Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 στις 11.00

Συλλογικό καφενείο

Τοποθεσία: Αθήνα / Προσφυγικά - Λ. Αλεξάνδρας - 1ο Block

Το συλλογικό καφενείο είναι μία καινούρια δομή, με σκοπό την ύπαρξη ενός χώρου συνάντησης των ανθρώπων της γειτονιάς στο δημόσιο πεδίο. Αυτό εξυπηρετεί αφενός την περεταίρω συλλογικοποίηση μας και τη γνωριμία μας με τον κόσμο της γειτονιάς, αφετέρου είναι μία απάντηση στη σύγχρονη ερημοποίηση των γειτονιών, όπου όλοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους, δε γνωρίζουν ή αντιμετωπίζουν καχύποπτα τους γείτονές τους και παλεύουν μόνοι με τα καθημερινά προβλήματα της σύγχρονης καπιταλιστικής ζωής.

Πέρα από το σπάσιμο της ιδιώτευσης και της απομόνωσης, το συλλογικό καφενείο είναι και στην πρώτη γραμμή της άμυνας της γειτονιάς. Όχι μόνο χωροταξικά καθώς βρίσκεται στο πρώτο Block (Λ.Αλεξάνδρας), αλλά και γιατί μέσα από την έμπρακτη κατάληψη του κοινωνικού εδάφους, γίνεται ορατή η συνεχής μας παρουσία στη γειτονιά, έχουμε εποπτεία των κινήσεων των μπάτσων μέσα και γύρω από τη γειτονιά και αποτελεί και ένα μήνυμα παρουσίας και συλλογικού αγώνα απέναντι στο κράτος.

Τα οφέλη του συλλογικού καφενείου είναι πολλαπλά. Αρχικά, πρόκειται για μία δομή που συνδέεται τόσο με τη δομή των συλλογικών φούρνων όσο και με τη δομή του skipping (συλλογή φαγητού από τη λαική) γιατί υπάρχει ψωμί και χυμοί, που προέρχονται από τις εν λόγω δομές. Επίσης, στο κιόσκι (συλλογικό καφέ) λειτουργεί ανοιχτή βιβλιοθήκη και είναι ένα πεδίο συζήτησης, συνάντησης και πολιτικής ζύμωσης. Ταυτόχρονα, είναι ένας τρόπος να εμπλέκονται όλοι οι άνθρωποι της γειτονιάς στις συλλογικές εργασίες και αποτελεί ένα χώρο προώθησης της πρωτοβουλίας και της δημιουργικότητας.

Ο στόχος μας είναι να ανοίγουμε το κιόσκι καθημερινά, να έχουμε περισσότερο υλικό για τη βιβλιοθήκη, να έχουμε ένα ζωντανό μέρος συνάντησης και αγώνα. Σκόπος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό έδαφος αλληλεγγύης, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της κρατικής καταστολής.

Καλούμε όλες και όλους κάθε Πέμπτη και Κυριακή 11:00 - 15:00 στο κιόσκι της γειτονιάς μας.

- ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

- 10 100 1000άδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81582/