Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.00

Εκδηλωση για τους αγωνιστες απεργους πεινας μεχρι θανατου απο την τουρκια

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

# Helin Bolek : το μέλος του συγκροτήματος GrupYorum κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδω και (228) ημέρες...

#Ibrahim Gokcek : το μέλος του συγκροτήματος GrupYorum κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδω και (229) ημέρες ..

# Mustafa Kocak : κάνει απεργία πείνας μέχρι θανατου απο τις 3 Ιουλιου του 2019..

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ !

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΧΑΣΑΝ ΚΟΣΑΡ απο Επιτροπη Αλληλεγγυης για τους πολιτικους κρατουμενους σε Τουρκια και το Κουρδισταν

Απο ΝΑΡ

Απο ΚΚΕ (Μ-Λ)

θΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ και ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Όπως ίσως έχετε ήδη ακούσει τα μέλη του δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum στην Τουρκία είναι σε απεργία πείνας από τις 16 Μάιου. Μ'αυτή τη μορφή αντίστασης υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην ελευθερία του λόγου και αντιστέκονται στην καταστολή που υφίστανται τόσο οι ίδιοι όσο και οι υποστηρικτές τους στην Τουρκία αλλά και στο εξωτερικό.

Το Grup Yorum έχει εκφράσει δημόσια τα εξής αιτήματα:

• Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του γκρουπ που έχουν συλληφθεί (5 προς το παρόν) και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν

• Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Idil (στην Okmeydani, Kωνσταντινούπολη). Αυτό έχει συμβεί 8 φορές τα τελευταία χρόνια.

• Να απομακρυνθούν τα μέλη του Grup Yorum και οι υποστηρικτές του από τις λίστες επικυρηγμένων που εκδίδονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

• Να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών του Grup Yorum.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε από μέλη του γκρουπ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Idil αλλά τις τελευταιες εβδομάδες, φυλακισμένα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν επίσης απεργία πείνας.Τρία μέλη του Grup Yorum, Ibrahim Gökcek και Helin Bölek συνεχίζουν την απεργία πείνας για πάνω από 228 μέρες, o Ibrahim Gökcek 229 μέρες και ο Helin Bölek 228 μέρες.

Το τούρκικό κράτος συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα των μουσικών του Grup Yorum και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει απειλείσει ότι θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση των απεργών πείνας.

To Grup Yorum είναι ο Λαός και δεν μπορούν να το σιγάσουν!

Mustafa Kocak είναι σε Σκλήρη Απεργία Πείνας απο τις 3 Ιουλιου του 2019.. ( Η Σκληρή Απεργία Πείνας είναι απεργία πείνας μέχρι θανάτου) μέχρι την πλήρη και οριστική αποδοχή των αιτημάτων.

Ο 28χρόνος Mustafa Kocak, στοχοποιήθηκε από την τουρκική αστυνομία όπως και πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι που αντιστέκονται στην Τουρκία χωρίς ίχνος αποδεικτικών στοιχείων.

Προφυλακίστηκε από την αντιτρομοκρατική η οποία τον πίεσε να καταδόσει και να στραφεί εναντίον αριστερών αγωνιστών. Η αστυνομία χρησιμοποίησε βασανιστήρια για να επιτυχει το σκοπό της αλλά ο Mustafa αρνήθηκε να γίνει όργανο της κρατικής καταστολής. Η αστυνομία ήθελε να κατασκευάσει ενόχους και χρησιμοποίησε την ίδια τακτική εναντίον του Mustafa. Προφυλάκισαν ένα άλλο άτομο το οποίο ανέκριναν, βασάνισαν και απείλησαν με στόχο να το πείσουν να υπογράψει ένα πρωτόκολλο της αστυνομίας με ψευδή στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν το Mustafa στο δικαστήριο. Ο Mustafa καταδικάστηκε τελικά σε ισόβια κάθειρξη εξαιτίας των κατασκευασμένων κατηγοριών της αστυνομίας. Καμία απόδειξη και καμία έρευνα δεν διεξήχθη. Αρκεί μόνο ένα ψέμα για να περάσει όλη του τη ζωή στη φυλακή.

Ο Mustafa αποφάσισε να αγωνισεί για το δίκαιο και να ξεκινήσει απεργία πείνας εναντιώμενος στην άδικη δίκη του και στις μεθόδους της αστυνομίας.

Ο Mustafa τώρα ζυγίζει μόνο 38 κιλά και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Όπως και τα μέλη του Grup Yorum απειλείται με αναγκαστική σίτηση.

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Φεβρουάριος 19h