Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στις 9.30 πμ

Συγκέντρωση και παρακολούθηση της δίκης για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Για κάθε Ελένη δολοφονημένη,
είμαστε σε πόλεμο!

Ξεκινάει τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η Ελένη δολοφονήθηκε, αφού πρώτα κακοποιήθηκε και βασανίστηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2018. Δολοφονήθηκε από δύο γνωστούς της άνδρες που αποδείχθηκε ότι είχαν παρενοχλήσει, απειλήσει, παραβιάσει και άλλες θηλυκότητες αλλά καλύπτονταν από τη σιωπή και την αδράνεια της τοπικής κοινωνίας. Η Ελένη πριν δολοφονηθεί είχε υποστεί βιασμό, πήγε στους μπάτσους να το καταγγείλει και την απέτρεψαν, γιατί συνήθως έτσι κάνουν συγκροτώντας μια άτυπη αλλά στέρεη συμμαχία με τους βιαστές και τους κακοποιητές. Δολοφονήθηκε ξανά όταν μίντια, τοπικοί πολιτευτές και φασίστες της διπλανής πόρτας έσταζαν δηλητήριο στο προφίλ της, προσπαθώντας να την ενοχοποιήσουν για το θάνατο της, όταν προσπαθούσαν να διαχωρίσουν τους δράστες «στον καλό Ελληνα που παρασύρθηκε» και τον «κακό Αλβανό που έφταιγε», όταν κατέφυγαν στην ψυχιατρικοποίηση για να επιδιώξουν μια ηπιότερη ποινική μεταχείριση και να συσκοτίσουν το πατριαρχικό υπόβαθρο της γυναικοκτονίας, γιατί η Ελένη δολοφονήθηκε από την τοξική αρρενωπότητα.

Από τότε μετράμε απώλειες. Είμαστε λιγότερες. Άλλες 12 θηλυκότητες δολοφονήθηκαν το 2019.

Μετράμε, όμως, και την οργή μας που ξεχειλίζει και θα τους πνίξει. Μετράμε την αποφασιστικότητα μας. Δε θα συμβιβαστούμε με την υπακοή, το φόβο και τη ντροπή. Διεκδικούμε να είμαστε ελεύθερες, ασφαλείς και ζωντανές. Κι αν δε φτάσαμε ακόμα εκεί, ξέρουμε καλά ότι σ' αυτή τη διαδρομή, θα κουβαλάμε πάντα μέσα σε θυμωμένα συνθήματα και φλογισμένα μάτια, κι αυτές που λείπουν.

Καλούμε τη Δευτέρα 13 Γενάρη, στις 9.30, στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας (Δεγλερη 4) σε συγκέντρωση και παρακολούθηση της δίκης.

Δε θα αφήσουμε να ξεπλυθεί καμία ευθύνη

Σε πατριαρχία, σεξισμό, έμφυλη βία

Καμία Ανοχή!

πηγή : https://www.facebook.com/KamiaAnohi/