Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.30 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργιακή συγκέντρωση

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!

Αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης!

Την Τρίτη 18/2 απεργούμε! ΟΛΟΙ/ΕΣ στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων

Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου),10:30

Νέο ασφαλιστικό στον ορίζοντα… To νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., αποτελεί τη μετεξέλιξη του νόμου Κατρούγκαλου και επιχειρεί να εμβαθύνει τις βασι...

nka.gr

Ανακοίνωση ν.Κ.Α. για το ασφαλιστικό - Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Polit…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ | ΣΑΚΤΧ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Στις 31/1/2020 στα διυλιστήρια της Motor Oil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τραυματίστηκαν 4 εργάτες μετά από έκρηξη στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική, με σοβαρά εγκαύματα. Αντίστοιχα στις 24/1/2020 πεθαίνει εν ώρα εργασίας ένας 34χρονος οδηγός φορτηγού στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Χαλκίδα, ενώ είχε προηγηθεί στις 6/11/2019 ο θάνατος ενός 55χρονου μεταλλεργάτη σε εργοστάσιο της ίδιας εταιρίας στην Φθιώτιδα. Οι νεκροί της ΛΑΡΚΟ από την έναρξη λειτουργίας της (δεκαετία 1960) μέχρι σήμερα ανέρχονται στους 73. Μια ακόμα εργατική δολοφονία συντελέστηκε στις 8/5/2019 στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) στον Ασπρόπυργο όπου μετά από ξέσπασμα φωτιάς κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στο διυλιστήριο σκοτώθηκαν 2 ακόμη εργάτες.

Οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τσακισμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, κάθε χρόνο, στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της άγριας λεηλασίας και εκμετάλλευσης που βιώνει συνολικά και καθημερινά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Το ολομέτωπο χτύπημα του αναρχικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, των καταλήψεων, των δομών του αγώνα και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών που για τους από τα κάτω σημαίνουν περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και επίταση των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών. Η κατασταλτική εκστρατεία που ξεκίνησε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και έχει εκδηλωθεί με την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων, τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας μέσα από το νέο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και τις διακηρύξεις για τον έλεγχο και τον περιορισμό των διαδηλώσεων έχει ως σαφή στόχο το χτίσιμο ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, την επιβολή μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.

Αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός, η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης, η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων είναι οι προϋποθέσεις για το βάθεμα των όρων επιβολής. Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους είτε με τα ΜΑΤ είτε με την αναβάθμιση του νομικού και θεσμικού τους οπλοστασίου. Με το πρόσφατο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο έρχεται η καταγραφή και επί της ουσίας η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και απεργιακής δράσης των εργαζομένων. Αποτελεί σαφή συνέχεια της κρατικής κατασταλτικής επίθεσης στις αντιστάσεις, τα μέσα αγώνα και πάλης των εργατών. Τα προηγούμενα χρόνια, η πολιτική διαχείριση ΣΎΡΙΖΑ τροποποίησε διατάξεις σχετικά με την απεργία, δυσχεραίνοντας την κήρυξή της από πρωτοβάθμια σωματεία ενώ στη βάση των αντιλήψεων "ταξικής συνεργασίας", "κοινωνικής ειρήνευσης" και "εθνικής ανάπτυξης" που εξέφραζε, κηρύχθηκε απεργία από τους εργατοπατέρες των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε συνεργασία με εργοδοτικούς φορείς με στόχο την απονοηματοδότηση του όπλου της απεργίας.

Το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και όσα πρόκειται να επιχειρήσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει εμπεδώνουν τις πολιτικές αναδιάρθρωσης και δηλώνουν τις στοχεύσεις των αφεντικών για την ανάπτυξη του κεφαλαίου ενώ για τους από τα κάτω σημαίνουν επίταση των κοινωνικών και ταξικών φραγμών (σε περίθαλψη, εκπαίδευση μεταφορές, στέγαση), φτηνή εργασία και συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης. Η εργοδοτική αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των απολύσεων επιτείνουν την επισφαλή και «μαύρη» εργασία, εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων και θέτουν στο προσκήνιο τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, την ίδια στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια οδηγούν στην συνεπακόλουθη μείωση ως και εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου όσων εργάζονται. Οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς συνεχώς αυξάνονται στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ενώ η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και εργατικών κεκτημένων κατακερματίζει τις ταξικές αντιστάσεις και αποδυναμώνει τις συλλογικές διεκδικήσεις στους χώρους εκμετάλλευσης. Το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές λειτουργεί ως προθάλαμος για την δημιουργία ενός μοντέλου ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας. Η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια και η επίταση συνολικότερα της μισθωτής σκλαβιάς, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για όξυνση της ταξικής ανισότητας, την πλήρη υποτίμηση της ζωής μας και την δημιουργία σύγχρονων πληβείων στα πλαίσια μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ…ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Απέναντι στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού που οργανώνει από τα πάνω και ιεραρχικά την κοινωνική ζωή, τρέφεται από την αδικία, αναπαράγει τις ταξικές αντιθέσεις και τους αποκλεισμούς και νόμος του είναι το δίκαιο του ισχυρού, να οργανώσουμε τον αγώνα μας στη βάση με οριζόντιες διαδικασίες σε κάθε χώρο εκμετάλλευσης, στις γειτονίες, στα σχολεία και τις σχολές. Να δημιουργήσουμε νέες αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες πολιτικού, ταξικού και κοινωνικού αγώνα και να δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονίας. Να αρνηθούμε να ζήσουμε σαν δούλοι, να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεσή μας απέναντι σε κράτος και αφεντικά, με βάση τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχής, της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης, με βάση τις αξίες του νέου κόσμου που θέλουμε να ζήσουμε. Συλλογικά, μαχητικά και από τη βάση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ευθύνη μας να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και να περιφρουρήσουμε τα όπλα μας, όπως είναι η απεργία που έχει κατακτηθεί με το αίμα εκατομμυρίων πληβείων αυτού του κόσμου.

Απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους εργατοπατέρες, η επιτυχημένη διακλαδική και από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη του 18′ και η διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη του 19′ με κεντρικά αιτήματα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που προκηρύχθηκαν σε μια σειρά από κλάδους και επιχειρήσεις με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων σωματείων - πρωτοβάθμιων και βάσης - και ως αποτέλεσμα της οριζόντιας διεργασίας συντονισμού τους, ανέδειξαν πως ο δρόμος της αυτοοργάνωσης μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις, είναι η μόνη διέξοδος με προοπτική νίκης για τους αγώνες των εκμεταλλευόμενων. Αποτέλεσε ένα πεδίο για να εκφραστεί κινηματικά και στον δρόμο η αλληλεγγύη και η ανάγκη για την διασύνδεση των αγώνων για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα με τους από τα κάτω κοινωνικούς, πολιτικούς και ταξικούς αγώνες που ξεσπούν στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού. Επίσης αποτέλεσαν πεδία να προπαγανδίσουμε και να διαδηλώσουμε ότι για εμάς η οργάνωση στη βάση, η ταξική αλληλεγγύη και η απεργία είναι όπλα των καταπιεσμένων άρρηκτα συνδεμένα με τον συνολικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση. Συνέχεια αυτής της παρακαταθήκης και κομμάτι αυτής της κινηματικής πορείας αποτελεί η ανακοινωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη του 20′ από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Για εμάς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στο σήμερα και στο άμεσο μέλλον. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

-Σάββατο 15/2 Συγκέντρωση στο σταθμό Αμαρουσίου στις 12.00 και Διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

-Τρίτη 18/2 Απεργιακή Συγκέντρωση- Διαδήλωση στα Χαυτεία, 11.00

-Στηρίζουμε την διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία

Πέμπτη 19 Μάρτη, Χαυτεία στις 12.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603043/


1 2 3 4 5 6 7 8

Πανεργατική απεργία 18 Φλεβάρη για να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του ΔΝΤ της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Το νομοσχέδιο Βρούτση θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας 20ετίας, ενώ αποτελεί δώρο προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και την εργοδοσία.

Στο πλαίσιο ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος διχοτομεί την σύνταξη σε ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά) και σε ένα «εθνικό» επίδομα πείνας και εξαθλίωσης. Διατηρεί τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο). Διατηρεί τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Ενσωματώνει το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά του. Διατηρεί και επεκτείνει τη λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δις ευρώ) χωρίς καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.

Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου (εξευτελιστικά περικομμένοι σε σχέση με το παρελθόν) και σε συνδυασμό με το ότι ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται όχι με την τελευταία (καλύτερη) 5ετία αλλά με το μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου, σφαγιάΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι κομμένο και ραμμένο στις επιταγές του ΔΝΤ της Ε.Ε και του ΣΕΒ. Το νομοσχέδιο Βρούτση θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της τελευταίας 20ετίας, ενώ αποτελεί δώρο προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και την εργοδοσία.

Στο πλαίσιο ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος διχοτομεί την σύνταξη σε ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά) και σε ένα «εθνικό» επίδομα πείνας και εξαθλίωσης. Διατηρεί τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με τον ν.4336/15 του ΣΥΡΙΖΑ (τρίτο μνημόνιο). Διατηρεί τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που έφτασαν στο 50%, καθώς και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Ενσωματώνει το ΕΤΕΑΕΠ (επικουρική ασφάλιση) στον ΕΦΚΑ ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή πλήρη κατάργησή του, ενώ εντάσσονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά του. Διατηρεί και επεκτείνει τη λεηλασία που έγινε διαχρονικά στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δις ευρώ) χωρίς καμία πρόβλεψη για επιστροφή των κλεμμένων.

Οι συντελεστές αναπλήρωσης για το ανταποδοτικό μέρος παραμένουν αυτοί που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου (εξευτελιστικά περικομμένοι σε σχέση με το παρελθόν) και σε συνδυασμό με το ότι ο συντάξιμος μισθός υπολογίζεται όχι με την τελευταία (καλύτερη) 5ετία αλλά με το μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου, σφαγιάζουν το σύνολο της σύνταξης - όπως και των μισθών - για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Από την άλλη μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο».

Καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 - 2012.

Όχι απλά δεν επεκτείνονται αλλά δρομολογείται η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων. Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ-ιδιωτών παρόχων-ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ).

Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους & μπλοκάκια είναι μια σαφής επιλογή στην κατεύθυνση ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης. Οι όποιες μικρές αυξήσεις, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κυβέρνησης ΜΜΕ, αφορούν μόνο όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ενώ για τους «παλιούς συνταξιούχους θα απορροφηθούν από την «προσωπική διαφορά».

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΒΡΟΥΤΣΗ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην ανταποδοτικότητα και στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση

· Να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι .

· Άρση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, ή με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας.

· Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και επέκταση τους

· Όχι στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών

· Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις σε ρήξη με τα κέρδη και τη δημοσιονομική κανονικότητα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

· Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

· Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς σε συντονισμό και κοινή δράση μέσα από τα ταξικά, αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που συμφωνεί με τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, καλεί σε απεργοσπασία και προετοιμάζεται για μονοήμερο συνέδριο, με την φύλαξη των ΜΑΤ.

Να δώσουμε την μάχη παντού για μαχητική πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης μέχρι να αποσυρθεί το αντισφαλιστικό έκτρωμα. Όχι σε μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία ήττας.

Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 πμ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

ζουν το σύνολο της σύνταξης - όπως και των μισθών - για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Από την άλλη μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο».

Καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη, που περικόπηκαν με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς Νόμους του 2010 - 2012.

Όχι απλά δεν επεκτείνονται αλλά δρομολογείται η κατάργηση των ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων. Οι υγειονομικές εισφορές καταληστεύονται υπέρ των ιδιωτικών αλυσίδων μέσα από τη συγκρότηση ενιαίας αγοράς υπηρεσιών υγείας ΕΣΥ-ιδιωτών παρόχων-ασφαλιστικών εταιρειών (ΣΔΙΤ).

Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους & μπλοκάκια είναι μια σαφής επιλογή στην κατεύθυνση ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης. Οι όποιες μικρές αυξήσεις, σε αντίθεση με την προπαγάνδα κυβέρνησης ΜΜΕ, αφορούν μόνο όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ενώ για τους «παλιούς συνταξιούχους θα απορροφηθούν από την «προσωπική διαφορά».

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΒΡΟΥΤΣΗ - ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην ανταποδοτικότητα και στην ιδιωτικοποίηση στην κοινωνική ασφάλιση

·Να μην περάσει η νέα επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι .

·Άρση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, ή με 30 χρόνια δουλειάς, χωρίς όριο ηλικίας.

·Επαναφορά των ΒΑΕ όπου έχουν καταργηθεί και επέκταση τους

·Όχι στην μείωση των εργοδοτικών εισφορών

·Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις σε ρήξη με τα κέρδη και τη δημοσιονομική κανονικότητα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

·Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

·Αποκατάσταση των αποθεματικών των ταμείων. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς σε συντονισμό και κοινή δράση μέσα από τα ταξικά, αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε σύγκρουση με τα όρια που βάζει ο κυβερνητικός, εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που συμφωνεί με τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, καλεί σε απεργοσπασία και προετοιμάζεται για μονοήμερο συνέδριο, με την φύλαξη των ΜΑΤ.

Να δώσουμε την μάχη παντού για μαχητική πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης μέχρι να αποσυρθεί το αντισφαλιστικό έκτρωμα. Όχι σε μια ακόμη άσφαιρη διαμαρτυρία ήττας.

Δίνουμε τη μάχη για μαζική και μαχητική συμμετοχή στη γενική απεργία της 18/2

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10.30 πμ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό

πηγή : https://epitropi3den.blogspot.com/2020/02/18.…


1 2 3 4 5 6 7 8

Τρ. 18/2/20 :: Απεργία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο | Απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση :: 11πμ, Χαυτεία

Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020

Απεργία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης (κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

Απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση :: 11πμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

[Το κάλεσμα που μοιράζουμε για τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 16/2 -και πλέον και για την απεργία της Τρίτης 18/2- σε χώρους δουλειάς]

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2020/02/14/a…


1 2 3 4 5 6 7 8

Αθήνα: την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020, οι εργαζόμενοι της ΣΕ ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα απεργούν ενάντια στο νέο "ασφαλιστικό" νομοσχέδιο της κυβέρνησης και συμμετέχουν στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία (Αιόλου και Σταδίου) στις 10:30 το πρωί.

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Φεβρουάριος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργία 18/2: Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Πιστή στους δανειστές η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την άγρια επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Με την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με το φακέλωμα των εργαζομένων που συνδικαλίζονται στα ηλεκτρονικά μητρώα, με την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στα σωματεία μέσα από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και με τις υπερεξουσίες στον υπουργό εργασίας που με απλά διατάγματα θα μπορεί να ορίζει κλασικές συμβάσεις και συνδικαλιστικό νόμο, θέλουν να διαμορφώσουν μια κατάσταση ζούγκλας στους χώρους εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πληροφορική και στα call centers βιώνουμε ήδη αυτή την κατάσταση σε έναν κλάδο που οι εταιρίες του παρουσιάζουν υπερκέρδη αλλά οι μισθοί είναι αναντίστοιχα χαμηλοί. Σε ένα περιβάλλον με εξαντλητικά ωράρια, με καθημερινό άγχος και πίεση να «βγει η δουλειά» και με ανασφάλεια για το αν αύριο θα είμαστε στην ίδια θέση. Τα τελευταία δέκα χρόνια είδαμε τους παλιούς μας συναδέλφους να χάνουν πολλά από αυτά που με κόπο είχαν κερδίσει και τους νέους να γίνονται πειραματόζωα για όσα μέλλουν να συμβούν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το αντιαφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ προς ψήφιση στη Βουλή είναι συνέχεια του Νόμου Κατρούγκαλου, επιταχύνει την ισοπέδωση συντάξεων και δικαιωμάτων και αποτελεί ένα ακόμη δώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις και την εργοδοσία, καταργώντας το χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

  • Διχοτομεί την σύνταξη σε ένα «εθνικό» επίδομα - φιλοδώρημα 384 ευρώ και σε «ανταποδοτική» που δεν είναι κρατικά εγγυημένη και υπολογίζεται βάσει των εισφορών όλου του εργάσιμου βίου, αντί των πέντε καλύτερων.
  • Διατηρεί τα εξοντωτικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας. Διατηρεί τις μειώσεις 50% στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις περικοπές 40% στο εφάπαξ.
  • Οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση την επικουρική ασφάλιση καθώς αυτά τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται Εναλλακτικοί Διαχειριστές Επενδύσεων, εταιρίες δηλαδή που θα τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια.
  • Μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές ως «επενδυτικό κίνητρο», ενώ κόβει οριστικά το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και καταργεί οριστικά τη 13η και 14η σύνταξη.
  • Οι ρυθμίσεις για αυτοαπασχολούμενους και μπλοκάκια αποσυνδέουν την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα, θεσπίζοντας ξανά τη λογική του «ατομικού κουμπαρά».
  • Αυξάνει 30% τις εισφορές για τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους. Η «ελευθερία επιλογής» είναι κάλπικη γιατί η μεγάλη πλειοψηφία θα «σπρωχτεί» στην κατώτερη κατηγορία με εξευτελιστική σύνταξη.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έτσι οι συντάξεις θα γίνουν πιο δίκαιες. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των συντάξεων δεν θα υπερβαίνει τα 500-600 ευρώ, ενώ η ανταποδοτικότητα θα καταργήσει τον οποιοδήποτε αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Μακροπρόθεσμα θα έχει επίσης επίπτωση σε όλους τους μισθωτούς, καθώς σταδιακά τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακμάσουν. Ήδη έχουμε δει πολλούς εργοδότες να προτείνουν πακέτα ιδιωτικών ασφαλιστικών, καθώς το νέο ασφαλιστικό προτρέπει ουσιαστικά όσους έχουν λίγα παραπάνω εισοδήματα να επιλέγουν χαμηλή κατηγορία ασφάλισης και το υπόλοιπο να το ασφαλίζουν ιδιωτικά. Χωρίς βεβαία καμιά εγγύηση για το μέλλον, καθώς δεν είναι λίγες οι ασφαλιστικές που χρεοκόπησαν…

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Όπως κάνει και σε μία σειρά άλλων μετώπων η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να στρώσει το δρόμο για την περαιτέρω επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και στα εργατικά μας δικαιώματα, ελπίζοντας πάνω στην δική μας εκμετάλλευση να προσελκύσει επενδύσεις και να προπαγανδίσει την «ανάπτυξη που ξαναέρχεται». Δεν θα τους περάσει! Για να το πετύχει αυτό θέλει να αποδυναμώσει οποιαδήποτε συλλογική οργάνωση και αντίσταση. Για αυτό εμείς δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο, γραφόμαστε στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ).

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο υπόθεση των συνταξιούχων. Μας αφορά όλους και όλες γιατί οι εισφορές για σύνταξη και υγεία αποτελούν μέρος του μισθού μας. Δεν πρόκειται απλά για «αλληλεγγύη γενεών» αλλά για εργατική ενότητα. Ιδιαίτερα για την νέα γενιά που με την ανεργία, την επισφάλεια, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία η «ανταποδοτική» ασφάλιση θα οδηγεί στα 384 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» και κάτι ψίχουλα ακόμα.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι ατομική, ανταποδοτική υπόθεση ούτε προνόμιο κάποιου κλάδου ή ομάδας εργαζομένων, αλλά συλλογική. Η λογική της ιδιωτικής ασφάλισης ή του επαγγελματικού ταμείου καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει την κατεύθυνση «παίρνεις ό,τι πληρώνεις» ή καλύτερα ό,τι τζογάρεις. Η κοινωνική ασφάλιση αφορά και την περίθαλψη.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ που συμφωνεί με τον αντιασφαλιστικό νόμο της ΝΔ, καλεί σε απεργοσπασία και προετοιμάζεται για μονοήμερο συνέδριο με την φύλαξη των ΜΑΤ. Να δώσουμε την μάχη παντού για μαχητική πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη, με προοπτική κλιμάκωσης μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία.

Radical I.T.

πηγή : https://www.radicalit.gr/2020/02/17/katw-ta-x…


1 2 3 4 5 6 7 8

Απεργιακή συγκέντρωση

Η «Σ.Β.ΕΛΤΑ.Δ.Α» (Συνέλευση Βάσης ΕΛΤΑχυμεταφορέων Διανομέων Αθηνών), συμμετέχει αύριο Τρίτη 18/2/20 στην απεργία για το ασφαλιστικό.

Συνάντηση 11:00 Σταδίου με Αιόλου.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί για το μέλλον μας!

πηγή : https://www.facebook.com/courierelta/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/2 (Περιφέρεια Αθήνας)

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 18/2 (Περιφέρεια Αθήνας)

Το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στην Βουλή αποτελεί, την ξεκάθαρη προβολή των αναγκών του κεφαλαίου πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Για αυτό στην λογική του, ακολουθεί και επικυρώνει όλα τα αφαλιστικά νομοσχέδια μνημονιακής λογικής από το 2010 μέχρι και σήμερα.

-Διαλύει και κατακερματίζει τις συντάξεις διχοτομώντας την σύνταξη σε εθνική-φιλοδώρημα των 384Ε και την "ανταποδοτική" η οποία θα συνυπολογίζεται από τον μέσο όρο των εισφορών όλου του εργάσιμου βίου και όχι της τελευταίας (και καλύτερης) 5ετίας, κατι το οποιο οδηγεί σε εξεφτελιστικά μικρές συντάξεις.

-Μειώνει τις εισφορές για τα αφεντικά, κάτι το οποίο από την μία οδηγεί στην συρρίκνωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και από την άλλη σε μία ακόμη επίθεση στον συνολικό μισθό του εργαζομένου. Η μείωση του "μη μισθολογικού κόστους" για τα αφεντικά σημαίνει λιγότερα λεφτά για την παρεχώμενη υγεία μας και την μελλοντικη αποζημείωσή μας μέσω της συνταξης.

-Τελειώνει μία και καλή με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Ταυτόχρονα οριστικοποιεί την ληστεία 80δισ των ασφαλιστικών ταμείων (λεφτά των εργαζομένων) τα οποία δώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στις ανακεφαλαιοποιήσεις για το "σώσιμο" των τραπεζών.

-Διατηρείται το εξοντωτικό όριο ηλικίας στα 67 έτη, σε συνδυασμό με την μείωση των επικουρικών που έχει φτάσει στο 50% και του εφάπαξ που έχει ξεπεράσει το 40%. Συρρικνώνεται ακόμα, ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αντί να διευρύνεται.

-Θεσμοθετείται η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από την ανάληψη υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικές εταιρείες. Δίνεται λοιπόν η ευκαρία στο κεφάλαιο να πλουτίσει σε εναν τομέα, όπως αυτός της ασφάλισης, εκμεταλλευόμενο υπηρεσίες υγείας προς δικό του όφελος, ληστεύοντας τα ταμεία πουλώντας παροχές με σκοπό την αύξηση του κέρδους της εκάστοτε εταιρείας.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση είναι επίθεση στην εργατική τάξη. Είναι λάθος η εντύπωση οτι μία μείωση της σύνταξης δεν αφορά τους εργαζόμενους στο τώρα και αποτελεί μια μελλοντική πράξη. Η εργατική τάξη αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο. Σε αυτό το σύνολο, η επίθεση σε έναν τομέα όπως είναι το μη μισθολογικό κόστος, αποτελεί ευθεία επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Αποτελεί επίσης πάγια επιδίωξη των αφεντικών για την αύξηση τουκέρδους τους. Για την περαιτέρω μείωση της εργατικής αξίας μας. Η μείωση των εγοδοτικων εισφορών, ειναι μείωση του συνολικού μισθού της εργατικης τάξης. Ως τέτοια λοιπόν δεν αφορά απλά και μόνο τους συνταξιούχους, αλλά αφορά την ιδια την ταξική ενότητα των εργαζομένων. Η αφαίμαξη των αποθεματικών των ταμείων, είτε από τις τράπεζες είτε απο την είσοδο των επιχειρήσεων, είναι ληστεία χρημάτων που ανοίκουν στους εργαζόμενους. Είναι χρήματα τα οποία δεν μας δόθηκαν στο χέρι, αλλά καταβάλλονται για την εξασφάλιση της υγείας και της σύνταξής μας. Δεν μας τα χάρισαν, αλλά κερδήθηκαν μέσα απο σκληρούς και συγκρουσιακούς ταξικούς αγώνες. Τέτοιοι αγώνες είναι που πρέπει να δωθούν και σήμερα, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Απέναντι στην επίθεση στην αξία της εργατικής μας δύναμης. Ενάντια στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία και την ξεπουλημένη εργoδοτική ΓΣΕΕ, που κωλογλείφεται με Κυβέρνηση και ΣΕΒ. Να πολεμήσουμε για όσα ειναι δικά μας. Με ταξικά-οριζόντια σωματεία βάσης, με μαχητικούς συνδικαλιστικούς αγώνες, με μαζικές συγκρουσιακές πορείες. Με έναν πολύμορφο αγώνα που θα συνδυάζει το μαχητικό με το μαζικό.

Στηρίζουμε τα σωματεία βάσης στην απεργία της 18 Φλεβάρη. Συγκέντρωση 10:30πμ στα Χαυτεία.

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://www.anarchist-federation.gr/στηριξη-τ…