τι; : καφενείο θεματική : distro, label από : Ομάδα Πείραμα

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 στις 21.00

DIY distros & labels January

Τον μήνα Ιανουάριο στα τεταρτιάτικα καφενεία της υπόγας, θα φιλοξενηθούν distro/label, όπου τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική τους στήριξη.

Σαν υπόγα, αντιλαμβανόμαστε τα distro/label, σαν ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ που αποκαλούμε αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή. Μια σκηνή, που αποτελούμενη από μπάντες και ατομικότητες, στέκια και καταλήψεις που φιλοξενούν συναυλίες, μουσικά studio, fanzines, distro/label, και βασιζόμενη στις αξίες της αλληλοβοήθειας/αλληλοϋποστήριξης που διέπουν την (αντί)κουλτούρα του d.i.y. , παρ'όλες τις όποιες δυσκολίες και πολλές φορές αντιφάσεις, προσπαθεί να λειτουργεί με όρους κοινότητας και να παράγει συλλογικά αποτελέσματα, είτε αυτό αφορά το στήσιμο και τη διεκπεραίωση μιας συναυλίας, είτε τη δημιουργία μιας δομής, είτε τη βοήθεια (υλική, χρηματική) σε κάποιο από τα στάδια αποτύπωσης μουσικής σε κάποιο μέσο, αλλά και στην μετέπειτα διάδοσή του.

Με γνώμονα τα παραπάνω, το να στηρίξουμε με την σειρά μας τα distro/label (nothing to harvest, scullcrasher, underground union, E.C.T ) ήταν επόμενο, καθώς πίσω από άτομα και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά, πίσω από τις φιλίες και τις συμπράξεις μας μαζί τους σε ατομικό η συλλογικό επίπεδο, υπάρχει η ίδια ακόμη ανάγκη να διαχειριστούμε την έκφραση μας με τους δικούς μας όρους, ενάντια σε κάθε είδους αυθεντία και ειδικού, ενάντια σε όποιον την αντιλαμβάνεται σαν ένα ακόμη προϊόν που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος.