Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στις 10.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ίσσες σε Ματρόζου & Παναιτωλίου

Το πρωι του Σαββάτου οι αστυνομικές δυνάμεις προστασίας των αρπακτικών του real estate ξαναεμφανίστηκαν στην γειτονιά μας, το Κουκάκι. Όλοι αυτοί που μετατρέπουν την γειτονιά μας σε εμπόλεμη ζώνη (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι δυνάμεις προστασίας αυτών που μετατρέπουν ολόκληρες γειτονίες σε απέραντα ξενοδοχεία χωρίς κανένα όριο, ξεσπιτώνοντας κόσμο και διαλύοντας κοινωνικούς δεσμούς. Και δεν δίστασαν για άλλη μια φορά να βγάλουν το σαδιστικό μίσος τους, σε όλες εκείνες που πάνε κόντρα στα σχέδια των επενδυτών, που ζητάνε γειτονιές αλληλεγγύης και κοινότητας. Όπως αποτυπώνεται και σε δεκάδες βίντεο χτυπήσαν με λύσσα και απρόκλητα την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις επανακαταλήψεις των κτιρίων Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21.

Το ίδιο έκαναν και την επόμενη μέρα στη συγκέντρωσή αλληλεγγύης στούς/ις συληφθέντες /ίσσες έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων συλλαμβάνοντας δύο ακόμα συντόφους.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρό των συλληφθέντων που χτυπήθηκαν από την αστυνομία.

Οι σκέψεις μας βρίσκονται στο πλευρών των γειτόνων μας που υπερασπίστηκαν τα κτίρια τους από τους πάνοπλους πραιτοριανούς.

Όλοι εμείς οι γείτονες, οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι από τα κάτω δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε και να δρούμε για τα κοινωνικά ζητήματα της στέγης, της φτώχιας και των αποκλεισμών.

Για όλες και όλους, που αισθάνονται τον ζόφο του κόσμου των αφεντικών να τους κυκλώνει, τώρα είναι η στιγμή να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα, τώρα είναι στιγμή να οργανωθούν και να δράσουν. Στην κατάληψη/στέκι/συλλογικότητα της γειτονιάς, στο στέκι και τους συλλόγους της σχολής, στο σωματείο και τις εργατικές ομάδες.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους συλληφθέντες

Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο! Έχουμε να χάσουμε μόνο τους φόβους μας!

  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες: Δευτέρα 13/01, 10:30πμ, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 16

Συνέλευση αλληλεγγύης

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602502/


1 2 3 4 5 6

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Μεταφέρουμε τη μικροφωνική παρέμβαση, για Τρίτη την ίδια ώρα, 12:00 μ.μ., με σκοπό τη στήριξη στα δικαστήρια των συλληφθέντων απο την υπεράσπιση της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου και των συγκεντρωμένων αλληλέγγυων που συνελήφθησαν κατά την επίθεση των ΜΑΤ τόσο την ημέρα της ανακατάληψης όσο και στη σημερινή συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Κάλεσμα στην Ευελπίδων αύριο Δευτέρα 13/1, 10:30 μμ κτήριο 16 για τα σημερινά συλληφθέντα και 13:00 για τα συντρόφια του Κουκακίου και τα συγκεντρωμένα απ'έξω.

Τρίτη 14/1, 12:00 κάλεσμα στήριξης σε μικροφωνική παρέμβαση στην Πάντειο.

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602497/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στα δικαστήρια σήμερα 13/1

Μετά τα γεγονότα στο Κουκάκι το Σάββατο και την νέα επίθεση των μπάτσων στους αλληλέγγους/ες έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων χθες το πρωί, σύντροφοι και συντρόφισσες θα περάσουν ξανά από το ευαγές ιδρυμα σήμερα Τριτη. Στις 11 δικάζονται όσοι/ες συνελήφθησαν χθες το πρωί έξω από την Ευελπίδων και στις 13.00 οι συλληφθέντες/ίσσες του Σαββάτου από το Κουκάκι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΚΕΙ

Following the events in Koukaki on Saturday and the new attack of cops on solidarity people outside the courts of Evelpidon yesterday morning, comrades will go back to the court on Tuesday. At 11, have trial those arrested yesterday morning outside Evelpidon and at 13.00 those arrested on Saturday at Koukaki.

NOBODY AT THE HANDS OF COPS AND JUDGES, EVERYONE AT THE COURT

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602501/


1 2 3 4 5 6

Μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή. - Κάλεσμα αύριο στην Ευελπίδων στις 10.30 στο κτήριο 16.

Δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε, αλλά το πόσο αποφασισμένοι είμαστε και έως που σκοπεύουμε να φτάσουμε.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή. - Κάλεσμα αύριο στην Ευελπίδων στις 10.30 στο κτήριο 16.

Λίγα λόγια, τηρουμένων των αναλογιών που προτάσσουν οι διανυόμενες στιγμές. Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 13 αποφασισμένοι αναρχικοί ξεφτίλισαν - με όση ισχύ δύνανται να εμπεριέχουν οι έννοιες - το κράτος και την καταστολή. Αποφάσισαν να κάνουν πράξη το ρητό «η ελευθερία δεν χαρίζεται, παρά κατακτιέται με αγώνες», ανακαταλαμβάνοντας τους χώρους που για χρόνια στέγασαν ελεύθερες ιδέες. Ακόμα και αν ήξεραν ότι το εγχείρημα ήταν θνησιγενές, το επιχείρησαν. Και μόνο προς τούτο, τους αξίζει τεράστιος σεβασμός. Για λίγες ώρες οι χώροι που φέρουν ως σηματοδότηση τα χαρακτηριστικά «Ματρόζου 45» & «Παναιτωλίου 21», απελευθερώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής, επιστρέφοντας στο κίνημα. Ο λυσσαλέος αγώνας των συντρόφων -που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας- ας αποτελέσει το εφαλτήριο, το προεόρτιο για εκείνο που έρχεται. Δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε, αλλά το πόσο αποφασισμένοι είμαστε και έως που σκοπεύουμε να φτάσουμε.

Οι πραιτοριανοί του καθεστώτος, μην αντέχοντας την ξεφτίλα που υπέστησαν, ενεργοποίησαν όλες τις δυνάμεις τους επιτιθέμενοι αρχικά στους αλληλέγγυους που έσπευσαν να συμπληρώσουν τον αγώνα των καταληψιών και μετέπειτα στα ντουβάρια των καταλήψεων. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ακούγοντας το φερέφωνο της αστυνομίας, «δημοσιογράφο» Μίνα Καραμήτρου να δηλώνει ότι οι αλληλέγγυοι ξεκίνησαν την επίθεση. Δεν χρειαζόμαστε καν τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης για να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Διανύουμε την εποχή που η επιλογή της σύγκρουσης έχει περάσει αποκλειστικά στην πλευρά των μπάτσων. Το δόγμα περί τάξης, νόμου και ασφάλειας, προσπαθεί να καθιερωθεί μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σε οτιδήποτε υπερβαίνει τα εσκαμμένα της υποτιθέμενης «νομιμότητας». Νόμιμο πια δεν θεωρείται ούτε το να κρατάς ένα πανό και να φωνάζεις συνθήματα. Διασαλεύει και αυτό τους νόμους και την τάξη.

Εις ότι μας αφορά ως συλλογικότητα, παρότι έχουμε πολλάκις τονίσει στα κείμενά μας ότι απέναντι στα ανθρωπόμορφα κτήνη των δυνάμεων καταστολής οφείλουμε να στεκόμαστε πάνοπλοι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να συνδράμουμε με άδεια τα χέρια. Και τούτο επειδή τα μάτια των συντρόφων/ισσών που μας περιέγραφαν τη δράση ήταν κάτι παραπάνω από καθαρά, επειδή ο σκοπός τους «άγιαζε» τα μέσα και τα μέσα το «σκοπό». Ήταν τόσο όμορφη η αυτοκτονική τους πρόθεση που δεν γινόταν να μην συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις. Αν κάτι έμεινε από τη χτεσινή μέρα πέρα από την παραδειγματική μάχη των καταληψιών (χτες δεν έπεσαν μόνο πάνω τους, φρόντισαν να ρίξουν και τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους χτίστηκε η κατάληψη), είναι η αδιάψευστη εικόνα των κατοίκων να γιουχάρουν, να χλευάζουν και να βρίζουν τους μπάτσους. Αργά αλλά σταθερά το κοινωνικό σύνολο αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται στις καταλήψεις, αλλά στα υπουργεία και στις κυβερνήσεις.

Για τις δυνάμεις καταστολής, δεν σπαταλούμε καθόλου μελάνι, ό,τι αισθανόμασταν και πριν, το ίδιο ενυπάρχει και τώρα. Για μια ακόμα φορά μπορείτε να υπερηφανεύεστε ότι τσακίσατε άοπλους ανθρώπους. Οργανωνόμαστε, εξοπλιζόμαστε και θα'ρθουν οι μέρες που δεν θα περιμένουμε την εμφάνισή σας, θα σας τσακίζουμε όπου και όταν θέλουμε εμείς. Συνυπογράφουμε την κατακλείδα από την ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης:

"Έχουμε να κερδίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο! Έχουμε να χάσουμε μόνο τους φόβους μας!"

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

ΥΓ1 - Ευχαριστούμε την συνέλευση αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση σε όλους τους συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων ανήκει και στη συλλογικότητά μας.

ΥΓ2 - Αλληλεγγύη σε όλους τους συλληφθέντες (στους καταληψίες, στους αλληλέγγυους εκτός καταλήψεων και στους τρεις συντρόφους που συνελήφθησαν στην Ευελπίδων).

ΥΓ3 - Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους/ες τους/τις αντιφασίστες/στριες που την Παρασκευή 10/1/2020 φρόντισαν με τη παρουσία τους να φέρουν σε δοκιμασία τις αντοχές του «Κοινού Τόπου». Ο αγώνας για τη συμπλήρωση των 30.000 ευρώ συνεχίζεται!

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων για τα συντρόφια της Κοινότητας Καταλήψεων Κουκακίου και τα αλληλέγγυα που ήταν έξω από τις καταλήψεις και για τα άλλα που πιάστηκαν σήμερα στη συγκέντρωση στην Ευελπίδων. Συγκέντρωση αύριο δευτέρα 10.30, στο κτήριο 16 (Ευελπίδων).

Συντονισμός αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602498/


1 2 3 4 5 6

Η Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας καλεί τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει το κάλεσμα της συνέλευσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες στην Ματρόζου και Παναιτωλίου. Αύριο όλοι/ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης 10:30 π.μ. δικαστήρια Ευελπίδων

Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας

πηγή : https://www.facebook.com/ElSylKal/