Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 8.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αποκλεισμός της Βουλής: 48 ώρες στο δρόμο!

28-29 Ιουνίου: 48 ώρες στο δρόμο

Τα αγωνιστικά ραντεβού μας στις 28 και 29 Ιουνίου Μας χωρίζουν πια μόνο λίγες ώρες από τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση της 28ης και 29ης Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας.

  • Στις 28 Ιουνίου μαζευόμαστε στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουμε και περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας. Στις 6:00 μμ θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.
  • Στις 29 Ιουνίου συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.

Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ κι ένα μήνα, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Στις 28-29/6, ο αγώνας μας φτάνει σε σημείο καμπής. Η κυβέρνηση της μηδενικής κοινωνικής νομιμοποίησης επιχειρεί την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να περάσει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου, δεν πρόκειται να ανεχτούμε την εξαθλίωση των πολλών για να την εξασφάλιση των κερδών των λίγων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, οι κάλπικοι ανασχηματισμοί και οι εκβιασμοί κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, δεν μάς ξεγελάνε. Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Τρίτη και Τετάρτη 28-29/6, που είναι το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή τα συνδικάτα έχουν καλέσει 48ωρη Γενική Απεργία. Αυτό το διήμερο δεν πρέπει κανείς να δουλέψει, να καταναλώσει, να στηρίξει το παραμικρό σπάσιμο της απεργίας. Από το πρωί της πρώτης μέρας της απεργίας μαζευόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις απ' όλη τη χώρα και όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την Τετάρτη 29/6 ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή-στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!

Εδώ κι ένα μήνα αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι έχουμε τη δύναμη να χαράξουμε νέα πορεία για την κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Τώρα είναι η δικιά μας ώρα, τώρα μιλάμε εμείς!

Ή εμείς ή αυτοί - Άμεση δημοκρατία τώρα!

πηγή : http://real-democracy.gr/votes/2011-06-22-28-...


1 2 3 4

συμμετοχη απο το πρωι στον αποκλεισμό του κοινοβουλίου

κάλεσμα : Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Παρασκευής

επικοινωνία : http://syneleysiplateiasagias.blogspot.com/

πηγή : http://real-democracy.gr/votes/2011-06-23-apo...


1 2 3 4

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ 22/6/2011

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες περικύκλωσαν την 15η Ιουνίου την Βουλή και βούλιαξαν το Σύνταγμα. Χιλιάδες απεργοί ένωσαν την φωνή τους διατρανώνοντας ότι δεν θα αποφασίζουν πια για εμάς χωρίς εμάς, ότι το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει.

Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων και κτιρίων περιφερειών. Είναι ένα παράδειγμα δράσης, μία πρωτοβουλία που πρέπει να εξαπλωθεί παντού.

Η σιδερόφρακτη Βουλή, η αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και οι βουλευτές που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή μόνο με τη συνοδεία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας απέδειξαν ότι έχει χαθεί κα το τελευταίο ίχνος κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Οι δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις και η ωμή κρατική βία δεν λύγισαν χιλιάδες διαδηλωτές που παρέμειναν στο Σύνταγμα εν μέσω χημικών δακρυγόνων.

Στις 15 Ιούνη οι πολίτες της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας με την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Είναι η πρώτη φορά μετά τα Ιουλιανά, που ο λαός οδηγεί στην κατάρρευση μια κυβέρνηση.

Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο, όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, Μνημόνια, Τρόικα, ΕΕ, Κυβερνήσεις, τράπεζες και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται.

Το μεσοπρόθεσμο δεν θα ψηφιστεί όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας. Οι ελιγμοί του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης δεν μας ξεγελούν.

Δεν διαπραγματευόμαστε και δεν επαναδιαπραγματευόμαστε. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κάθε μέρα στην πλατεία Συντάγματος, κάθε βράδυ στη συνέλευση και την Κυριακή όλοι στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους τραυματίες και συλληφθέντες.

Καλούμε όλους τους Βυρωνιώτες:

  • την Πέμπτη 23/06 στις 18:30, στη συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας του Βύρωνα, ενάντια στο κλείσιμό του.
  • Εν συνεχεία την ίδια μέρα στη συγκέντρωση στις 19:30 στα γραφεία της ΕΕ, όπως καλεί και η πλατεία Συντάγματος, την ημέρα που ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες για το Σύμφωνο για το Ευρώ και αφορά όλους τους πολίτες της Ευρώπης.
  • Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη 48ωρη. Γενική Απεργία την επόμενη βδομάδα για να μη ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
  • Κανείς στη δουλειά για 48 ώρες. Όλοι και όλες μαζί στην Πλατεία Συντάγματος.
  • Συντονιζόμαστε με όλες τις Λαϊκές
  • Συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας και συμμετέχουμε στο κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος την Παρασκευή 24/06 στις 19:00, για τον αποκλεισμό της βουλής.
  • ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΥΡΩΝΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 21:00, ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΥ

κάλεσμα : Λαϊκή Συνέλευση Βύρωνα

επικοινωνία :

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιούνιος 13h


1 2 3 4

Όλοι στην 48-ωρη Γενική Απεργία!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Η συγκλονιστική καθημερινή σχεδόν κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσουν τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Η απαίτηση ήταν και παραμένει σαφής: Να πέσει η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντικοινωνική της πολιτική.

Αλλά ούτε η ανοιχτή προβοκάτσια που έστησε, ούτε η αστυνομική βία και τα χημικά, ούτε το θέατρο του εκβιασμού και της παραπλάνησης με τον ανασχηματισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης θα αποθαρρύνουν τους χιλιάδες διαδηλωτές από των αγώνα τους μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Η κυβέρνηση, τρομοκρατημένη από την τεράστια και ανυποχώρητη συμμετοχή και συνέχιση των διαδηλώσεων, επιδιώκει να σπάσει και να εκκενώσει την πλατεία Συντάγματος, να στείλει το μήνυμα του τρόμου σε όλη την κοινωνία, να παγώσει τις αντιδράσεις για να φτάσει στις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή χωρίς τον κόσμο στο δρόμο, χωρίς κατειλημμένες τις πλατείες, χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ικανές να ανατρέψουν τη βάρβαρη επιδρομή και την κοινωνική λεηλασία.

Τα σχέδια τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή που θα συνεχίσει να πλημμυρίζει τις πλατείες Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ειρηνικά, μαζικά, ενωτικά, κάθε ημέρα στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες, για να διώξουμε την άθλια κυβέρνηση του κεφαλαίου της ΕΕ και του ΔΝΤ.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

- ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ.-ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ.

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

- ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

- ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- Η ΒΙΑ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Στέκι επιτροπής: Όθωνος και Αμαλίας (επί της Αμαλίας), Σύνταγμα

κάλεσμα : Συντονισμός Πρωτοβάθμιων

πηγή : http://syntonismos.blogspot.com/2011/06/48.ht...