Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Απόφαση δικαστηρίου στην δίκη Γιαγτζόγλου

Την Τρίτη 14/1/2020 στις 9:00 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού εκδίδεται η απόφαση στη δίκη του Ντ. Γιαγτζόγλου.

Στις 12/12/19 η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει προς το δικαστήριο την καταδίκη του Ντίνου Γιαγτζόγλου για την κατηγορία της κατοχής, προμήθειας όπλων και εκρηκτικών, με την επιβαρυντική του 187Α διάταξη. Ταυτόχρονα πρότεινε την καταδίκη του για την κατηγορία της ''ατομικής τρομοκρατίας'' ενώ ζήτησε την απαλλαγή του από την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Επιπλέον, για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους πρότεινε την απαλλαγή τους από την επιβαρυντική διάταξη του 187Α κατηγορία, δηλαδή, της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης. Για δε την Πόλα Ρούπα που κατηγορείται στην υπόθεση αυτή για πλαστογραφία, πρότεινε την απαλλαγή της.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81446/


Απόφαση στη δίκη του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζόγλου

post image

Την Τρίτη 14/01 φτάνει στο τέλος της η πρώτη δίκη του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου, που αφορά την αυτόφωρη σύλληψή του τον Οκτώβρη του 2017. Στη δίκη αυτή, μεταξύ άλλων, κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή όπλών και εκρηκτικών, για τον οπλισμό που προσπάθησε να μεταφέρει και χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, λόγω ένος τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε για άσχετο λόγο.Ο σύντροφος συννελήφθη σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο. Το ένταλμα εκδόθηκε σε βάρος του, βασισμένο στο έωλο στοιχείο του DNA και στα επισκεπτήρια με πρώην κρατούμενο αναρχικό στις φυλακές Κορυδαλλού, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για την αποστολή δεμάτων-βομβών τον Μάρτιο 2017 σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, οικονομικούς παράγοντες και στελέχη οικονομικών οργανισμών και ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς και για απόπειρα δολοφονίας κατά του Λουκά Παπαδήμου τον Μάιο 2017 (πρώην διοικητής της ΤτΕ, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, ακαδημαϊκός και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2011-2012). Η υπόθεση σκόπιμα διαχωρίστηκε σε δύο δικογραφίες προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα συνεκδίκασης και κατά συνέπεια ο χρόνος προφυλάκισής του διπλασιάστηκε, επιβαρύνοντάς τον με δύο προφυλακίσεις. Προφανώς οι διωκτικές αρχές ήθελαν να κερδίσουν χρόνο ψάχνωντας για ''στοιχεία'' που θα μπορούσαν να καλύψουν τις τρύπες μίας υπόθεσης που μπάζει από παντού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η δεύτερη δικογραφία παραμένει ανοιχτή. Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλώνοντας αναρχικός αγωνιστής, και αποδέχεται μόνο την ενοικίαση του σπιτιού στην οδό Αλκαμένους στα πλαίσια της επαναστατικής αλληλεγγύης. Αντιμέτωπος με βαρύτατο κατηγορητήριο, απειλείται με πολυετή κάθειρξη. Η έκβαση αυτής της δίκης θα είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο στην ποινική αντιμετώπισή του.Είναι ολοφάνερη η μανία των διωκτικών αρχών απέναντι στους αναρχικούς. Το κράτος, μέσα από διογκωμένα κατηγορητήρια, αλλεπάλληλες προφυλακίσεις, βαριές καταδίκες, προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των αγωνιστών, περνώντας και ένα ευθύ μήνυμα προς το κίνημα, αυτό της μηδενικής ανοχής και της καταστολής σε όσους και όσες αντιστέκονται.

Την Τρίτη 14/01 στις 9.00 στην ειδική δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού, θα είμαστε στο πλευρό του συντρόφου.Δύναμη και Αλληλεγγύη στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ

σύντροφοι-ισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1602505/