Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 στις 18.00

Κάλεσμα σε συγκέντρωση μπροστά από το προξενείο της Τουρκίας

Κάλεσμα σε συγκέντρωση μπροστά από το προξενείο της Τουρκίας
Παρασκευή 7 φεβρουάριου 2020 στις 18.00

Τα μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, Bahar Kurt, Helin Bölek και İbrahim Gökçek στις 17 Μαϊου 2019 ξεκίνησαν απεργία πείνας ενάντια στην άδικη κράτησή τους με αιτήματα:

- Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος

- Να μη γίνονται έφοδοι στο πολιτιστικό κέντρο IDIL και στα γραφεία τους

- Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών τους

- Να καταργηθούν οι λίστες τρομοκρατών της τουρκικής αστυνομίας

- Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους

Οι συντρόφισσες Bahar Kurt και Helin Bölek, συνέχισαν την απεργία πείνας μετά την αποφυλάκισή τους ενώ ο σύντροφος İbrahim Gökçek την συνέχισε εντός των φυλακών.

Ήδη οι σύντροφοι Helin Bölek και İbrahim Gökçek συνεχίζουν τον αγώνα τους, μετατρέποντάς την σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Οι σύντροφοι δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται κατά της αδικίας, της ταξικής ανισότητας, του φασισμού και του ιμπεριαλισμού.

Ο σύντροφος Mustafa Koçak ξεκίνησε απεργία πείνας αορίστου διάρκειας στις 3 Ιουλίου 2019. Την 90η ημέρα την μετέτρεψε σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου, για να φέρει τέλος στην αδικία. Ο σύντροφος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, βάσει ψευδών δηλώσεων ενός ρουφιάνου, για πράξεις που ουδεμία σχέση είχε.

Για να υπερασπιστούμε τους συντρόφους-απεργούς πείνας μέχρι θανάτου- και για να τους προστατέψουμε από τις επιθέσεις υποχρεωτικής σίτισης πραγματοποιούμε κάθε Παρασκευή, στις 18.00 η ώρα μπροστά από το Προξενείο της Τουρκίας, στην πλατεία Ρηγίλης, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2020/02/7-2020-1…