Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 19.00

Ενημέρωση-συζήτηση για το "αναπτυξικό" πολυνομοσχέδιο

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Πολιτικός, Κοινωνικός και Πολιτιστικός χώρος " η Σφήνα" προσκαλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, σωματεία και συνδικάτα στο συνεδριακό κέντρο Θήβας, στην αίθουσα Σεμέλη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 19:00, σε μια ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με τις αντεργατικές αλλαγές που κρύβονται στις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στο τέλος του περασμένου Οκτώβρη και τις επιπτώσεις του σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Εισηγητής, ο Απόστολος Καψάλης, νομικός/εργατολόγος και μεταξύ άλλων, ερευνητής εργασιακών σχέσεων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Το γεγονός ότι το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο είναι γεμάτο με αντεργατικές διατάξεις δείχνει ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη όλες οι μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις και τα αφεντικά. Αύξηση κερδών για αυτούς, οικονομική εξαθλίωση, εργασιακή ανασφάλεια, εντατικοποίηση εργασίας και εργατικά "ατυχήματα", κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κοινωνικός κανιβαλισμός για εργαζόμενους και άνεργους.

Θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι εξαιρέσεις από τις κλαδικές συμβάσεις για τις Μ.Κ.Ο (στις οποίες δουλεύουν όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι και συνδέεται και με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος) το ηλεκτρονικό μητρώο (φακέλωμα) των εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σε συνδικαλιστικά όργανα, τις εξαιρέσεις και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις διατάξεις για τις απεργίες, την καθυστέρηση δεδουλευμένων και την μερική απασχόληση.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους και άνεργους της πόλης να ενημερωθούν για αρχή και να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για την απάντηση που πρέπει να δώσει το ταξικό εργατικό κίνημα σπάζοντας την μνημονιακή παγωμάρα και τη μοιρολατρική αποδοχή ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/81729/