινία "S.O.S. Πεντάγωνο καλεί Μόσχα" είναι πολιτική σάτιρα και μαύρη κωμωδία. Σατιρίζει τους φόβους του Ψυχρού Πολέμου για μια πυρηνική σύγκρουση μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. Ένας αμερικανός παράφρων στρατηγός πυροδοτεί το μονοπάτι για το πυρηνικό ολοκαύτωμα, διατάσσοντας τα βομβαρδιστικά του να εξαπολύσουν πυρηνική επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Τα κόκκινα τηλέφωνα ανάβουν. Το Πεντάγωνο καλεί τη Μόσχα για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ιδιόρρυθμη κατάσταση. Μια αίθουσα πολέμου γεμάτη από αμερικάνους πολιτικούς και στρατηγούς, προσπαθεί ξέφρενα να σταματήσει την επερχόμενη παγκόσμια καταστροφή, όταν πληροφορείται την ύπαρξη ενός αυτόματου μηχανισμού σοβιετικών πυρηνικών αντιποίνων που ούτε το Κρεμλίνο είναι σε θέση να ελέγξει…

Σενάριο : Stanley Kubrick, Terry Southern, Peter George.

Σκηνοθεσία : Stanley Kubrick

Ηθοποιοί : Peter Sellers, George C. Scott, Sterling Hayden, Keenan Wynn, Slim Pickens, Peter Bull, James Earl Jones, Tracy Reed, Jack Creley κ.α.

Η Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα & Πέμπτη από τις 07:00 μμ έως τις 11:00 μμ. Αυτές τις ώρες λειτουργεί η βιβλιοθήκη και το αναγνωστήριο, καθώς και έκθεση - bazaar ελευθεριακών εκδόσεων.

Κατά την διάρκεια προγραμματισμένων εκδηλώσεων και προβολών, ο χώρος βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου παραμένει κλειστός.

Κάθε καταιγίδα ξεκινάει με μια σταγόνα...

πηγή : https://libatheneonvolos.home.blog
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Ιανουάριος 23h