Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική διαδήλωση

κοινό κείμενο καλέσματος στην Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική-Αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία απέναντι στην φασιστική-παρακρατική φιέστα όπου αυτή βρίσκεται

1) Οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις έρχονται να πλαισιώσουν τη νόμιμη βία της κρατικής τρομοκρατίας ως βραχίονας " παράνομης επιβολής και βίας" απέναντι στο μαζικό κίνημα,τις οργανώσεις του, τα σωματεία,τους απόκληρους-πρόσφυγες,μετανάστες-, και τους αγωνιζόμενους λειτουργώντας σαν πιστά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου

2) Ο φασισμός τσακίζεται μονάχα στους δρόμους, από εργατικούς-λαϊκούς-κοινωνικούς-μετωπικούς-πολύμορφους αγώνες, από τις δυνάμεις του μαχητικού αντιφασισμού.

3) Απέναντι στην προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατικής πρώην κυβέρνησης-Σ.Υ.Ρ.ΙΖ.Α. να εισχωρήσει εντός των γραμμών του κινήματος με όχημα την παρέμβασή της στο αντιφασιστικό κίνημα με όποια μορφή και αν αυτή φέρει.

4) Ενάντια στους σχεδιασμούς Ν.Α.Τ.Ο-Ε.Ε./ Καμία συμμετοχή του Ελληνικού κράτους στον Πόλεμο/ Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν/ Έξω οι βάσεις του Ν.Α.Τ.Ο/ Οι λαοί να μην γίνουν κρέας για τα κανόνια τους.

5) ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ / Ενάντια στην συνολική επίθεση που δέχεται το μαζικό κίνημα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του, από την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέχρι την τυπική και ουσιαστική κατάργηση του ασύλου, από τις απειλές για απαγόρευση των διαδηλώσεων ως την αναβάθμιση του νομοθετικού και κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους - καταστολή αυτοοργανωμένων δομών,καταλήψεων και δομών του κινήματος - ποινικοποίηση του μαχητικού αντιφασισμού.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα/στρια, κάθε πολιτική οργάνωση, αντιφασιστικά σχήματα, αναρχικές ομάδες, κομμουνιστικές συλλογικότητες, εργατικά σχήματα, φοιτητικά σχήματα, καταλήψεις να πλαισιώσουν το κάλεσμά μας.

* Όποια πολιτική διαδικασία επιθυμεί να υπογράψει την αφίσα ας παρεβρεθεί στην κουβέντα της Κυριακής 26/01 στις 19:00 στο Γκίνη-κάτω Πολυτεχνείο. *

πηγή : https://www.facebook.com/distomosteki/photos/…
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιανουάριος 17h


Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης στα Προπύλαια

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων θα επιχειρήσει να ξεχυθεί στην πόλη μας ο φασιστικός οχετός. Να μην τους αφήσουμε σπιθαμή γης.

Παρ'όλο που στις τελευταίες εκλογές η Χρυσή Αυγή βγήκε από την Βουλή, η φασιστική απειλή κάθε άλλο παρά απομακρύνθηκε. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ξανά στο προσκήνιο το δόγμα ''μηδενικής ανοχής'' δίνοντας έτσι χώρο σε κάθε λογής φασιστόμουτρα να ξεσαλώσουν. Απο τη μία, συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας προς μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ, τοξικοεξαρτημένους και όποιον άλλον δεν ταιριάζει στην ''κανονικότητα'' τους. Από την άλλη, φασιστομαζώξεις έναντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες με την στήριξη δημάρχων και τοπικών αρχών. Και όλα αυτά ενόσω τα ΜΜΕ δαιμονοποιούν τον αναρχικό χώρο αναγάγωντας τον στον νούμερο 1 εσωτερικό εχθρό.

Καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της και δρομολογείται το πέσιμο στα μαλάκα για τα ηγετικά στελέχη της βλέπουμε τις αυταπάτες για ''θεσμικό αντιφασισμό'' να γκρεμίζονται και την αντιμετώπιση τους στον δρόμο ως μονόδρομο. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι μαζί γενικά και αόριστα ενάντια στους φασίστες. Οι πρώην κυβερνητικοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπιθύμητοι στις συγκεντρώσεις μας και θα αντιμετωπιστούν όπως αντιμετωπίζεται κάθε εξουσιαστής.

24 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων που έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πάλι επεκτατικά σχέδια καλώντας τον στρατηγό Χαφτάρ στην Αθήνα και τον Δένδια να του δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβυή. Εναντιωνόμαστε σε κάθε εμπλοκή του ελληνικού κράτους σε πολέμους εκτός των συνόρων και θα παλέψουμε για να την εμποδίσοουμε. Δεν θέλουμε πολέμους μεταξύ λαών. Ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός και εχθρός μας είναι το κράτος και το κεφάλαιο.

Καλούμε σε στήριξη της αντιφασιστικής συγκέντρωσης το Σάββατο 01/20 στις 16:00 στα Προπύλαια.

Καλούμε συντρόφους και συντρόφισσες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες να στηρίξουν την συγκέντρωση αλλά και να στηρίξουν τις γειτονιές και τις δομές αγώνα καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1602822/