Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.30

Γεννήθηκα & Έγινα // ανοιχτός κύκλος αυτομόρφωσης για τον τρανσφεμινισμό

Μερικά αγοράκια (αγοράκια δηλαδή όπως τα βλέπει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, τα όργανα και οι θεσμοί του κράτους, συνήθως και η οικογένεια τους) δε γίνονται άνδρες. Σε άλλα από αυτά τα αγοράκια τους αρέσει να βάφονται. Σε άλλα όχι. Σε κάποια από αυτά τους αρέσουν τα πολύχρωμα φορεματάκια. Σε κάποια όχι. Άλλα από αυτά θέλουν να φλυαρούν με τα κοριτσάκια της ηλικίας τους. Άλλα είναι μοναχικά και απόμακρα. Σε άλλα από αυτά τους αρέσουν τα αγοράκια. Σε άλλα τους αρέσουν και τα αγοράκια και τα κοριτσάκια ή μόνο τα κοριτσάκια ή είναι ασέξουαλ. Μερικά από αυτά θέλουν να προχωρήσουν σε ορμονικές θεραπείες, και ένα σύνολο από άλλες ιατρικές επεμβάσεις, για να ολοκληρωθούν ως γυναίκες. Μερικά θέλουν μόνο ένα μέρος από τις επεμβάσεις αυτές ή και καμία, γιατί νιώθουν την γυναικάρα μέσα τους ανεξάρτητα από το πως βλέπουν τα σώματα τους. Ας τα αφήσουμε να κάνουν ό,τι τους βγαίνει και ας μάθουμε ΑΠΟ αυτά ΓΙΑ αυτά - στο διάολο τα στερεότυπα.

Μερικά κοριτσάκια (κοριτσάκια δηλαδή όπως τα βλέπει μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, τα όργανα και οι θεσμοί του κράτους, συνήθως και η οικογένεια τους) δε γίνονται γυναίκες. Σε άλλα από αυτά τα κοριτσάκια τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Σε άλλα όχι. Σε κάποια από αυτά τους αρέσουν τα αμάξια. Σε κάποια όχι. Αλλά από αυτά θέλουν να κάνουν μαγκιές στα άλλα αγόρια. Άλλα είναι ντροπαλούτσικα και τρυφερά. από αυτά τους αρέσουν τα κοριτσάκια. Άλλα τους αρέσουν και τα κοριτσάκια και τα αγοράκια ή μόνο τα αγοράκια ή είναι ασεξουαλ. Μερικά από αυτά θέλουν να προχωρήσουν σε ορμονικές θεραπείες και ένα σύνολο από ιατρικές επεμβάσεις για να ολοκληρωθούν ως άνδρες. Μερικά θέλουν μόνο ένα μέρος από τις επεμβάσεις αυτές ή και καμία, γιατί νιώθουν μέσα τους τον gentleman ανεξάρτητα από το πως βλέπουν τα σώματα τους. Ας τα αφήσουμε να κάνουν ό,τι τους βγαίνει και ας μάθουμε ΑΠΟ αυτά ΓΙΑ αυτά - στο διάολο τα στερεότυπα.

Υπάρχουν επίσης παιδάκια που, όταν μεγαλώσουν, γίνονται λίγο από άνδρες και λίγο από γυναίκες. Υπάρχουν παιδάκια που, όταν μεγαλώσουν, δε γίνονται ούτε άνδρες ούτε γυναίκες και υπάρχουν και αυτά που όσο μεγαλώνουν είναι άλλετε άνδρες άλλοτε γυναίκες ανάλογα με την φάση της ζωής τους. Ας τα αφήσουμε να κάνουν ό,τι τους βγαίνει και ας μάθουμε ΑΠΟ αυτά ΓΙΑ αυτά - στο διάολο τα στερεότυπα.

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 ο Ανοιχτός Συντονισμός Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων σάς καλεί στην πρώτη συνάντηση αυτομόρφωσης για τον Τρανσφεμινισμό (θεωρίες φυλου, τρανς βίωμα και τρανς διεκδικήσεις).

στο Μικρόπολις
Βασιλέως Ηρακλείου και Βενιζέλου γωνία
2ος όροφος


πηγή : email που λάβαμε στις 5 Φεβρουάριος 02h