Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00

Μικροφωνική Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας από Τουρκία

Τα μέλη του δημοφιλούς μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum στην Τουρκία είναι σε απεργία πείνας από τις 16 Μάη του 2019. Helin Bolek κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδώ και (228) ημέρες... Ibrahim Gokcek κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου εδώ και (229) ημέρες .. Mustafa Kocak : κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου από τις 3 Ιουλίου του 2019..

Μ' αυτή τη μορφή αντίστασης υπερασπίζονται το δικαίωμα τους στην ελευθερία του λόγου και αντιστέκονται στην κρατική καταστολή που υφίστανται τόσο οι ίδιοι όσο και οι υποστηρικτές τους στην Τουρκία αλλά και στο εξωτερικό.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε και συνεχίζεται με τα αιτήματα:

• Να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του Grup Yorum και να αποσυρθούν οι δικαστικές διώξεις.

• Nα σταματήσουν οι έφοδοι της αστυνομίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Idil στην Kωνσταντινούπολη. Από τον Οκτώβρη του 2016 μέχρι το 2019 δέχθηκε 8 επιδρομές της αστυνομίας με καταστροφικά αποτελέσματα. Στην αστυνομική επιδρομή έγινε στις 26 Φεβρουαρίου του 2019, η αστυνομία έσπασε τα μουσικά όργανα, κατέστρεψε παρτιτούρες και βιβλία και συνέλαβε 30 άτομα.

• Να καταργηθεί η επικήρυξη με αμοιβή των μελών του Grup Yorum και να ακυρωθούν τα εντάλματα σύλληψης.

• Να αρθεί η απαγόρευση των συναυλιών του Grup Yorum.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε από μέλη του γκρουπ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Idil και επεκτάθηκε στις φυλακές όπου φυλακισμένα μέλη του συγκροτήματος άρχισαν απεργία πείνας. Τρία μέλη του Grup Yorum συνεχίζουν την απεργία πείνας, η Helin Bölek για πάνω από 228 μέρες, o Ibrahim Gökcek 229 μέρες και ο Helin Bölek 228 μέρες.

Το τούρκικό κράτος συνεχίζει να αγνοεί τα αιτήματα των μουσικών του Grup Yorum και απειλεί με αναγκαστική σίτιση των απεργών πείνας (θεωρείται βασανιστήριο).

To Grup Yorum είναι ο Λαός, το Grup Yorum δεν θα σωπάσει!

Ο 28χρόνος Mustafa Kocak, στοχοποιήθηκε από την τουρκική αστυνομία όπως πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι που αντιστέκονται στην Τουρκία με κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Προφυλακίστηκε, βασανίστηκε αλλά δεν υπέκυψε στα βασανιστήρια της αντιτρομοκρατικής. Ο Mustafa καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη εξαιτίας των κατασκευασμένων κατηγοριών της αστυνομίας. Ο Mustafa αποφάσισε να αγωνιστεί για το δίκαιο και να ξεκινήσει απεργία πείνας ενάντια στην άδικη δίκη του και στις κατασταλτικές μεθόδους της αστυνομίας. Ο Mustafa τώρα ζυγίζει μόνο 38 κιλά και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Όπως και τα μέλη του Grup Yorum απειλείται με αναγκαστική σίτιση.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ από την Τουρκία....

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στη Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Φεβρουάριος 21h