Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 17.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής για «συγκέντρωση» το Σάββατο είναι μια τεράστια πρόκληση. Είναι προσπάθεια για νέες τραμπούκικες επιθέσεις όπως αυτές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και σε πλατεία στη Σταυρούπολη. Είναι συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων που καθοδήγησε στο κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός και το τραυματισμό δεκάδων μεταναστών. Το τελευταίο διάστημα πανελλαδικά προσπαθεί να εξαπλώσει τη δολοφονική δράση της οργανώνοντας πογκρόμ εναντίον μεταναστών κι αγωνιστών του κινήματος.

Η εμφάνιση της στην πόλη μας που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στη ναζιστική κατοχή είναι πρόκληση! Είναι πρόκληση τη στιγμή που οι εργάτες και η νεολαία δίνουν τεράστια μάχη με απεργίες και καταλήψεις πλατειών ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προσπαθούν να επιβάλουν κυβέρνηση και τρόικα. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμμορία που δρα - με την ανοχή και πολύ συχνά σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ - ενάντια στους αγώνες μας και επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου, λέγοντας ότι για την κρίση φταίνε οι μετανάστες, όχι το σύστημα. Είναι αυτοί που βοηθάνε την κυβέρνηση να προωθεί τη ρατσιστική της ατζέντα ως δήθεν απαίτηση των πολιτών. Οι υμνητές του Ολοκαυτώματος, οι νοσταλγοί της Χούντας και του Μεταξά δεν είναι μία άλλη «άποψη» στα πλαίσια της δημοκρατίας, είναι αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τα δικαιώματά όλων μας. Είναι δολοφόνοι που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όποιον δε συμφωνεί μαζί τους. Είναι μια απειλή για μετανάστες και έλληνες εργαζόμενους.

Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης διεθνώς από τη δεκαετία του 30, δεν θα αφήσουμε τους νεοναζί να ξανακυλήσουν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και στα «Μεσάνυχτα του αιώνα». Δε θα τους αφήσουμε να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να οργανώνουν επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία που αγωνίζονται. Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς, τη συνέλευση του Λευκού Πύργου και κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να παλέψει μαζί μας για να μην επαναληφθούν οι πιο σκοτεινές στιγμές της Ιστορίας.

Το Σάββατο 25 Ιούνη, καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση, στις 5 μμ, στην παραλία του Λευκού Πύργου, για να βροντοφωνάξουμε: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

επικοινωνία : http://www.antiracismfascism.org/

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιούνιος 18h