Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στις 9.00 πμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη των φασιστών του εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για την δολοφονική επίθεση σε κλιμάκιο φίλων και αγωνιστών της ΟΡ.Μ.Α. 26/05/2018 κατά τη διάρκεια εξόρμησης ενημέρωσης στο Πέραμα για προσεχή διεθνιστική διαδήλωση.

Την ημέρα της φασιστικής ενέδρας, παρά την σφοδρή επίθεση με πέτρες και σιδηρολοστούς, η ΟΡ.Μ.Α. κατάφερε και απέκρουσε την επίθεση και απώθησε τους φασίστες μέσα στα γραφεία - ορμητήρια τους με μόνο "όπλο" την συλλογικά πειθαρχημένη στάση όλων των συντρόφων και συντροφισών μιας και βρισκόμαστε σε μαζική εξόρμηση στη γειτονιά του Περάματος μόνο με τις σημαίες μας και με περιοδικά και τρικάκια στα χέρια. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του αντιφασιστικού κινήματος απέτυχε. Εντούτοις, η συνεργασία του Α.Τ. Περάματος με τον υπόδικο βουλευτή Λαγό και τις διωκτικές αρχές (ΓΑΔΑ και Εισαγγελία) προχώρησε στην προσαγωγή του συνόλου του αντιφασιστικού κλιμακίου και εν συνεχεία στη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις 6 φίλων της ΟΡ.Μ.Α. που δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από το Τάγμα Εφόδου. Αποτελεί απίστευτη πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα η στοχοποίηση των θυμάτων αντιφασιστών και η προσπάθεια θυματοποίησης του Τάγματος Εφόδου.

Δε θα περάσει η προσπάθεια θυματοποίησης της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και η στοχοποίηση των αντιφασιστών που υπερασπίζονται πολιτικές και δομές του ταξικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Σε μια προσπάθεια επιβίωσης η υπόδικη Χρυσή Αυγή έχει δύο πολύ σημαντικούς συμπαραστάτες: από τη μία τμήματα από την κρατική μηχανή και κύρια από την αστυνομία που προσπαθούν να μετατρέψουν τα θύματα της φασιστικής θηριωδίας σε θύτες και κατηγορούμενους και από την άλλη την ευρύτερη υπό ανασυγκρότηση πολιτική ακροδεξιά που μέσα από τα ΜΜΕ προσπαθεί να ξεπλύνει τους ναζί και να τους δώσει χώρο στην πολιτική σκηνή.

Η εκλογική κατάρρευση της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2019 πρέπει να συνοδευτεί με μια αποφασιστική και οριστική περιθωριοποίηση των απομειναριών της ναζιστικής μηχανής. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την κύρια ευθύνη συντήρησης και αναπαραγωγής της ακροδεξιάς και ρατσιστικής ατζέντας καθώς και των φασιστικών μηχανισμών μέσα από τους νόμους που καταθέτει, την πολιτική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή πχ στο Δήμο Αθηναίων και την πλήρη κάλυψη που παρέχει στους Μπογδάνους και Βορίδηδες που καθορίζουν, πλέον, την πολιτική της. Η προκλητική εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τη ναζιστική συμμορία αποτελεί προκλητικό σωσίβιο επιβίωσης των Ταγμάτων Εφόδου και δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη στρατηγική απεύθυνση της ΝΔ,

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση τις προσαγωγές και συλλήψεις των θυμάτων της επίθεσης μελών και φίλων της ΟΡ.Μ.Α.

Ζητάμε:

α) την καταδίκη όλων των ναζιστών που εμπλέκονται στην ενέδρα, ακόμα και αυτών που η αστυνομία φυγάδευσε μέσα από το A.Τ. Περάματος,

β) την αθώωση των 6 αντιφασιστών,

γ) το κλείσιμο των γραφείων και του ίδιου του φασιστικού εργοδοτικού σωματείου «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 9πμ.

Αθήνα, 21/01/2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού