Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Μαρούσι] Συγκέντρωση-διαδήλωση προς τα γραφεία της Μότορ Οϊλ

ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ - ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

Στις 31/1/2020 τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερεις εργάτες μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motoroil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Νοσηλέυονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα οφείλουμε με μαζικότητα και δυναμισμό να διαδηλώσουμε ξανά αναδεικνύοντας το ταξικό έγκλημα όχι ως ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως θέλουν τα αφεντικά να το παρουσιάσουν αλλά ως μια εγκληματική συνθήκη επιβίωσης για τους εργάτες-εργάτριες. Ως μια συνθήκη εκβιασμού και εκμετάλλευσης, που πληρώνεται καθημερινά με τον μόχθο, τον ιδρώτα, αλλά και ορισμένες φορές με το αίμα των εργατών-εργατριών που, στο βωμό του κέρδους και της αδιαφορίας των αφεντικών, δολοφονούνται η σακατεύονται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς.

Οφείλουμε να δια-δηλώσουμε ξανά ότι οι νεκροί της τάξης μας, είναι τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου που τα αφεντικά και το κράτος τους έχουν κηρύξει στους εκμεταλλευόμενους.

Να αντισταθούμε έμπρακτα στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην απαξίωση των ζωών μας, στην αδηφάγα βία του κεφαλαίου, φωνάζοντας: Δεν είναι ατυχήματα - μην τρέφετε αυταπάτες Κράτος και αφεντικά δολοφονούν εργάτες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 15/02/2020

ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 12:00

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1603002/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Φεβρουάριος 23h


1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε:

Διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

ΗΣΑΠ Αμαρουσίου - Σάββατο 15/02/2020 - 12.00

Στις 31 Γενάρη μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motoroil του Βαρδινογιάννη στην Κόρινθο τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερις εργάτες και νοσηλέυονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

κάλεσμα : Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2020/02/motor…


1 2 3 4 5 6 7

Στηρίζουμε την Συγκέντρωση - Διαδήλωση προς τα γραφεία της Μότορ Οϊλ

Στις 31/1/2020 τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερεις εργάτες μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motoroil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Νοσηλέυονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι εγκλήματα κατά της τάξης μας που οφείλονται στην εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας και την απαξίωση των μέτρων ασφαλείας, προς όφελος του κέρδους των αφεντικών.

Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης να θέσουμε κόκκινες γραμμές στην αιματοβαμμένη κερδοφορία του κεφαλαίου βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας και τα ταξικά μας συμφέροντα.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση - πορεία στα γραφεία της Motoroil από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, Σάββατο 15/02/2020, 12.00

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

ΥΓ. Το βράδυ της Δευτέρας 10/02 κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης για την πορεία της Παρασκευής( μουσική πορεία αλληλεγγύης των καταλήψεων υπό τους balkan ρυθμούς της Αγίας Φανφάρας), αλλά και του Σαββάτου, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες σταματούν τους 15 αφισοκολλητές και τους προσαγάγουν για "τυπικό" έλεγχο στο ΑΤ Αμαρουσίου. Οι σύντροφοι/ισσες αφήνονται μετά από μία ώρα. Η πολιτική δράση δεν ποινικοποιείται. Παρασκευή και Σάββατο στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603033/


1 2 3 4 5 6 7

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ | ΣΑΚΤΧ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ- ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Στις 31/1/2020 στα διυλιστήρια της Motor Oil στην Κόρινθο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τραυματίστηκαν 4 εργάτες μετά από έκρηξη στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην εντατική, με σοβαρά εγκαύματα. Αντίστοιχα στις 24/1/2020 πεθαίνει εν ώρα εργασίας ένας 34χρονος οδηγός φορτηγού στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Χαλκίδα, ενώ είχε προηγηθεί στις 6/11/2019 ο θάνατος ενός 55χρονου μεταλλεργάτη σε εργοστάσιο της ίδιας εταιρίας στην Φθιώτιδα. Οι νεκροί της ΛΑΡΚΟ από την έναρξη λειτουργίας της (δεκαετία 1960) μέχρι σήμερα ανέρχονται στους 73. Μια ακόμα εργατική δολοφονία συντελέστηκε στις 8/5/2019 στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ) στον Ασπρόπυργο όπου μετά από ξέσπασμα φωτιάς κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στο διυλιστήριο σκοτώθηκαν 2 ακόμη εργάτες.

Οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τσακισμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, κάθε χρόνο, στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της άγριας λεηλασίας και εκμετάλλευσης που βιώνει συνολικά και καθημερινά η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Το ολομέτωπο χτύπημα του αναρχικού κινήματος, των προσφύγων και των μεταναστών, των καταλήψεων, των δομών του αγώνα και η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των αντικοινωνικών πολιτικών που για τους από τα κάτω σημαίνουν περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και επίταση των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών. Η κατασταλτική εκστρατεία που ξεκίνησε με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, και έχει εκδηλωθεί με την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων, τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας μέσα από το νέο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και τις διακηρύξεις για τον έλεγχο και τον περιορισμό των διαδηλώσεων έχει ως σαφή στόχο το χτίσιμο ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, την επιβολή μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.

Αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός, η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης, η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων είναι οι προϋποθέσεις για το βάθεμα των όρων επιβολής. Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους είτε με τα ΜΑΤ είτε με την αναβάθμιση του νομικού και θεσμικού τους οπλοστασίου. Με το πρόσφατο "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο έρχεται η καταγραφή και επί της ουσίας η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και απεργιακής δράσης των εργαζομένων. Αποτελεί σαφή συνέχεια της κρατικής κατασταλτικής επίθεσης στις αντιστάσεις, τα μέσα αγώνα και πάλης των εργατών. Τα προηγούμενα χρόνια, η πολιτική διαχείριση ΣΎΡΙΖΑ τροποποίησε διατάξεις σχετικά με την απεργία, δυσχεραίνοντας την κήρυξή της από πρωτοβάθμια σωματεία ενώ στη βάση των αντιλήψεων "ταξικής συνεργασίας", "κοινωνικής ειρήνευσης" και "εθνικής ανάπτυξης" που εξέφραζε, κηρύχθηκε απεργία από τους εργατοπατέρες των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε συνεργασία με εργοδοτικούς φορείς με στόχο την απονοηματοδότηση του όπλου της απεργίας.

Το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και όσα πρόκειται να επιχειρήσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει εμπεδώνουν τις πολιτικές αναδιάρθρωσης και δηλώνουν τις στοχεύσεις των αφεντικών για την ανάπτυξη του κεφαλαίου ενώ για τους από τα κάτω σημαίνουν επίταση των κοινωνικών και ταξικών φραγμών (σε περίθαλψη, εκπαίδευση μεταφορές, στέγαση), φτηνή εργασία και συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης. Η εργοδοτική αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των απολύσεων επιτείνουν την επισφαλή και «μαύρη» εργασία, εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων και θέτουν στο προσκήνιο τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, την ίδια στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια οδηγούν στην συνεπακόλουθη μείωση ως και εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου όσων εργάζονται. Οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς συνεχώς αυξάνονται στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ενώ η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και εργατικών κεκτημένων κατακερματίζει τις ταξικές αντιστάσεις και αποδυναμώνει τις συλλογικές διεκδικήσεις στους χώρους εκμετάλλευσης. Το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές λειτουργεί ως προθάλαμος για την δημιουργία ενός μοντέλου ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας. Η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια και η επίταση συνολικότερα της μισθωτής σκλαβιάς, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για όξυνση της ταξικής ανισότητας, την πλήρη υποτίμηση της ζωής μας και την δημιουργία σύγχρονων πληβείων στα πλαίσια μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ…ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Απέναντι στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού που οργανώνει από τα πάνω και ιεραρχικά την κοινωνική ζωή, τρέφεται από την αδικία, αναπαράγει τις ταξικές αντιθέσεις και τους αποκλεισμούς και νόμος του είναι το δίκαιο του ισχυρού, να οργανώσουμε τον αγώνα μας στη βάση με οριζόντιες διαδικασίες σε κάθε χώρο εκμετάλλευσης, στις γειτονίες, στα σχολεία και τις σχολές. Να δημιουργήσουμε νέες αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες πολιτικού, ταξικού και κοινωνικού αγώνα και να δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονίας. Να αρνηθούμε να ζήσουμε σαν δούλοι, να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεσή μας απέναντι σε κράτος και αφεντικά, με βάση τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχής, της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης, με βάση τις αξίες του νέου κόσμου που θέλουμε να ζήσουμε. Συλλογικά, μαχητικά και από τη βάση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ευθύνη μας να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και να περιφρουρήσουμε τα όπλα μας, όπως είναι η απεργία που έχει κατακτηθεί με το αίμα εκατομμυρίων πληβείων αυτού του κόσμου.

Απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους εργατοπατέρες, η επιτυχημένη διακλαδική και από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη του 18′ και η διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη του 19′ με κεντρικά αιτήματα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που προκηρύχθηκαν σε μια σειρά από κλάδους και επιχειρήσεις με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων σωματείων - πρωτοβάθμιων και βάσης - και ως αποτέλεσμα της οριζόντιας διεργασίας συντονισμού τους, ανέδειξαν πως ο δρόμος της αυτοοργάνωσης μακριά από κομματικές καθοδηγήσεις, είναι η μόνη διέξοδος με προοπτική νίκης για τους αγώνες των εκμεταλλευόμενων. Αποτέλεσε ένα πεδίο για να εκφραστεί κινηματικά και στον δρόμο η αλληλεγγύη και η ανάγκη για την διασύνδεση των αγώνων για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα με τους από τα κάτω κοινωνικούς, πολιτικούς και ταξικούς αγώνες που ξεσπούν στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού. Επίσης αποτέλεσαν πεδία να προπαγανδίσουμε και να διαδηλώσουμε ότι για εμάς η οργάνωση στη βάση, η ταξική αλληλεγγύη και η απεργία είναι όπλα των καταπιεσμένων άρρηκτα συνδεμένα με τον συνολικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση. Συνέχεια αυτής της παρακαταθήκης και κομμάτι αυτής της κινηματικής πορείας αποτελεί η ανακοινωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη του 20′ από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Για εμάς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στο σήμερα και στο άμεσο μέλλον. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στη διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται και να κάνουμε τους χώρους που εργαζόμαστε, φοιτούμε και ζούμε εστίες αντίστασης και αγώνα. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

-Σάββατο 15/2 Συγκέντρωση στο σταθμό Αμαρουσίου στις 12.00 και Διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

-Τρίτη 18/2 Απεργιακή Συγκέντρωση- Διαδήλωση στα Χαυτεία, 11.00

-Στηρίζουμε την διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία

Πέμπτη 19 Μάρτη, Χαυτεία στις 12.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603043/


1 2 3 4 5 6 7

Kάλεσμα στήριξης της διαδήλωσης στα γραφεία της Μotor Oil

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Το βράδυ της Παρασκευής 31/1, μετά από έκρηξη στα διυλιστήρια της Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη στην Κόρινθο, τραυματίστηκαν σοβαρά 3 εργάτες και ένας νοσοκόμος, με τις συνθήκες στις οποίες συνέβη το περιστατικό να είναι ακόμα αδιευκρίνιστες.Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από εκείνη τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι με βαριά δερματικά και εισπνευστικά εγκαύματα, ενώ η κατάσταση υγείας του ενός επιδεινώνεται.

Το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Αντίθετα, έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών "ατυχημάτων", τα οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν ως φυσιολογικό φαινόμενο προερχόμενο από τη "φύση της δουλειάς". Στην πραγματικότητα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι προέρχονται από την άρνηση των αφεντικών να θυσιάσουν κάποια ψίχουλα από τα κέρδη τους για να διασφαλίζουν τις συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής στις επιχειρήσεις χρυσωρυχεία που κατέχουν. Οι νεκροί στη ΛΑΡΚΟ, οι εγκαυματίες στη Motor Oil, οι σακατεμένοι στον ΟΤΕ είναι μόνο μερικά από τα θύματα της τάξης μας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μια κερδοφορία που χτίζεται όχι μόνο με τον ιδρώτα αλλά και με το αίμα των εργαζομένων.

Από την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του ταξικού πολέμου και οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σ'ενα αδηφάγο σύστημα που δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές για να διαιωνίζει την αδικία και την ανισότητα. Τους δηλώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις ότι οι ζωές μας είναι πάνω από τον πλούτο τους. Έναν πλούτο που στην τελική μας ανήκει.

Στηρίζουμε τη διαδήλωση προς τα γραφεία της Motor Oil

Σάββατο 15/2 συγκέντρωση στο σταθμό Αμαρουσίου στις 12:00

Ομάδα ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1603027/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα για την πορεία στο Μαρούσι Σάββατο 15/2 (Σταθμός ΗΣΑΠ - 12.00) στα κεντρικά γραφεία της Motor Oil .

Στις 31/01/20 σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο της Motor Oil - εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη - στην Κόρινθο. Τέσσερις τραυματίες με βαριά εγκαύματα βρίσκονται στην εντατική διασωληνωμένοι .

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων απαιτεί ανθρώπινο αίμα. Στο βωμό του κέρδους άλλωστε, όλα επιτρέπονται. Όπως έχει γνωστοποιηθεί, οι «υπεύθυνοι» ξέρουν πολύ καλά πως σε περιόδους συντήρησης εγκυμονούν μεγάλοι κίνδυνοι στο εργοστάσιο, διότι έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα κατά το παρελθόν. Παρόλα αυτά για μια ακόμα φορά η παραγωγή δεν σταμάτησε, θέτοντας -εν γνώσει της εργοδοσίας- τους εργαζόμενους σε τεράστιο κίνδυνο καθώς δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας.

Το φιάσκο συνεχίζεται όταν η ίδια εταιρία αποκρύπτει κάθε στοιχείο του συμβάντος από την έκρηξη που προκλήθηκε στο εσωτερικό του εργοστασίου. Μυστήριο καλύπτει ακόμα και τη μεταφορά των εργαζομένων σε νοσοκομεία διότι η εργοδοσία χρησιμοποίησε δικά της οχήματα, τα οποία δεν γνωρίζουμε καν αν τηρούν της κατάλληλες προϋποθέσεις για να παραστούν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό έχει λάβει πολύ μικρές διαστάσεις γιατί όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο και το ειδικό βάρος του ομίλου Βαρδινογιάννη στα ΜΜΕ.
Εμείς δηλώνουμε παρόν και θα είμαστε δίπλα στα αδέλφια μας. Χθες εσείς, αύριο εμείς. Όλοι μας αποτελούμε ένα αριθμό σε ένα μεγάλο ισολογισμό κάποιας εταιρείας με την ζυγαριά να γέρνει πάντοτε υπέρ της.

Δεν αρκεί που αντλούν κάθε σταγόνα από την υπεραξία μας, ορέγονται ακόμα και το θάνατό μας. Δεν έχουμε καμία αξία στα μάτια τους, δεν τους ενδιαφέρει αν έχουμε συναισθήματα ή δική μας προσωπική ζωή. Αν μπορούσαν θα μας έβαζαν να δουλέψουμε δωρεάν και να μας πετούσαν απλώς ένα ξεροκόμματο ψωμί , όχι από καλοσύνη αλλά επειδή κάπως πρέπει να συντηρηθούμε για να δουλέψουμε.

Είναι στο χέρι μας αν θα αφήσουμε τον Βαρδινογιάννη και τον κάθε Βαρδινογιάννη να καθορίζει το μέλλον μας. Σκοπός είναι η αυτοοργάνωση στους χώρους εργασίας, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας όχι όπως αυτά πηγάζουν από κανένα αστικό και ποινικό κώδικα αλλά βάση των αναγκών μας, με μελλοντικό σκοπό την απόκτηση και αυτοδιαχείριση τους από τους ίδιους τους εργάτες.

Γι'αυτούς τους λόγους στηρίζουμε και εμείς την πορεία και καλούμε το Σάββατο 15/2 στο Μαρούσι ως πρώτη αντίδραση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Κανένας μόνος στα χέρια των αφεντικών.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα-στήριξη της πορείας στην Motor Oil (Περιφέρεια Αθήνας)

Κάλεσμα-στήριξη της πορείας στην Motor Oil (Περιφέρεια Αθήνας)

Τα κέρδη τους το αίμα μας

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο κυνικό τρόπο οτι στην ζυγαριά κόστους και ασφάλειας τον πρώτο λόγο έχει το κέρδος για το κεφάλαιο. Το αίμα των εργατών κοστίζει φτηνά. Το βράδυ της Παρασκευής 31/01, ενα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στον μακάβριο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων. Έκρηξη σε εγκαταστάσεις της Motor Oil στην Κόρινθο. 4 τρυαματίες, 2 εκ των οποίων νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση. Η υποκρισία και ανεντιμότητα για άλλη μια φορά ξεχιλίζουν. Το γεγονός περνάει στα ψιλά γράμματα από τα ΜΜΕ, χωρίς να αναφέρονται οι πραγματικοί υπαίτιοι. Εκείνοι που καθημερινώς σαν γλειώδη υποκείμενα γλείφουν απο το πρωί ως το βραδυ αφεντικά και κυβέρνηση, θα ηταν οξύμωρο να ασχοληθούν με τον σοβαρό τραυματισμό 4 εργατών. Έχουν άλλες προταραιότητες. Από την άλλη η υποκρισία των εργοδοτών, που βρίσκονται λέει απο την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες. Σαν κάποιος να σε ξυλοκοπάει και μετά να έρχεται στο νοσοκομείο να σου εύχεται καλή ανάρρωση.

Το έργο το έχουμε δει όμως πολλές φορές. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τους εργοδότες και την διεύθυνση της Motor Oil. Είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός. Είναι εκείνοι που επέλεξαν επίσης να μην το κάνουν. Να πάρουν το ρίσκο για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη τους. Ρίσκο που μετριέται σε τραυματίες. Σε εργάτες που δουλεύουν εντατικοποιημένα και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους. Για άλλη μια φορά ο τραυματισμός σημειώθηκε τις μέρες των εργασιών συντήρησης. Τις μέρες δηλαδή που υπάρχει μηδενικό κέρδος για τ' αφεντικό και η διεύθυνση πιέζει τους εργαζόμενους να βγει γρήγορα η δουλειά. Εκείνες τις ημέρες στην Motor Oil υπήρξαν και άλλα παρόμοια περιστατικά που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε τραυματισμό. Αλλά ανέδειξαν οτι δεν είναι η κακιά στιγμή. Είναι η καπιταλιστική λογική στην πιο ωμή της εκδοχή. Στην εκδοχή που πριν λίγα χρόνια κόστισε την ζωή σε 4 εργάτες στα ΕΛΠΕ, τους νεκρούς εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ, στους νεκρούς και χτυπημένους ντελιβεράδες στο μεροκάματο του τρόμου, στους σακατεμένους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

Το μαρτύριο των τραυματισμένων εργατών της Motor Oil όμως, δεν τελειώνει εκεί. Διακομίζονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με την κατάσταση της υγείας τους να κρέμεται απο τεντωμένο σκηνί, λόγω έλλειψης προσωπικού και κλειστών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Η υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση των νοσκομείων τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στα βασικά. Ειναι εγληματικό σε ενα νοσοκομείο οπως το Θριάσειο που βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης, να μην λειτουργουν οι ΜΕΘ και να χάνεται πολίτιμος χρόνος που μπορεί να κοστίσει ζωές. Προτεραιότητα όμως κάθε επίδοξου διαχειριστή που αναλαμβάνει κυβερνητικό θώκο, δεν είναι η δημόσια υγεία, δεν είναι οι έλεγχοι σε εγοτάξια που βρίσκοναι σε κακά χάλια. Είναι 1500 νέες προσλήψεις μπάτσων, η μείωση της φορολογίας των αφεντικών, η μείωση των προστίμων από την ανασφάλιστη εργασία, τα δώρα στις τράπεζες με το ξεπούλημα της 1ης κατοικίας.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και την πορεία στα κεντρικά γραφεία της Motor Oil το Σάββατο 15/2 στις 12:00. Αλληλεγγύη και δύναμη στους τραυματισμένους εργάτες. Τα αφεντικά της Motor Oil και το κράτος οι μόνοι που ευθύνονται. Οργάνωση στην βάση, μαχητικοί και συγκρουσιακοί αγώνες απέναντι σε κράτος, αφεντικά και ρεφορμιστικές λογικές. Πόσο ακόμα αίμα ταξικών αδερφών πρέπει να χάσουμε. Τα συμφέροντά μας τα ξέρουμε καλά. Να τα υπερσπιστούμε με κάθε τρόπο.

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://www.anarchist-federation.gr/κάλεσμα-σ…