Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 19.00

Συζήτηση για ιχθυοκαλλιέργειες & το συνεχιζόμενο οικολογικό & διατροφικό έγκλημα

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, επί 13 χρόνια εργαζόμενος ως ιχθυολόγος στην «Ανδρομέδα», κάνει σωρεία καταγγελιών για χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, για σάπιες τροφές, και για τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, απολύεται και διώκεται ποινικά.

Η εταιρεία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του.

Η δίκη που θα γίνει στην Ηγουμενίτσα (αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2020), θα κρίνει αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της εταιρείας για φυλάκιση 27 ετών. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος «… έκανα 108 παραβιάσεις δημοσιοποιώντας τις πρακτικές τους, ενώ μου είπαν να μη δημοσιοποιήσω τίποτα σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει».

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην ΣΦΗΝΑ (Θήβα, Κάδμου 48) στις 19:00 ενημερωνόμαστε για όσα κατέγραψε και καταγγέλει για την οικολογική και διατροφική καταστροφή που συντελείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Για τη χρήση καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, τα χρώματα των διχτυών αλλά και τα εργατικά ατυχήματα. Συζητάμε επίσης για τον ρόλο που έχουν η δικαιοσύνη και οι πολυεθνικές σε τέτοια ζητήματα.

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

πηγή : https://sfina.espivblogs.net/2020/01/28/enime…