Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ | ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σάββατο 22 Φλεβάρη 11:00 πλατεία Αγίων Αναργύρων

Τα εξοντωτικά πρόστιμα με τα οποία απειλούν τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» γιατί δεν αποδέχτηκαν τις απαιτήσεις του νόμου 3870/2010 που φιμώνει τις λαϊκές δυνάμεις, εντάσσονται στο δόγμα του «νόμου και της Τάξης» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την εκλογή της στην κυβέρνηση επέβαλε εξοντωτικό πρόστιμο 50.000 χιλιάδων ευρώ στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κ. Μακεδονίας Θ. Αγαπητό, με αφορμή την ανάρτηση τριών πανό κατά την προεκλογική περίοδο. Το πρόστιμο ακυρώθηκε μετά την μαζική αντίδραση όλων των αριστερών οργανώσεων και την οργή του εργαζόμενου λαού.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε ''σχέδιο'' γενικευμένης καταστολής ενάντια στον λαό και τη νεολαία. Καταργεί το Άσυλο προσπαθεί να χτυπήσει με αντιδραστικούς νόμους το δικαίωμα στην απεργία, συλλαμβάνει απεργούς του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και ασκεί διώξεις σε αγωνιστές φαντάρους του δικτύου «Σπάρτακος». Με την επέμβαση των ΜΑΤ προσπαθεί να εκδιώξει τους πρόσφυγες από τις καταλήψεις εγκαταλειμμένων κτηρίων και με ορδές από πάνοπλους αστυνομικούς στους δρόμους της πρωτεύουσας προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό και το εργατικό κίνημα.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα (κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης) να καταγγείλει την επίθεση και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., ΟΧΙ μόνο αποκλείει παρατάξεις από τις δημοτικές εκλογές και βάζει εμπόδια στην πολιτική τους δράση, αλλά προσπαθεί να διαλύσει όποιες διεργασίες και προσπάθειες γίνονται στη βάση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να οργανώσουν την πάλη τους.

Καλούμε σε μαζική διαδήλωση στις 22 Φλεβάρη στις 11:00 στην Πλατεία των Αγίων Ανάργυρων. Με αγώνες να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

• Η Καταστολή και η Τρομακρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

• ΟΧΙ στα πρόστιμα και τις διώξεις συλλογικοτήτων και αγωνιστών.

• Κάτω οι αντιδραστικοί νόμοι τύπου 3870/2010!

• Υπεράσπιση του δικαιώματος οργάνωσης, πολιτικής έκφρασης και πάλης!

• Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΟΛΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΛΙΟΥ

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/02/b…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Φεβρουάριος 21h


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη διαδήλωση

στις 22 Φλεβάρη, στις 11:00 π.μ.,

στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων,

για να καταγγελθεί πλατιά

η προσπάθεια ποινικοποίησης

της οργανωμένης πολιτικής δράσης!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο την πρακτική της Περιφέρειας Αττικής να καλέσει τα δημοτικά σχήματα «Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων-Καματερού» και «Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού» να καταθέσουν τα οικονομικά τους βιβλία για τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019. Τα σχήματα αυτά δημιουργήθηκαν με σκοπό να εκφράσουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού των περιοχών αυτών. Στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ συμμετέχουν και δρουν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές που έχουν πρωτοστατήσει σε μικρούς και μεγάλους αγώνες στις περιοχές τους.

Η συγκεκριμένη κλήση στηρίζεται στο νόμο 3870/2010 και απειλεί με βαρύτατα πρόστιμα όποιον δε συμμορφώνεται. Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός (που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και εμπλουτίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) κινείται στην κατεύθυνση οικονομικού ελέγχου και φίμωσης των πολιτικών δυνάμεων.

Είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί παρά μια ακόμα ευθεία κρατική παρέμβαση και χτύπημα της οργανωμένης και συλλογικής δράσης. Πρόκειται για κίνηση με ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό, που δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να συγκροτεί τον αγώνα του, κόντρα και ανεξάρτητα από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Τα δημοτικά σχήματα των λαϊκών δυνάμεων δεν είναι επιχειρήσεις. Παρεμβαίνουν στο λαό και διεκδικούν την ψήφο του, θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματά του (φτώχεια-ανεργία-καταστροφή περιβάλλοντος κ.λπ.), αλλά και να παλέψουν μαζί του ενάντια στην πολιτική που τα γεννά. Τα σχήματα αυτά προβάλλουν ως μόνη διέξοδο τη συλλογική, αγωνιστική δράση των εργαζομένων και του λαού.

Ξέρουμε καλά πως πρακτικές όπως η παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Χτύπημα του ασύλου, καταχώρηση των προεδρείων των σωματείων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και απαγόρευση των αφισοκολλήσεων. Κατάθεση -στο αμέσως επόμενο διάστημα- νομοσχεδίου για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, καταστολή και συλλήψεις απεργών, αστυνομοκρατία στους δρόμους και συνολικά μια προσπάθεια τρομοκράτησης και υποταγής του λαού και της νεολαίας, αποτελούν όλα όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων της, είχε και έχει να φέρει σε πέρας «δύσκολο έργο»: να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού στην εκπαίδευση, την ασφάλιση, τη δουλειά και την υγεία. Με άλλα λόγια, θέλει να τελειώνει μια και καλή με όλα τα δικαιώματα που είχε κατακτήσει μια προηγούμενη περίοδο το κίνημα του λαού και των εργαζομένων με τους αγώνες του. Μοναδικό φραγμό, άλλωστε, σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να αποτελέσουν οι λαϊκοί αγώνες. Γι' αυτό φροντίζει, και αυτή με τη σειρά της, να χτυπήσει κάθε όπλο που διαθέτουν στα χέρια του λαός και εργαζόμενοι, για να οργανώσουν την πάλη τους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.

  • Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι!
  • Φιμώνουν και ποινικοποιούν την πολιτική δράση!
  • Βγάζουν τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία!

Να μην αποδεχτούμε την «κανονικότητά» τους!

  • Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα για την διακίνηση πολιτικών απόψεων.
  • Ο οικονομικός έλεγχος είναι πολιτικός έλεγχος.
  • Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και της αντίστασης.
  • Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην οργάνωση, τη συλλογική έκφραση και πάλη.
  • Αλληλεγγύη σε όλα τα αγωνιστικά σχήματα τα οποία είναι σε διαδικασία ελέγχου, προστίμων και διώξεων.

Ταξική Πορεία

πηγή : http://taxikiporeia.blogspot.com/2020/02/blog…