Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.00

Κάλεσμα με αφορμή τους σοβαρούς τραυματισμούς εργατών στα διυλιστήρια της Motoroil

Κάλεσμα για την συνδιοργάνωση άμεσης κινητοποίησης με αφορμή τους σοβαρούς τραυματισμούς εργατών στα διυλιστήρια της Motoroil. Πέμπτη 6/2/2020, Πολυτεχνείο Κτίριο Γκίνη: 18:00

Στις 31/1/2020 στις 22:15 τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις εργάτες μετά από έκρηξη που πραγματοποιήθηκε στα διυλιστήρια της motoroil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.Σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά εγκαύματα και εισπνευστικά εγκαύματα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αττικής οι τέσσερις εργαζόμενοι. Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Παπαευσταθίου, πρόεδρου του ΕΚΑΒ, οι συγκεκριμένοι είναι σε πολύ βαριά κατάσταση καθώς έχουν και εισπνευστικά εγκαύματα.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του 41χρονου που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο». Ο νέος άνδρας νοσηλεύεται με εκτεταμένα, βαριά εγκαύματα στο 65% του σώματός του (στο κεφάλι, τα χέρια, την πλάτη) και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του. Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου εργάτη, που χθες μεταφέρθηκε από το «Θριάσιο» στο ΚΑΤ, επιδεινώθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν. Ακόμα δύο εργάτες νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς». Οι γιατροί που τους φροντίζουν αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερά βαριά.

Το σοβαρό εργατικό "ατύχημα¨ στα διυλιστήρια της Motoroil ξύπνησε τραγικές μνήμες σε όλους και όλες μας θυμίζοντας τις δολοφονίες τεσσάρων εργατών και τους τραυματισμούς άλλων δύο στα Ελ. Πε στις 8.5.2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου, ιδιοκτησίας Λάτση.

Τότε η κινητοποίηση του ριζοσπαστικού κινήματος είχε αποτυπωθεί σε μια μεγαλειώδη μηχανοκίνητη διαδήλωση που κατευθύνθηκε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου δηλώνοντας την ταξική οργή εκατοντάδων συντρόφων και συντροφισσών απέναντι στο εργοδοτικό έγκλημα, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στους εκμεταλλευόμενους από τα αφεντικά εργάτες.

Σήμερα οφείλουμε με μαζικότητα και δυναμισμό να διαδηλώσουμε ξανά αναδεικνύοντας το ταξικό έγκλημα όχι ως ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ως μια εγκληματική συνθήκη επιβίωσης για την εργατική τάξη. Ως μια οριακή συνθήκη εκμετάλλευσης που καθημερινά πληρώνεται με τον ιδρώτα και τον μόχθο αλλά και ορισμένες φορές με το αίμα των εργατών που στον βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας των αφεντικών δολοφονούνται ή σακατεύονται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Οφείλουμε να δια - δηλώσουμε - ξανά ότι οι νεκροί της τάξης μας είναι τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου που κράτος και αφεντικά έχουν εξαπολύσει στους εκμεταλλευόμενους και να αντισταθούμε έμπρακτα στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην αδηφάγα βία του Κεφαλαίου φωνάζοντας : Δεν είναι ατυχήματα μην τρέφεται αυταπάτες Κράτος και Αφεντικά δολοφονούν Εργάτες.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…