Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 11.30

3 καλέσματα : 1 2 3

(αλλαγή τοποθεσίας) Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Η κυβέρνηση και η αστυνομία στηρίζουν την ακροδεξιά συγκέντρωση μπλοκάροντας και απαγορεύοντας την ανακοινωμένη αντιφασιστική συγκέντρωση της ΟΡΜΑ.
Δεκάδες διμοιρίες και κλούβες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος μετατρέποντας το σε κλειστό χώρο για την ακροδεξιά
Η ΟΡΜΑ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00 για διαδήλωση προς το Σύνταγμα.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…



Εν έτη 2020 και καθώς οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται οι Φασίστες προσπαθούν ακόμη μια φορά μετά τα Συλλαλητήρια του 2018 και του 2019 να αποκτήσουν δημόσιο χώρο και να μεταδώσουν το ρατσιστικό δηλητήριο.Αυτή την φορά στο στόχαστρο τους είναι οι μετανάστες και οι μετανάστριες.Όπως είδαμε και σε πόλεις της Επαρχίας οι Φασίστες δεν διστάζουν να τα βάλουν ούτε με ασυνόδευτα παιδιά.

Έτσι λοιπόν 19/01/2020 καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος έτσι ώστε να αποτρέψουμε την Φασιστική συγκέντρωση .

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 19/01/2020 ΠΛΑΤΕΊΑ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ 11:30

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81379/


1 2 3

Διανύουμε μια περίοδο με την διακυβέρνηση της ΝΔ, ρατσιστικών, αντικομμουνιστικών και ακροδεξιών πολιτικών όξυνσης των εθνικιστικών ανταγωνισμών με τις γειτονικές χώρες και επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Το προηγούμενο διάστημα το εργατικό ταξικό κίνημα μέσα από σφορδές πολιτικές μάχες κατόρθωσε δύο κεκτημένα, κατοχυρώνοντας τον Αντιφασισμό και τον Αντιρατσισμό στον ελλαδικό χώρο. Μπλόκαρε την διεξαγωγή οποιασδήποτε ρατσιστικής εκδήλωσης από φορείς της ακροδεξιάς και τσάκισε την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιφέροντας την πολιτική της εκδίωξη από το κοινοβούλιο. Εμπνεόμαστε από τις νικηφόρες αυτές μάχες και συνεχίζουμε πιο δυναμικά.

Απέναντι στην προσπάθεια ακροδεξιών φορέων και φασιστικών παραφυάδων να στήσουν εθνικιστικό, αντιπροσφυγικό - αντιμεταναστευτικό μάζεμα στο κέντρο της Αθήνας, απαντάμε με τα εργαλεία του Μαχητικού Αντιφασισμού και την Διεθνιστική Ταξικη Αλληλεγγύη. Δεν θα επιστρέψουμε να εμφανιστούν οι κανιβαλιστικές φωνές τους στην πόλη. Η Αθήνα παραμένει αντιφασιστική και αλληλέγγυα προς τους μετανάστες. Η μάχη απέναντι στην ακροδεξιά και τον κύριο εκφραστή της και εχθρό μας την αστική τάξη και την ΝΔ αποτελεί το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα της περιόδου.

Τσακίζουμε τον εθνικισμό και την ακροδεξιά με όπλα μας τον Μαχητικό Αντιφασισμό και τον Διεθνισμό.

Καλούμε εργαζόμενους και νεολαία σε Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική συγκέντρωση, την Κυριακή 19/1, στο Σύνταγμα στις 11.30πμ.

Αθήνα, 16/01/2020

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

από Αντιφασίστες/τριες

Τοποθεσία: Αθήνα / Πλατεία Συντάγματος

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες σε συγκέντρωση 11:30 το πρωί στο Σύνταγα ενάντια στην ισλαμοφοβική/ρατσιστική διαδήλωση που καλεί "ο ελληνικός λαός" στη 1 το μεσημέρι. Κανένας χώρος για φασιστικά πανηγύρια, ο φασισμός τσακίζεται μονάχα στον δρόμο!

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81533/