Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 στις 9.00 πμ

Κάτω τα χέρια απο τους συμμαθητές μας και τους αλληλέγγυους

((i)) Indymedia :: Athens :: Ημερολόγιο :: Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 :: Κάτω τα χέρια απο τους συμμαθητές μας και τους αλληλέγγυους

Κάτω τα χέρια απο τους συμμαθητές μας και τους αλληλέγγυους

Χανιά, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, 09:00

πρωτοβουλια εναντια στην προσπαθεια τρομοκρατησης των μαθητικων

Δικαστήρια

Διοργάνωση: πρωτοβουλια εναντια στην προσπαθεια τρομοκρατησης των μαθητικων αγωνων

ρωτοβουλία ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητικών αγώνων

Περίμεναν το καλοκαίρι για να εκδηλώσουν το μίσος και το φόβο τους για το σπουδαίο αγώνα που κάναμε δύο βδομάδες τον περασμένο Οκτώβρη.

Την Τετάρτη 29 Ιούνη καλούνται σε απολογία τρεις συμμαθητές μας, ένας γονιός και δύο εκπαιδευτικοί, απ' αυτούς που συμπαραστέκονταν στον αγώνα μας.

Το μίσος, της αστυνομίας και των κρατούντων συνολικότερα, στις μαθητικές κινητοποιήσεις έχει εκδηλωθεί πολλές φορές και με διάφορους τρόπους. Με εισαγγελείς στα σχολεία όταν κάνουμε καταλήψεις, με μαθητοδικεία σε μια σειρά πόλεις της χώρας για να μη θυμίσουμε τους μαθητές που δικάστηκαν για τις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008.

Έκδηλος κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα είναι όμως και ο φόβος τους.

Στην πόλη μας τον περασμένο Οκτώβρη καταφέραμε, κατά ομολογία πολλών τότε, έναν ώριμο και δίκαιο αγώνα πολλών ημερών, που παρότι θάφτηκε απ' τα ΜΜΕ ωστόσο νιώσαμε την συμπαράσταση των γονιών μας, του εργαζόμενου λαού και των καθηγητών μας. Με συνελεύσεις και μαζικά συντονιστικά αποφασίσαμε να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στις σπουδές, στις ελευθερίες και στη ζωή. Ο αγώνας μας δεν μπόρεσε τότε να πάρει πανελλαδικά χαρακτηριστικά. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν πως και για τους μαθητές όπως και για όλη τη νεολαία και το λαό οι αγώνες είναι μονόδρομος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Δεν τους χρωστάμε τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε, να ζήσουμε!! Και όλα αυτά δε δικάζονται και δε τρομοκρατούνται, γιατί είναι δίκαια.

· Όχι στις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις σε βάρος των συμμαθητών μας

· Η τρομοκρατία δε θα περάσει

· Κάτω τα χέρια από τους συμμαθητές μας και τους αλληλέγγυους γονείς και καθηγητές

Όλοι την Τετάρτη 29 Ιούνη

9.00 π.μ. στα Δικαστήρια

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...