Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 στις 20.00

Προβολή της ταινίας του Μορτεζά Τζαφαρί «Κάτω απ’ της πόλης το πετσί»

Το συνεργατικό εγχείρημα για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία infolibre συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με την προβολή της ταινίας «Κάτω απ' της πόλης το πετσί» του Μορτεζά Τζαφαρί. Ο κινηματογραφιστής από το Ιράν εδώ και μια δεκαετία ζεί και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά ταινιών που αναφέρονται στην οδύσσεια των προσφύγων.

Στην τελευταία ταινία του εισέρχεται «κάτω απ' της πόλης το πετσί», καταγράφοντας με ευαισθησία αλλά και χιούμορ τις αδυναμίες, τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων.

Η επιπολαιότητα του Στέφανου τον καθήλωσε στο αναπηρικό καρότσι. Τώρα παλεύει στην καθημερινότητά του δίνοντας έναν αγώνα για να επιβιώσει στην πόλη, να ζήσει ως κανονικός άνθρωπος και να ξεπεράσει τα συναισθήματα και τους δαίμονές του. Ο καλύτερος φίλος του ο Μάρκος και η γιαγιά του προσπαθούν να τον βοηθήσουν με καταστροφικά όμως αποτελέσματα.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του infolibre, Υπ. Φ. Δραγούμη 4 (περιοχή Ροτόντας), την Τετάρτη 15/1/2000 στις 20:00.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιανουάριος 00h