Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από Κουκάκι

Κάλεσμα αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 11/1 ομάδα συντρόφων επιχείρησε την ανακατάληψη των κτιρίων Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι τα οποία είχαν εκκενωθεί με εντολή του Μ. Χρυσοχοιδη.

Ακολούθησε πολύωρη ηρωική συμπλοκή με τις ποικίλες ομάδες καταστολής του κράτους όπου και συνελήφθησαν συνολικά 21 σύντροφοι και αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στο Κουκάκι.

Παραπέμφθηκαν όλοι στο αυτόφωρο με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και αμέσως μετά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Οι αστυνομικοί που τις έφαγαν, προσπαθούν με την βοήθεια της κυβέρνησης και του κλαψουρίσματος στα καθεστωτικά μέσα, να γυρίσουν τις κατηγορίες των συντρόφων από πλημμέληματικές σε κακουργηματικές.

Στις 22_23_24/1 έχει οριστεί η δίκη τους.

Καλούμε τις μέρες αυτές το κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

Η τρομοκρατία σας δεν θα περάσει.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια της Ευελπίδων 22_23_24/1.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -Περιφέρεια Αθήνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602608/


1 2 3 4 5 6

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ευελπίδων που δικάζονται καταληψίες και αλληλέγγυοι από το Κουκάκι

Στις 11 Γενάρη, ομάδες συντροφισσών και συντρόφων πραγματοποιούν ανακατάληψη των εκκενωμένων, στο πλαίσιο του τελεσίγραφου Χρυσοχοΐδη, καταλήψεων στη Ματρόζου και την Παναιτωλίου στο Κουκάκι, με την ταυτόχρονη παρουσία και στήριξη πλήθους αλληλέγγυων. Η επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής έρχεται γρήγορα, με αποτέλεσμα, σε πρώτη φάση, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις αλληλέγγυων έξω από το κτίριο της Ματρόζου. Στη συνέχεια, οι μπάτσοι επιχειρούν εναντίον των καταληψιών, οι οποίοι υπερασπίζονται σθεναρά τα επανακατειλημμένα κτίρια, αμφισβητώντας στην πράξη το μονοπώλιο της κρατικής βίας και επιστρέφοντας στις δυνάμεις καταστολής ένα ποσοστό από τη βία που εξαπολύουν καθημερινά ενάντια στους αδύναμους και τους αντιστεκόμενους αυτού του κόσμου. Με τις πράξεις τους αλλά και το δημόσιο λόγο τους, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες των καταλήψεων του Κουκακίου έστελναν τις ώρες εκείνες το μήνυμα πως η μάχη τους δεν αφορούσε μόνο την υπεράσπιση ενός σπιτιού, μιας κατάληψης, αλλά της ιστορίας των καταλήψεων και του αιτήματος για κατάληψη των άδειων σπιτιών από τους προλετάριους, σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης των φτωχών κομματιών της κοινωνίας γίνεται ολοένα και πιο χειροπιαστό, με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να αρχίζουν πια σε ευρεία κλίμακα από τον ερχόμενο Μάιο. Την υπεράσπιση τελικά κάθε μορφής αγώνα ενάντια στην κρατική βία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σήμερα ξεδιπλώνεται ίσως πιο απροκάλυπτα από ποτέ.

Παρά την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των συντροφισσών και των συντρόφων, οι μπάτσοι καταφέρνουν - βαμμένοι,ασβεστωμένοι και χτυπημένοι από τους τσιμεντόλιθους που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει στις εισόδους των κτιρίων- να μπουν στις καταλήψεις και να συλλάβουν τους ανθρώπους που μαχητικά τις υπερασπίζονταν. Την επόμενη μέρα στα δικαστήρια, οι μπάτσοι, σκυλιασμένοι από την όχι και τόσο κολακευτική για το πρεστίζ τους προηγούμενη νύχτα, επιτίθενται αναίτια στους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων, προχωρώντας, κατά τη συνήθεια τους, σε νέους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις.

Τελικά, την επόμενη μέρα, ο εισαγγελέας προτείνει διώξεις για όλους σε βαθμό πλημμελήματος, ξεσηκώνοντας το ''κοινό περί δικαίου αίσθημα'' των δολοφόνων της ΕΛΑΣ, του μανιακού καθάρματος Χρυσοχοϊδη και του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Με ευθείες και ξεδιάντροπες, ακόμα και στο πλαίσιο της δικής τους ''διάκρισης των εξουσιών'', παρεμβάσεις προς τη Δικαιοσύνη, και οι τρεις τους ζητάνε την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα, επικαλούμενοι το τηλεοπτικό υλικό που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους οι εισαγγελείς και να διαπιστώσουν, ακόμη και με το ζόρι αν χρειαστεί, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών.

Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από τη βάναυση μεταχείριση της οικογένειας Ινδαρέ. Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από το βασανισμό γυναίκας αμεα από τους μπάτσους της Ομόνοιας. Δεν πειράζει που τηλεοπτικό υλικό υπήρχε και από την άγρια δολοφονία του Ζακ... Και πόσα άλλα περιστατικά ξυλοδαρμών, βασανισμών, εξευτελισμών, σεξιστικών επιθέσεων και κακοποιήσεων, δολοφονιών, που η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί καθημερινά, και που ακόμα και αν τύχει και ''αξιοποιηθούν ως τηλεοπτικό υλικό'', απλά «θα τεθούν υπό εξέταση...». Μέσα από αυτή τη χυδαία αντιστροφή της πραγματικότητας, όπου ξαφνικά οι ένστολοι βασανιστές και δολοφόνοι παρουσιάζονται σαν ανώνυμοι εργάτες των 800 ευρώ και οι αναρχικοί ως επώνυμα πλουσιόπαιδα που απειλούν την κοινωνία, αυτό που επιχειρείται δεν είναι άλλο από την απονομιμοποίηση του αναρχικού χώρου στη συλλογική συνείδηση, το τσαλαπάτημα της προσδοκίας και της διεκδίκησης ενός κόσμου χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς καπιταλισμό, κράτος και εξουσία.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 πμ :

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της οδού Μαντρόζου

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η δίκη των συλληφθέντων από την συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της ανακατάληψης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602676/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στήριξης για τα δικαστήρια 22-24/01/2020 [+ENG]

Στηρίζουμε τα δικαστήρια που γίνονται: - Τετάρτη 22/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις στην Παναιτωλίου. - Πέμπτη 23/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις στη Ματρόζου, καθώς και αυτές έξω από την Ευελπίδων. - Παρασκευή 24/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις των αλληλέγγυων εκτός καταλήψεων.

[GR] Το Σάββατο 11/1 η προσπάθεια ανακατάληψης των κτιρίων στις Παναιτωλίου και Ματρόζου στο Κουκάκι χτυπήθηκε βίαια από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν συνολικά 12 άτομα μέσα από τις καταλήψεις, που χτυπήθηκαν άσχημα, καθώς και άλλα 9 αλληλέγγυα που στήριζαν την προσπάθεια της ανακατάληψης στη γειτονιά. Η καταστολή συνεχίστηκε την Κυριακή 12/1 με την επίθεση των μπάτσων στον αλληλέγγυο κόσμο που είχε βρεθεί στην Ευελπίδων, συλλαμβάνοντας άλλα 2 άτομα.Μπορεί η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα των συντρόφων/ισσών στο Κουκάκι να απαντιέται από το κράτος με λασπολογία και προσπάθεια τρομοκράτησης, αλλά εμάς μας εμπνέει για μεγαλύτερους και πιο δυναμικούς αγώνες, όχι μόνο στο Κουκάκι αλλά και σε κάθε προσπάθεια αντίστασης εν γένει.

Στηρίζουμε τα δικαστήρια που γίνονται:

- Τετάρτη 22/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις στην Παναιτωλίου.

- Πέμπτη 23/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις στη Ματρόζου, καθώς και αυτές έξω από την Ευελπίδων.

- Παρασκευή 24/1 στις 9πμ για τις συλλήψεις των αλληλέγγυων εκτός καταλήψεων.

- Κανένα μόνο του στα χέρια του κράτους

[ENG] On Saturday 11/1, the resquatting attempt of the buildings on Panaitoliou and Matrozou streets in Koukaki was violently attacked by the repressive forces of the state. The result was that 12 people in total were arrested from within the squats, people who were badly beaten, and also 9 more solidarians who supported the resquatting attempt in the neighbourhood. The oppression continued on Sunday 12/1 when the cops attacked the solidarians outside of Evelpidon, arresting 2 more people.The fighting spirit and the decisiveness of the comrades in Koukaki might be answered with slander and attempts to terrorise us, but they inspire us to bigger and stronger struggles, not just in Koukaki but in every effort of resistance.

We support the cases:

- On Wednesday 22/1 at 9am for the arrests of Panaitoliou.

- On Thursday 23/1 at 9am for the arrests of Matrozou, as well as the ones outside Evelpidon.

- On Friday 24/1 at 9am for the arrests of the solidarians outside the squats.

- Nobody left alone in the hands of the state

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/ριών, μεταναστών/ριων, αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602673/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια για το Κουκάκι

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια το τριήμερο 22-23-24/1 (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκεύη) στις 9.00 για τα άτομα που συνελήφθησαν στο Κουκάκι στις 11/1 και στην Ευελπίδων την επόμενη μέρα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια το τριήμερο 22-23-24/1 (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκεύη) στις 9.00 για τα άτομα που συνελήφθησαν στο Κουκάκι στις 11/1 και στην Ευελπίδων την επόμενη μέρα.

Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα θα σαρώσουν τις μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του!

ΚΑΝΕΝΑΣ/ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602671/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης 22-23-24 Γενάρη

Κάλεσμα αλληλεγγύης 22-23-24 Γενάρη (9:00) στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για τους συλληφθέντες από τις ανακαταλήψεις των Ματρόζου και Παναιτωλίου, καθώς και τους αλληλέγγυους όπου συνελήφθησαν στην πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας. Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους και του κεφαλαίου.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Ούτε βήμα πίσω.

Κατώ τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

No Pasaran!

Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, TΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Κ*ΒΟΞ Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο, Αντιφασιστική-Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602668/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους/τις συλληφθέντες/είσες από το Κουκάκι

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 22/1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9:00πμ για την δίκη των συλληφθέντων από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου,Πέμπτη 23/1 συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της κατάληψης Ματρόζου και Παρασκευή 24/1 συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των συλληφθέντων αλληλέγγυων την ημέρα των ανακαταλήψεων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΘΕΝΤΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συντονισμός αναρχικών/αντιεξουσιαστικών/αυτόνομων στεκιών και σχημάτων εντός των σχολών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602677/